Jump to content
Juoksufoorumi.fi


vaskisielu

Jäsenet
 • Posts

  89
 • Liittyi

 • Last visited

About vaskisielu

 • Syntymäpäivä 04.08.1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vaskisielu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. vaskisielu

  Suunto Ambit3

  Kello päivitetty, mutta mistä löytyy tietoa uusista ominaisuuksista ja kuinka päästä niihin käsiksi? Vaatiiko sykevyö myös päivityksen toimiakseen tämän kanssa?
 2. vaskisielu

  Suunto Ambit3

  Synkronointi puhelimeen hävisi päivityksen asentamisen myötä. Synkronointimahdollisuutta ei löydy enää kellon valikostakaan. Onko muilla vastaavanlaista hämminkiä?
 3. vaskisielu

  Rogaining

  Jep, FB:ssä on oma ryhmä WRC-parinhakijoille. Myös Rogaining Finlandin seinällä voi kysellä kaveria. Ilmot sisässä jo joulukuusta, matkat ostettu. Treeniä, mäkitreeniä.
 4. Tietoa on eilisillalta: atalan pätkä on ihan oikeasti heikossa kunnossa. Ennen koneella ajoa se oli kohtalainen/hyvä mutta nyt kone on höylännyt epätasaisen pohjan harjanteet paljaiksi -> hiekkaa paikoin ihan kunnolla. Kaikki hiekat on kyllä kierrettävissä mutta ei sinne kannata millään ykkösparilla lähteä, siinä ja siinä voiko kakkosparillakaan. Mutta noiden pisteittäisten ongelmakohtien ulkopuolella kunto on ok.
 5. vaskisielu

  Rogaining

  Jää tälläkin kertaa väliin, mutta mitä lämmönsäätelyyn tulee niin yö-rogan -2 asteessa puin normaalit kelin mukaiset lenkkikamat sillä erotuksella että vaihdoin housut kesämallista talvitrikooseen. Reppu lämmittää sen verran että ylimääräistä ei tarvinnut yläkropalle. Käsineet sen sijaan oli neopreenia (aluksi kuumat, sitten sopivat ja loppua kohti kylmännihkeät). Neopreenisukat toimivat hyvin kesätossun kanssa, mutta jos kisa olisi ollut 12h kasin sijaan niin luulen että varpaita olisi lopussa jo palellut. Tuo on ainoita tilanteita kun kalvokenkä olisi ollut normaalia parempi.
 6. Mski:n mukaan Hallila-Hervannan ladut olisi pohjattu - mahtaako olla millaisessa kunnossa? Jokohan Kaupin tykit ovat jauhaneet tarpeeksi tavaraa tykkilatua varten?
 7. Penikat lähtee hieronnalla. Kivuliasta mutta toimivaa.
 8. Mikä mahtaa olla Ounasvaaran latutilanne? Ensilumenlatu näkyy mSkin mukaan olevan tyydyttävässä kunnossa mutta löytyykö hiihtokuntoista pätkää lähiympäristöstä? Olen tulossa lauantaiksi etelästä Rolloon eikä ole mitään käsitystä paikallisista olosuhteista tai laduista.
 9. Kalvohieronnassa löytyi hyviä kipupisteitä etenkin pohkeen puolelta (se lihas joka kulkee pohkeesta kantapään yli varpaisiin) ja tietenkin jalkapohjasta jonkin verran. Kävin eilen kokeilemassa uudestaan rapian parikymppisen mutta niin vain vaiva palasi puolentoista tunnin kohdalla. Yli-innokkuutta ja optimismia, tiedän, mutta oli pakko kokeilla. Toinen aika on jo varattu ja sen jälkeen palaan ohjelmaan varovaisemmin. Seuraavaksi varaan ajan toiselle ammattilaiselle, joka tietää juoksutekniikasta ja pohjallisista. Otan selvää tuosta venytyksestä ja lisään ohjelmaan. Hieroja neuvoi myös painamaan jalkapohjan kipupisteitä kovaa palloa vasten, mitä olenkin jo tehnyt (pesä- ja jääpalloilla). Nyt pitää painaa vaan staattisesti ilman kierittelyä "niin kauan että kipu lähtee".
 10. Tein eilen 2h/20km mäkipainotteisen polku- ja maastojuoksulenkin kanta-astujalle tarkoitetuilla pronaatiotuetuilla perus-adidaksilla. Päälle 35min palauttavaa kävelyä. Vaiva ei mennyt mihinkään suuntaan. Jotain kireyttä siellä on joka ei kuitenkaan muuttunut kivuksi lenkin aikana tai sen jälkeen. Ihme homma, mutta positiivista on tietenkin se että lääke tuntuu löytyneen. Meniskö ohitse hieronnalla ja pienellä pronaatiolenkkarikuurilla vai hankkisiko sitä oikein käsin tehdyt pohjalliset... antaa fyssarin ratkaista.
 11. Olen käsittänyt plantaari faskiitin kipuilevan kantapään seudulla, siksi olen alustavasti poissulkenut sen mahdollisuuden. Onko oireilu mahdollista tuntua muualla? Omat tuntemukseni ovat olleet keskialueella jalkapöytää, siinä jalkaholvin kohdalla eli sisäsyrjällä. Varasin ajan fyssarille kalvohierontaan kun juoksututtu kehui sen auttaneen vastaavaan vaivaan. Katsotaan osaako sanoa mitään vaivan syystä. Kokeilen tänään vähän pidemmän testilenkin noilla tuetuilla ronttosilla. Jos jotain lohtua niin hiihtokausi alkaa toivon mukaan viikkona minä hyvänsä ja juoksun voi täten heittää hetkeksi syrjään.
 12. Oikean jalkapohjan sisäsyrjässä on ollut pidemmän aikaa pientä kireyttä, joka on äitynyt pieneksi kivuksi kisassa juostun 60 km jälkeen. Himmailu ja reilun viikon lepo ei auttanut tilannetta. Juoksen neutraaleilla ja jonkinlaisen dropin (arviolta 6-8 mm) omaavilla kengillä. Kesällä hankin uusia pienemmän dropin popoja joita olen käyttänyt varovasti pyrkien liukumaan hiljalleen minimalistisempaan suuntaan. Arvelin tällä olevan osaa asiaan, joten kaivoin eiliselle lenkille vanhat joskin vähän käytetyt pronaatiotuetut asfalttikulkineet ja katso - tänään ei ole ollut mainittavia tuntemuksia jalkapohjassa. Kysynkin nyt arvon raadilta että onko mahdollista että pitkään melko neutraalia kenkää käyttänyt tarvitseekin yhtäkkiä tukea jalan alle? Olisiko syytä teettää foot balance -tyyppiset pohjalliset vai mennäkö suoraan fyssarille? Hintaerot näissä tuntuvat olevan kovia, eli voisiko edullinen market-tyyppinen ratkaisu riittää tässä tapauksessa?
 13. vaskisielu

  Skiket ja Skikkaus

  Powerslide X-plorer 1.0:n googlailin lokasuojia mutta ilmeisesti sellaisia ei ole olemassakaan. Joku DIY-ratkaisu pitäisi värkkäillä, onko kellään kokemuksia/vinkkejä tähän? Kura lentää aika nasevasti kostealla kelillä ilman loksuja.
 14. vaskisielu

  Rogaining

  Parhaiten roga-kisoista pysyy perillä liittymällä facebookin Rogaining Finland -ryhmään. Pienemmät kisat ei välttämättä löydä tietään kalenteriin mutta fb-seinällä niistä kyllä huudellaan ihan kohtalaisesti. Viikon päästä Tampereella yö-roga, eli siellä nähdään - ainakin kaverin otsalamppuja.
 15. Vinkki: vaihda välillä fyssaria ja tutkituta juoksutekniikkasi. Venytykset jne hoidot ovat alussa toki tärkeitä, mutta vaivan todellinen syy pitää hoitaa. Itselläni alkoi talvella polvi taas oireilla, jolloin päätin hoitaa homman kuntoon heti alkuunsa. Otin yhteyttä paikallisen suunnistusseuran valmennuspäällikköön, joka neuvoi oikeasti osaavalle fysioterapeutille, joka on keskittynyt nimenomaan urheilijoiden hoitoon ja ohjaukseen. Ei tarvittu videointia juoksumatolla vaan kaveri näki heti missä kohtaa askellus on pielessä. Virhe ei ollut suuri, mutta opeteltuani uuden tekniikan kaikki vanhat oireet ja krempat ovat jääneet taakse. Samalla lähti myös pohjejumit aivan kuten fyssari oli ennustanutkin. Lisäsin toki myös venyttelyä ja opin oikeat itselleni sopivat venytykset.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy