Jump to content
Juoksufoorumi.fi


juhajussi

Jäsenet
 • Content Count

  41
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

63 Excellent

Recent Profile Visitors

425 profile views
 1. Oli kuuma mutta lähdin normivauhtia liikkeelle, ajatuksena kokeilla... Päädyin opiskelemaan maratonnöyryyttä, mikä onkin erittäin hyödyllinen oppi. Puoleen väliin mentiin suunnitelmien mukaan, sitten nestehukka alkoi tehdä työtään. Jos tehotasot on omaan suorituskykyyn nähden korkealla, imeytyminen hidastuu ja jos haihtuminen on samaan aikaan tätä luokkaa, yhtälö on mahdoton. Lopun tulin henkinen kantti katkenneena ja fyysisesti uupuneena, km vauhti romahti 20s. Ihmettelin jo siinä, miksi selät edellä eivät kuitenkaan katoa kaukaisuuteen eikä ohimarssia tapahdu. Loppuaika 3h2min. Tulokset olivatkin mielenkiintoisia tuon hyytymisen takia. Sijoitus 185 on minun paras Tukholmassa, vaikka nyt oli aiempaa enemmän juoksijoita, jolloin olen myös juossut jonkin verran nopeamipia aikoija. Täydellisestä hyytymisestä huolimatta sijoitus on loppupuolella parantunut! ainoastaan viimeisillä 2km on muutama mennyt ohi. Muut katkesivat näissä olosuhteissa vielä enemmän. Erikoisolosuhteet ovat ongelmallisia kuntojuoksijan kannalta kun kisaillaan vain itseä vastaan ja ainoa helppo vertailukohta on edelliset omat juoksut. Käytännössä silloin ei voi kuin vain lähteä juoksemaan pitkää lenkkiä ja samalla menettää tulosmotivaatio. Tapahtuma oli tututun mukava, ensi vuonna uudestaan taas lisää oppineena!
 2. Tukholma on kiva tapahtuma ja laiva on leppoisa vaihtoehto! Porukka tuntuu kuitenkin harvenevan, toki parhaat pysyy mukana! Mutta nyt on jo syytä kysellä, onko Siljan pöytiin tulossa täältä muita skoolaan miten tahansa sujuneelle päivälle? Rentoa kippistysseuraa tarjotaan/kaivataan :)
 3. juhajussi

  Garminista eroon?

  Vanhan Garminin täys akku loppui 55km kohdalla ja matkaa oli vielä paljon jäljellä. Tämä on sellainen failure, että uusi kello tarvitaan. Sinänsä vekotin on ollut tarkka ja uusikin laite voisi olla Garmin, mutta viime vuosina on tullut paljon hyviä kelloja useilta valmistajilta, eli se voi olla joku muukin. Vuosikausien juoksudataa ei tietenkään haluaisi hävittää. Onko Garmin Connectin kama siirrettävissä helposti/luotettavasti esim Suunnon tai Polarin vastaaviin palveluihin?
 4. Live GPS on muuten mielenkiintoista seurattavaa (ehkä lähinnä osallistuneille tosin :) http://www.tulospalvelu.fi/gps/2017NCT/ Näkee nuo hyytymiset sekä @OlliL:n ja minun yhteisen harharetken 50.5 km kohdalla, joka olikin itseasiassa yli 400m hiekkatietä ohi polusta ja takaisin, sekä sen että @RGB näyttää ottaneen lopulta kumipyörät alleen. Toivottavasti oli vain ohimenevä flunssavaiva!
 5. Hiipumisia ja henkiin heräämisiä Nuuksio70:llä. Lähdin melko reipasta vauhtia, n 6.15/km, kun tuntui, ettei hitaampi vauhti juuri tunnu energian ja tehojen menetyksessä, varmaan kun molempia vielä oli. Maratonkohdassa alle 4.5h ja meno hyvää. Ultran lisälenkit söivät menohaluja. Ne on vähän juostuja ja hitaita teknisiä polkuja. Sain 52km:ssä hiipuneen @OlliL:n kiinni mutta sen jäkeen oli minun hiipumisen ja hänen piristymisen vuoro ja maalissa oli eroa joku 10 min. Onneksi sain loppu 15km vielä hyvän vaiheen. Sijoitus 12. ja aika 8h11min, oli alle tavoitteen. Näihin pitää olla näillä aamuilla ja juoksuilla tyytyväinen.
 6. Hyvä pieni polkuraasto sopivalla ajoituksella ennen Nuuksiota. Tuttuun tapaan kärki meni menojaan, mutta letkat jäivät taakse. Joksikin aikaa sain juoksuseuraa naisten kärkijuoksijasta palattuani reitille pienen pistolenkin jälkeen. Hyvin oli merkattu, oma vika. Top kymppi oli viimevuotista parempi. Aika parani minuutilla, mutta sijoitus tippui muutaman pykälän. Niinköhän tässäkin tapahtumassa käy, että kovat juoksijat tulevat vesittämään meikäläisten sijoitukset :)
 7. Juuri tätä olen odottanut! Laitteen pitää olla kisatapahtumiin pieni, ipod suffle on sopiva koko, mutta sen sisältö on ainakin minulla ajalta jolloin musiikki ostettiin vielä omaksi. Toisinsanoen se kama on kuuntelukelvottomaksi vanhentunutta ja kulunutta, vaikka tuota laitetta olen käyttänyt vain pari kertaa vuodessa juoksutapahtumissa. Kiitos vinkistä!
 8. Totta. Itsekin ihmettelin omaa laskettua keskaria 4.08 jo maalialueella, kun tiesin jo että se ei voi olla alle 4.10 eikä yli 4.15. http://www.laskurini.fi/urheilu/juoksuvauhtilaskuri antaakin loppuajastani 4.12, mikä lienee oikein. Erikoista, että tuommoinen bugi virallisissa tuloksissa.
 9. Reipas meininki, onnea matkaan! Lähtövalmisteluissa on voinut olla vapaasti mukana, juoksunumerot katsotaan vasta lähtökarsinoihin menijöitä. En ole ollut katsojana, mutta luulisin kyllä ettei rahaa tarvita. Hyvällä säällä voi olla jopa tungosta, mutta varmaan stadionilta paikan saa.
 10. Suurin HCR valtti on se että se on iso kisa. Nytkin oli mukavasti juoksijoita samaa vauhtia etenemässä. Ajan myötä havaitsee senkin, että muutkin juoksevat aikalailla samaa vauhtia vuodesta toiseen. Samaa porukkaa seuloutuu aina loppumatkaan ja alkaa juoksutyylit ja hahmot oleen tuttuja. Naamat on vähän oudompia, kun niitä näkee vähemmän ja lyhyemmän aikaa maalissa :)
 11. Ostan kierräytyshinnalla maratonmatkan. "Osallistujan vaihdot, sarjan muutokset ja muut osallistujatietojen päivitykset voi hoitaa veloituksetta 31.8.2016 asti oman ilmoittautumisprofiilin kautta. Saat tunnukset ilmoittautumisen yhteydessä." "Osallistumisen voi siirtää toiselle henkilölle. Vaihto on veloitukseton 31.8.2016 asti, mikäli juostava matka on sama tai lyhyempi kuin alkuperäisellä osallistujalla." Yhteydenotot yksityisviesteihin tai tähän, kiitos!
 12. Viime MM kisojen Ger-Arg loppuottelun jälkeen ehdotin lisäklausuulia 1.1: Jalkapallo on yksinkertainen peli, 1. Pelataan 90 min ja Saksa voittaa 1.1 Tai pelataan 120 min ja Saksa voittaa.
 13. Uutta matoa koukkuun vaan! Vaikka tällä kertaa käteen jäi tuloksellisesti vähän, toisaalta viikonlopun jälkeen terve, hyväkuntoinen mies hyödyllistä keskeytyskokemusta rikkaampana, motivaatio vaan kasvaneena. Tämä petaa järkevää kasvua tulevaan. Sitkeä sydän ja viisas pää. Toki myös riittävästi lubrikanttia!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy