Jump to content
Juoksufoorumi.fiHerrasmies

Jäsenet
 • Content Count

  123
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Herrasmies

 1. Kevyellä viikolla mennään. Tein eilen ex tempore päätöksen, että pidän tämän viikon taukoa lihaskuntoharjoittelusta, kun sitä on nyt tullut pari kuukautta suht säännöllisesti tehtyä. Otetaan sitten kerrankin kunnolla levon kannalta. Siirsin lenkinkin aamusta töiden jälkeiseen aikaan. Lähdin katsastamaan Keskuspuiston kuntoa, ja yllätyin, että siellähän ovat reitit 99 % priimaa. Mahtavaa! Juoksukin kulki siinä fiilistellessä tosi mukavasti. 11,6 km; keskivauhti 5:13 min/km, keskisyke 135
 2. Peekoovaihteella meni sitten lopulta koko viikko. Aamuisin väsytti sen verran tavallista enemmän, etten tohtinut väkisin riuhtoa. Torstain ja perjantain lenkit olivat lähes kopioita toisistaan: 13,4 km; keskivauhti 5:24 min/km, keskisyke 132 13 km; keskivauhti 5:23 min/km, keskisyke 134 Lauantaina kävin tunnin verran kolistelemassa rautaa salilla, ja tänään oli pitkiksen vuoro. Tarkoitus oli itse asiassa juosta puolipitkishenkisesti vähän lyhyemmin kuin viime viikkoina, mutta keväinen keli ja aurinko saivat toisiin aatoksiin. 25 km; keskivauhti 5:19 min/km, keskisyke 138 Nyt kolmena viime sunnuntaina on tullut juostua 25-kilsainen pitkis, joten talviloma ja kevyt viikko tulevat hyvään saumaan. Alkuviikosta aion tosin vielä nylkyttää vanhan kaavan mukaan peruskuntoa. Veekoot ja huilailut jätän lomalle. Viikon juoksut: 70 km Paino: 74,6 kg (viikossa -0,1 kg, alkupainosta -5 kg)
 3. Tarkoituksena oli alun perin juosta tänään vk-treeni, mutta aamulla oli sen verran väsynyt olo, että päätin lenkkareita solmiessani vaihtaa veekoon vähän kevyempään vauhtileikittelyyn. Ensimmäisen leikin leikiteltyäni tulin sitten lopulta siihen tulokseen, että jospa vaan hölkkäilen ihan pk-hengessä ja unohdan sykkeen nostot. Ratkaisu tuntui oikealta. Nyt iltasella tuli vielä veivattua lihaskuntoa. Huomenna on lepopäivä. Aamuinen lenkki: 13,2 km; keskivauhti 5:32 min/km, keskisyke 134
 4. Osut MarttiM harvinaisen nappiin muistutuksellasi - levon ajoittamista olen itsekin pohtinut. Erityisesti mietityttää reilun viikon päässä häämöttävä talviloma, joka on tarkoitus viettää lämpimämmässä ilmanalassa. Aion toki käydä silloinkin hölkkäilemässä, mutta loma on loma ja RAI RAI! jne., joten kevyt viikkohan silloin tulee. En oikein viitsisi nyt ottaa kevyesti, jottei tule paria kolmea kevyttä viikkoa putkeen. Toisaalta ei huvittaisi liioitellakaan määrän kanssa, jottei käy jaloille köpelösti. Olen päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että otan nyt lenkin kerrallaan ja teen peliliikkeitä sitten sen mukaan, miltä kulloinkin tuntuu. Yritän kuunnella kroppaa herkällä korvalla (kuulostaa kuuluisilta viimeisiltä sanoilta)… Tänään oli joka tapauksessa niin hieno ilma, että olisi ollut synti ja häpeä jättää se hyödyntämättä. Kävin pienellä palauttelulla eilisestä. Ekat kaksi kilsaa jalat olivat tosi kankeat, mutta kun lämpö hiipi jäseniin, niin juoksu kulki taas mukavasti. Harjatut kadut olivat kiva ylläri. 5,2 km; keskivauhti 5:29 min/km, keskisyke 130.
 5. Viikko päätöksessä. Eilen reilun tunnin kestänyt salitreeni, tänään pitkis. Juoksu oli kovin kaksijakoinen: 8-9 kilsan paikkeilla oikeaa polvea juili ja harkitsin jo lenkin jättämistä kesken, mutta parin kilsan jälkeen vaiva meni ohi eikä palannut. Loppua kohden alkoi juoksu maistua yllättävänkin hyvin ja olisi oikeastaan tehnyt mieli kiepaista vielä muutaman kilometrin ekstralenkki loppuun, mutta järki voitti ja juoksin sen mitä olin aikonutkin. Eli: 25,2 km; keskivauhti 5:18 min/km, keskisyke 138 Viikon saldo: 70 km Paino: 74,7 kg (viikossa -0,7 kg, alkupainosta -4,9 kg) 74,x on mulle henkisesti ns. nollaraja: kaikki sen yläpuolella on haitaksi ja alapuolella avuksi. Muutama vuosi sitten, kun olin vielä nuori ja salskea, niin painoin koko lailla tarkkaan 71 kiloa. Siihen lienee hyvä tähdätä nytkin.
 6. Onnittelut mahtavasta juoksusta! Treenaamisesi seuraaminen on hyvä ja arvokas muistutus siitä, minkälaista jälkeä saa aikaan säännöllisellä ja periksiantamattomalla harjoittelulla. Taisipa vielä olla vuoden ensimmäinen tavoitteensaavutus täällä päiväkirjapuolella, eikä olla vasta kuin maaliskuussa!
 7. Tavanomaisen peekoolenkin vuoro. Väsytti aamulla kovasti ja juostessa olo oli nuutunut, mutta ei tuo nyt numeroihin erityisemmin heijastunut. Aikomus oli käydä iltasella vielä lyhyellä palauttelulla, mutta työkiireet ja seonnut ruokarytmi kannustivat jättämään iltalenkin väliin - ja niin myös tein. 13,4 km; keskivauhti 5:26 min/km, keskisyke 132
 8. Viikko tähän asti… Maanantaina kevyt palautteleva peekoo: 5 km; keskivauhti 5:33 min/km, keskisyke 128 Tiistaina vk-treeni, jossa kolmen kilsan lämmittelyn jälkeen joka toinen kilsaa ”rennon” kovaa (rentous lainausmerkeissä, koska juoksusta oli rentous kaukana) ja kiihtyvästi 4:50 -> 4:10. Illalla lihaskuntoa. 13,2 km; keskivauhti 5:15 min/km, keskisyke 143 Keskiviikkona lepo. Olen yleensä pitänyt lepopäivää torstaisin, mutta tulipa mieleen, että lepopäivä heti veekoopäivän jälkeen voisi olla poikaa. Muutama vuosi sitten ei vastaava olisi tullut mieleenkään, mutta ei tule ikä yksin. Tänään sitten aamulla pk-lenkki ja näin iltasella lihaskuntoa. 13,2 km; keskivauhti 5:25 min/km, keskisyke 137.
 9. Nysse ilmoittautuminen on avattu: www.helsinkistreetrun.fi. On tosiaan maran toinen kiekka reittinä - maalikin on Stadionilla. 45 euron hinta on mun mielestä ihan ok, joten läväytin ilmon saman tien sisään. Säännöistä osui silmään pari hassua juttua: "Kilpailuaika on 5 tuntia 30 minuuttia lähdöstä." No, ei ainakaan tartte kiirehtiä. "Tapahtuman nimikkomitalin saa jokainen määräajassa maaliin tullut. Lisäksi voidaan palkita juoksun voittajat." Suattaa olla että palkitaan, mutta suattaahan se olla että ei palkitakaan.
 10. Eilen oli salitreenin vuoro. Vähän huoletti, että käy samalla lailla kuin viikko sitten, että pitkis menee punttia veivaamalla pilalle, mutta eipähän mennyt. Ihan hyvin kulki, joskin viimeiset kilometrit olivat jo aika kankeaa vääntämistä. Taisi tosin olla pisin lenkki sitten marraskuun, joten ei ihme. 25,1 km; keskivauhti 5:27 min/km, keskisyke 138 Viikon statsit: 57,8 km; keskivauhti 5:21 min/km, keskisyke 139 Paino: 75,4 (viikossa -0,4 kg, alkupainosta -4,2 kg)
 11. Viikolla tapahtunutta: tiistaina aamulla vk-treeni ja illalla lihaskuntoa. Vk-treenissä ensin kolme kilsaa lämpöä, sen jälkeen 10 km sykevälillä 155-160. Kymppiin upposi aikaa 48:34. Eihän se tiettykään ihan täysi kymppi ollut, kun GPS:n mukaan menin, mutta toimiipa ainakin vertailukohtana tuleville vastaaville juoksuille. Juoksun tiedot kokonaisuutena: 13,3 km; keskivauhti 5:00 min/km, keskisyke 148. Keskiviikkona lepoa, torstaina lihaskuntoa, tänään aamu+iltalenkki: 13,2 km; keskivauhti 5:33 min/km, keskisyke 138 6,2 km; keskivauhti 5:13 min/km, keskisyke 131
 12. Viime viikko meni yhdessä hujauksessa, ja kauniista aikomuksista huolimatta treenipäiväkirja jäi siinä sivussa retuperälle. Treenit tuli kuitenkin tehtyä jotakuinkin kaikki ja ne menivät vielä ihan mukavasti - eilistä lukuun ottamatta. Otetaanpa järjestyksessä: Ma: Lihaskuntoa Ti: kevyehkö VK, jossa 3 kilsaa lämpöä, sen jälkeen vuorokilsoin reipasta ja hölkkää. Reippaat/kovat kilsat juoksin tasaisesti kiihtyen, niin että eka oli 4:50, toinen 4:40 ... ja viimeinen 4:10. Vauhdit napsahtelivat hyvin tavoitteisiinsa, joskin viimeisen kanssa oli jo puristamista. Illalla vielä lihaskuntoa. Juoksun tiedot: 13,2 km; keskivauhti 5:15 min/km, keskisyke 145 Ke: vuoden paras peekoo - epäilemättä kahden vk:n siivittämänä: 13,4 km; keskivauhti 5:20, keskisyke 137 To: Lepo Pe: aamulla 13,5 km; keskivauhti 5:27 min/km, keskisyke 135 - illalla: 5,4 km; keskivauhti 5:23 min/km, keskisyke 125 La: Lihaskuntoa Su: Tarkoitus oli juosta 21-22 kilometrin rauhallinen pitkis. Lopputulema oli 9,5 km; keskivauhti 5:37 min/km, keskisyke 132. Lenkin ekalla parilla kilometrillä myhäilin tyytyväisenä, että jalat ovat terästä edellisen päivän jalkapainotteisen salitreenin jälkeen. Neljän viiden kilsan kohdalla huomasin erehtyneeni materiaalista, ja teräs paljastuikin lyijyksi. Reisiin sattui alamäissä eikä jalka tahtonut muutenkaan nousta asvaltista. Käännyin nöyrästi viiden kilsan kohdilla kotia päin. Viikon saldo: 55 km; keskivauhti 5:24 min/km, keskisyke 136 Paino: 75,8 kg (viikossa -0,1 kg, alkupainosta -3,8 kg) Tänään oli lihaskuntoa - toivottavasti huomenna jalat taas toimivat. Vielä ovat etenkin lähentäjät aika herkkinä.
 13. Eilen pidin Winter Runin jälkeisen huilipäivän, tänään: 22,1 km; keskivauhti 5:22 min/km, keskisyke 138 Yksi vk-treeni alle, ja tänään tuli vuoden paras pk-juoksu. Ilmeisesti siis kovaa juokseminen helpottaa hidasta juoksemista... Pitäisiköhän hälyttää tiedemiehet tutkimaan tätä yllättävää ja ainutkertaista korrelaatiota? Ei maar, tästedes ohjelmaan kuuluu yksi reipas lenkki per vko seuraavan puolisentoista kuukautta. Huhtikuun alussa katsotaan sitten, onko rahkeita panna taas yhtä pykälää isompi vaihde silmään. Viikon saldo: 59,2 km; keskivauhti 5:25 min/km, keskisyke 140 Ihan hyvä määrä kilometrejä pohjeprobleman jälkeiselle comeback-viikolle. Ensi viikolla ehkä vielä ripaus enemmän. Paino: 75,9 kg (viikossa -0,8 kg, alkupainosta -3,7 kg)
 14. Vuoden ensimmäinen vk-treeni tuli tehtyä Stadikan ympäristössä Icebug Winter Runin kympillä. En oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta olin etukäteen ajatellut lukita syketason 160:n nurkille. Reitti oli mäkisehkö - tai kuten järjestäjät sen ilmaisivat ”reitillä on korkeuseroja” - mikä ehkä osittain sai suunnitelmani heittämään häränpyllyä, koska syke nousi kyllä paikoitellen kovastikin 160:n yläpuolelle. Itse asiassa ekaa kilsaa lukuun ottamatta syke kävi joka kilsalla yli 160:ssä, viimeisellä kahdeksalla yli 170:ssä ja viimeisellä kilometrillä 184:ssä. Keskisyke oli kuitenkin siellä päin... Jalat kestivät kipuilematta ja olivat muutenkin hyvin touhussa mukana, mutta hapenoton kanssa oli tekemistä. Tapahtuma oli kuitenkin hauska ja sujuva ja lähtisin uudestaankin. Sykemittari väitti reittiä alimittaiseksi, mutta sen verran härösti reittiviiva kuljeskeli pitkin pusikoita kaukana todellisesta reitistä, että mittatuloksen uskottavuus on likimain nolla. Mittarin mukaan kuitenkin: 9,8 km; keskivauhti 4:53 min/km, keskisyke 162 Loppuun vielä jäähdyttely (vauhtiin sisältyy liikennevaloissa seisoskelu): 3 km; keskivauhti 5:52 min/km, keskisyke 137
 15. Pohjeongelmia pelkäämättä tuli lähdettyä aamuhölkälle, ja hyvä niin. Ensimmäisen kilometrin aikana tosin juilahteli kumpaakin pohjetta, mutta tulkitsin sen normaaliksi alkukankeudeksi ja jatkoin matkaa. Jahka sain lämmön päälle, niin juilimiset katosivat. Muuten oli kyllä aivan tavattoman peruskamaa koko lenkki. Kohtapuoliin täytyy alkaa kehittää jotain vaihtelua. Illalla tein vielä pienet lihaskunnot, huomenna on lepopäivä. Aamuinen numeroina (ja kirjaimina): 11 km; keskivauhti 5:36 min/km, keskisyke 132
 16. En mä mitään huomiseen malttanut odottaa pohkeen testaamista, vaan lähdin jo nyt aamulenkille. Enkä myöskään malttanut kierrellä kotikulmilla, vaan kuulin korven kutsun ja lähdin peruslenkilleni kauas kotoa. Ihan hyvin meni. Vähän juoksu tuntui oudolta viikon tauon jälkeen, mutta pohje oli täysin kivuton koko lenkin ajan. Ja olin kyllä herkällä korvalla liikeenteessä ja yritin koko ajan kuulostella kaikkea vähänkin tavallisuudesta poikkeavaa. Voi olla, että tunsin pari kertaa jonkinlaisen nytkähdyksen, mutta voi olla, että tarttis vaan käydä pää tutkituttamassa nuppitohtorilla. Aamun lenkin tiedot alla, lisäksi veivasin lihaskuntoa niin eilen kuin tänäänkin. 13,2 km; keskivauhti 5:38 min/km, keskisyke 136
 17. Ekat kolme varttia sujuivat kuntopyörän selässä ihan kohtuullisesti, kun oli täppäri mukana, mutta sen jälkeen alkoi taas tökkiä. Jännää sinänsä, että parin tunnin lenkki on vain virkistävä, mutta tunti kuntopyörän päällä, niin seinät alkavat kaatua niskaan. Puristin kuitenkin puoliväkisin toisen kolmevarttisen, niin sain pitkistä korvaavalle treenille edes puolentoista tunnin edestä mittaa. Kokeilin taas matkalla salille pohkeen kestävyyttä, ja muutaman kymmenen metrin hölkkä ei tuntunut missään. Oliskohan se sittenkin vain ollut jokin krampintapainen? Tämänhetkinen suunnitelma on käydä vielä tiistaina polkemassa tunnin verran (gnääh!) ja sitten keskiviikkona varovasti kokeilla jalan kestävyyttä, jos siihen saakka jatkuu nykyinen kivuttomuus. Pidän kuitenkin keskiviikkonakin takaportin auki ja hölkkäilen aivan kodin lähistöllä. Jos pohkeessa tuntuu jotain, jätän juoksun sikseen ja lähden nöyränä poikana kohti kuntopyörää. Tämänpäiväinen koitos: 91 min; keskivauhti 26 km/h, keskisyke 122 Viikon saldot: Juoksua 5,8 km, kuntopyörää 2,5 h, punttia 1 h 40 min. Paino: 76,7 kg (-1,0 kg/vko, -2,9 kg alkupainosta) Heti kun treeni keveni, paino lähti putoamaan kuin kivi, mutta eiköhän se siitä tasaannu.
 18. Vähän huonoon saumaan iski pohjeongelma, kun juuri tämä viikko oli harvinaislaatuinen epäsäännöllisen työajan viikko. Juoksemassa olisin ehtinyt aamuisin käydä, mutta salille en ole oikein tahtonut ennättää. Keskiviikkona en tehnyt mitään, torstaina kävin aamusta veivaamassa kuntopyörää tunnin verran, perjantai meni taas lepäillessä ja tänään kävin tekemässä salilla tunnin lihaskuntotreenin. Huomenna olisi vielä tarkoitus tehdä pitkis kuntopyörän päällä, mikä on jo ajatuksenakin lamaannuttava. Olin torstaina luomuna liikkeellä, joten pyöräilytunti meni lähinnä sekunteja laskiessa ja seinää tuijottaessa. Huomenna täytyy ottaa elektronista viihdettä mukaan. Pohkeen suhteen olen varsin luottavainen. Kävellessä ei tunnu kipuja laisinkaan, ja kokeilin salille mennessä hölkätäkin muutaman kymmenen metriä, eikä siinäkään sattunut. Sitten olin tosin tuntevinani jotain etäistä tuntemusta pohkeessa, joten vaihdoin takaisin kävelylle. En tiedä, uskaltaako sitä vielä ensi viikolla lähteä juoksentelemaan, vaikka mieli tekisi. Torstain kuntopyöräily numeroina: 62 min, keskivauhti 24,9 km/h, keskisyke 127
 19. Voi vitalis. Onhan siitä jo useampi päivä, kun kehuin, kuinka hyvin pohkeet ovat kestäneet. Tänään sitten napsahti. Ensin aivan normaali askel, sitten juilahdus. Lenkki loppui siihen. Hetken elättelin ikuisena optimistina toivoa, että ”se on vaan kramppi”, mutta ei nyt sentään. Kävelyä tuli kotiin viitisen kilometriä ja vähän ehti tulla vilukin. Toivottavasti ei nyt samaan syssyyn iske töissä jyllännyt lenssu päälle. Vähän on nimittäin sellainen olo. Jätin iltalihaskunnonkin väliin varuiksi. Yhtä pahasti ei pohje sentään mennyt kuin viime kerralla, joten veikkaan tauon pituudeksi viikkoa paria. Taitaa mennä kuntopyöräilyksi. :grumpy: Sympaattisena sattumana juuri siinä kohdassa, mihin juoksuni tyssäsi, pyöränsä (jonka tangosta roikkui mm. imuri) selästä hyppäsi elämää nähneen oloinen mies ja vaihtoi talutukselle, kun edessä odotti loskainen ylämäki. Pysähtymiseni innoitti herran joviaaliin muisteluun armeija-ajoistaan seitsemänkymmentäluvulla ja miten silloin oli ”asenne kova, kunto hyvä” tms. Huuteli hän etääntyessään lisääkin juttujaan, mutta en oikein saanut niistä enää selvää. Hyvällä mielellä tuntui kuitenkin olevan. Juoksu ennen pysähdystä: 5,8 km; keskivauhti 5:43 min/km, keskisyke 129 Huomenna en ehdi vielä salille, joten korkeintaan väännän lihaskuntoa kotona. Jos flunssa pysyy loitolla, niin torstaina sitten pyörän selkään.
 20. Eivät olleet jalat niin kipeät eiliseltä salikeikalta kuin olin pelännyt, mutta kipeät ne olivat silti. Etenkin alamäissä otti etureisiin mukavasti. Kelikään ei ollut parasta a-luokkaa. Jalkakäytävät olivat räntää valtoimenaan, ja kengät ja sukat olivat läpimärät kahden kilsan jälkeen. ”Loiskuva loska” on kelien inhokkilistallani kakkosena. Ylivoimaista ykkössijaa pitää hallussaan ”Muljahteleva nuljulumi, joka tarttuu kengänpohjiin”. Tällainen tuli loiskuteltua: 11,4 km; keskivauhti 5:33 min/km, keskisyke 138 Viikon kokonaissaldo: 41,6 km; keskivauhti 5:34 min/km, keskisyke 134 Paino: 77,7 kg (-1,9 kg alkupainosta) Kevyt viikko on nyt takanapäin, ja ensi viikolla mennään taas pidemmästi. Suunnitelma helmikuulle on sellainen, että jolkottelen pääosin peekoota samalla kaavalla kuin tammikuussakin, mutta jonain aamuna voisi ujosti kokeilla, josko kroppa olisi sen verran tottunut varhaisiin herätyksiin ja kalorivajeeseen, että jonkinmoinen vk-treenikin luonnistuisi. Toinen mahdollinen muutos kaavaan on maanantain lihaskuntotreenin vaihtaminen jossain vaiheessa lyhyehköön lenkkiin, jos kelit ja fiilis sen sallivat.
 21. Ehdin Fenix 2:tani jo yhdessä vaiheessa kirota ja suunnittelin dumppaavani koko aparaatin ojanpohjalle. Satelliittien löytyminen kesti poikkeuksetta toista minuuttia, satelliittiyhteys katosi kerran pari lenkissä, laite saattoi buutata itsensä tai sammua kesken lenkin ilman mitään syytä (vieläpä monta kertaa) tai mennä täysin tilttiin, vaikka olin koko ajan yrittänyt pitää laitteen uusimmassa ohjelmistoversiossa. Sitten tein master resetin, nollasin kaikki asetukset ja asensin taas uusimman päivityksen, ja sen jälkeen laite on pelittänyt kuin uutena. Satelliitit löytyy hetkessä, yhteys pysyy jämäkästi eikä kello enää sekoile. Voin suositella testaamaan SportTracks.mobia. Aloitin sitä aikanaan käyttämään SportTracks 3.1:n pilvipalvelujatkeena, mutta tätä nykyä en jaksa enää edes SportTracksia käynnistää, kun kaikki hoituu mobissa niin kätevästi. Sen saa myös liitettyä yhteen Garmin Connectin kanssa, niin että kun lataa treeninsä Garmin Connectiin, se ilmestyy samalla automaagisesti mobiin. Hintava se toki on, jos vertaa Garmin Connectin ilmaisuuteen, mutta on siellä myös paljon näppäriä juttuja.
 22. Tuli vihdoin toteutettua jo pari viikkoa lykkäämäni salillakäyntilauantai. Hyväähän se teki, vaikka huomenna saa varmaan maksaa tämän päivän riekkumiset. Jalat tuntuvat jo nyt vähän omituisilta. Tein noin tunnin treenin, jossa yritin keskittyä jalkoihin ja keskivartaloon, mutta tuli sitä rääpittyä vähän kaikkea muutakin. Tänään täyttyi myös treenikuukausi. Tammikuun saldo: juoksua 278 km; keskivauhti 5:37 min/km, keskisyke 137 - kaikkien treenien yhteisaika 33 h 45 min. Tyytyväinen pitää olla. Treenimäärän lisäämisestä huolimatta ovat flunssat pysyneet loitolla, ja jalkojen kanssakaan ei ole ollut ongelmia. Osittain se tosin johtuu lenkkarien vaihdoksesta. Ehkä tämä on pakko tunnustaa... Ostin viime keväänä Mizunon tossut, jotka tuntuivat sovittaessa tosi hyviltä - kevyiltä, pehmeiltä, tilavilta varpaista jne. Kävin niitä silloin pari kolme kertaa kokeilemassa, ja ne olivat juostessakin ihan hyvät, mutta jotenkin askellus tuntui vähän erilaiselta ja se otti enemmän pohkeisiin. Kuvittelin, että se johtuu vain siitä, että uudet lenkkarit aina tuntuvat aluksi vähän oudoilta. Hetki testilenkkien jälkeen oikea pohje revähti sunnuntailenkillä - vanhoilla tossuilla tosin. Olin silloin ahnehtinut aika paljon juoksukilsoja lyhyessä ajassa ja päättelin, että siitä se johtui (niin kuin se varmaan osittain johtuikin). Sitten kun pohje viimein kesän kynnyksellä taas kesti juoksemista, niin aloitin suosiolla vanhoilla tossuillani, mutta aloin myös ajaa sisään Mizunoita yhä enemmän ja enemmän, kunnes vanhoista tossuista aika jätti ja siirryin yksinomaan Mizunoihin. Pohjeongelmat seurasivat minua läpi koko vuoden. Ei nyt revähdykseen asti, mutta pohkeet kipeytyivät, saattoivat krampata yöllä jne. Ostin kompressiosäärystimet ja magnesiumia ja ajattelin vain, että kylläpä siitä yhdestä revähdyksestä tuli paljon päänvaivaa ja että kylläpä sitä saa heikosta treenipohjasta kärsiä. Tätä siis jatkui viime vuoden alkukesästä aina nyt tammikuulle asti. Nyt vasta aloin ajatella, että voisivatko ongelmat johtua sittenkin lenkkareista. Kävin ostamassa Adidaksen Glidet, jotka mulla oli ennen Mizunoitakin, vaihdoin niihin laakista ja nyt ei ole pariin kolmeen viikkoon ollut pohkeiden kanssa mitään ongelmia. Seitsemän enemmän tai vähemmän piinallista kuukautta, kunnes opin, että ilmeisesti Mizunoiden droppi tai muu pohjaratkaisu on sellainen, ettei se satu mulle sopimaan. Nopea sytytys. :mad0228:
 23. Muistin tänään, etten ole pitkään aikaan tarkistanut, mitä sykemittarin VO2 Max -arvio näyttää ja minkälaisia kisavauhteja se (alati luotettavasti) lupailee. VO2 Max oli mittarin mukaan 53 (mikä ei kerro mulle yhtään mitään), mutta kapistus ennusti, että maralla pätkähtäisi karvan päälle 3:07, kunhan vain lähtisin viivalle. Eipä voi mittaria ainakaan pessimistiksi syyttää. Vaikka onhan se mukavaa, kun on noin symppis tsemppaaja ranteessa. <3 Kävin aamusta lenkilläkin. Peruspeekoojolkotusta oli: 10,5 km; keskivauhti 5:28 min/km, keskisyke 137
 24. Mulle tulee huonoista puolista kaksi juttua mieleen: 1) HCR on Suomen suurin juoksutapahtuma, City Run, mutta se juostaan valtaosin erilaisissa pöpeliköissä, missä ei näy ristinsielua. Samanlaista metsässä juoksentelua voi harrastaa omin nokkineenkin koska huvittaa. 2) Jos jotain menee järjestelyissä pieleen, niin järjestävä taho on osoittanut, että se ei epäröi valehdella ja suoranaisesti kusettaa, niin paljon kuin suinkin kykenee. Raha (=SUL:n raha) on ainoa mikä siinä tilanteessa ratkaisee. Hyviäkin puolia piisaa: väkeä tosiaan on paljon, jolloin ilmassa on juoksujuhlan tuntua. Tungos kuuluu elämykseen ja sitä tavallaan vähän kaipaakin. Yksin ei tarvitse hölkötellä missään vaiheessa. Järjestelyistäkään mulla ei ole ikinä ollut mitään pahaa sanottavaa. Kaikki ihmiset juoksunumeroiden jaossa, expossa, juomapisteillä, maalissa jne. ovat aina tosi ystävällisiä ja hyväntuulisia, ja keskimäärin kaikki toimii hyvin. Viime vuonna en tosin ollut mukana, joten varustesäilytyksestä Stadionin ulkopuolella ym. uudistuksista en osaa sanoa mitään. Tuo huonojen puolien kakkoskohta on etenkin semmoinen, joka riipii, mutta kun työnantaja piffaa, niin ilmoittautuminen on taas tälle vuodelle sisässä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy