Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

harmis

Jäsenet
 • Content Count

  1 226
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

87 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juu, se on vähän ranteesta kiinni toimiiko. Ehkä vantagessa aluksi olikin pientä heittoa sykemittauksissa, mutta viime aikoina on toiminut aika hyvin. Muutamia kertoja on käynyt sillai että kovassa vauhdissa syke mittarin mukaan laskee, kun sen pitäisi nousta, tai vähintäänkin tasaisessa vedossa pysyä samana. Hommasin H10 vyönkin jokin aika sitten lähinnä pyöräilyä ja hiihtoa varten, mutta pari kertaa testannut juostessa, enkä ole huomannut eroa rannemittaukseen verrattuna. Pyöräilyssä rannesykemittaus kyllä toimii, mutta en tykkää pitää silloin kelloa ranteessa, vaan pidän sen mieluummin tangossa niin siitä näkeekin jotain. Hiihdossahan rannemittaus on toivoton tapaus. Kuitenkin kaikkiin pulmiin on itselläni auttanut mittarin uudelleen käynnistys. Emännän M alkoi temppuilemaan sillai, että ei mitannut matkaa. Mittari sekä flow näytti 0km, mutta gps käppyrän osasi silti piirtää oikein. Mittari huoltoon, jossa eivät löytäneet mitään vikaa. Tehdasasetusten palautus ja uudelleen käyttöönotto korjasi ne pulmat, ja mittari on toiminut taas moitteetta. Vantage M on itselleni ihan riittävän hyvä kapistus. Siinä on kaikki ominaisuudet joita tarvitsen. No jos jotain saisi toivoa, niin barometrinen korkeusmittaus. V:ssä se on, mutta siitä ominaisuudesta en viitsi muutamaa ylimääräistä satasta maksaa.
 2. Kun käytän pääasiassa vain treeneissä, niin lataan noin kerran viikossa, menisi kyllä paljon pitempäänkin. 24/7 jatkuva sykemittaus päällä noin viisi päivää.
 3. Aluksi joo, mutta viime kuukausina vain treenatessa.
 4. No mulla on ollut reilu puoli vuotta M käytössä juoksussa niin maantiellä, poluilla kuin suunnistuksessa, sekä pyöräillessä tiellä kuin maastossakin. Lisäksi salilla ollut käytössä, eikä ole naarmun naarmua lasissa. Joten omiin kokemuksiin verraten, sanoisin että ei tuo nyt kovin herkkä ole naarmuuntumaan, saatikka rikki helähtämään.
 5. harmis

  Pyöräpohdintaa

  Itse en triathlonia harrasta, eikä ole aikomusta alkaa harrastamaankaan. Sen sijaan pyöräilyä tulee harrastettua ja ehdottomasti samaa mieltä muiden kanssa että ihan turha ostos maantiepyörä jos jo cyclo löytyy varastosta. Näillä suomen kuoppaisilla, routaisilla ja kuluneilla asfalteilla se cyclo leveämmällä rengastuksella voi olla jopa nopeampi, ainakin mukavampi, kuin maantiekilpuri kapeine renkaineen. Tähän tietysti vaikuttaa geometriat ja rengaslaadut, mutta käytännön tasolla asia on näin. Aika typerä kommentti pyöräliikkeen myyjällä, mutta sillä ei ehkä ollut tri-pyörän runkoja varastossa niin koitti myydä maantiefillaria.
 6. harmis

  Täysjousto maasturi

  Kuvailemasi käyttötarkoitukseen suosittelisin jotain trail bike- tyylistä täpäriä. Esim. mainitsemasi Canyon Spectral sopisi loistavasti. Itselläni on Canyon Neuron, mutta jos on paljon alamäkityylistä ajoa niin kallistuisin Spectraliin. Neuron on enempi xc-pyörä, vaikka muodin mukaisesti aika pitkäjoustoinen onkin. Puhdas xc-pyörä on jyrkissä laskuissa hieman otb-herkkä, ja dh-pyörä taas raskas polkea pidemmän päälle, vaikka alaspäin tuleekin kivasti Toki merkkejä ja malleja on muitakin, siellä saksanmaalla Rose ja Cube on Canyonin lisäksi paikallista hyvää tavaraa. Itsellä oli pari vuotta sitte Cube Stereo 140, ja on mielestäni ollut kivoin pyörä, kun status on hauskanpidossa. On samaa kastia Spectralin kanssa. Nämä taitaa olla nykyisin 150mm joustolla. Sikaa säkissä ei kannata ostaa. Mikäli geometriataulukoista ei mitään ymmärrä niin ehdottomasti koeajolle liikkeeseen, pyytää säätämään jousituksen edes suunnilleen oikein, ja vertailee mielellään useampaa pyörää, niin löytyy itselle mieleinen parhaiten.
 7. Vaikka paljasjalkabuumi alkaa olla takanapäin, niin kyllä meitä paljasjalkakengillä juoksijoita edelleen löytyy. Takavuosina juoksin pelkästään niillä, mutta nykyään juoksen pääasiassa hieman vaimennetuilla zerodropeilla taikka mahdollisimman pienellä dropilla olevilla kengillä. Paljasjalkahengillä pyrin juoksemaan jonkinverran latupohjilla tms. Ihan asfalttijuoksuun, erityisesti pidempiä matkoja juostessa, olen todennut soveltuvan paremmin jos on hiukan vaimennusta. Liian korkea droppi tekee menosta kömpelöä, ja liika vaimennus puuduttaa jalat. Siihen en osaa sanoa auttaako pf-kengät plantaarifaskiittiin mutta jalkaterän lihasten sekä pohkeiden vahvistamiseen erinomainen tapa.
 8. harmis

  Yleisurheilukausi 2019

  Eilen katselin urheiluruutua ja tulosruutua, Kummassakaan ei sanallakaan mainittu miesten 10000m juoksusta. Ylellä näytyttiin M20km ja N10km kävelijöiden voittajien maaliintulo. Säälittävää. Mutta ehkä se on niin kuin tuossa aiemmin oli juttu jostain viisikummenluvulta, että juoksijat on niin huonoja että edes mediaa (saatikka yleisöä)) ei kiinnosta.
 9. Myydään otsikonmukaiset kengät. Kaksi lenkkiä juostu ja todettu että ei sovellu minun räpylään. Hinta 50€.
 10. harmis

  Yleisurheilukausi 2019

  Alisa Vainio eilen meripäiväjuoksussa 15km:llä toinen ajalla 54.07 http://resultservice.fi/2019/kotkameri/?action=show&sarja=15KMW. Matka on kuitenkin hieman yli 15km oikeasti.
 11. harmis

  Garmin Connect

  Ei niitä nykyään saa eriteltynä ulos. Itse vaihdoin Polariin osin tämän vuoksi. Polar flow:ssa taas ei ole varusteille osiota, joten synkkaan tiedot flowsta edelleen garmin connectiin tuolla http://syncmytracks.com/#reviews äpillä. Näin saan molemmista otettua hyödyn irti.
 12. En ole keskuspuistossa koskaan lenkkeillyt niin en tiedä asiasta. Kerran ollessani juoksulenkillä ilman paitaa, kaksi mopoilevaa perverssiä teinityttöä näytti peukaloa ja huuteli jotain "hyvä hyvä" juttuja. Usein myös perverssit koirat yrittävät päästä haistelemaan tai maistelemaan nivusia taikka hanuria, ja jotkut tosi perverssit sääriäkin maistaisivat mielellään, mutta en ole vielä uhriksi joutunut. Olen onnistunut väistämään taikka koiran ulkoiluttaja onnistunut estämään aikeet.
 13. -Näytön himmeyttä en ole kokenut ongelmaksi -Haamuaskeleet? Mittari muuttaa kaikenlaisen liikkeen askeleiksi, vaikka et varsinaisesti kävelisikään -Aktiivisuutta en seuraa -Sykkeen mittaus toimii pk-lenkeillä kiitettävästi, vk-lenkeillä miten sattuu (juostessa) -GPS:n oikaisuja en ole huomannut sen enempää kuin muillakaan mittareilla -En mittaa unta -Valikot on ihan loogisia ja käteviä kun ne oppii Tuohon hintaan ihan ok peli.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy