Jump to content
Juoksufoorumi.fiPositiivi

Jäsenet
 • Content Count

  4
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Positiivi

  Karhu Spectra Optigrip

  Omallla kohdalla tuo optien toimimattomuus johti siihen, että lähetin sukset tehtaalle takas, jossa laittoivat uuden pinnoitteen. Saa nähdä toimiiko nyt paremmin. Tosin testaus jäänee ensi talveen, kun Lahden seudun hiihtokausi lienee ohi. Jos nyt ei satu jonnekin hiihtoputkeen/halliin eksymään.
 2. Positiivi

  Karhu Spectra Optigrip

  Näköjään pääsi hiihtämään pakkaskelissä tai ainakin pakkasen puolella tuo lumi vaikutti olevan. Noh, n. 30min. jäähdyttämistä, 15min. automatka kylmällä autolla ja muutama minuutti vielä ulkona ennen hiihtämään lähtemistä. Pitoa ei löytynyt juuri ollenkaan ja näyttipä nuo pohjat jäätyvän jälleen hieman. Samat rituaalit kuin toissapäivän lenkillä, jossa sukset toimivat ihan hyvin ja nyt eivät. Mun sukset siis lakkaavat toimimasta heti, kun mennään edes vähän pakkasen puolelle. Koska muiden käyttäjien kokemusten perusteella suksien pitäisi pelata myös pakkasella, niin jotain vikaa suksissani on pakko olla. Tai sitten tuo suksien jäähdyttäminen on jotain paljon vaativampaa kuin voideltavien suksien käyttö.
 3. Positiivi

  Karhu Spectra Optigrip

  Paljon mahdollista, että tuolla ensimmäisellä plussan lenkillä tuo vaikutti jäätymiseen ja lumen tarrautumiseen. Tuon jälkeen olen tehnyt yhden lenkin melko samoissa olosuhteissa ja nyt jäätymistä ei esiintynyt. Mutta nuo 2 ekaa pakkaskelin lenkkiä ovat olleet se ihmetyksen aihe, kun niissä jäähdytyksen tein ohjeiden mukaan ja siinä ei ollut mitään automatkoja. Pitoahan silloin ei ollut juurikaan. Saa nähdä pääseekö enää tänä talvena pakkaskelillä kokeilemaan noita suksia, josko ne toimisivat paremmin, kun on enempi hiihdellyt niillä. Itsellä eniten kulunut (muuttunut mustemmaksi) siteen peräpään kohdalla n. 10cm matkalta.
 4. Positiivi

  Karhu Spectra Optigrip

  Tuli ostettua tämän ketjun innostamana Karhun Spectra Optigripit pari viikkoa sitten Ylläkseltä. Neljän hiihtokerran jälkeen kokemukset ovat huonot. Ylläksen 3-10 asteen pakkasissa pitoa ei löytynyt juurikaan ja pohjat jäätyivät hieman monon takaosan paikkeilta taaksepäin. Olin pitänyt suksia 30-60min. jäähtymässä ulkona. Luistokaan ei ollut mikään hyvä, mutta sitä osasin odottaakin. Lenkkien pituudet 8km ja 18km. Seuraavat kaksi lenkkiä kotimaisemissa Lahdessa. Ensin 5-10 asteen pakkasessa pitoa ei löytynyt ollenkaan ja luisto ei myöskään ollut mikään hyvä. Tässä suksien jäähdyttely jäi vähäisemmäksi, 5min. ulkona, 5min. automatka ja parin minuuttia vielä ulkona ennen hiihtämistä. Pohjat jäätyivät nyt enemmän kuin kahdella ekalla lenkillä ja 5km oli melko tuskaista hiihtää pitämättömällä suksella. Tänä talvena näitä lenkkejä huonompi pito voideilluilla suksilla on löytynyt vain Finlandian ekalla puolikkaalla. Neljäs lenkki (20km) ja ensimmäinen plussakelissä (+1 - +2)olikin sitten jo hieman erilainen kokemus. Jäähdytin suksia reilu puoli tuntia ulkona, jonka jälkeen 15min. matka lämpimällä autolla ja muutama minuutti jäähdyttelyä ennen hiihtämään lähtemistä. Ladut olivat paikoin jäiset ja paikoin pehmeämmät. Näissä pehmeissä kohdissa lumi tarttui suksiin aika runsaasti ja lumen tarttuminen lisääntyi matkan edetessä. Pitoa löytyi ihan hyvin, joskin sekin tuntui hieman häviävän loppumatkaa kohti. Jäisillä kohdilla suksi ei pitänyt. Suksen pohjia tarkastelin muutamaan otteeseen ja jäätä kertyi pohjiin ohuita kerroksia ja pari paksumpaa kohtaa myös. Jäätymistä tapahtui joka puolella suksen pohjaa. Alamäissä tuntui, että meno on kovin tökkivän oloista ja tämä myös paheni lenkin loppua kohti. Tuossa ennen vikaa lenkkiä puhdistin suksien pohjat voiteenpoistoaineella, kun sitä oli suositeltu täällä. Hieman jotain tummaa tarttui liinaan, mutta ei juuri mitään. Sukset ovat 203cm pitkät ja omat mitat 82/177. Yksi ajatus suksien toimimattomuudesta oli liian jäykät sukset, mutta tuskin tässä on vikaa? Hiihtoakin sen verran takana, että pitäisi niiden toimia ainakin pidon osalta. Onkohan tässä nyt sattunut huonosti toimiva pinnoite suksiin vai missäköhän vika mahtaa olla? Suksien jäähdytys ei ole joka kerta ollut optimi, mutta kahdella ekalla lenkillä sekin pitäisi olla hoidettu hyvin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy