Jump to content
Juoksufoorumi.fi


metusala

Jäsenet
 • Content Count

  15
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About metusala

 • Syntymäpäivä 26.11.1965
 1. metusala

  COBB satulat

  Ainakin ISM Adamo Prologue satulassa voi liikkua edestakaisin ihan samalla lailla kun Cobb Pluss satulassa, molemmilla satulalla monen tuhannen kilometrin kokemus. Satuloiden ero on leveys: Prologue leveämpi ja Cobb Plus kapeampi. Satulan sopivuus on tosiaan niin yksilöllistä, että sopivuus selviää vain testaamalla.
 2. Nykyiset tri-kypärät eivät ole umpinaisia. Itselläni on Lazer Tardiz jonka ventilointi on minusta samaa luokkaa kun tavalisella kypärällä. Myös jäitä ei tarvitaa: kypärän päällää on "Aquavent" vesireikä mitä kauttaa voi kaataa juomapullosta vettää päähään, vesireiän alla on reijitetty ohjuri joka jakaa veden pitkiin kalloa kaikkiin suuntiin. Jos haluaa Tradiz:estä aika-ajoa varteen aeron niin on saatavissa läpinäkyvää "Aeroshell" suojus joka peittää ilmastointi- sekä vesireiät. Etanalle vielä kypärän ominaisuuksita mistä tykkään: Tardizessä käytetään "Magic buckle" kiinnityspantaa jonka sulkeminen vie sekunnin murtoosan: pannan poliskoissa on magneetti joka vetää pannan itsestään kiinni jos vie puoliskot lähekkäin. Tykkään myös helppokäyttöisestä, kypärän päällää sijaitsevasta säätopyörästa. Ennen kilpailuja löysään säätöpyörää että kypärä meinisi vaihtoaluella hetkessä päähään, pyöräajon alussa taas kiristän sitä että kypärä istuisi hyviin.
 3. metusala

  Uimamittari

  Käytän jo 2 vuottaa SportCount Chrono 100 mittaria. Aika helppokäyttönen vaikkapa altaan päässä täytyy peukalolla painaa painikettä. Painaminen muuttuu 2-3 käyttökerran jälkeen automaattiseksi kun auton vilkun käyttö. Vaikkapa se on "Top of the Range" malli niin minusta näyttää vain tarvittavaija tietoja mutta minulle on se riittävä.
 4. metusala

  Vapaauinnin tekniikkaa

  "Swimm Smooth" sivuilta löytyi pari vinkkiä ka. aiheseen: - Tähystämisestä kerrottu: http://www.swimsmooth.com/triathlon.html kohta 4. "master the art of sighting" . - Pään asennosta lue: http://www.swimsmooth.com/stroke-contrasts.html Contrast 4: "Head Position" . Siinä sanottu: There is no right or wrong with head position - it's an individual thing to suit your stroke. Sivuilla myös oma blogi missä löytyy artikkeli eteenpäikatsomisesta: http://www.feelforthewater.com/2011/04/have-you-taken-look-right-in-front-of.html .
 5. Tääsä pullarista pikkasen puhetta: http://www.swimsmooth.com/finis_pullbuoy.html . Sivuilta löytyy muitakin hyötyllisiä unitivinkkeja. Siellä myös puhetta jalkojen hyötystä vapaauinnissa http://www.swimsmooth.com/kick.html : Elite freestyle swimmers with world class kicks only get a small fraction of their propulsion from their legs (about 10-15%). Most triathletes and amateur swimmers get next to no propulsion from their kick.
 6. http://www.shop.edelrad.de/ : pieni kauppa mistä löytyy hyviä pyörä- ja runkotarjouksia, tuli juuri hankittua sieltä triathlonpyörä. Maksu hoituu myös pankkisiirrolla jos kortin luottoraja tulee vastaan.
 7. metusala

  TT / Maantiepyörä?

  Osta maantiepyörä ja asenna triathlon tangot. Jos peesivapaa kilpailu niin ei saa turvallisuussyistä käyttää TT- pyörän aerotankoa eikä myös triathlon tankoa mutta tankothan voit helposti irottaa. Maantiepyörä sopii myös paremmin harjoitteluun koska ajoasento on mukavampi. Katso myös: http://www.seponkotisivut.dreamhosters.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1126157253
 8. metusala

  Järveen!

  Kaikissa käyttämäni laadukkaissa uimalaseissa on ollut huurtumista estävä pinnoite joka toimii aluksi erittäin hyviin. Mutta jonkin ajan (n. 1-4kk) kuluttua pinnoite huononee ja lasit alkaa huurtumaan. Kun en ollut löytänyt toimivaa huurteenestoa niin ostin uusia uimalaseja koska uudet eivät huurtuu. Käytän nimittäin optisia laseja jolloin ilman laseja on maailma suht sumuista. Olen käyttänyt Hilco:n ja Centrostyle:n optisia uimalaseja. Hyllyllä odottaa AguaSphere Eagle:t joissa 180 asteinen näkökenttä (normaaleissa laseissa kai noin 70). Kun vaan en ole jaksanut kokeilla niitä.
 9. metusala

  Järveen!

  Löytyi aine joka pitää huurteen poissa! Olen kokeillut vuosien mittaan monta huurteenestoainetta, myös yllä mainittua Speedoa, mutta ykskään ei ole toiminut. Vasta tänä talvena löysin tuotteen mikä tosiaan estää uimalasien huurtumisen. Se on "Aquasphere Anti Fog Drops" http://www.aquasphereswim.com/us/products/anti_fog.html ! Olen kokeillut Anti Fog'ia uimalaseissa missä alkuperäinen, hyviin toimiva huurteenesto on kulunut pois joten lasit huurtuu ilman käsittelyä 5:ssa minuutissa. Uitu on sekä uima-altaan 27C vedessä ja hiki pinnassa sekä meressä veden ollessaan 10 C (viimeistään eilen), yleensä noin 45 min ajan. Huuretta 0%! Käsittely on helppo: suihkutat ainetta uimalasien sisäpuolelle ja 10 sekunnin kuluttua huuhtelet sen vedellä pois. Siinä kaikki. Olen tehnyt näin kotona ennen uintiin menoa. Ennen uimista kosteutan lasit uimavedessä ja laitan päähään. En tietä onko kostetuttaminen tarpeen mutta näin on ollut tapana. Tilasin aineen muun tavaraan mukana www.tfn.uk.com e-storesta kun maassa missä asun ei ole Aguasphere:n maahantuojaa.
 10. Salilta kotiin käveltäessä tein koen missä käytin Endomondoa sekä Nokia Sport Trackeria yhtäaikaa. Endomondon tulokset: 1,38 km, aika 13:14, keskinopeus 6,3 km/h. Nokia ST: 1,55 km, 13:13, keskinopeus 7,4 km/h. Kartalta mitattuna on matka 1,48 km. Kohlerj: voin (niin sinulle kun muillekin) suosittaa lenkkejä jos vain kerrot alkupisteen sekä haluatko kiitää asfalttia tai polkua. Se tosiaan on off topic joten lähetä tiedot sähköpostilla metusala(ätt)uninet.ee, tarkistan sitä useammin kun yksityisviestejä.
 11. Tein minäkin Nokia E66:lla Endomondo pikatestin, lenkki: http://www.endomondo.com/workouts/w/vcjsZi4U890 . Lenkin aikana Endomondon näytössä näkyy kulunut aika, matka sekä keskinopeus. Nokia Sport Tracker taas tarjoaa enemmän tietoja. Esim. kartta eikä reittiä Endmondossa kännykästä ei näy. Käytän sitä ominaisuutta kun olen lenkillä vieraassa ympäristössä. Mielenkiintoinen oli lenkin pituus: Endmondo väittää pituudeks 3,88 km mutta kun huvikseen siirsin lenkin gpx tiedoston välityksellä Nokia Sports Trackeriin niin siellä tuli pituudeks 4,12 km? Samoin kesto: Edmondossa 27:49, Sports Trackerissa 28:22 eli noin puoli minuttia pitempi aika?
 12. To kohlerj: uus Sports Trackerin versio sopii myös Touch Screen puhelimille kuten Nokia 5800 missä edellinen versio ei toimii, katso: http://store.ovi.com/content/31721 . Vastapainoksi uus versio ei sopii taas useille vanhoista puhelimista. Endomondon kokemukset kiinnostaisivat minuakin, lähinnä vertaus Sports Trackeriin. Täytyy kai kokeilla.
 13. Total Fitness Nottingham http://www.tfn.uk.com/ kaupasta tilattu Blue Seventy märkäpuku ja muutakin. Hinnat ovat edullisimmat mitkä EU:sta löysin. Tavarat toimitettiin DPD:llä ovelle. Kysymällä lisäsivät myös 15 punnan (16,50€) vakuutuksen jota pidin reilun 400€ kuljetuksessa aiheellisena. Sähköpostilla lähetettyihin kysymyksiin vastattiin parissa minuutissa. Tilauksen yhteydessä lähetettiin myös 10% discount card.
 14. Kiitos neuvoista. Vielä yks taloudellinen kysymys: käytättekö kisa-asua vain kisassa tai myös treenatessa?
 15. Aloittelevana triathlonistina olen ensimmäistä triathlon kisa-asua hankkimassa joten kaipaisin kokeneilta neuvoa millaiset ovat yksi- sekä millaset kaksiosaisen kisa-asun edut ja haitat.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy