Jump to content
Juoksufoorumi.fipökkelö

Jäsenet
 • Content Count

  339
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3000 m
 • 10km
  50 min

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pökkelö

  Saucony

  Itselläni on ollut Jazz tossuja, mutta niistä on jo toistakymmentä vuotta aikaa. Hyvin vaimennettu neutraali kenkä. Näkyykö Triumph 17 suomessa? Kiinnostaisi, kun Iso mallien jälkeen taas ilmeisemmin saanut hyvän tossun tekaistua.
 2. Aikanaan kyllästyin sadelenkkeihin. Riittävän kauan kun juoksi, niin kylmä vesi kasteli kokonaan normaaleilla hengittävillä juoksu asuilla. Pitkään etsiskelin riittävän hengittävää vedenpitävää takkia kaatosade keleille. Läpimärkänä takuu varmasti paleli juostessakin. Bonatti, Montanen ja Inovin takit. Niitä katselin ja hengittävyys arvelutti. Upean näköisiä takkeja, jotka varmasti ottavat sään pois. Montanen Minumus housut ostin ensin. Plokkaa sateen ja tuulen, mutta hieman hiostavat kuten arvelinkin. Sitten kuulin Polartecin neoshell maeriaalista. Parempi kuin Goren active hengittävyydeltään, muttei pidä ihan 100 % tuulta. Pitkän kyttäyksen jälkeen sain puoleen hintaan (150€) Rabin takin. Juoksuun sitä ei ollut tehty. Leikkaukset väljempiä. Heijastavaa hyvin vähän. Vain kerran olen sitä päässyt testaamaan. Ensi vaikutelma ok. Takki on roikkunut käyttämättömänä. Tullut vähän juoksuharrastusta haittavaa...Avosydän leikkaus mm., ja nyt pojan loppuun asuttua rintamamiestaloa rempattu kahdeksatta kuukautta siihen tahtiin, ettei ole ehtinyt kuin käymään palkkatyössä ja nukkumaan. Päivänä jonain taas saa aloittaa juoksemisen....toivottavasti.
 3. Itselleni Sauconyn Triumphit ovat olleet hyvin kestävät ja laadukkaat neutraalit tossut. Matka mättöön. Kevyimpien kengien kisaa ne eivät voita, eikä nopeimpien.
 4. Dobsom oli joskus ihan laatumerkki. 1990 luvulla ja 2000 alkuvuosina, kun takki tarjonta oli niukkaa nykyisen yltäkylläisyyden aikakaudella. Dobsomeja ei ole oikein aikohin näkynyt. Ne jotka silloin aikoinaan hankki juoksivat niillä pitkään. Tämän päivän tuotteista ei tietoa. Suunnistajan kaupan tarjontaa (Wol) kannattaa vilkaista myös. Kyseiselle lämpötila alueelle kannattaa miettiä takaa hengittävää takkia, joka suojaa edestäpäin tuulta. Itselläni on Wolin takki , sekä Brooksin juoksupaita, jossa hiukan enemmän hengittäviä elementtejä (myös hihan takaosat), sekä teetin itse yhden paidan, jossa hengittäväneulos on erittäin ohutta. Se menee +10 kovalla tuulella, ja +17 olen juossut myrskyssä, jossa sadekuuroja. Etupuoli on arempi tuulelle, ja tuulenpitävällä sen saa plokattua pois, muunosan ollessa hengittävää.
 5. pökkelö

  Talvijuoksukengät ?

  Itselläni myös Snowcross. Tuolla aiemmin sanoin 8 nastaa. Niitä on 9. Päkiällä 5 ja kannassa 4. Umpihangessa menee, mutta märemmällä kelillä saa olla tarkkana. Kalvoa ei ole kuin reunoilla, ja jos vesi pääsee jalkapöydän päältä sisään, niin siellä pysyy. Mainoa välikenkä muuten.
 6. Eilen illalla lenkillä Aurajokea ympäröivillä pelloilla. Kova tuuli oli puhaltanut polut pitkiltä matkoilta näkymättömiin ja ja jalka upposi milloin vain nilkkaan, milloin polveen kun kun koetin arvella missä polku menee. Muutaman sadan metrin päästä vaihtui parin sadan metrin pätkäksi kärrytietä. Kaikki oli tasaisen valkoista. Muistin siinä menevän ojan molemmin puolin poikittan noin 50 metrin päässä. Tien alla rumpu. Ojaa vähän näinkin muutaman metrin päässä kärrytiestä sellaista pientä kuoppavarjostumaa. Muistin varassa koetin hämärän pimeässä suunnistaa kärrytietä. Välillä oli kovaa alla välillä jalka upposi syvemmälle. Ojan kohdalla ehdin jo huokaista jalan painuessa vain nilkan verran lumeen ja tunsin tukevaa alla, kunnes seuraava askel humsahti syvälle. Huomasin olevani vyötäröä myöten ojassa. Eikun ylös takaisin. Sepäs ei ollutkaan ihan helppoa. Yrittäessäni ponnistaa vajosin aina vähän syvemmälle aina hartioita myöden. Pää oli vain ojasta näkyvillä. Jotenkin täältä on päästävä, sillä näillä seuduilla juuri kulkijoita ole ainakaan pimeällä huonolla kelillä. No aikani tepuloin. Koetin saada jalat ylemmäs, sillä pohjaa ei jalkojen alla tuntunut vastaan tulevan, Pakkaslumeen sai helposti vyötärön korkeudelle tehtyä "hyllyn", johon sain itseni ensin selin ja siitä kyljelleen kiepsautettua. Siitä pääsisikin sitten kieräytettyä pinnalle ja jatkoin kieritellen turvalliselle paikkaan pois ojasta. Seisomaan taas uskaltauduttuani huomasin melkoisen kuopan missä olin tepuloinut. Kuin avannossa ilman vettä onneksi. No talvinen seikkailu lenkistä tuli, jota en ole aiemmin kokenut. Ja kyllä hangessa juoksu on totaalisesti erilaista ja raskasta polkuun verrattuna. Vaikka sekin on hyvää treeniä. Kokolailla toisenlainen ponnistaa kuin kova asvaltti. Aika voimille otti lenkki ja oikaisin 3 km. Reilu 9 sain vain kasaan.
 7. pökkelö

  Talvijuoksukengät ?

  Tarkennetaan vielä. Razorit pitää kohtuu hyvin muutaman sentin puuterissa, jos on kovaa alla. Pohjakuvio riittää silloin. Paksumpi, kuten nyt auraamaton ja autojen sotkema, niin siinä ei tule kovaa pohjaa alle, ja maastokuviostakaan ole juurikaan hyötyä höhhön vain työntyessä jalan alla ponnistaessa.
 8. Pääasiassa tampattua tietä tai polkua, jossa löysää pöperöä kelistä riippuen nyt ollut enempi tai vähempi. Yhdellä lenkillä on 200 metrin pätkä hankea melkein polviin. Lumimyrskyssä on upea juosta. Siinä pysyy lämpimänä hyvissä varusteissa. Vesisateesta en ole oppinut nauttimaan.
 9. pökkelö

  Talvijuoksukengät ?

  Juoksen vanhoilla Sauconyn Razoreilla. Pehmeässä puuterissa ei mikään pidä loistavasti, mutta esim lumipohjalla ja metsäpoluilla (kuoppasia tällä hetkellä, kun lunta on tullut usein ja paljon) ja tamppaantuneilla lumipolanteella pitää pohjakuviointi loistavasti. Samoin sillä voi juosta hangessa. Event kalvo toimii ja säärystinomainen joustava varsi suojaa lumelta ja kylmillä pakkaselta. Kilsoja takana reilu 2000 km ja edelleen iskussa. Jos on jäätä alla laitan kylmillä Salomonin Snowcrossit jalkaan. Pitkävartinen sekin, mutta 8 nastalla varustettu. Ainoa miinus, ettei sen kalvo pidä vettä päältä päin, eli paksulla loskalla varpaat kastuu toisin kuin Sauconyllä. Kalvo on vain reunoissa. Jääkeleille Icebug DTS, jossa pitoa on riittävästi. Sarvan xerot jäi jo käytöstä. Sekin piti hyvin, mutta lopua kohden nastojen pito alkoi kadota. Tuhannen kilsaa niilläkin tuli juostua.
 10. Itselläni on vanhoja sunnistajan kaupan WOL kotimaisia tuulihousuja. Ohutta mikroa, joissa ei lahkeet lepata ja kahinaakaan en ole huomannut häiritsevän. Todella toimivat. Plokkaavat tuulen, jota ainakin meren rantakaupungissa riittää lähes joka päivälle. Alle voi laittaa sään mukaan lisää lämmittäviä kerroksia. Hyvät heijastimet ja yksityiskohtia löytyy. Haaroissa hengittävää materiaalia. Trikoihin en tule vaihtamaan, sillä noissa tuulihousuissa ei ole mitään juoksua hankaloittavia ominaisuuksia. WOLin juoksutakkeja teetin aikanaan myös, ja aivan huippuja ovat nekin.
 11. 29 pakkasastetta kylmemmässä en ole juossut. Jalkineiden kanssa ei ole ongelmaa. Tuuliasu on hiestä kastuneena kyllä jäätynyt. Koppurainen , muttei muuten ole haitannut kun mies alla kerrospukeutuneena on pysynyt lämpimänä liikkeen kera. 10 vuotta vanhat monot todennäköisesti hajonneet vanhuuttaan. Itselläni hajosi Sievin kumisaapas mustikka metsässä pohjien muretessa alta. Ikää niillä varmaan se 10 vuotta. Kerran säästimme hankisia, jotka jäivät uuden veroisena pieniksi. Neljä vuota nuorempi ei nitä saanut, kun edelleen uudennäköisistä mureni pohjat, kun ne nosti yläkaapista alas lattialle.
 12. Kyseistä kenkää en tunne. Olisiko niissä jo ominaisuudet kadonneet tuhannenkilometrin myötä ? 880 tossu ainakin omaan jalkaan riittävän leveä ja hyvin vaimennettu neutraali juoksukenkä.
 13. pökkelö

  Suunto Ambit3

  Kastelen vyön juoksevan hanan alla ja kostutan myös rinnalta. Toimii ainakin ambit 2.
 14. Keskimmäinen poikani ulkohommissa ja joutuu käyttämään sadetakkia. Atooppinen ihottuma käsissä ärsyyntyy siitä. Mietin olisiko joku ohuen ohut merino tai silkki sadetakin alla toimiva ? Onko jollain kokemusta ?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy