Jump to content
Juoksufoorumi.fiharmis

Jäsenet
 • Content Count

  1 273
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by harmis

 1. Loistavaa säätä siis talviurheiluun. Lenkkarit naulaan ja ladulle. Tänä talvena tullut hiihdettyä jo 3-4 kertaa enempi kuin viime surkeana talvena. Kyllä sitä juosta kerkeää myöhemminkin.
 2. No miten olis tämä https://www.google.com/amp/a/s/www.verkkokauppa.com/fi/product.amp/34610/nhhtj?ampru=https://www.verkkokauppa.com/fi/product.amp/34610/nhhtj?gclid%3DEAIaIQobChMI0K-uyKb37QIVgp-yCh18fAW1EAQYAiABEgJb2PD_BwE&amps=AFO-QzMp70PZk_QkV-T5wwlVcfFltMUm6g On melko pieni ja meillä jopa 6v tyttö käyttää tätä, eli pitäisi aikuisen ranteessakin pysyä. Eikä ole turhia toimintoja.
 3. harmis

  Cooper

  Millä mitattu? Gps mittarilla? Jo pelkkä gps virhe voi selittää asian, suuntaan tai toiseen. Ja ei ole päivät veljeksiä keskenään, eli päivän vire vaikuttaa myös paljon.
 4. harmis

  Polar Grit X

  Tässä tapauksessa ei ole mistään sellaisesta kyse. Ihan kesäkelillä t-paitasillaankin tekee tuota ja asetuksetkin on kohdillaan. Joku maanantaikappale kyseessä, joka satunnaisesti ei toimi kunnolla. Mutta kuten sanottu, pääasiassa ei ongelmia, eikä se ole vakavaa jos joku peruslenkki ei tallennu, mutta kisat, erityisesti suunnistuskisat olisi jälkipelejä varten kiva saada talteen. Itsellä on samanlainen mittari ja siinä ei ole ollut mitään ongelmaa. Ilmeisesti Grit x malleihinkin päässyt saman vian omaavia sekaan.
 5. harmis

  Polar Grit X

  Puolison Vantage M tekee välillä tuota samaa. Aika juoksee, mutta ei mittaa matkaa. Eikä ole välissä sisätiloissa käyty, gps on varmasti löytynyt ennen liikkeelle lähtöä. Laitoin mittarin huoltoon, josta se palautui takaisin valohoitoa saaneena, ja kerrottiin että ei ole mitään vikaa, odottakaa että satelliitit löytyy ennen liikkeelle lähtöä. Vikaa kyllä on, se hukkaa satelliitit. Mutta onneksi vika esiintyy harvoin. Pahimmoilleen kyllä jotain suunnistuskisoja jäänyt tallentamatta tämän takia.
 6. No erittäin kovaa valuuttaa olisi Vip-juoksufoorumilaisille alennusta erilaisista juoksutapahtumista/sarjoista, sen kummemmin mitään yksittäistä nimeämättä.
 7. Olisko mitä huippuetuja ens vuodelle tiedossa, jos VIPpiä haluaa?
 8. Onko ranneke tarpeeksi kireällä? Koita laittaa mittari hieman eri kohtaan. Ja näin kylmien ilmojen tultua, onhan mittari hihan alla suojassa ja ranne myös lämpimässä, eli ei avokäsin liikkeellä.
 9. En ole HCRD-tapahtumasta millään lailla kiinnostunut, ihan sama kuka on lähettiläs, vai onko niitä ollenkaan, mutta karnevaali-, ja "hei vähän me ollaan hyviä antakaa kaikille hali" -meininki saa yleensäkin minut karsastamaan mitä tahansa tapahtumaa. Mutta onneksi ei ole pakko mennä :-)
 10. Tarkoitus olisi tulla,ja 55km matkaa ajatellut. Tai no 78km houkuttelis, mutta täytyy olla realisti ja ajatella, että täytyy jaksaa juosta viikon päästä FIN5 suunnistusviikko myös läpi. Palautuminen on edes jossain määrin mahdollista jos ei lähde ahnehtimaan täyttä matkaa. Maastohan on parasta mitä Kainuulla on tarjota. Julma-Ölkyn kierros tulee olemaan fyysisesti ja teknisesti haastavin. Muuten hyvin pitkälti neulasbaanaa. Korkeuseroja jonkin verran. Mökkikin on jo varattu. Perheen kanssa lomaillaan siellä sitten. Vinkkinä, mikäli mökkiä haaveilee, että kannattaa olla hyvissä ajoi
 11. harmis

  Sealskinz sukat

  En ole pariin vuoteen käyttänyt kun ei ole ollut tarvetta, mutta Sealskinz sukat on, ja ne kerrat mitä olen käyttänyt, on kyllä pitänyt vettä. Olen laittanut alle ohuet urheilusukat, ja ne on ollut ihan kuivat vaikka nilkkoihin asti vedessä kahlannut metsässä lenkkarit ja Sealskinzin niiden kanssa. Jos käyttää ilman alusukkia, voi tuntua että tulee läpi kun kylmä vesi kuitenkin kylmettää jalan. Ja kastuuhan se sukka tietenkin, mutta alusukka ei kastu, ainakaan minun versiolla.
 12. Itse olen nuorena poikana harrastanut metsästystä. Kyllä niitä läheltäpiti-tilanteita on sattunut minullekin. Menkööt kokemattomuuden piikkiin. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Viimeksi aseen kanssa metsässä olen ollut noin 25v sitten. Metsästäjiä tuntevana sanoisin että hyvin vastuullista porukkaa on, joskin aina joku typerys mahtuu suureen joukkoon.
 13. No nää nyt on ollut spekulaatioita, mitä todennäköisesti on tapahtunut. Fakta on se, että maastopyöräilijä on kuollut metsästäjän ampumaan luotiin. Aikanaan varmasti saadaan lukea asian todellinen kulku. Rapottia odotellessa kannattaa nyt ainakin pukeutua värikkäästi maastoon, välttää alueita jossa tietää että on metsästys käynnissä (hirvijahti tms.), eikä nyt ainakaan ala pelkäämään maastoon menemistä. Metsästysonnettomuudet on yleensä sellaisia että metsästäjä ampuu vahingossa kaverinsa tai itsensä. Se, että täysin sivullinen joutuisi uhriksi, on erittäin pieni mahdollisuus.
 14. Niin ja minä en siis olisi kieltämässä linnustamista luodikolla, mutta käytännössä, kun metsästäjän pitää varmistua ettei luodin lentoradalla ole ihmisiä, linnustaminen luodikolla on lähes täysin mahdotonta, koska lintuja ammutaa maasta puuhun, ylöspäin. Luoti ei aina lintuun osuessakaan pysähdy, vaan jatkaa matkaa kohti tuntematonta. Edelleenki, että se osuisi ihmiseen, todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Nakkikioskilla saa todennäköisemmin puukosta.
 15. Tämä on kyllä täysi asiaa. Käytännössä jos näin toimittaisiin, linnustaminen luodikolla pitäisi kieltää. Hirvenmetsästyksessä ammutaan ylhäältä alaspäin. Tai jos koiran haukusta ammutaan, niin ollaan sen verran lähellä, että voidaan varmistua ettei ampumalinjalla ole ihmisiä. Mutta niin kauan kuin ammutaan, voi tapahtua onnettomuuksia.
 16. En nyt millään usko että kyseessä olisi tahallinen teko. Kiväärillä ammutaan normaalisti paikallaan olevaan kohteeseen, Mikäli metsästäjä oli linnustamassa, voisi kuvitella että pyöräilijät ovat olleet pysähdyksissä, metsästäjä on havainnut jonkin tumman möykyn puiden seasta, luullut sitä linnuksi ja räiskäissyt menemään. Toisena vaihtoehtona pitäisin sitä, että on oikeasti ampunut lintua ja pyöräilijä on jostain syystä joutunut lentoradalle.
 17. Aiemmassa kommentissa mainittu roikkulaukaus tuli itsellenikin mieleen. Tiedän yhden vastaavan tapauksen takavuosilta Pohjois-Pohjanmaalla jossa metsästäjä ampui lintua puuhun. Alastullessaan luoti osui toiseen metsästäjään parin kilometrin päässä. Metsästäjä kuoli. Sen lisäksi että kyseessä oli erittäin huono tuuri, traagisinta tässä tapauksessa oli lienee se, että ampuja ja uhri oli veljeksiä. En tiedä mitä tässä UKK:n tapauksessa on tapahtunut. Mikäli metsästäjä on nähnyt kohteen, ampunut varmistamatta mitä ampuu, ja seurauksena tämä, niin on kyllä suurta varomattomuutta ollut.
 18. Tänä vuonna olen keskittynyt kilpailemaan suunnistuksessa. Siinä lajissa kilpailut ja kuntorastit on hoidettu erinomaisesti juoksupuoleen verrattuna. Kaikki lisenssikilpailut löytyy Irmasta https://irma.suunnistusliitto.fi/, ja lähes kaikki kuntotapahtumat rastilipusta https://www.rastilippu.fi/. Molemmista on linkit järjestäjien sivuille, tulospalveluun ja maksutkin hoituu samaa kautta. Siitä vaan mallia ottamaan. Juoksupuolella suurin ongelma lienee että iso osa kyläkisojen järjestäjistä tuskin on järjestäytynyttä, eli liiton alla tapahtuvaa toimintaa harrastavia, toisin kuin suunnistuk
 19. Lauri on nukkunut pois. Juoksentelee siellä jossain vapaana maallisista vaivoista.
 20. Juu, nämä polkujuoksulamput ja suunnistuslamput on vähän eri kategoriaa. Poluilla pärjää halvalla parin kolmen sadan lumenin lampulla, eikä valokeilan tarvi kummoinen olla. Suunnistuksessa tarvitaan taas tehoa ja leveää valokeilaa. Ehkä tuota yösuunnistusta pitäisi itsekin kokeilla tässä syksyn tullen. Lampun ostin jo viime jouluksi, emännälle lahjaksi,mutta jospa sen saisi lainaan jos nätisti kysyy 🙂
 21. Ei käytännön kokemusta, mutta uusimmassa suunnistaja-lehdessä testissä molemmat. Molempien pantaa hieman moititaan tukevuudesta, mutta säädöt ja mukavuus hyvä. Navigator 2 kehutaan lampuksi, jossa keskitason lampuksi reilusti valotehoa ja valokeila miellyttävä. Hintalaatusuhteeltaan testin parhaimmistoa. Leaderin kehutaa olevan teholamppu, jossa tasapainoinen valokeila leveydeltään kuin kantamaltaankin. On mahdollista kiinnittää myös pyörän tankoon.
 22. Nämä omatoimirastit on ollut loistojuttu. On päässyt suunnistamaan joka viikko. Vuorotöitä tekevänä muuten onnistuisi vain joka toinen viikko. Ja muutenkin kun saa ajankohdan valita itselleen sopivaksi. Tulospalvelu on toissijaista tällaisissa tapahtumissa. Ajan saa omalla kellolla ja rastilla voi ottaa väliajan jos haluaa. Täälläpäin on ollut jollain seuroilla käytössä Livelox-palvelu, josta on kätevä seurailla omien ja muiden suoritusta. Kotimaista reittihärveliä paljon parempi sovellus. Ainakaan vielä ei ole Hämeen sanomien kuntorastien sivulle tullut infoa, että kuinka homma jatkuu en
 23. harmis

  Kotirataultra 2020

  Tehtävä suoritettu. 50,00km ajassa 5.32,21. Perus pk hölkkää loppua kohden hiipuen kun energiat loppui. Elämäni ensinmäinen ultramatka. En nyt tämän perusteella oikein osaa sanoa tuleeko minusta ultrajuoksija, vai pysyttelenkö lyhyemmissä matkoissa. Asiaa olisi varmasti auttanut jos olisi jotenkin valmistautunut, kuten tankannut, levännyt, ottanut enemmän energiaa mukaan (kaksi banaania ja kaksi geeliä) ja lisäksi harjoitellut, eli juossut pitkiä lenkkejä enemmän 🙂 No tulipa testattua. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä 👍
 24. Barometrista korkeusmittaria lukuunottamatta löytyykin, joten lähes mikä tahansa mittari täyttää kriteerit. Toisaalta mittareissa tulee kylkiäisinä suuri määrä toimintoja joilla ei tee yhtään mitään. Itselläni on nyt vantage M, ja olen siihen tyytyväinen. Turhia toimintoja ei ole pakko käyttää, joskin tuovat ostettaessa lisähintaa. Kunnollista korkeusmittaria ei tosin ole ja rannesykkeen heikkoudet on tiedossa, joten rinnalla on sykevyö kun sille on tarve.
 25. Mulle riittäisi kaikissa oloissa toimiva rannesykemittaus, matkan ja ajan mittaus, automaattiset sekä manuaaliset välimatkat, barometrinen korkeus. Noilla pärjäisi mainiosti. Tietysti päälle hyvä akunkesto sekä helppo synkkaus. Itse en mittarista juuri koskaan katso treenin tietoja, vaan vasta synkkauksen jälkeen puhelimesta, joten mittari valikolla ei ole väliä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy