Jump to content
Juoksufoorumi.fi


lare85

Jäsenet
 • Posts

  710
 • Liittyi

 • Last visited

About lare85

 • Syntymäpäivä 23.05.1985

Converted

 • Tavoite
  Mara alle 2.50, Full Triathlon alle 10h, Half 4.35

Recent Profile Visitors

870 profile views

lare85's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

59

Reputation

 1. lare85

  2 viimeistä viikoa

  Kun kevennän rajusti Maratonille, eli treenimäärät tippuu olemattomiksi viimeisillä parilla viikolla, niin tuntuu että väsyn helvetisti. Ei jaksa oikein mitään, vaikka luulisi, että silloin juuri energiaa olisi. Onko muilla samanlaisia tuntemuksia?
 2. Nummela, Nieminen, Rauma Vainio, Tuominen, Miettinen Ps. Eiks Vainio oo mukana naisissa?
 3. Voi ilmeisesti vielä ilmoittautua netissä tapahtumapäivään saakka?
 4. aika sama meno itsellä, eli HCM jäi 25km jälkeen kesken kun ei kulkenut mihinkään. Itselläkin tosiaan 1,5 viikkoon yksi lenkki. Oikea polvi esti 2,5kk juoksemisen ja nyt on ollut taas pientä kipua havaittavissa. Selkä kramppasi sunnuntaina ja edelleen kipeä. Flunssaa odotellessa...
 5. Vakuuttavaa viimeistelyä. Viime viikolla 1.8km juoksua. Piti lopettaa maanantain lenkki kesken kun polvi alkoi oirelemaan. Eilen sitten piti mennä kokeilemaan miltä tuntuu, niin pamahti selkä kun nousi kyykystä. Aivan juntturassa vieläkin... Positiivista on se, ettei ainakaan saa vedettyä itseään tukkoon liialla reenillä ennen kisoja (jos viivalle asti ikinä päästään)
 6. Se ois tavoitteena. Vähän kyllä skeptinen asian suhteen...
 7. Ostin viikko sitten mittarin ja saanut ihan ihmeellisiä lukemia. Ala peekoo lenkillä 180 ka syke kun maksimit on 188. Äsken kävellessä 133 keskisyke kun se normaalisti on reippaasti alle sata. Sitten kuitenkin poikkeuksen kun viime viikolla pyöräilin kotiin töistä niin näytti ka 68. Se nyt on taas toiseen suuntaan. Se yleensä pyörii siinä satasen molemmin puolin. Onko muilla vastaavia kokemuksia tässä mallissa, tai jossain muussa Spartan wrist mallissa?
 8. Kiitos linkistä! Joo näin itsekin tuosta tulkitsen. Ja tietenkin ulkonäössä jonkin verran eroja. Aika jännä, ettei ole kosketusnäyttöä tuossa edullisemmassa mallissa, kun tuntuu että se on ollut ominaisuutena jo vuosikaudet ihan perusmalleissa ainakin Garminilla.
 9. Mitä käytännön eroa on näillä kahdella mallilla? Hinnassa kuitenkin aika iso käppi. https://www.keskisenkello.fi/tuotteet/suunto-spartan-trainer-wrist-hr-blue-rannesykemittari https://www.keskisenkello.fi/tuotteet/suunto-spartan-sport-wrist-hr-blue-rannesykemittari?fee=57&fep=17239&ad=hintaseuranta&ad_src=hintaseuranta.fi&ad_content=Suunto+Spartan+Sport+Wrist+HR%2c+gps-urheilukello&ad_prodid=5706130
 10. Niin, voi olla, että menee enemmän tyhmyyden/riskinoton halun kun henkisen kantin puolelle, vaikka sitäkin se vaatii.
 11. Mulla oli rasitusmurtuma jalkapöydässä ja kahden viikon päästä Pariisin maraton. Arvata saattaa että lekuri kielsi juoksun 6-8 viikkoon. Itse tietysti viivalle jalka tiukasti sidottuna. Se ajatuksena, että jos kipu yltyy, niin samantien keskeytys. Ensimmäistä kertaa alle 3h, ja juoksun jälkeen tuntui jalka jopa paremmalta kun ennen juoksua. No, en sano, että suosittelen kaikille. Olen muutaman kerran tehnyt saman, ja välillä on keskeytys tapahtunut, mutta ei pidempää telakkaa ikinä. Pointti lähinnä siinä, että fiiliksen mukaan mennään, eikä etukäteen kannata heittää aina pyyhettä kehään, jos ei ihan pakko ole (mikä sitten on pakko). Toki jos alusta asti tekee kipiää, niin sitten stoppi heti varmasti kannattaa.
 12. Ainahan se keskeyttäminen jollain tavalla tuntuu pääkopassa, vaikka hyvä syy keskeyttämiseen olisikin. Itse keskeytin ensimmäistä kertaa ilman mitään konkreettista syytä HCM:än (esim. jalat paskana)¨. Tavoite oli tehdä ennätys ja se ei ollut mahdollista, niin 25km riitti. Jos olisin juossut loppuun asti, niin tuskin miettisin osallistumista vielä syksyllä johonkin toiseen maratoniin ennätystä rikkomaan. Varsikin kun keväällä oli 2kk tauko polvikipujen kanssa ja yli 20km ei asfaltilla ole sen jälkeen juostu (muutenkin vähän). Itsellä ei ole ongelmaa keskeyttää jotain joka on jo suoritettu joskus, mutta eri asia on sitten kun osallistutaan ensimmäistä kertaa. Ne on sitten pakko vetää loppuun asti (ensimmäinen maraton, triathlonit, ultrat jne), oli sitten happi millä tasolla vaan. Muistan kun pallas hetassa viimeinen 15km meni aivan tiedottomassa tilassa, ihan halluissa, ja sitten vähän aikaa maalin pääsemisen jälkeen iski yli 40 asteen kuume kun kävi niin kierroksilla kroppa.
 13. No nyt on ainakin vaihtoehtoja annettu, kiitos siitä. Jyväskylän velipoika on käynyt kokemassa ja piti reittiä ihan kivana. Kiertää ilmeisesti jonkun järven ympäri ja aika tasamaata. Itse en seuran alle kuulu, niin se on aika sama, onko SM-kisat vai ei. Tosin se bonus, että niin kuin mainitsette voi olla kirittäjiä enemmän.
 14. Joo varmasti siellä olis ehkä paras mahollisuus saada joku selkä eteen. Hangossa saattaisi mennä sooloiluksi jos alle 2.50 kiikarissa. Ei toi Tallinnakaan ole poissuljettu..
 15. Ai sekin on neljän? Ihan totta mitä sanot, että tosi nopeita ja upeita maisemia sisältäviä maratoneja ei taida hirveästi olla kotomaassa. Espoo ois vissiin 2krt puolikas (sama kun itämeri). Vetää kyllä osittain merenrantaa, eli voi olla että paikoin tuulee, mutta korkeuseroja ei kai hirveästi ole (mutkikkuudesta en tosin tiedä). Vaikeaa...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy