Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kathy

Jäsenet
 • Content Count

  2
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Puolimaraton
  2 h 3 min (2007)
 • Maraton
  netto 4 h 11 min (2008)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Yes. Kiitos vastauksista ja toivottavasti keskustelu jatkuu... Kiva kuulla, että kasvispainotteisella ruokavaliolla porskuttaa ihan hyvin eteenpäin myös lenkkarit jalassa. Ja jos Nurmen kaltainen legenda on ollut vege, ei minun kaltaisellani harrastelijalla ole huolen häivää... Ehkä olisi kuitenkin hyvä uhrata muutama ajatus sille mitä syö ja minkälaisia ravintoaineita siitä saa. Viestejä lukiessani havahduin taas tuohon proteiini-asiaan. Luulen, että tohon proteiinin saantiin pitäisi kiinnittään lisää huomiota. Proteiinipitoiset ruoka-aineet pitänevät myös nälkää paremmin. Monipuolisuuskaan ei olisi pahasta. Miten sitä ostaakaan aina samoja tuotteita ruokakaupasta?! Onneksi töissä ruoka on melko monipuolista ja vaihtelevaa... (Seuraavaksi reseptiketjua ?! ) Turhautumista omassa syömisessä saa aikaa tämä ikuinen herkkä vatsa, joka reagoi milloin mitenkin. Toisinaan joku ruoka-aine käy, toisinaan se voi aiheuttaa ihan hirveän olon. Tämä oli yksi syy siihen, miksi jätin lihaa pois ruokavaliosta... Kuvittelin sen helpottavan oloa, ja ehkä se vähän helpottikin. Myöhemmin perustelin lihan poisjättämistä myös muilla syillä ja tosiaan, lihan lisääminen ruokavalioon kuullostaa tosi epämiellyttävältä... Puujalka taisi puhua laihtumisesta kasvisruokavalion kohdalla. Se on kai aika yleinen ajatus, että kasvisruokaa syömällä laihtuu, mutta ei kuitenkaan mikään suora seuraus. Olen lukenut myös tarinoita siitä, että paino on jopa noussut kasvisruokavalioon siirtymisen jälkeen. Omalla kohdallani paino alkoi pudota juoksuharrastuksen ja kasvisruokavalion aloittamisen myötä. Hitaassa tahdissa painoa putosi reilu kymmenen kiloa. Varaa pudottamiseen löytyikin, joten edelleenkään en ole luuranko... (Toisaalta paino olisi pudonnut varmaan myös ilman kasvisruokavaliotakin) Yep, yep... Tänään taidan suunnata tykkiladulle testaamaan, pysynkö vielä pystyssä lankuillani....
 2. Hei hyvät juoksijat! Mahtaakohan foorumilla liikkua muita kasvisruokavaliota noudattavia juoksijoita? Itse olen pescovegetaristi (eli syön kasvikunnan tuotteiden lisäksi maitotuotteita (laktoositon), munia ja kalaa). Oma valintani noudattaa kyseistä ruokavaliota on sekä eettinen, että terveyteen liittyvä. Itselläni on sellainen kokemus, että heti kun treeniä kertyy hieman enemmän, nälän tunne on aivan pohjaton. (Se on mahdollista kyllä ilman kasvisruokavaliotakin, tiedän!) Mietin, saanko riittävästi kaikkia ravintoaineita kasvisruokavaliosta ajatellen kestävyysjuoksun harrastamista? Kasvisruokavalioni on joustava, saatan siis syödä karkkia jossa on liivatetta. Eli en ole aivan ehdoton. (Tähän jollain todellisella kasvisruokailijalla on varmasti sanansa sanottavana...) Lihaa sinällään vältän kuitenkin. Muuten ruokavalioni on mielestäni terveellinen. Syön tavallista kotiruokaa töissä. Välipaloina yms. syön hedelmiä, soija-ja viljajugurtteja, leipää (ehkä liikaakin). Ja puuro on hyvää! Minulla on jostain kumman syystä luontaisesti hyvät hemoglobiiniarvot, eikä tämä ruokavalio ole sitäkään hetkauttanut. Nämä arvot olen testauttanut aina tilaisuuden tullen. Toisinaan kuitenkin pohdin johtuuko väsymykseni treenatessa ruokavaliostani? Mielipiteitä? Mielenkiinoista olisi kuulla, kokemuksistanne kasvisruokavalion ja juoksun yhdistämisestä. Vaikka, et olisikaan kasvisruokalija olisi mielenkiintoista kuulla pohdinoja/mielipiteitä aiheeseen liittyen. Jep. Toivottavasti saan jotain vastauksia tai pohdintoja. Kiitän ja kumarran niistä kauniisti jo näin etukäteen. Kathy.
 3. Jep. Ei siis mitään totista tekstiä blogin puolella, kun ei tämä treenaaminenkaan sitä ole... Fiiliksen mukaan mennään... : )

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy