Jump to content
Juoksufoorumi.fiharmis

Jäsenet
 • Content Count

  1 263
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

150 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. harmis

  Sealskinz sukat

  En ole pariin vuoteen käyttänyt kun ei ole ollut tarvetta, mutta Sealskinz sukat on, ja ne kerrat mitä olen käyttänyt, on kyllä pitänyt vettä. Olen laittanut alle ohuet urheilusukat, ja ne on ollut ihan kuivat vaikka nilkkoihin asti vedessä kahlannut metsässä lenkkarit ja Sealskinzin niiden kanssa. Jos käyttää ilman alusukkia, voi tuntua että tulee läpi kun kylmä vesi kuitenkin kylmettää jalan. Ja kastuuhan se sukka tietenkin, mutta alusukka ei kastu, ainakaan minun versiolla.
 2. Itse olen nuorena poikana harrastanut metsästystä. Kyllä niitä läheltäpiti-tilanteita on sattunut minullekin. Menkööt kokemattomuuden piikkiin. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Viimeksi aseen kanssa metsässä olen ollut noin 25v sitten. Metsästäjiä tuntevana sanoisin että hyvin vastuullista porukkaa on, joskin aina joku typerys mahtuu suureen joukkoon.
 3. No nää nyt on ollut spekulaatioita, mitä todennäköisesti on tapahtunut. Fakta on se, että maastopyöräilijä on kuollut metsästäjän ampumaan luotiin. Aikanaan varmasti saadaan lukea asian todellinen kulku. Rapottia odotellessa kannattaa nyt ainakin pukeutua värikkäästi maastoon, välttää alueita jossa tietää että on metsästys käynnissä (hirvijahti tms.), eikä nyt ainakaan ala pelkäämään maastoon menemistä. Metsästysonnettomuudet on yleensä sellaisia että metsästäjä ampuu vahingossa kaverinsa tai itsensä. Se, että täysin sivullinen joutuisi uhriksi, on erittäin pieni mahdollisuus.
 4. Niin ja minä en siis olisi kieltämässä linnustamista luodikolla, mutta käytännössä, kun metsästäjän pitää varmistua ettei luodin lentoradalla ole ihmisiä, linnustaminen luodikolla on lähes täysin mahdotonta, koska lintuja ammutaa maasta puuhun, ylöspäin. Luoti ei aina lintuun osuessakaan pysähdy, vaan jatkaa matkaa kohti tuntematonta. Edelleenki, että se osuisi ihmiseen, todennäköisyys on äärimmäisen pieni. Nakkikioskilla saa todennäköisemmin puukosta.
 5. Tämä on kyllä täysi asiaa. Käytännössä jos näin toimittaisiin, linnustaminen luodikolla pitäisi kieltää. Hirvenmetsästyksessä ammutaan ylhäältä alaspäin. Tai jos koiran haukusta ammutaan, niin ollaan sen verran lähellä, että voidaan varmistua ettei ampumalinjalla ole ihmisiä. Mutta niin kauan kuin ammutaan, voi tapahtua onnettomuuksia.
 6. En nyt millään usko että kyseessä olisi tahallinen teko. Kiväärillä ammutaan normaalisti paikallaan olevaan kohteeseen, Mikäli metsästäjä oli linnustamassa, voisi kuvitella että pyöräilijät ovat olleet pysähdyksissä, metsästäjä on havainnut jonkin tumman möykyn puiden seasta, luullut sitä linnuksi ja räiskäissyt menemään. Toisena vaihtoehtona pitäisin sitä, että on oikeasti ampunut lintua ja pyöräilijä on jostain syystä joutunut lentoradalle.
 7. Aiemmassa kommentissa mainittu roikkulaukaus tuli itsellenikin mieleen. Tiedän yhden vastaavan tapauksen takavuosilta Pohjois-Pohjanmaalla jossa metsästäjä ampui lintua puuhun. Alastullessaan luoti osui toiseen metsästäjään parin kilometrin päässä. Metsästäjä kuoli. Sen lisäksi että kyseessä oli erittäin huono tuuri, traagisinta tässä tapauksessa oli lienee se, että ampuja ja uhri oli veljeksiä. En tiedä mitä tässä UKK:n tapauksessa on tapahtunut. Mikäli metsästäjä on nähnyt kohteen, ampunut varmistamatta mitä ampuu, ja seurauksena tämä, niin on kyllä suurta varomattomuutta ollut.
 8. Tänä vuonna olen keskittynyt kilpailemaan suunnistuksessa. Siinä lajissa kilpailut ja kuntorastit on hoidettu erinomaisesti juoksupuoleen verrattuna. Kaikki lisenssikilpailut löytyy Irmasta https://irma.suunnistusliitto.fi/, ja lähes kaikki kuntotapahtumat rastilipusta https://www.rastilippu.fi/. Molemmista on linkit järjestäjien sivuille, tulospalveluun ja maksutkin hoituu samaa kautta. Siitä vaan mallia ottamaan. Juoksupuolella suurin ongelma lienee että iso osa kyläkisojen järjestäjistä tuskin on järjestäytynyttä, eli liiton alla tapahtuvaa toimintaa harrastavia, toisin kuin suunnistuk
 9. Lauri on nukkunut pois. Juoksentelee siellä jossain vapaana maallisista vaivoista.
 10. Juu, nämä polkujuoksulamput ja suunnistuslamput on vähän eri kategoriaa. Poluilla pärjää halvalla parin kolmen sadan lumenin lampulla, eikä valokeilan tarvi kummoinen olla. Suunnistuksessa tarvitaan taas tehoa ja leveää valokeilaa. Ehkä tuota yösuunnistusta pitäisi itsekin kokeilla tässä syksyn tullen. Lampun ostin jo viime jouluksi, emännälle lahjaksi,mutta jospa sen saisi lainaan jos nätisti kysyy 🙂
 11. Ei käytännön kokemusta, mutta uusimmassa suunnistaja-lehdessä testissä molemmat. Molempien pantaa hieman moititaan tukevuudesta, mutta säädöt ja mukavuus hyvä. Navigator 2 kehutaan lampuksi, jossa keskitason lampuksi reilusti valotehoa ja valokeila miellyttävä. Hintalaatusuhteeltaan testin parhaimmistoa. Leaderin kehutaa olevan teholamppu, jossa tasapainoinen valokeila leveydeltään kuin kantamaltaankin. On mahdollista kiinnittää myös pyörän tankoon.
 12. Nämä omatoimirastit on ollut loistojuttu. On päässyt suunnistamaan joka viikko. Vuorotöitä tekevänä muuten onnistuisi vain joka toinen viikko. Ja muutenkin kun saa ajankohdan valita itselleen sopivaksi. Tulospalvelu on toissijaista tällaisissa tapahtumissa. Ajan saa omalla kellolla ja rastilla voi ottaa väliajan jos haluaa. Täälläpäin on ollut jollain seuroilla käytössä Livelox-palvelu, josta on kätevä seurailla omien ja muiden suoritusta. Kotimaista reittihärveliä paljon parempi sovellus. Ainakaan vielä ei ole Hämeen sanomien kuntorastien sivulle tullut infoa, että kuinka homma jatkuu en
 13. harmis

  Kotirataultra 2020

  Tehtävä suoritettu. 50,00km ajassa 5.32,21. Perus pk hölkkää loppua kohden hiipuen kun energiat loppui. Elämäni ensinmäinen ultramatka. En nyt tämän perusteella oikein osaa sanoa tuleeko minusta ultrajuoksija, vai pysyttelenkö lyhyemmissä matkoissa. Asiaa olisi varmasti auttanut jos olisi jotenkin valmistautunut, kuten tankannut, levännyt, ottanut enemmän energiaa mukaan (kaksi banaania ja kaksi geeliä) ja lisäksi harjoitellut, eli juossut pitkiä lenkkejä enemmän 🙂 No tulipa testattua. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä 👍
 14. Barometrista korkeusmittaria lukuunottamatta löytyykin, joten lähes mikä tahansa mittari täyttää kriteerit. Toisaalta mittareissa tulee kylkiäisinä suuri määrä toimintoja joilla ei tee yhtään mitään. Itselläni on nyt vantage M, ja olen siihen tyytyväinen. Turhia toimintoja ei ole pakko käyttää, joskin tuovat ostettaessa lisähintaa. Kunnollista korkeusmittaria ei tosin ole ja rannesykkeen heikkoudet on tiedossa, joten rinnalla on sykevyö kun sille on tarve.
 15. Mulle riittäisi kaikissa oloissa toimiva rannesykemittaus, matkan ja ajan mittaus, automaattiset sekä manuaaliset välimatkat, barometrinen korkeus. Noilla pärjäisi mainiosti. Tietysti päälle hyvä akunkesto sekä helppo synkkaus. Itse en mittarista juuri koskaan katso treenin tietoja, vaan vasta synkkauksen jälkeen puhelimesta, joten mittari valikolla ei ole väliä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy