Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mako

Jäsenet
 • Content Count

  13
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. mako

  Mukavat uimalasit?

  Saakos näitä mainittuja TYR, Zoggs, Malmsteen ja Kiefer malleja mistään pk-seudun liikkeistä? Miellään sitä sovittelisi ennen ostoa.
 2. mako

  Mukavat uimalasit?

  Kiitos vinkeistä! DX:stä muutakin tilattavaa joten pitänee kokeilla noitakin. Odotellessa kokeilemaan varuste.nettiin ToniT:n mainitsemia AquaSphere-kakkuloita. Lienevät hyvät avoveteenkin?
 3. mako

  Mukavat uimalasit?

  Onko sellaisia laseja, jotka ei ime, paina eikä purista vielä tunninkaan yhtäjaksoisen uinnin jälkeen? Kaksia malleja olen kokeillut. Toiset painoivat nenänvartta (Speedo Pacific Storm), toiset (UrheiluHallit-lasit)meinasi imaista silmät mukaan tunnin polskuttelun jälkeen. Avovesiuintiin on olemassa isompiruutuisia laseja, mutta miten mukavia ne ovat? Löytyykö perus-Speedoista tms. Sportia-laseista mukavaa mallia altaaseen? Speedo Rift Pro?
 4. Kysäisenpä minäkin vinkkiä. Tavoitteena ensimmäinen perusmatka (1500/40/10) kesällä 2013. Lähtökohtana ok peruskunto ja uintitekniikka, välttävä pyöräily ja juoksu. Näiden yhdistämisestä puhumattakaan. Alla olevan taulukon MA-PE aamu- ja iltapäiväharjoitteen, ja LA aamuharjoitteen ajankohta ja matkan pituus perustuu työmatkaliikuntaan ja muihin velvoitteisiin, illat omaan aikaan kun muksut nukkuu. Fillaritreeni kestää 25 min. ja keskisyke ~125. Juoksutreeni KE/TO 45 min. ja keskisyke ~160. SU 90 min. ja keskisyke ~150. Uinti MA 40 min. ja matalalla sykkeellä. TO 60 min. tekniikkatreenia eri sykkeillä. LA nopea rykäisy tähtäimenä 1 km alle 15 min. (tällä hetkellä menee 17 min.). Kuten monella muullakin, niin työ- ja perhepoliittiset velvoitteet asettavat rajoitteita harjoitteluun, joten suuria muutoksia tuohon ohjelmaan ei juuri voi tehdä, mutta miltä tuo nyt ylipäätään näyttää? EDIT: Matkahan meni väärin heti kättelyssä. Tavoitteena sis perusmatka ja 2.30:00 alitus. En usko, että kyseisillä realistisilla harjoitusmäärillä on ihan vielä asiaa puolimatkalle. :p
 5. Miten kisan uinnissa käännytään? Kierretäänkö poiju tms. vai kosketus altaan päätyyn ennen käännöstä?
 6. Eikö märkäpuvun käyttö ole sallittua SM-kisoissa vai miten järjestäjä perustelee sen, että ulkona on liian kylmä uida? Tämä ei ole kritiikkiä, mutta olisi hyvä kuulla perustelut tähän, koska mielestäni triathlonin uintiosuuden vieminen uimahalliin jo sileällä on hiukan outoa, maastokisasta puhumattakaan.
 7. Mitä varusteita/tarvikkeita kilpailijan tulee itse hoitaa paikalle ja mikä tulee kisajärjestäjän puolesta? Rintavyö numerolapulle, ständi pyörälle?
 8. Olisiko kokeneemmilla maastokisailijoilla antaa vihjeitä, mihin kannattaisi erityisesti kiinniittää huomiota maastotriathlonissa esim. kyseisellä SM-matkalla (1 km / 20 km / 7km). Poikkeaako esim. varustautuminen ja taktiikka erityisesti tässä tulevassa kisassa perus maantietriathlonista? Maastopyörä toki tarvitaan, mutta mitä muuta olisi huomioitava? Miten kisapäivän tankkaukseen ja taktiikkaan tämä pyöräilyn Gundersen-lähtö vaikuttaa? Miten tuo uinnin ja pyöräilyn välinen, vähintään 10 minuutin tauko, kannattaisi käyttää? Onko SM-sarjan osuuksille asetettu kärjen osalta jotain tavoiteaikoja tai mitä ne voisivat Heinolassa olla?
 9. Hieno homma. Pari kysymystä. -mikä on arvioitu aika, jonka kilpailija joutuu odottamaan uima-altaasta nousun ja pyöräosuuden alkamisen välissä? Tällähän on merkitystä siihen vetääkö uintiosuuden ihan täysillä vai ei. -onko juoksureitti pururataa, polkua vai mitä? -onko SM-lähtöön osallistujan oltava jonkin seuran jäsen vai onko mahdollista saada joku väliaikainen lisenssi? Kysyn koska en tiedä miten kauan moisen lisenssin saaminen kestää ja ehtiikö vielä hankkia sellaisen näihin karkeloihin?
 10. mako

  Maastotriathlon Suomessa

  Korvaako 15.9 järjestettävä SM-maastoduathlon kenties 1.9. järjestettäväksi huhuillun SM-maastotriathlonin vai tullaanko tosiaan järjestämään kaksi SM-maastokisaa kahdenviikon sisällä?
 11. mako

  Maastotriathlon Suomessa

  Hienoa jos toteutuu. Tässähän on montaa päivää aikaa kunnon ajoitukseen. :p
 12. mako

  Maastotriathlon Suomessa

  Järjestetäänkö meillä enää lainkaan maastotriathlonkisoja? Vuonna 2011 oli vielä SM-maastotriathlon, mutta oliko / onko vuonna 2012 vastaavaa (avovesiuinti - maastopyöräily - maastojuoksu)? http://www.xterraeurope.com/ odotellessa pohjois-Eurooppaan..
 13. Kausi alkanee olla lopuillaan, mutta vielä tekisi mieli avovesiuntia jatkaa pääkaupunkiseudulla. Onko Kuusijärven lisäksi muita paikkoja, jossa tätä voisi turvallisesti harjoittaa? Onko lisäksi uintiporukoita tms. ryhmää, jonka mukaan voisi lyöttäytyä iltaisin tai viikonloppuisin vai liitynkö paikalliseen uinti- tai triathlon-seuraan? Noin 2-3 km lenkkiseuraa olisin vailla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy