Jump to content
Juoksufoorumi.fi


heikki_tj

Jäsenet
 • Posts

  107
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

heikki_tj's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Kiinnitin huomiota Jukolan viestin suurehkoon hylättyjen joukkueiden määrään (211, n. 11 % lähteneistä). Venlojen viestissä hylättin 36 joukkuetta l. n. 2 %. Oliko siellä joitain "ansoja" vai onko jollain niin kiire, ettei ehdi tarkistaa koodia tai väsyksissä unohtaa leimata? Jotkut taisi käydä väärällä viimeisellä rastilla, kun parittomilla osuuksilla oli se rastin merkki pellolla ja parillisilla jyrkänne sen ulkopuolella.
 2. Luulisi, että tarkistusmittaamalla 1. ja 2. ryhmien juoksema reitti (tässä tapauksessa ensimmäisten kiintopisteiden väli riittää) saataisiin tilastokelpoisia aikoija. Nopeasti katsoen minkään ikäryhmän palkintosijoille ei kuitenkaan juostu 3. tai myöhemmästä lähtöryhmästä, jossa matka oli n. 60 m lyhyempi.
 3. Kyllä minä juoksin massan mukana Urheilukatua Lääkärinkadulle ja muistin kyllä, että reittikartassa reitti kääntyy Reijolankadulle. Ajattelin vain, että on tullut viime hetken tietöitä, joiden takia reittiä on muutettu. Nopeasti mitaten matkaa tuli 60 m lisää. Kuvittelisin, että siihen ekaan haaraan olisi voinut laittaa tötsät 0,5 m välein, kun kenenkään ei pitäisi juosta siitä ennen maratonin lähtöä.
 4. Reittikartassa kiinnitti huomiota myös se, että 39 ja 22 km-pallot (eri kierrokset) ovat jokseenkin vierekkäin, mutta 40 ja 23 pallot selvästi kauempana toisistaan. Toivon mukaan reaalimaailmassa tolpat ovat oikeilla paikoilla ja reitti oikean mittainen. Onko kääntöpiste Kauppatorin liepellä siirtynyt vähän etelämmäksi vai muistanko väärin?
 5. Työkaverini oli bongannut, että täysmatkalla juostaan eka kierroksen paluureitillä Punavuorenkadulta Bulevardille Koffin puiston kautta. Siinä näyttää olevan jonkinlainen mäki ja mutka ja juomapiste mäen alla. Tuota ei muistaakseni ole ollut aikaisemmin.
 6. heikki_tj

  Tiomila

  Jukolan viestissäkin voisi olla käytäntö, joko A) uusintalähdössä et voi nostaa sijaasi viestinomaisesti lähteneiden edelle tai B) jokaista uusintalähdössä lähtenyttä osuutta kohti joukkueen aikaan lisättäisiin joku sakkoaika, esim. 15 min tai 15 % osuuden tavoiteajasta.
 7. heikki_tj

  Tiomila

  Sivulla https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=20090&groupBy=EventClass näyttää olevan oikeat sijat, ja systeemi on tosiaan se, että uusintalähdössä et voi nostaa sijaasi viestinomaisesti lähteneiden edelle. Sen sijaan loppuaikaa ei tuolla eventor -sivustolla näy, online-tuloksissa voi loppuajan nähdä joukkueen kohdalla, mutta sijalukua taas ei taas missään.
 8. heikki_tj

  Tiomila

  Hei! Selailin tässä tämän vuoden Tiomilan tuloslistaa ja näyttää että niiden tietojärjestelmien kehitys on tullut "valmiiksi" viimeistään vuonna 1995. Olisikohan jossain löydettävissä joku selkokielinen tuloslista? Kun kohdassa "Sträcka 10" joukkueella X on aika 8xx:xx, mutta joukkuuen kohdalla loppuaika on 11xx:xx, on vaikea uskoa, että loppusijoitus olisi oikein.
 9. Ilmeisesti Töölönlahdenkatua voi käyttää kadun leveydeltä, kun bussit siirtyvät poikkeusreitille ks. https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2019/helsinki-city-running-day-aiheuttaa-merkittavia-muutoksia-joukkoliikenteessa
 10. Eilen kävelin tuolla Musiikkitalon liepeillä ja huomasin, että siinä on vielä iso alue remontissa, ja valmistuminen ensi lauantaihin mennessä ei näyttänyt todennäköiseltä. Olihan tuo toki huomioitu reittikartoissa. Siis baanalta poistuessa käännetään vasemmalle ja mennään musiikkitalon länsipuolelta. Entä se Töölonlahdenkatu Musiikkitalon luoteispuolella, jota Elielinaukion bussit käyttävät? Kumpaa puolta katua mennään? Siinä on kutenkin pätkä, josta kaikki matkat kulkevat ja maraton kahdesti.
 11. Hei! Eilen hiihtelin iltahämärissä/pimeässä ja huomasin, että otsalampusta on enemmän haittaa kuin hyötyä, kun valo heijastuu ikävästi satavista lumihiutaleista silmiin ja häikäisee. Onko kellään kokemusta, miten tuota näkyvyttä saisi noissa olosuhteissa parannettua? Tehon säätäminen minimiin? Vai olisiko selvästi tehokkaammalla lampulla nähnyt paremmin? Jonkun keilanhajoutussysteemin virittäminen? Valon suuntaaminen (mihin)? Otsalampun virittäminen jonnekin allemmas (rintakehälle tms.)?
 12. tulospalvelun mukaan tosiaan 239 checkpointilla 69 ja 238 maalissa (niistä tosin yksi myöhässä) ja yksi Welling puuttuu.
 13. Tulospalvelu maalissa näyttää taas pysähtyneen. Onko jollakulla sisäpiirin tietoa muista suomalaisista?
 14. heikki_tj

  Pirkan hiihto 2018

  suurimmalta osalta latupohjan kuvittelen olevan kova, koska se on ollut siellä useamman viikon pakkasessa kovettumassa. tuon Ylöjärven latukartan kuvittelen täsmäävän reittiin, ainakin se täsmäsi gps-jälkeen, kun kävin siellä hiihtelemässä.
 15. heikki_tj

  Pirkan hiihto 2018

  säätiedotus uhkaa kovasti lumisateella sunnuntaille
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy