Jump to content
Juoksufoorumi.fi


226

Jäsenet
 • Content Count

  2 509
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8

226 last won the day on November 9 2017

226 had the most liked content!

Community Reputation

441 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Luin eilen iltalukemiskesi koko tuon vanhan ketjun. Oli kyllä varsin kannustavaa ja positiivista henkeä. 522 vastausta, josta nolla prosenttia vittuilua. Mahtaako enää olla edes mahdollista. Mullakin on kyllä huumori mennyt alaspäin noista ajoista. I was young and I needed the money.
 2. Minua kiinnostaa Iina Puskalan tulos. Mennäänkö yli 15 000 km vuositreenillä yli 200 km niin, että heilahtaa. Jos hän on satsannut enempi vauhtipuoleen tuon maratonurakan jälkeen, niin uskoisin, että 200 km raja menee rikki. 210 km ylitys voi huimasta peruskunnosta huolimatta olla tekemätön paikka, koska se alkaa vaatimaan jo noin 3.30 maratonkuntoa.
 3. Tuo haarukka ei Espoon helvetissä ole ihan niin helppo juttu, vaikka miten pärjäisi poluilla. En tunne tapausta, mutta jos hän osaa jakaa vauhtinsa oikein, niin 230 km ylitys on jo kelposuoritus ensikertalaiselle. Mikäli alussa mennään Kouroksen vauhtia, niin sitten Espoo tarjoaa lähinnä hyvää kokemusta tuleviin kisoihin.
 4. Ihan sattumoisin kuuntelin tuota ohjelmaa ja olin kyllä täysin samaa mieltä Virpin kanssa. Itse en olisi kylläkään noin maltillisesti pystynyt kommentoimaan vaan olisin sanonut, että tämä kirjailijan esittämän ajatusmaailma on juuri tyypillinen sellaiselle ihmiselle, joka inhoaa urheilua, etenkin kilpaurheilua, eikä tiedä urheilumaailmasta muutenkaan mitään. Ihan eri asia juosta paska kuntoisena ja pakotettuna, kerran vuodessa coopertesti, kuin tehdä kovia harjoituksia kovakuntoisena ja oman kuntotason ehdoilla.
 5. 226

  Uintikunto

  Tuo yllä mainittu edellinen testi uitiin 23.10.2018. Tämä kyseinen tyttö oli viime viikolla flunssassa, joten ei uinut testiä meidän kanssa. Hän ui testin huomenna. Minua suorastaan pelottaa jo etukäteen miten huima tuo parannus tulee taas olemaan. Joulukuussa veikkasin 16.30, mutta taitaa treenivauhtien perusteella olla nyt jo lähempänä 15.30. Hän ei ole vielä koskaan kilpaillut oikeastaan missään, ei uinnissa, ei triathlonissa eikä swimrunissa. Onhan tuosta vielä pitkä matka uinnin kärkivauhteihin, mutta kun ikää on 14 vuotta, niin alkaa yksi triathlonin laji olemaan jo aika hyvin paketissa. En kyllä muista omalta uintiuraltani yhtään tapausta, jossa joku olisi kahdessa vuodessa kehittynyt tuollaista vauhtia. Tässäkin tapauksessa tuo kehitys on mielestäni ollut enempi asennekysymys harjoittelua kohtaan, kuin lahjakkuus. Valmentajan rooli tässä tapauksessa on enempi jarrun painamista.
 6. 226

  21. Kaukopartiohiihto

  Luulisin, että tuo GPS-vaatimus on tullut alun perin siitä syystä, että GPS:t tulivat yleisemmin käyttöön ja Utin varusmiesten käyttöön. Järjestäjille on paljon helpompi kun tiedetään missä joku väsynyt ja eksyksissä oleva harhailee. Vuoden 2002 hiihdin järjestäjän kanssa ja samaan aikaan eräskin tyttö oli eksyksissä ja tyttö soitti meille ja hänen isänsä soitti meille, niin kauan kuin kännykässä akkua riitti, eikä tytöllä ollut edes lamppua matkassa ja hän yritti lukea karttaa kännykän valossa. Tosin hän ei kyllä 300 km matkaa tavoitellut. Alussa oltiin aika tarkkoja siitä, että yksinään ei saa hiihtää, mutta nyt GPS:en myötä ei tietääkseni tuota rajoitetta enää ole. Myös reitti muuttui pois Utti-Pajulahti välitä joskus 2006 vuoden jälkeen, jolloin ihan järkyttävät oikaisutkin olivat mahdollisia ja haluttiin, että 300 km tulosta ei liian lyhyestä matkasta anneta. On se entinen Utti-Pajulahti reitti todennäköisesti pari kilometriä lyhyt, mutta oli se myös nykyistä hitaampi, kun mentiin enempi pusikoissa ennen Kuusankoskea ja etenkin Matkakeitaan jälkeen. 300 km hiihto on niin rankka, että jos sen on kerran hiihtänyt, niin ei välttämättä halua enää lähteä uudelleen valvomaan. Myös muita hieman samanlaisia tapahtumia on tullut rinnalle, kuten tänä viikonloppuna hiihdetyt Vierumäki 24 h ja Suomussalmen Ruthless Raja. Myös tuo lumettomien talvien vaikutus näkyy Utin hiihdoissa. Vähillä lumilla on kerran tullut hiihdettyä jäisillä teillä sukset paskaksi, eikä siinä tiellä hiihdossa ollut muutenkaan mitään mieltä. Tänä vuonna pitäisi olla olosuhteet todella hyvät, jos vaan reitit on ohjattu metsään, eikä millekään auratuille teille, kuten on vähän ollut näillä uudemmilla kiertoreiteillä. Tuo rattiin hyppääminen 300 km hiihdon jälkeen on kyllä hyvä ymmärtää. Jos kauempaa tuleva hiihtää 300 km, niin on käytettävä julkista liikennettä, jotain kuskia tai otettava lomapäivä, jolla paluuta siirretään yhdellä päivällä.
 7. 226

  21. Kaukopartiohiihto

  Ainakin kaksi virolaista hiihti tuon 325 km. Heillä oli kapeat sukset eräsiteillä, eli ei ihan sääntöjen mukaiset, mutta heillä oli kyllä intin saappaat, joka tekee hiihdosta kuitenkin paljon rankempaa kuin normaali pertsa. Ei ollut GPS:jä ennen, mutta kyllä se 300 km hiihtäjien määrä varmaan riippuu paljolti kahdesta asiasta. Ensinnäkin sää tekee 300 km matkasta joskus varsin haastavan, jopa mahdottoman. Toisekseen silloin noin 15 vuotta sitten mukana oli aika paljon kovia yrittäjiä tuollekin matkalle. Vuoden 2005 350 km hiihdossa oli kyllä melko optimaalinen sää. Vuonna 2004 hiihdin 200 km ajassa 23 h 15 min. Silloin ei ollut tarkoituskaan hiihtää enempää, mutta tuon matkan hiihdin kyllä melko täysillä.
 8. 226

  21. Kaukopartiohiihto

  Ei ole, mutta se pitäisi lähteä liikkeelle tuosta täyden matkan triathlontuloksesta ja sitten kun sen on saavuttanut, niin muut neljä suoritusta menevät vähän hitaammalla vauhdilla ja pienemmällä hapenotolla. Jos joku tekee tuo KPH:n, niin siitä on vielä aikamoinen matka tuohon lyhempään triathlon haasteeseen. Sen sijaan, jos joku tekee tuon lyhemmän triathlonsuorituksen, niin hänellä on hyvät mahdollisuudet tehdä myös tuplamatkan haaste ja ehkä tuo Sulkavan uintikin, jos on uintitaustaa. Sen sijaan mitään takeita nuo triathlonhaasteetkaan ei anna 24 h juoksuun, joka vaatii sitten taas omanlaisensa kokemuksen ja kompuroinnin, KPH:sta puhumattakaan. Luulisin, että suurin osa niistä, jotka pääsevät tuohon triathlontulokseen tai tuohon juoksutulokseen, ei koskaan ole pitänyt suksia edes jalassa. On tässä vielä 8 vuotta aikaa.
 9. 226

  21. Kaukopartiohiihto

  350 km aikaan 46 h 40 min ja 200 km kohdalla oli ehkä 1,5 - 2 h tauko, jossa nukkumisen yrittämistä noin 1 h. Ei tätä Utin Kaukopartiohiihtoa voi oikeaan kaukopartiotoimintaan verrata. Siellä päätarkoitus ei ollut mahdollisimman nopea siirtyminen vaan tärkeintä oli pysyä piilossa ja myös tavaraa oli ihan eri tavalla mukana. Kovaa kuntoa nekin reissut vaativat, mutta ehkä henkinen puoli oli vielä kuntoakin tärkeämpää. Meillä ei sentään luodit lentele, eikä tarvitse peittää omia jälkiään. Ehkä sellainen yhtäläisyys kuitenkin on, että Utin hiihdossakin pitää osata pitää itsestään huolta myös väsyneenä.
 10. 226

  Uintikunto

  Jos pullareilla menee merkittävästi kovempaa tai edes kovempaa kuin ilman pullareita, niin kyllä siinä potkussa on jotain pielessä. Pääasia potkussa on se, että saa jalat kokonaisuudessaan pintaan ja nilkka on ojentuneen. Sen lisäksi nilkka pitää olla rento ja samoin koko alakroppa, selkä ja lantio mukaan lukien. Potku ei saa levitä liikaa mihinkään suuntaan, eikä mikään kohta saa upota liikaa. Parhaiten sen huonon potkun huomaa siitä, kun ottaa laudan käteen ja lähtee potkimaa ja jo altaan puolivälissä on ihan hapoilla, vaikka vauhti on huono. Hyvä potku puolestaan on sellainen, että laudan kanssa jaksaa potkia kevyehköä tahtia vaikka 500 metriä, ihan siinä missä uidakin. Jos tuskailet huonon potkun kanssa, niin täytyy sanoa, että et ole ainoa. Se on monella aikuisena aloittaneella yksi hyvin yleinen heikko lenkki.
 11. 226

  Uintikunto

  Tuli siihen vielä kaksi sekuntia päälle virallisessa ajanotossa, mutta alle 14 min kuitenkin. Siinä se 200-700 m välillä on tasan 1.24/100 = 14.00/1000, mutta alun 2 s ja lopun 1+1+2 s pelastivat tuloksen. Vuosi siten meni 14.02. nimi 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 Tero 1,22 2,46 4,10 5,34 6,58 8,22 9,46 11,09 12,32 13,54
 12. 226

  Uintikunto

  Tänään oli meillä se 1000 m testi, josta joulukuussa mainitsin. Meni alle 14 min, eli 13.52, ja vieläpä vähän kiihtyvällä loppuvauhdilla, 500 m väliaika oli 6.58. Aika paljon jouduin kyllä tuohon tavoitteeseen treenaamaan. Ikä vie nopeutta, ja nyt yritin hakea sitä vauhtipuolta lisää 25-200 vedoilla. Viimeksi meni alle 14 min vuonna 2006, mutta silloin meni 10 km sitä vauhtia ja 20 km 15 min/km vauhtia. Voi olla että tänään oli viimeinen 14 min alitus, ainakin nyt uinti vähenee ja hiihto lisääntyy.
 13. 226

  21. Kaukopartiohiihto

  Täällä pohjoisemmassa Suomessa on kyllä vähemmän ryteikköjä ja niin paljon lunta, että pärjää hyvin metsäsuksilla. Alkutalvesta hakkuujätteet vähän haittaa ja joissain paikoissa on paljon ojituksia, mutta esim. Suomussalmella on ihan loistavasti soita. Soillakin sopivasti puiden käkkäröitä, ettei tuule niin pahasti. Tuosta Kaukopartion matkasta. Homma alkoi laskuvarjojääkäreiden 75 km hiihtomarssista. Pian mukaan tuli kappareita ja lj kiltalaisia ja reserviläisiä. Matkaa kasvatettiin ensin 150 km ja sitten 200 km. Vuonna 2002 kaksi henkilöä yritti hiihtää 300 km, mutta jäi kesken 250 km kohdalle, kun sää teki kepposen. Vuonna 2003 kuusi hiihtäjää pääsi ensimmäistä kertaa 300 km.
 14. 226

  Nimmari-/selfieketju

  Niitä nimikirjoituksia olisi vielä myytävänä noin 300 kpl, hintaan 25 euroa + postikulut. Ja postikulut ovat nykyään ihan törkeän hintaisia. Viimeinen kirja, jonka laitoin postiin maksoi postikuluja 9 euroa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy