Jump to content
Juoksufoorumi.fi


harmis

Jäsenet
 • Content Count

  1 242
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

119 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. harmis

  Talvijuoksukengät ?

  Minä ostin Kärkkäiseltä nastoja viime talvena. Nastoitin niillä omat, alunperin ei nastalliset talvijuoksukengät, ja toimii ihan yhtä hyvin kuin kalliiseen hintaan valmiiksi nastoitetut. Linkkiä en jaksa puhelimella alkaa kaivamaan, mutta google tietää.
 2. harmis

  Polar Flow

  Sieltähän ne näkyy kun klikkaa yläpalkista edistyminen, sitten harjoitusraportti. Oikealla ylhäällä on valikko josta saa aikajakson valittua ja sitten vaan valitsee vuoden ja lajin/lajit. edit. ai tässä olikin kyse puhelinsovelluksesta. Sieltä ei tosiaankaan näe kokonaismääriä.
 3. Saahan sen asennettua siihen NIS levyn päälle jos haluaa. Itsellänikin on. Jos jollain kauppiaalla on SNS:ää varastossa niin kyllä se onnistuu asentaa. Taikka jos itselläsi on vanhat SNS:t niin asenna ne. Syynä kai on se, että Salomon on siirtynyt Prolink siteeseen, joka on NNN yhteensopiva.
 4. harmis

  Garmin Connect

  Jaaha, connectista saa taas näköjään vuoden tauon jälkeen järkeviä raportteja ulos, eli jokaisesta lajista erikseen. Sen sijaan Polar Flow on ollut jo viikkoja sekaisin, eikä sieltä saa mitään järkeviä raportteja ulos. Pistää harkitsemaan Garminin leiriin palaamista. No, mennään toistaiseksi näin, että polarin mittari ja flowsta tietojen synkkaus connectiin. Mittariin olen kuitenkin tyytyväinen. Harmi kun kellään valmistajalle ei ole täydellistä pakettia. Mittariksi riittää hyvä toimintavarma perusmittari. Ei siitä treenin aikana tule sen kummemmin mitään katsottua. Nettisovellus olisi täydellinen kun Garminilta ja Polarilta yhdistää kaikki hyvät ominaisuudet, ja riisuisi vähän turhuuksia. Garminilla on hyvää että saa lisättyä varusteet ja nyt lajikohtaiset raportit. Polarilla aiemmin nuo raportit, jotka on nyt rikki, ja selkeempi käyttöliittymä. Mobiilisovellukset on molemmilla surkeat.
 5. Kannattaako tuollaisia unimittauksia ottaa muuta kuin huumorilla. Yhtä tyhjän kanssa, ei kiinnosta seurailla. Emännän äMmässä on ollut välillä sellaista vikaa että ei tallenna matkaa. Kun harjoituksen lataa flowhun, näyttää kuitenkin reitin, mutta ei edelleenkään kuljettua matkaa. Laitettiin kesällä se huoltoon mutta eivät löytäneet mitään vikaa. Oli palauttaneet vain tehdasasetukset. No sen jälkeen se onkin toiminut, kunnes noin kuukausi sitten teki taas saman. Sen jälkeen on taas toiminut normaalisti. Tuoreinta päivitystä siihen ei ole vielä asennettu. Varmaan joku maanantai kappale. Oma äMmä on toiminut hyvin ilman mitään ongelmia. Molemmat ostettu alkuvuodesta eli vajaa vuosi sitten.
 6. Maratonbuumi on ohi, polkujuoksut on nyt suosiossa. Kymmenen vuoden päästä voi olla taas toisinpäin. Mistäpä noita tietää. Pääasia että jengi käy lenkillä. Onhan noita kyläjuoksuja kyllä tosi paljon, ja ihme että niitä on jaksettu vuodesta toiseen järjestää muutamille kymmenille osallistujille. Ainakin täällä meilläpäin on huhujen mukaan osa perinteisistä kilpailuista lopettamassa/lopettanut kun ei ole enää osallistujia/talkooilaisa. Itsekin olen laskujeni mukaan esim. tänä vuonna osallistunut kuuteen juoksutapahtumaan, joista kaksi maantiellä ja neljä poluilla. Ainoastaan yksi maraton ja edellisestäkin neljä vuotta aikaa. Ensi vuodelle ei ole vielä suunnitelmia, tiedä vaikka siirtyisi täysin poluille taikka suunnistukseen. Sekin on jonkin verran herättänyt kilpailuviettiä nyt kun on kuntorasteja kierrellyt pari kesää.
 7. Tässä on mainittu jo Hokat Ja Altrat. Itsellä on Hoka Rincon ja Altra Torin 4. Ensin mainituilla kilsoja takana noin 150, sisältäen yhden maratonin. Vaimennus erittäin hyvä ja kivan tuntuinen nopea kenkä, joskin jalkaterän kohdalta omaan makuun hiukan liian kapea. Maralle piti varmuuden vuoksi laittaa rakkolaastarit pottuvarpaan kohdalle päkiälle kun pitkiksellä tuntui että hiukan siitä reunasta tuntuisi hiertävän. Ja ilman rakkoja selvittiin, ja hyvän vaimennuksen ansiosta jalat oli jo parin päivän jälkeen kunnossa. Torin 4:lla olen juossut vasta yhden testilenkin, mutta ovat kyllä erinomaiset kengät omaan jalkaan. Vaimennus on napakampi Rinconiin verrattuna. Altroilla olen juossut jo vuosikausia, joten ei ole mikään uusi tuttavuus. Paras kenkämerkki minun räpylöihin. ps. minulla olisi kaksi kertaa juoksulenkillä olleet Altra Duot edullisesti myytävänä jos jollekin kiinnostuneelle käy koko 43. Sopii ehkä parhaiten normaali koko 42 jalkoihin. Itselle on liian pienet.
 8. harmis

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Itsellä ei lähtökohdat ollut ihan kohdillaan tänään. Pari edellistä päivä vedetty buranaa nivus- ja pakaranseudun vaivaan. Eilen vielä käveleminen oli hyvin haasteellista. Aamulla kuitenkin päätin että lähden kokeilemaan, menee miten menee. Ja ihan hyvinhän tuo menikin ensinmäiset kolme kierrosta. Aika jäykkää menoa mutta aikataulussa ja muutama minuutti hyvääkin, mutta viimeisellä vitosella hyytyi täysin. Jalat oli kuin puupökkelöt eikä totellut käskyjäni juosta kovempaa. Niinpä aika painui 1 min ja 29 sekuntia alle tavoitteen, eli alle 3.30. No eipä tuota kannata jäädä suremaan. Edellisestä marasta jo neljä vuotta aikaa niin ihan tyytyväinen että pääsin maaliin. Onnittelut @Seppolle perusterveen papereista. Mielenkiinnolla olen projektia seurannut. Onnittelut myös muille maran läpäisseille ja onnistujille. Edit. Nythän mä vasta hokasin että kirjoitin väärin. Aika meni siis yli tavoiteajan tuon 1min 29sek. 😖
 9. harmis

  Vantaan maraton 12.10.2019

  H-hetki alkaa lähestymään. Alkaa pieni jännitys iskemään päälle, että tuleeko viime hetkellä ongelmia. Töissä vähän kiirusta ja pienellä univajeella taas viikko menee. Flunssaa tuntuu olevan työtovereissakin, joten toiveena että ei itselle tartu. Jotain ihme lihasvaivoja selässäkin, mutta toivottavasti nekin saa vielä kuntoon, tai edes niin että ei kisassa vaivaisi. Eilen kävin testaamassa uusia kenkiä (en tosin meinaa niillä juosta maralla) ja samalla herättelin kroppaa parilla kilsan vedolla. Tuli vahingossa juostua nopein kilsa koskaan gps:n mukaan :-). Muita lenkkejä ei ole tällä viikolla kerennut tekemäänkään. Jos tänä iltana kerkeisi vielä lyhyen kevyen lenkin. Eli valmistautuminen siis oikein hienosti mennyt. Pitkää päivää töissä ja syöty mitä sattuun ja milloin sattuun. Tankkauksesta ei tietoakaan. Näillä eväillä on hyvä lähteä uutta ennätystä hakemaan. Toivottavasti keli olisi hyvä. Vatsan kanssa ei ole onneksi ollut koskaan ongelmia kisan aikana, joten se ei ainakaan aiheuta lisäjännitystä 🙂
 10. Jos halutaan myydä uusia mittareita, tämä on ehkä totta. Mutta jos haluttaisiin olla nykymuodin mukaisesti egologisia ja kulutusta hillitsevää, niin panostaisin nimenomaan päivityksiin. Itse asiassa minun unelma mittari olisi "tyhjä kuori" perusominaisuuksilla, kuten gps, ja johon voi ladata haluamiaan ja tarvitsemiaan ominaisuuksia pientä korvausta vastaan. Näin ei tarvitsisi maksaa ominaisuuksista joita ei tarvi. Näin säästettäisiin luonnonvaroja, mutta valmistajat saisivat myytyä kuluttajille "uusia tuotteita" appien muodossa. Edit. sivusto tökkii
 11. Itse siirryin myös Garminista Polariin juuri connectin huonouden takia, kun ei saa mitään järkeviä raportteja enää ulos, eikä hiihtoa laisinkaan. Flow on tässä suhteessa paljon parempi. Yksi asia missä connect voittaa flown, on se että connectiin saa syötettyä varusteet, eli kengät ja pyörät jne, ja voi kätevästi seurata niihin kertyneitä kilometrejä. Tämän takia siirrän tiedot edelleen flowsta connectiin syncmytrac-sovelluksella. Siinä olisi tuotekehittelyn paikka Polarilla.
 12. harmis

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Kokonaiselle tarkoitus startata vantaalla. Edellisen kerran kokonaisen olen juossut muistaakseni vuonna 2015 juurikin vantaalla, ja ennätys vuodelta 2014 sama paikka. Tällä kertaa tavoitteena lähteä parantamaan vuoden -14 aikaa. Jo kahden sekunnin parannukseen olisin tyytyväinen. Silloin menisi alle 3.30. Se on sitten eri asia riittääkö kunto, mutta se selviää sitten aikanaan. Nyt kun on jo useita vuosia edellisestä maratonista, niin on sopivasti uhohtunut kuinka rankkaa se on, ja uskaltaa lähteä alusta asti reippaaseen vauhtiin 😅
 13. Mitä sanoo sääntökirja, voiko lisenssitön ja seuraan kuulumaton henkilö juosta virallisen SE:n maratonilla? Heräsi tällainen hypoteettinen kysymys mieleen tästä Halosesta. Ei hän nyt vielä SE:tä sentäs hätyyttele, mutta suomen ehdotonta kärkeä kuitenkin maratonilla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy