Jump to content
Juoksufoorumi.fipaukku

Jäsenet
 • Content Count

  19
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Coopperi
  3444
 • 10km
  38:13
 • Puolimaraton
  1:27:39
 • Maraton
  3:30:24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lähdin hakemaan ennätystä ja 3h alitusta kovalla riskillä. Se vaatisi 5 min ennätysparannusta 10 vk:n takaiseen Kempeleen SAUL SM:ään, jossa ennätys oli parantunut peräti 8 min. Ikää tulee mittariin tänä vuonna jo 45. Itseluottamus oli korkealla, sillä olin tehnyt yli minuutin ennätysparannukset kesällä kympillä (sub 37) ja puolikkaalla (sub 1:25) usean vuoden paikallaanpolkemisen jälkeen. Tuli täydellinen päivä, täydellinen kisa. Tankkaus, keli, keventely, kaikki osuivat nappiin. Vauhti asettui 4:10 keskariin, jalat olivat todella kevyet aina 35K asti. Vasta sitten väsymys iski. P
 2. En päässyt mihinkään näistä ennätystavoitteista. Kympillä juoksin kolmesti 38:4x ja maralla 3:23. Harjoittelu oli tasaista puurtamista ja en saanut kisoissa onnistumisia. Pitää keksiä jotain uutta ideaa ensi vuodeksi. Mutta ennen sitä pitää päästä pois telakalta: lonkankoukistaja- ja nivuskivut ovat kroonistuneet ja niille pitäisi saada stoppi, ennen kuin jouksuharjoittelua voi ajatella.
 3. Pidän samat tavoitteet kuin 2013, eli maraton alle 3:15 ja kymppi 38:00. Ne jäivät silloin toteutumatta. Käyn myös juoksemassa talvella hallissa parit lyhemmät kisat (5000/3000/1500), joista odotan ainakin yhtä ennätystä.
 4. Yksi kolmesta onnistui. Kesän puolikkaalla 1:27:39 oli hyvä tulos minulle. Keväällä kympillä myös ennätys 38:13, mutta 38:aan ei ollut eväitä syksyllä. Maratonilla oli kaksi yritystä, joista ensimmäinen oli läpijuoksu 3:30 ja toinen päättyi keskeyttämiseen. Juoksu kulki hyvin heinäkuuhun saakka, mutta siitä eteenpäin ahnehdin harjoittelussa enkä malttanut levätä. Arvelen että pari maraton-spesiaalia oli liikaa, enkä niistä toipunut. Niinpä syksyn olin melko jumissa eikä tulosta tullut. Näistä otettava opiksi ensi vuoteen.
 5. Täysmatka juostu. Tavoitteena alle 3.20, haaveissa jopa 3.15. Tulos kuitenkin paha pettymys: 3.30.xx (splitit 1.40/1.50). Kestävyys ei edelleenkään riittänyt, vaikka pitkistä on tehty ihan hyvin. Pohkeet varoitteli krampista jo 15km:ssä, mikä on ihan liian aikaista, ja se oli sitten siinä. Juoksin kumminkin läpi, mihin en aiemmin ole pystynyt. Pitää vähän sulatella tätä, analysoida ja ottaa opiksi.
 6. Kiitokset makez ja jutaha, ja onnea teillekin rajan alituksista. Siinä oli minuutin-parin haarukassa useampi kaveri, joten oli yllättävän hyvin vetoapuja tarjolla noinkin pieneksi kisaksi. Siitä oli suuri apu.
 7. Samaisessa Iin kisassa kuin pojat yläpuolella minullakin vihdoin tämä raja rikki ajalla 1:27:39.
 8. Lenkillä vastaan tuli tummaihoinen kaveri polkupyörällä liukkaalla pätkällä. Siinä kohdalla sanoi "hyvä homma, urheilu!". En muuta keksinyt kuin huikata "kyllä" ja nostaa kättä. Jotenkin tuli hyvä mieli loppumatkan ajaksi moisesta random kommentista.
 9. - maraton onnistuneesti läpi kerrankin, aikatavoite 3:15 - puolimaraton alle 1:30 (2012/1:30:4x) - kymppi alle 38 (2012/38:2x)
 10. Maratonin tavoite 3:30 ei mennyt keväällä, kisa oli ihan pannukakku kaikin puolin. Syksyllä uusi yritys kariutui sairasteluun. Puolikkaalla 1:30 tavoite jäi vajaan minuutin päähän. Sen sijaan kympillä 40min alittui selvästi (radalla 38:2x ja tiellä 38:5x) ennätysten parannuttua n. 3 minuuttia. Myös Cooperin ennätys parani mukavasti (3324->3444). Jotta pitemmillä matkoilla saisin paremmin onnistuttua jatkossa, pitää lisätä pitkiksien määrää ja laatua. Harjoitusohjelma on harkinnan alla. Lyhemmillä matkoilla harjoitus tarttui kyllä hyvin. Toki kaikenkaikkiaan vuosi oli hyvä, sillä vältyin
 11. Kävin viime talvena juoksemassa 2-3 kertaa viikossa. Halli ja juoksurata ovat nähneet parhaat päivänsä, mutta kyllä siellä vielä treenailee hyvinkin. Kierros on 304m ja täysiä ratoja 4. Plussat: - yleisövuoroilla vähän juoksijoita, eli riittävästi tilaa radoilla - kuntosali heti juoksuradan vieressä Miinukset: - parhaat ajat urheiluseuroille varattuja - hallin raaka ilma ei sovi kaikille - halli usein varattu messu/turnauskäyttöön viikonloppuisin - pukuhuoneet pienet ja huonossa siivossa. Lukolliset kaapit eri tilassa, hallin puolella.
 12. Lähin aito pururata on Hietasaaressa ja sekin melko lyhyt. Kalevan taannoinen juttu aiheesta: http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/pururadat-jaaneet-historiaan/429820/
 13. On aika liittyä ketjuun. Ennätys on nyt 38:26 ja siitä ei nyt niin hirveän pitkä matka ole 37:aan. Taitaa vaatia kilometriä kohden n. 9 sekunnin parannusta. Siinä olisi projektia ensi kaudelle. Vaikka pudotin ennätystä 3 minuuttia tänä vuonna, niin samanlaista parannusta tuskin enää tapahtuu tässä iässä. Tuokin parannus selittyy ihan sillä, että olen ollut terveenä koko vuoden, toisin kuin kertaakaan juoksuharrastuksen alettua kunnolla kolmisen vuotta sitten.
 14. Olin mukana ja ennätys parani aikaan 38:26 (oma kello). Parin viikon takainen Oulun juoksun ena parani reilut 20 sekkaa. Toki ratajuoksu on vähän eri asia ja odotinkin tuon tapaista aikaa. Kisassa oli useita 38-39min tason juoksijoita, joten vetoapua oli hyvin tarjolla. Monet kehuivatkin sitä maalissa. Ehkä tasaisemmalla vauhdinjaolla olisin voinut päästä lähemmäs 38:aa, koska viimeiset 5 kiekkaa meni 90 sekunnin alle, mutta hyvä näinkin. Ikävä kyllä järjestäjien alustavassa tuloslistassa minulle oli merkitty 8 sekuntia liian kova aika. Se ei voi pitää paikkaansa. Tulimme niin ryppäänä maal
 15. Mukava tapahtuma oli jälleen Kempeleessä, kiitokset puuhamiehille. Omalta osalta tavoite ei aivan täyttynyt, jäin vajaan minuutin 1.30:n tavoitteesta. Vauhdinjaossa ei ollut mitään vikaa, kunto ei vain ollut tarpeeksi hyvä pitämään viimeisellä vitosella 4:16 km-vauhtia. Ennätys kuitenkin tuli, joten ei voi olla liian pettynyt.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy