Jump to content
Juoksufoorumi.fiJambbe

Jäsenet
 • Content Count

  59
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mitenkäs Tukholma lähtöryhmät toimivat? Mietinnässä on josko tuolla juoksisi ekan maratoninsa, mutta päästävätkö puolimaratonin ajalla jonnekin edemmäksi lähdössä vai ovatko kaikki ensikertalaiset automaattisesti perällä? Eihän tuo perältä lähtö haittaa jollei ole ruuhkia...
 2. Jambbe

  Ironman Hawaii 2012

  Onkos jossain näkyvillä gps-seuranta pyöräilyyn? Sellainen oli ainakin viime vuonna.
 3. Jambbe

  Ratamatkat

  Jos vain ajankohta sopii kalenteriin niin kyllä kiinnostaa.
 4. Jambbe

  Joroinen 2012

  Pakko kyllä kommentoida tuota peesausta. Olin siis klo 12.25 startissa ja kisainfossakin painotettiin, että SM-sarjoissa peesivalvonta on kuntosarjoja tiukempaa. Sen on täytynyt olla aivan olematonta kuntosarjoissa, jos SM-sarjoissakin sallitaan tuollaiset junat. Melkoisen hävytöntä touhua ja niitä järjestäjien moottoripyöriäkin kyllä ajeli edestakaisin, mutta peesaukseen eivät ilmeisesti puuttuneet. Onneksi mulla oli niin hidas pyörävauhti, ettei ollut pelkoa, että olisin pysynyt jonkun peesissä, tai kukaan olisi ollut kiinnostunut mun peesistä =)
 5. Kiitokset järjestäjille, hyvät karkelot oli. Vesi tosiaan olisi saanut olla aavistuksen lämpimämäpää, omalta osalta uinti meni kokolailla reisillle, mutta siitähän ei voi syyttää kuin itseään ja sitä että tuli oltua ekaa kertaa järvessä uimassa tänä kesänä. Viikon päästä Aarhusissa vesi tuskin on yhtään lämpimämpää ;) No mutta eikös näin juuri toimittukin?
 6. Jambbe

  Punttikuuri

  Olen treenannut punttisalilla tämän ohjelman mukaisesti. Nyt on takana pari kuukautta adaptaatio-vaihetta ja sen aikana olen tehnyt kutakin liikettä kolme sarjaa ja toistoja 25. Ensi viikolla ajattelin siirtyä tuohon maksimivoimavaiheeseen. Onkohan kuitenkin liian aikaista, kun kisakauteen on vielä matkaa puolisen vuotta? Mitenkäs muut ovat hoitaneet maksimivoiman hankkimisen? Oletteko tehneet pelkkää maksimivoimaa vai myös kestävyyttä? Tuossa käyttämässäni ohjelmassa neuvotaan maksimivoimakaudella jakamaan liikkeet kahteen kertaan ja ensimmäisellä kerralla puolet liikkeistä maksimia ja puolet kestävyyttä ja toisella kerralla toisinpäin. Saman suuntaista neuvotaan myös Frielin kirjassa. Minä kun käyn salilla vain kerran viikossa (virhe, tiedän, parempaan tulokseen olisi päässyt kuuriluonteisella harjoittelulla) tuo jakaminen ei oikein onnistu. Eli pitäisikö tehdä esim. 4 viikkoa maksimia ja palata 4 viikoksi takaisin kestävyyteen ja sama uusiksi vai miten?
 7. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Näinhän se tosiaan on, että tt-pyörällä harvemmin putkelta poljetaan =) Fillari-foorumilla on paljon asiaa trainereista ja sieltä olen varmaan tämän varovaisen asenteeni hiilarirungoista ja trainereista omaksunut.
 8. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Jotenkin olen saanut sen käsityksen, että ainakin halpa hiilarirunko ei välttämättä kestäisi trainerissa (jotkin valmistajathan kieltävät traineriin laiton). Eli putkelta runtatessa vaikuttavat voimat voivat olla melko suuria, kun runko ei pääse heilumaan trainerissa samalla tavalla kuin maantiellä. Täytyy jatkaa pohdintaa, olisihan se kiva jos löytäisi tarjouspyörän, mutta tuntuu että on "pakko" hankkia ensi vuoden mallia oleva fillari, kun kaikki tarjouksessa olevat ovat liian pieniä. Mielenkiintoinen juttu muuten. Olin jo kirjoittamassa, että Quintana Roon pyörät kiinnostavat periaatteessa, mutta hankinta on ongelma, kun Evans ei toimita niitä Suomeen. Nyt kuitenkin tuolla luvataan toimitus myös Suomeen, olen aivan varma että vielä muutama kuukausi sitten siellä seisoi, että UK Delivery Only.
 9. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Kertokaapas hyvät perustelut miksi kannattaa satsata hiilarirunkoiseen tt-pyörään, eikä tyytyä alu-runkoon? Painossa taitaa olla muutaman sadan gramman ero, mutta onko tällä merkitystä, massaa ei kuitenkaan tarvitse kiihdyttää liikkeelle kovinkaan montaa kertaa kisassa. Entäs tukevuus? Jos kuskilla on painoa reilut 70kg, eikä jaloissakaan ole voimaa, huomaako runkomateriaalien välillä mitään eroa tukevuudessa? Mitenkäs aerodynamiikka? Hiilarista saa varmaan leivottua aerodynaamisemman muodon kuin alusta? Ensimmäinen tri-pyörä on siis hankinnan alla ja olin ensin ostamassa kuiturunkoa, mutta aloin nyt pohtimaan pärjäisinkö alu-rungolla. Alurunkoisen voisi laittaa huolettomasti traineriinkin kiinni talveksi.
 10. Joo ei ollutkaan tarkoitus mennä liian nopeaan ryhmään, jää vain reissu väliin jos pakotetaan lähtemään 5h juoksijoiden takaa...
 11. Onko puolimaran ajalla siis vaikutusta lähtökarsinaan? Kiinnostaisi lähteä juoksemaan ensimmäinen mara Berliiniin, mutta ei todellakaan kiinnosta lähteä matkaan viimeisestä lähtökarsinasta. Tuskin järjestäjät jaksavat tarkistaa 40 000 ihmisen ilmoittaman ennätysajan oikeellisuuden, vai??
 12. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Kiitos jupis neuvoista. Täytyy pohdiskella vielä tuota sopivaa kokoa. Koko ajan vain miettii, että tri-pyörä ei saa olla liian iso, niin sitä voi helposti mennä toiseen ääripäähän ja ostaa liian pienen.
 13. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Ei vaan Slice 105, eli tämän vuoden mallia. MySportsilla on hyllyssä vm. 2011 54cm hyllyssä. Kysyin kyllä tuon ensi vuoden mallinkin hinnan, mutta varmaksi sitä en enää muista.
 14. Jambbe

  Pyöräjuttua

  No niin, kuvia löytyy tuolta https://www.dropbox.com/gallery/4104985/2/Sekalaista/Slice?h=746b64
 15. Jambbe

  Pyöräjuttua

  Hmm, meneepäs sitten itselläkin mielenkiintoiseksi. Sanotaan nyt alkuun, että en oikein edes tiedä minkäkokoinen tri-pyörän pitäisi olla, olen vain lueskellet teoriaa bike fittingistä. Kävin kaverilla kokeilemassa juurikin 58cm Slicen ja se tuntui muuten hyvän kokoiselta, mutta ajoasento jäi liian korkeaksi. Kävin myös liikkeessä kokeilemassa 54cm Sliceä ja ajoasento on huomattavasti matalampi ja aerodynaamisempi. Otin molemmista sovituksista kuvat ja kokeilin mitata bike fittingin oppien mukaan torson kulmaa yms ja molemmilla rungoilla ajoasento menee näihin bike fittingin oppien tarjoamien raja-arvojen sisään (mittaukset melkoisen suuntaa-antavia). 54cm oli omasta mielestäni siinä rajoilla, että onko liian ahdas, en tiedä saisiko hienosäätöä tehtyä stemmiä pidentämällä vai pitäisikö ottaa suosiolla 56cm. Olen siis 186cm pitkä ja varustettuna hieman huonolla ryhdillä, joten Cännärin lyhyt ja korkea runko voisi muuten olla sopiva. Voisin laittaa illalla kuvat ajoasennosta julkisesti hämmästeltäväksi, kunhan pääsen toiselle koneelle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy