Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Etana

Jäsenet
 • Content Count

  521
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ihmiset kyllä todella huomioi läskin, pyörän siis... Paljon kysellään pyörästä ja huudellaan ohi ajaessa, mikä parasta niin huomio on ollut tähän asti 100% positiivista. Kerran jopa olen joutunut kuvaamaan ohikulkijaa joka halusi poseerata pyöräni kanssa. (mielestäni tämä sopii ketjun aiheeseen?) Ja kuten Umpimähkä on huomioinut, niin läskikuskin tunnistaa viimeistään leveästä hymystä:)
 2. "mikä tossa läskipyörässä on ideana muuta kun että myynnin lisäys ?" Vähän off topiccia lisää, mutta pakko kokemusta omaavana vastata porukan ihmettelyyn läskipyörästä. N. 6-7 vuotta tullut maastossa ajettua täysjoustoilla ja nyt alla Surlyn moonlander http://surlybikes.com/bikes/moonlander Ja kyllä tosiaan on täysjousto jäännyt varastoon ihan käyttämättömäksi. Läski on toki asfaltilla hiukan raskaampi ajaa, mutta jos laittaa n. 1,5 bar painetta, niin yllättävän hyvin rullaa. Maastossa käytän n. 0.3 bar paineita ja kesälläkin tuo on aivan mahtavan hieno leikkikalu. Oikeastaan mitä haastavampaa maastoa isoine kivineen, kallioilla, juurakoissa niin sen paremmin läski on kotonaan. Tuolla oikeasti pääsee ihan mistä ja mihin vaan jos kuskin pää kestää ja reisissä puhtia piisaa. Pito on aivan älytön. Lukemattomia paikkoja missä ei täysjoustolla koskaan pääsisi/ en ole päässyt, niin läski menee leikiten. Ajolinjat kivikossa on huomattavasti suoremmat kun voi enemmän ajaa kivien yli. Jyrkissä ylämäissä voi nousta putkelta ajaa ilman pelkoa, että takaa loppuu pito ym ym:) Lumella en ole vielä päässyt ajaan, mutta takuu varmasti ei tuota pettymystä talvellakaan. Mitä olen mm. suolla ajanut niin uskomattoman hienosti pysyy "pinnalla" ja ajo jatkuu. Renkaat kun on 4,8" ja 0.3bar painetta, niin alkaa olla pintaa jo maatavasten. Suosittelen kokeileen jos mahdollisuus, mutta saattaa aiheuttaa rahan menoa...
 3. Juuri latasin Ambit 2 ja ei ongelmia. Harjoitukset, päivitys ja akun lataus ihan normaalisti. Vista käyttis.
 4. Suomalaisista voisi mainita mm. Petri Raatikaisen joka on yhdistänyt bodauksen ja kestävyys urheilun. 13kk sisällä maraton alle 3.30 (ennätys 3.23 paino taisi olla 90kg luokkaa) ja Bodauksen suomenmestaruus. Kaverilla on myös radalta ikämiehissä Suomenmestaruuksia. Videossa kertoo hiukan pinta raapaisua touhuistaan ja tekee uuden kyykky ennätyksen 160x100kg ja melko helposti.
 5. Etana

  Hyvä talvipyörä?

  No mikäs se olisi sopivin peli? Kyllä 29" kulkee selkeästi vakaammin lumessa ja loskassa kun esim 26". Ei täällä Tampereen suunnalla ainakaan aamuisin talvella juuri pääse ajamaan täsyin aurattuja pyöräteitä, jolloin maastopyörä (jäykkäperäinen) kulkee mukavasti lumessa. Onhan tuo monipuolinen pyörä jolla pääsee sitten halutessaan ajeleen myös pyöräteiden ulkopuolellakin. Ja antaa se etupään jousto kuitenkin mukavuutta ajamiseen tasoittaen epätasaisuuksia joita valitettavan paljon jää kun auroilla on pirun kova kiire tmv, jolloin tie jää usein aika "kiharaiseksi". Itsellä työmatka käytössä on ympärivuoden cc pyörä, mutta kyllä sillä aika kiemurtelua välillä tulee harrastettua lumessa. Mutta mukava peli tuokin on. Täpäriä nyt vähiten ymmärrän työmatka käyttöön...
 6. Etana

  Hyvä talvipyörä?

  Jäykkäperäinen 29" maastopyörä. Varmasti järkevin pyörä talveen. Alle mahdollisimman leveät renkaat nastoilla tai ilman. Tuolla pääsee hyvin eteenpäin vaikka aura ei olisikaan ehtinyt edellä töitään tekemään.
 7. Etana

  Traineri

  Flow itsellä myös käytössä ja kun kokemusta ei muista ole, niin suosittelen. Mitä ääneen tulee, niin omasta ja perheen mielestä ääni ei ole häiritsevän kova. Toki tv saa olla selkeästi reilummalla äänellä polkiessa. Mutta ei äänestä muut häiriinny kun erillisessä huoneessa oventakana reenailen. Mutta kuumaa touhua tosiaan on:) Minulla on tuuletin, pyörän alla pyyhe lattian suojana ja lisäksi pyörän päällä vielä pari käsipyyhettä.
 8. Etana

  Sporttikuulokkeet

  Nämä http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19607/djfnn/Sennheiser-MX-685-nappikuulokkeet-urheiluun olleet nyt muutaman viikon käytössä ja pidän kovasti. Pysyy hyvin päässä ja äänen laatu itselleni täysin riittävä. Ennen käyttänyt in ear malleja, mutta tämä on kyllä huomattavasti mukavampi.
 9. Nyt on vihdoin tämäkin toteuttettu ja mies on enemmän kuin tyytyväinen selvittyään maaliin. Omasta puolesta järjestelyt toimivat hyvin ja mitään en kilpailun aikana osannut kaivata lisää järjestäjiltä. Pepsiä (max) en uskaltanut mennä kisassa kokeilemaan vaikka olisihan se maistunut kieltämättä. Joten tuonkaan loppuminen/sokerittomaan vaihtuminen ei haitannut. Uinti reitti oli mielestäni hyvä ja mukava. Kolme kierrosta on ihan passeli määrä ja oli kiva välillä uida katsojienkin edestä. Oma uintikin sujui ihan mukavasti ilman ongelmia rauhalliseen tahtiin. Pyöräilyn alussahan oli melkoisen kylmä kun kisapuvulla matkaan lähti, mutta melko nopeaan se siitä lämpeni kun pääsi mäkisempiin maisemiin. Omaan makuun pyöräreitti oli raskas, mutta pistetään se huonon kunnon piikkiin. Peesiapuja ei reitille juuri osunut, joten suurimmalti osin yksin sai ajella. Eipä juuri eronnut omista pitkistä lenkeistä:) Energiaa otin tasaisesti 20min välein, joko geeliä tai energiapatukkaa. Juomaa tietysti useammin. Lisäksi pari banaania järjestäjiltä. Energiaa piisasikin kisan loppuun asti hyvin ja juoksukin meni ihan hyvillä fiiliksillä koko matkan nauttien työn tuloksista. Reitti oli mäkinen, mutta itse tykkäsin siitä, että ei oltu pelkästään tylsällä asfaltilla, vaan erityisen virkistävää oli päästä juuri tuonne metsän puolellekkin. Juoksussa sain syötyä vielä ensimmäiset neljä kierrosta geelin aina kääntöpaikoilla, mutta viimeiselle päätin että maaliin päästään jo ilman sitä ällöttävää tököttiä. Olihan niitä jo yli 20kpl syötykkin... Maalissa reilussa 12h ja loisto fiiliksillä. Onnea kaikkille matkan taivaltaneille. Kovaa kyllä porukka siellä mennee. Ja siihen pitäisi itsekkin alkaa seuraavaksi keskityyn, että miten aikaa saisi hilattua paremmaksi. Mutta siitä toisessa ketjussa.
 10. Se on hitaammilla menijöillä ongelmallista kun ei kunto riitä ajaan 180km kovaa, niin ei tuu hiki:) Tuo pyöräilypaidan laitto ainakin alkumatkalle voisi olla itsellekkin hyvä idea. Ja eipä se tosiaan varmaan pääse matkanaikana haittaamaankaan. Muuten kyllä keli on loistava. Tai jos pyytää saa, niin juoksuun voisi ottaa kevyttä tihkusadetta tai ainakin pilvinen keli.
 11. Kieltämättä turhan viileiksi aamut menee. Toivotaan että aurinko paistaa yhtä komeesti kun nytkin, niin eiköhän se nopeasti nosta lämpöä. Itseä kyllä hiukan hirvittää lähteä märällä kisapuvulla pyörään tuohon ilmaan. Toisaalta hetkenpäästä lämpöä on sen verran, että yhtään enempää ei päälle tarvitse...
 12. Kyllä tässä on menty ihan vain ja ainoastaan täydelle tähtäävää. Pyörä tosiaan pitää osata maltaa aloittaa rauhassa ja yleensäkkin jos reitillä on kovasti mäkeä, niin niihin on turha reisiä tyhjentää. Ajatus on ollut, että jos puolimatkalla pyörä osuus menee +35km/h keskivauhdilla (Joroisilla), niin 30-31km/h voisi olla sopivan maltillinen. Riippuen tietysti siitä profiilista... Puolikkaan juoksun olen mennyt n. 4.50min/km vauhdilla, joten sellainen lähes 1min/km tiputus vauhdista toivoisi riittävän. Lopussa sitten tippuu tietysti siihen mihin on tippuakseen.
 13. Toivotaan, että 226 teoria osuisi ainakin suhteellisen lähelle:) Itsellä puolimatka menee sinne 5h pintaan, ehkä hiukan jopa alle, mutta enpä päässyt testaan tänä vuonna. Ekalle täydelle matkalle on ollut toiveissa päästä alle 13h. 11 alkavasta en ole uskaltanut kuin unta nähdä. Täydelle olen reenannut sillä ajatuksella, että pitkiä lenkkejä on pohjalle saatava reilusti ja tällä on menty kohti elokuuta. Toki vk reeniäkin ainakin lähes viikottain, mutta painopiste pitkissä. Juoksussa 20-28km ja pyörässä 120-150km lenkkejä lähes viikottain. Oikeestaan vaikentahan se on ainakaan etukäteen kovasti suunnitella tavoite vauhteja kisaan kun kyllähän tuo täysimatka on askel tuntemattomaan. Etenkin se millä vauhdilla lähtee juoksuun on aika kysymysmerkki. Pitkät pk lenkit hölkkäilen n. 6min vauhdilla ja pk lenkki menee siellä 5.30 paikkeilla. Joten johonkin noiden väliin ajattelin vauhdin koittaa sovittaa ja katsoa kuinka pitkälle se kantaa. Vai kannattaako "varmistella" ja lähteä tuolla 6min vauhdilla...
 14. Ensikertalainen minäkin. Vaikka kuinka epäilyttää ja pelottaa kuinka kisassa tulee käymään, niin eipä se selviä kun kokeilemalla... Tulkaahan vaan mukaan ToniT, Kipkap ym. Mennään sitten vaikka porukalla (myöhään)illalla maaliin, niin ei jää kukaan yksin viimeiseksi:)
 15. Nimenomaan. Itsellä kun tavoite on maaliinpääsy ja joku siedettävä aika. Kyllä tässä keskustelun myötä on alkanut hiljalleen tiputteleen kisavauhteja alaspäin, jotta selviää sinne maaliin:) Tuo "tilaus" mahdollisimman vähän kierroksia kuullostaa kyllä niin osallistujan kuin katsojan kannalta kyllä typerältä. Itse ainakin saan kyllä melkoisesti voimaa enemmän siitä kun pääsee välillä näkemään kannustajia/perhettä mahdollisimman usein. Kun, että vaihdossa läpyt ja sen jälkeen yksin taivaltaan jonnekkin sivutielle maratonia ja Suomen osallistuja määrät huomioiden, jopa pitkänaikaa ihan yksin(oma moka kun on hidas). Eipä se paljon yleisöäkään kerää paikalle, niitä pakollisia huoltojoukkoja lukuunottamatta. Omassa tuttava piirissä hyvin huomaa juuri tämän jo puhutunkin. Porukka ei halua osallistua Suomessa täydellematkalle mm. reitin kovuuden vuoksi ja suuntaavatkin esim. naapuriin kisailemaan. Toivotaan, että tässäkin asiassa kuunneltaisiin kilpailijoita, jotta tulevaisuudessa Suomeen saataisiin puoleensa vetävä täydenmatkan kisakin. Nyt se taitaa enemmänkin olla valitettavasti toisinpäin....
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy