Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Herrasmies

Jäsenet
 • Content Count

  123
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Herrasmies

 1. Nysse ilmoittautuminen on avattu: www.helsinkistreetrun.fi. On tosiaan maran toinen kiekka reittinä - maalikin on Stadionilla. 45 euron hinta on mun mielestä ihan ok, joten läväytin ilmon saman tien sisään. Säännöistä osui silmään pari hassua juttua: "Kilpailuaika on 5 tuntia 30 minuuttia lähdöstä." No, ei ainakaan tartte kiirehtiä. "Tapahtuman nimikkomitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat." Suattaa olla että palkitaan, mutta suattaahan se olla että ei palkitakaan.
 2. Mieluummin ei. Tarvitsen uuden kellon jotakuinkin heti, kun vanha lähtee alta, ja Postilaitos on siitä vinkkelistä turhan verkkainen...
 3. Myydään Garmin Fenix 2 -GPS-kello. Ostettu Marineasta maaliskuussa 2014, joten takuuta on vielä jäljellä reilu vuosi. Kuitti löytyy toki. Lisätiedot kellosta vaikkapa Marinean sivulta. Mukaan kellon vakiovarustus: USB-kaapeli/-laturi ja laturin vaihtopäät ulkomaiden töpseleihin sekä kankainen rannehihna + sen kiinnitykseen tarvittavat tilpehöörit (rannehihna on käyttämätön). Hinta 230 euroa + postit. Nouto Helsingistä onnistuu myös.
 4. Ehdin Fenix 2:tani jo yhdessä vaiheessa kirota ja suunnittelin dumppaavani koko aparaatin ojanpohjalle. Satelliittien löytyminen kesti poikkeuksetta toista minuuttia, satelliittiyhteys katosi kerran pari lenkissä, laite saattoi buutata itsensä tai sammua kesken lenkin ilman mitään syytä (vieläpä monta kertaa) tai mennä täysin tilttiin, vaikka olin koko ajan yrittänyt pitää laitteen uusimmassa ohjelmistoversiossa. Sitten tein master resetin, nollasin kaikki asetukset ja asensin taas uusimman päivityksen, ja sen jälkeen laite on pelittänyt kuin uutena. Satelliitit löytyy hetkessä, yhteys pysyy jämäkästi eikä kello enää sekoile. Voin suositella testaamaan SportTracks.mobia. Aloitin sitä aikanaan käyttämään SportTracks 3.1:n pilvipalvelujatkeena, mutta tätä nykyä en jaksa enää edes SportTracksia käynnistää, kun kaikki hoituu mobissa niin kätevästi. Sen saa myös liitettyä yhteen Garmin Connectin kanssa, niin että kun lataa treeninsä Garmin Connectiin, se ilmestyy samalla automaagisesti mobiin. Hintava se toki on, jos vertaa Garmin Connectin ilmaisuuteen, mutta on siellä myös paljon näppäriä juttuja.
 5. Mulle tulee huonoista puolista kaksi juttua mieleen: 1) HCR on Suomen suurin juoksutapahtuma, City Run, mutta se juostaan valtaosin erilaisissa pöpeliköissä, missä ei näy ristinsielua. Samanlaista metsässä juoksentelua voi harrastaa omin nokkineenkin koska huvittaa. 2) Jos jotain menee järjestelyissä pieleen, niin järjestävä taho on osoittanut, että se ei epäröi valehdella ja suoranaisesti kusettaa, niin paljon kuin suinkin kykenee. Raha (=SUL:n raha) on ainoa mikä siinä tilanteessa ratkaisee. Hyviäkin puolia piisaa: väkeä tosiaan on paljon, jolloin ilmassa on juoksujuhlan tuntua. Tungos kuuluu elämykseen ja sitä tavallaan vähän kaipaakin. Yksin ei tarvitse hölkötellä missään vaiheessa. Järjestelyistäkään mulla ei ole ikinä ollut mitään pahaa sanottavaa. Kaikki ihmiset juoksunumeroiden jaossa, expossa, juomapisteillä, maalissa jne. ovat aina tosi ystävällisiä ja hyväntuulisia, ja keskimäärin kaikki toimii hyvin. Viime vuonna en tosin ollut mukana, joten varustesäilytyksestä Stadionin ulkopuolella ym. uudistuksista en osaa sanoa mitään. Tuo huonojen puolien kakkoskohta on etenkin semmoinen, joka riipii, mutta kun työnantaja piffaa, niin ilmoittautuminen on taas tälle vuodelle sisässä.
 6. Nappasin Jampen viestin Helsinki City Marathonin ketjusta, kun ajattelin, että tapahtuma ansaitsee oman otsikon. Kuulostaa kyllä houkuttelevalta. Muutama ajatus nousee mieleen: 1. Pääsponssi kuulostaa kirosanalta. 2. Erinomainen idea hyödyntää maratonreitillä oleva luppoaika uudella tapahtumalla! Tuo osanottajamäärän rajaus on varmaan sitä varten, etteivät Perskinnarit tuki koko Baanaa ja sotke maratoonareiden menoa, kun painavat tukka putkella ohi. 3. Maali ei liene Stadionilla, sillä jos oikein laskin, niin maratonin kärkipää tulisi siinä tapauksessa suunnilleen samaan aikaan maaliin kuin PHSR:n noin kuuden minsan kilsavauhtia läpäisseet. No, pianhan se selviää. 4. Mukana kuin pukama! (Paitsi jos hinnoittelu vedetään överiksi.)
 7. Herrasmies

  Garmin Fenix3

  Fenix 2 on ollut paria kuukautta vajaan vuoden nyt käytössä, ja olen ollut siihen keskimäärin tosi tyytyväinen, vaikka sen ominaisuuksista en ole hyödyntänyt kuin murto-osaa. Fenix 3:n wifi-synkronointi ja etenkin parempi näyttö houkuttelevat vahvasti, mutta eiköhän sitä tule silti nykyisessä pysyteltyä. Kevättä kohti mennään, niin kohta ei tarvitse Fenix 2:n ruutuakaan enää pimeässä tihrustaa... Hieno aparaatti silti tuo kolmonen.
 8. 2011: 2090 km 2012: 1470 km 2013: 2096 km 2014: 2010 km Enkat näkyvät alla. Viikkokilometrit ovat yleisimmin luokkaa 50-60 km, mutta viikoissa ja kuukausissa saattaa kyllä olla kovastikin eroja. Viime vuonna heinä- ja elokuussa juoksin 250+ km, mutta syys- ja lokakuussa 100 ja 145 km. Ja sitten taas 240 km marraskuussa.
 9. Mulla ei viime vuonna natsannut, mutta nyt tuli osuma. "Sie sind dabei! You made it!" kolahti postilootaan. Jes! Hotellikin oli jo varattuna, joten eipä tartte vaivautua peruuttelemaan...
 10. Herrasmies

  HCM 15.8.2015

  Näyttää hyvältä. Huomattavasti enemmän ihmisten ilmoilla juoksemista ja vähemmän karuilla korpiseuduilla taivaltamista. Jos tuota reittikarttaa oikein tihrustaa ja tulkitsee kuin piru raamattua, niin ilmeisesti Espan osuutta on lyhennetty. Harmi, sillä se puistoinen kadunpätkä oli perinteisesti reitin tunnelmallisin osuus. Toki nyt on muita potentiaalisia ihmistäyteisiä kohtia tuota kompensoimassa. En ihan ymmärrä kartan ”juoksusuunta alamäkeen!”-juttua, jolleivät järjestäjät ole luonnonlakeja mullistamassa. :-) Tuon Meilahden alamäen joutuu maksamaan lyhyellä jyrkähköllä nousulla Nordenskiöldin kadulta Manskulle + sitä seuraavalla noin kilsan pituisella loivalla nousulla. Lehtisaaren jyrkkää alamäkeä edeltää jyrkkä ylämäki, ja Lauttasaarenkin alamäkeä ennen on Etelä-Afrikan suurlähetystön tienoilta alkava pitkähkö nousu kohti Länsiväylän ylitystä. No, nyt alkoi mennä nillittämiseksi... Reitti on kiinnostava, ja jolleivät ensi syksyn ulkomaan suunnitelmat natsaa, niin ilmo lähtee ehdottomasti HCM:lle. Vanhalla reitillä ei olisi lähtenyt.
 11. Herrasmies

  Garmin Fenix 2

  Map Updaterista en tiedä mitään, mutta Garmin Express oli ohjekirjan neuvoma päivitysohjelma, ja sillä minä olen mittarini kanssa touhunnut. Jos nyt oikein muistan, niin ei ole edes tarpeen päivittää versio kerrallaan, vaan mikä sitten sattuukaan olemaan uusin versio, niin se mäjähtää laitteeseen kertalaakista. En ole vähään aikaan päivitellyt, mutta minulla se on sujunut niin, että piuha koneeseen, Express auki, klikkaa päivitä, ja sillä hyvä.
 12. Tuossapa ne omatkin päällimmäiset tunnelmat. Kunniamaininta järjestävälle taholle vielä siitä, että reittiä on oikeasti kehitetty vuosi vuodelta juostavampaan suuntaan. Ehkäpä siksi jäi omastakin juoksusta hyvät fiilikset, kun pystyi tasaisella sykkeellä runnomaan pitkiä pätkiä ilman pelkoja ylämäistä. Enkasta jäin parisen minuuttia, mutta parempaankaan nyt ei ollut rahkeita.
 13. Herrasmies

  Garmin Fenix 2

  Olen nyt käytellyt Fenixiä nelisen kuukautta ja tyytyväinen olen yhä. Käyttö on ollut 90 % juoksua (ei tosin ultra-sellaista), loput pyöräilyä. Ongelmia on tullut vastaan kourallinen: kaksi kertaa Helsingin keskuspuiston katveissa sadesäällä satelliittiseuranta kilahti ja mittasi omiaan. Yhden kerran syke katosi äkisti kesken lenkin (ongelma korjaantui lenkin jälkeen, kun sammutin kellon ja käynnistin sen uudestaan), ja yhden kerran akku tyhjeni omia aikojaan täydestä nollaan päivän aikana, joskin on mahdollista, että sohlasin itse jotain, mikä sai sen aikaan... Muuten voin kyllä allekirjoittaa tuon edellä olevan Jyppiksen viestin - myös sen suhteen, että näyttö saisi olla ihan pikkiriikkisen kirkkaampi.
 14. Aloitan valitusvirrellä: se mikä mua HHM:ssä harmitti oli se, että se oli vain yksi juoksutapahtuma muiden joukossa. Pettymys oli toki suureksi osaksi omaa syytäni, kun olin odottanut/toivonut, että kun tulee uusi juoksutapahtuma, niin siellä olisi myös jotain uutta. (Vrt. vaikka Midnight Run, joka tuli tosi vahvalla, toki jo Ruotsissa hiotulla konseptilla, ja oli jotain, mitä ei ollut ennen nähty.) Kaikki meni kylläkin tosi sujuvasti ja yleisfiilis oli positiivinen, mutta jos pitäisi vastata kysymykseen, "miksi suosittelisit juuri HHM:ää?", niin en tietäisi, mitä sanoa. Se oma juttu puuttui. Reittiä pitäisin ennemmin raskaana kuin nopeana. Siinä oli hienojakin pätkiä - etenkin noin seitsemästä kilometristä jonnekin kympin toiselle puolelle, mutta viimeinen seitsemän kahdeksan kilometriä junaradan vartta oli tosi puuduttavaa juostavaa eikä siinä varsinaisesti näkymillä juhlittu. Itse asiassa, jos HCR:ää ja HHM:ää pitää verrata, niin kummallakin on yhteisenä riippakivenä se, että tapahtumat järjestetään Helsingissä, mutta reitti kulkee suurimmaksi osaksi pöpelikössä, missä ei ihmislapsi ole kuunaan käynyt. Erityisen positiivisia juttuja olivat selkeät lähtökarsinat (Helsinki City Marathonin järjestäjät huom!), poikkeuksellisen hyvä ja käyttökelpoinen juoksupaita, hyväntuuliset järjestäjät sekä reitin varrella päivystäneet&kannustaneet liikenteenohjaajat ja varhainen lähtöaika. Mielelläni tulen uudestaankin, jos sattuu kalenteriin sopimaan, mutta miltään "pakko osallistua" -tapahtumalta ei HHM ainakaan vielä tuntunut. Ja jos joutuisin valitsemaan HCR:n ja HHM:n väliltä, niin valitsisin HCR:n ihan vain siksi, että siellä on enemmän juoksuseuraa.
 15. Herrasmies

  Garmin Fenix 2

  Marinean hyllystä hain omani, tällä hetkellä sieltä on näköjään sykevyölliset paketit lopussa. http://www.marinea.fi/rannelaitteet
 16. Herrasmies

  Garmin Fenix 2

  Mulla on nyt takana neljä lenkkiä Fenix 2 ranteessa, ja ei ole kaduttanut. Edelliset neljä vuotta meni Garmin Forerunner 310 XT:n kanssa. Olen jo jonkin aikaa katsellut uutta sykemittaria, ja pitkään ostolistan ykkösenä oli Forerunner 620, mutta kun mittarien väliseksi hintaeroksi paljastui 10 euroa, niin Fenix 2 oli helppo valinta: - tykkään sen ulkonäöstä enemmän (halusin myös kellon arkikäyttöön) - akku kestää viisi tuntia kauemmin (10 vs 15 h) - juoksuominaisuuksissa ei ole käytännössä mitään eroa, nyt kun Fenixin uusin ohjelmistopäivitys toi neljännen tietokentän kellon näytölle - teknoleluna Fenix 2:n potentiaali on huiiiiimasti kovempi ...ja sitten on vielä ne barometrit ja uinti-, samoilu- sekä pyöräilyjutut, joista jälkimmäistä saatan joskus hyödyntääkin. Forerunner 620:n suurin vetonaula oli sen wifi-yhteys, mutta nyt kun olen bluetoothin kanssa muutaman kerran näpertänyt, niin enpä ole sitäkään kaivannut. Just äsken käynnistin puhelimesta Garmin Connect -appsin, valitsin kellosta "sync" ja sinne meni automaagisesti maailman turuille aamuinen lenkki. Reilun tunnin mittaisen treenin siirto kesti ehkä jotain vajaan minuutin. Kunto ei tosin ole lähtenyt äkisti mihinkään räjähdysmäiseen nousuun, mutta se ei taida olla mittarin vika...
 17. Herrasmies

  Garmin Fenix 2

  Garmin julkisti näköjään eilen uuden "seikkailukellonsa" Fenix 2:n. http://garmin.blogs.com/my_weblog/2014/02/introducing-fÄ“nix-2-the-ultimate-multisport-adventure-watch.html#.UwcJhZFw6vI Kiinnitti huomiota näin juoksijan vinkkelistä, että Fenix 2:ssa on jokseenkin kaikki samat juoksuominaisuudet kuin Forerunner 620:ssa, ja päälle sitten vielä triathlon- ja seikkailujutut. Ainoina eroina ilmeisesti Fenixissä ei ole wifiä eikä kosketusnäyttöä ja ruudullekin saa vain kolme tietokenttää samaan aikaan. Kosketusnäyttöä en kaipaa, wifiä ehkä kaipaisin (joskin bluetooth varmaan riittää), kolme tietokenttääkin riittää. Nyt jäin miettimään, että miksi ostaisin Forerunnerin, kun hinnan pitäisi olla kutakuinkin sama ja Fenix on ominaisuuksiltaan edellä sekä näyttää testosteronisemmalta? Enpä ainakaan tee peliliikkeitä Forerunnerin suuntaan, ennen kuin Fenix 2 on kaupoissa (pitäisi olla maaliskuussa). DC Rainmakerilläkin on jo ennakkovilkaisu: http://www.dcrainmaker.com/2014/02/garmin-fenix2-multisport-triathlon.html
 18. "Schade" löytyi geemailin roskapostikansiosta. Ei maha mittää.
 19. Joko minulla on todella valikoiva näkö, tai sitten täältä ei vielä löydy ketjua ensi vuoden Berliinille… Ei muuten, mutta ilmoittautumisaikaa on jäljellä 6 päivää. Ensi vuoden systeemi on siis sellainen, että kaikki halukkaat ilmoittautuvat arvontaan (ei sitova) 14.10. mennessä, ja sitten 40 000 onnekkaalle tarjotaan mahdollisuus viralliseen ilmoittautumiseen. Jos paikkoja jää jäljelle, niin niitä tarjotaan arvonnassa lyhyen tikun vetäneille. Juoksun päivämäärää ei ole vielä julkistettu. En ole lyönyt lukkoon, osallistunko vai enkö, mutta arpaonneni joka tapauksessa tarkistutan. Se onnistuu täällä: http://berlin-register.r.mikatiming.de/2014/?lang=EN
 20. Kyllähän se tässä ketjussakin jo oli, että kuluttajariitalautakunta käsitteli vuonna 2005 HCM:llä tapahtuneen mokan, jossa urheilujuomat loppuivat kesken, ja suositti, että järjestäjät palauttavat valittaneelle seitsemän euroa. Päätös on kokonaisuudessaan tässä. Jolleivät lait ja asetukset ole lähivuosina kovasti muuttuneet, niin eiköhän tämä HCR-jupakkakin kulkisi aivan samaan malliin kohti kuluttajariitalautakuntaa.
 21. Mitä enemmän tuota "kaksi ensimmäistä juoksijaa juoksivat täyden matkan" -juttua miettii, niin sitä helpompi on kallistua siihen, että se on ihan puppua. Tuohon selvityksessä olevaan reittikarttaan ei saa millään järjellisellä tavalla lisättyä 446 metriä. No niinpäs saakin! Ööh... tuota... toteuttamassani selvityksessä todettiin, että epätarkkuudet lukutaidossani ja virheet ymmärryskyvyssäni johtivat siihen, että valtaosa aiemmasta lausunnostani oli tilastokelvoton. Kaksi ensimmäistä sanaa olivat silti oikein.
 22. Se kärkiauton kulkema "alkuperäisen mittauksen mukainen virallinen reitti" ei voi olla oikea, kun tämä uusintamittauskin osoittaa, että sillä alkuperäisellä virallisella reitillä on ainakin yksi hirmuinen virhe. Verratkaa väliä Tilkantori - Niemenmäen/Lapinmäentien kaariportti. Alkuperäisessä mittauksessa välimatka 1353 metriä, tarkistusmittauksessa 1584 metriä. Alkuperäinen mittaus = väärin. Hyvä kuitenkin, että meidän tavallisten kuolevaisten juokseman reitin tunnustivat nysäksi, niin ei jää arveluttamaan. Ymmärsin tuon hyvitysjutun niin, että kahden viikon sisään kun reklamoi, niin saa ikään kuin "kupongin", jolla saa kympin alennusta ensi vuodesta sikäli mikäli sinne ilmoittautuu. Jos jotakuta systeemi kovasti pännii, niin kuluttaja-asiamiehen tai viime kädessä kuluttajariitalautakunnan kautta saanee käteistä kouraan (tai ainakin suosituksen sen maksamisesta), kun virhe on jo myönnetty ja asia on sinänsä riidaton.
 23. Tuo on ehkä vähän epäreilu arvaus. Ei siitä täysmittaista saa, mutta täytyy HCR:n organisaation, tai oikeastaan SULlin, saada tietää ns. mustaa valkoisella, että reitissä tosiaan on virhe, jotta voidaan aloittaa tilanteen jälkihoito. Ainoa - sinänsä jättimäinen - töppi kisajärjestäjillä oli luottaa siihen viralliseen mittausdokumenttiin aivan liian pitkään. Muutenhan ne ovat toimineet just niin jähmeän vakaasti kuin isoissa organisaatioissa/firmoissa on tapana: sen jälkeen kun siellä päässä ymmärrettiin viimein hyväksyä, että ehkä asiassa on sittenkin jotain mätää (kiitos vkoskelan, ePullan ynnä muiden), niin ilmoitettiin, että asiaa tutkitaan, eli pyydettiin vastinetta/selvitystä reitin mittaajalta ja merkitsijältä. Sitten kun saivat vastineen, joka mitä ilmeisimmin ei kumonnut juoksijoiden epäilystä, niin tehtiin suunnitelmat uudesta mittauksesta ja tiedotettiin siitä. Nyt sitten mitataan ja sitten taas tiedotetaan.
 24. Ei, ei ja vielä kerran ei. :smile: Tämä on mainittu jo pariin otteeseen, mutta kun tänne jättiketjuun asiat hukkuvat helposti, niin otetaan pikauusintana. Virallisessa mittauspöytäkirjassa väli Tilkantorilta Niemenmäen kaarelle on mitattu 1353,98 metrin mittaiseksi, ja se on tyystin mahdotonta. GPS- ja karttamittaus osoittaa, että juostu matka oli 200-250 metriä pidempi, vaikka huomioi GPS:n virhemarginaalin (luokkaa +/-2 % eli 1353,98 metrin matkalla enintään 30 metriä). Nyt joku voi sanoa, että yksittäisiä mittarihäiriöitä aina sattuu. Joo, mutta tuo pätkä on mun kotikulmilla, ja olen juossut sen viimeisen kolmen vuoden aikana läpi kymmeniä kertoja mittari ranteessa. Katsoin juoksuista läpi kymmenkunta, ja joka ikisessä kyseinen pätkä oli yli 200 metriä pidempi (hajonta 1570-1600 m) kuin virallisessa mittauspöytäkirjassa - mukaan lukien vuoden 2010 Helsinki City Run! Mitattu reitti ja juostu reitti eivät olleet samoja. Sama vielä graafisesti esitettynä tässä kuvassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy