Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JunnuTonni

Jäsenet
 • Posts

  60
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JunnuTonni's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Kyllä kyllä, mutta onko ko. pailalle päästy hiihtämällä vai puhumalla!
 2. "Viime vuonnakin vein sukset numerolleni varattuun lähtöpaikkaan ja muutama minuuttia ennen lähtöä siirryin rauhassa suksien viereen." Höpö höpö JOPO. Et ole koskaan hiihtänyt Finlandiassa 100 sakkiin. Henkistä runkkausta perustella latujen kuntoa suosittelemalla hiihtämään kovempaa. Kisa on ryssitty useampana vuonna viimeisen 10 vuoden aikana sen takia että on odotetu lunta, suojakeliä tai luonnonihmettä. Peräpäässä on kiva lipsutella olemattomia 32 km latuja jos luonnonlunta on 7 cm kun on ajellut jostain Oulusta tapahtumaan. Niin Finlandia hiihtoa kuin montaa muutakin urheilutapahtumaa järjestetään aika pienillä resursseilla ja talkootyöllä. Päättämätön johto ja 600 vapaaehtoista... "Ei Finlandia eikä minkään muunkaan hiihtotapahtuman järjestäjät voi näille olosuhteille mitään." Miksi samaan ongelmaa ei ole esim. Marcialongassa tai Vasaloppetissa? Koska järjestävä organisaatio välittää niistä tuhansista jotka ei hiihdä eliittiryhmässä. Tänä vuonna Marcialonga lumetti koko matkan ja leveesti. Finlandiassa herättiin pari päivää ennen - sitä ennen odotettiin ihmettä. Joka tapauksessa foorumilla valittaminen on turhaa. Jos ei huvita, niin parempi on olla osallistumatta.
 3. Kapuloita edelleen myynnissä. Lisäksi yksi vesikelin pari. Linkki: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?29341-Vapaan-ja-perinteisen-suksikalustoa-myyt%E4v%E4n%E4-P%C4IVITETTY&p=558079#post558079
 4. Linkki myynti-ilmoitukseen: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?28878-Vapaan-ja-perinteisen-suksikalustoa-myyt%E4v%E4n%E4
 5. Miesten viesti: "Punaisilla monoillla hiihtävillä on selkästi siklatut sukset. Kaikki keulilla. Sukset on säilytetty pakastimessa ettei muovi muuta helteessä muotoaan. Loppumatkalla voidelluilla aivan paska luisto kun on lika tarttunut pohjaan" Asiaan. Nyt oli tykkilumibaabat. Ei radikaalia eroja luistossa - eilisessä pidossa joillakin lipsu, mutta kuuluu lajiin.
 6. Onko kylmää terästä sukset ostettu 80-luvulla? Ainakin juttujen perusteella voisi päätellä niin. Ei kannata voidella, ei termovidella ja muutenkin kaikki tuo ylimääräistä vaivaa. Jos reenaat niin oot heti ylikunnossa. Isellä on 22 paria suksia ja kaikki apu on tarpeen. Ei kannata kuunnalla lannistajia yhden pitkän hiihdon kokemusella...
 7. Hyvä on. Aina sen verran on varaa antaa periksi - 59 minuuttia... Voiteluohjeketjussa olisi hyvä keskustella voitelusta. Se on monelle kuitenkin lajin suola - eikä haitta - sekä tämän threadin aihe. Lisäksi tässä menee sekaisin huippu-urheilu ja kuntohiihto joissa on eri päämäärät. Sydäntalven kovimpaan pakkasaikaan on lenkeillä voitelulla aika vähän merkitystä. Jos on -25C ja kisat, niin parempi lähteä mahdollisimman kovilla fluorittomilla voiteilla liikkelle. Mitä lämpimämpään ja kosteampaan tullaan, niin alkaa kemia tulla vesipatjan takia mukaan. Kun thredissa on puhuttu kapulanvaihdosta kesken kisan on kyseessä kansallisen tai kansainvälisen tason kisa jolloin kukaan ei varmasti halua takkiin sekunnin sekuntia, niin on itsestään selvää että pinnoitteilla haetaan huippuluistoa. Napit ja varsinkaan geelit ei pysy pohjissa montaa kilometriä joten ei kun vaihtoon ja samalla huollolla on mahdollisuus hienosäätää luistoa jos on tarvis. Aika loogista olisi päätellä, ettei siklaus ole parhamillaan nopeatempoisissa kisoissa kostealla/imevällä kelillä. Itselläni ei ole tuohon rumbaan tarvetta ja talvella vetelen monesti 80-120 km samoilla voiteilla peruslenkit. Kuten mainittu - näyttää vähän harjaa välissä ja hyvin pelittää. Ei ole yhtä patentti ratkaisua kostean kelin sprintistä kovan pakkasen Pirkan hiihtoon.
 8. Kylmää terästä: jäitkö siklatulla suksella Neljän Vuoren Hiihdossa tunnin Rissaselle viime vuonna?
 9. Wikipediassa lyhyesti historiasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Finlandia-hiihto
 10. Parempi ois hiihtää samantien 40-vuotis juhlan kunniaksi Lahdesta Hämeenlinnaan kun se oli alunperin Hämeenlinnasta Lahteen (75 km). Ovat näköjään rakentamassa ulkolaisista hiihtäjistä "tulpppaa" kansallisen kilparymän taakse sijoille 100-200. Siellä oli tällä hetkellä laskujen mukaan 17 suomalaista n. 50 ulkolaista. Oma numero meni hurrille mutta aivan sama. Saatanpa lähteä ilman pitoja matkaan joten ohi mennään että heilahtaa!
 11. Piti heittää ilmoittautuminen molemmille päiville. Vähän vaivaisukkona vieläkin pogostan jälkeen kun mikälie tyrä juilii nivusissa. Lauantaina vapaa 60 km ja jos paikat vielä kestää niin sunnuntaina perinteinen 55 km. Voi olla että sunnuntaina mennään ns. nautintohiihtoa kaikessa rauhassa...
 12. JunnuTonni

  Pogosta 2012

  Eka pogosta tuli hiihdettyä 2 h 44 min. Onpa melkoinen tasatyöntöreitti. Oli vanhempaa ja jopa alle 18 v hiihtäjiä lähdössä vapaan suksilla pumppaamaan. Esa Mursulla (voittaja) oli pidot sentään pohjassa. K-base + K12 + pitopulveri piti loistavasti mutta olisi kannattanut pinnoittaa vielä K15:ta. Joissakin mäissä tarttui lunta pohjiin mutta ne lähti yhdellä potkulla. Tasatyöntäessä huomasi pientä hankausta ja luisto ollut aivan 100%. Pidot pysyi hyvin pohjassa ja maalissa näytti että onko näillä hiihdetty ollenkaan. Tänään kostautui kova alkuvauhti kun lähdin erittäin kovaa ja roikuin liian kovassa seurassa jonnekin 15 km saakka. Sijoitus tippui himmaamisen jälkeen ropisten mutta kun en sipannut niin ajallisesti takkiin tuli ehkä 3-4 min.
 13. Tänne päin. http://www.vauhti.fi/sivut/voitelusuositukset?PHPSESSID=d44a489d8ca64b9293d943ec36e84689 Kovemmat voiteet kestää pidemmällä matkalla pidempään. Jos keli näyttäisi menevän märäksi niin pidemmälle matkalle kuviot pohjaan.
 14. JunnuTonni

  Pogosta 2012

  Juuri päivittynyt Vauhdin suositus pitäisi toimia. Keli on vielä plussan puolella Ilomantsissa. Superin ja liisterin voi korvata K-basella joka on "liisteripurkki". Jos tulee uutta lunta niin kuin Finlandiassa niin K15 pintaan. Zero ainakin pitää mutta häviää luistossa kunnolliselle voidellulle kapulalle - ainakin mulla. Jos uutta lunta/räntää alkaisi tulemaan niin sitten voisi olla zero keli lähellä.
 15. Noin 1250 km pertsaa johon sisältyy kolme pitkää kisaa + about 400 km vapaata.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy