Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Aquamigo

Jäsenet
  • Posts

    852
  • Liittyi

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Aquamigo

  1. Just näin. Mä ajattelin aiemmin, että avain on ruokapäiväkirjan pitämäisessä ja maksullisessa sovelluksessa (esim. Sulamo). Tavallaan joo varmasti sopii tiettyyn tilanteeseen ja tietyn tyyppiselle ihmiselle, mutta ei minulle. Olen tuollaisen käyttäjänä liian on/off ja käytöstä tulee itsensä huijaamisen väline. Jos suunnitellut syömiset ei toteutunut, "hälläväliä"-minä otti vallan. Kontrollista tuli hyvinvoinnin mittari ja itsetarkoitus. Muistan kun siellä keskustelusivulla joku kysyi ahdistuneena apua kolmen viikon loman ja parin juhlapäivän kestämiseen ja niistä selviämiseen. Mulla on menossa muutenkin hyvin voimakas itsetutkiskelun vaihe ja tämä syömisen kanssa ollut pelleily on yksi osa sitä. En ole osannut pysähtyä ja miettiä ratkaisua itsestäni lähtöisin vaan yrittänyt ulkoistaa asian jonkun muun tehtäväksi. Helppo ja toimiva kuulostaa houkuttelevalta. Yhtä helppoa on myös vaihtaa oma ajatustyö sovelluksen asetuksien määrittelyyn ja vertaistuen hakemiseen niiltä, jotka ovat myös yhtä hukassa tai -mikä lohdullisempi -vielä enemmän hukassa. Onhan nyt jo aikakin tietysti, viimeiset 30 v olen ollut ajoittain todella hukassa ja kroppa ollut todella kovilla. Ajoittain kroppa on joutunut aliravituksi (rasva% alle 17 ja ylirasitus), toisinaan energiaa liikaa mutta ravintoaineiden puolelta huutava vaje. On tullut tutuksi niin karppaus kuin berliininmunkki-suklaa-voileipä -vaiheet ja kaikki tuo kulkenut käsi kädessä täydellisen sohvaperunan ja yli 40 km /vk juoksutreenien kanssa. Kiitos kroppani kun olet kestänyt mun oikkuillut, viisi raskautta ja imetystä, olet monesti taipunut mutta et katkennut. Nyt olemme löytämässä todellisen rakkaussuhteen, lupaan kohdella sinua arvoisellasi tavalla. Amen.
  2. Mukavasti on viikoittaisia juoksukilometrejä kertynyt, vaihtelee 30-40 välillä, lisäksi kävelyä n. 10 km/vk. Helle on tällaiselle aamujuoksijalle ihan ok, tänäänkin 5.30-7 oli melko sumuista ja vaikka kosteusprosentti oli korkea ei liian tukala. No, metsässä on aina vilposempi. Silti pulahdus järveen n. kilometri ennen kotiin paluuta teki gutaa. Paino on nykyisin n. 73 kg, en ole siitä ottanut stressiä tai mitään kovia tavoitteita. Tuntuu juoksu maistuvan ja virtaa riittävän, se on pääasia. Lomat vielä edessä ja kun se ei kovin paljoa arjesta erotu (mökillä ollaan nyt jo iltaisin paljon, alkoholia en juo ja lomallakin herään samaan aikaan) niin ei ole ollut vuosiin mitään lomanodotushypetystä. On myös niin, ettei yrittäjänä ole tarvetta/mahdollisuutta pitää 100% lomaa, vain yksi puhelinnumero käytössä enkä voi delegoida ketään muuta tekemään akuutteja töitä mun puolesta. No, jos lähdetään pohjoiseen ja kuuluvuusrajan ulottumattomiin niin sitten ei ole vaaraa että puhelin soisi 😄 Aurinkoista alkavaa heinäkuuta muillekin!
  3. Aquamigo

    Polar Flow

    Joo, tuo olisi yksi tietysti yksi vaihtoehto! Joo, ei ole siis mitään kisaa tähtäimessä. Jos laitan kisapäivän vaikka vuoden päähän niin luultavasti ohjelmasta tulee tosi "löysä" kun olettaa että vasta vuoden päästä olen valmis sen matkan juoksemaan. Haluaisin siis ns. ylläpito-ohjelman ilman mitään tavoitepäivää, mutta se ei taida tällä systeemillä onnistua.
  4. Aamusella 9 km noin tuntiin, ihana heräilevä kesäpäivä metsässä. Pulahdus lähijokeen virkisti vaikkei kova hiki ollutkaan.
  5. Aquamigo

    Polar Flow

    Latasin puolimaratonin harjoitusohjelman siten, että kisa olisi elokuun lopulla. Ei ole siis mitään tähtäimessä kunhan vain jonkun päivämäärän sinne laitoin. Onko tuota aikaa mahdollista siirtää eteenpäin tai muuten muokata? Nythän käy niin, että elokuun puolivälissä rupeaa jo keventämään treenejä kohti kisapäivää ja sen jälkeen on parin viikon palauttelu vaikka tarkoitus on jatkaa ihan tasaiseen tahtiin...
  6. pahoittelen tuota viestirypästä, en löytänyt kohtaa josta voisi poistaa viestejä....
  7. Moikka! Hienoa tahtia pidät, kyllä nuo ajat ovat jo ihan pro tasoa! Heh, naisethan ovat kuin viinit eli paranevat vanhetessaan!
  8. Toukokuun saldo ennen huomista hölkkää 120 km, lisäksi 7 kahvakuulatreeniä, pari tuntia kuntopyörää ja 27 km kävelyä. Tyytyväinen pitää olla kun samaan aikaan on kuitenkin yritystoiminta, perhe ja opintojen kiireisin kuukausi ollut tentteineen. Tuo Polar Flow on kyllä mulle tuonut selkeän rungon treeneihin, vaikka syketasot ovatkin toistuvasti yli asetusten. Intervallit radalla, muuten metsäteillä, kahvakuulatreenit omalla pihalla ja kuntopyörää silloin kun telkkarista tulee jotain katsomisen arvoista (eli tosi harvoin :D)
  9. 9 km/ 60 min metsäpolkuja mulle harvinaiseen aikaan eli ei heti aamusta vaan vasta 13 aikoihin...olipa outoa, naapurikin kysyi että mitäs sä tähän aikaan olet lenkillä 😄 Uusien lenkkareiden sisäänajolenkki, vaikuttivat oikein kelpo menopeleiltä. Raikasta kesäsadetta, oli helppo hengittää.
  10. Jep, yksilölliset erot on kyllä suuria, enkä haluakaan vertailla. Mä juoksen joko yksin tai miehen tai (aikuisten) poikien kanssa ja olen armollinen itselleni. Ei haittaa että 15v ja 22-vuotiaan fysiikka on erilainen kuin mun, päin vastoin ylpeä heistä. Erot tulee eteen esim palautumisessa ja etten pysy 3 200 m cooperisissa mukana. Silti polulle tai radalle mennään toisinaan yhdessä. Aiemmin täällä oli joku samassa elämäntilanteessa oleva, mutta en muista nimimerkkiä. Lähinnä etsin aloituksella just sitä vertaistukea naisista kun itsellä töissä ja kotona vain miehiä. Vaikea kysyä heiltä vinkkejä esim treenlvaatteista tai miten hormonitoiminnan vaihtelut vaikuttaa treeniin vuosien saatossa... Mulla lapsia on viisi ja vaikka ovat nyt jo isoja, vanhimmat jo täysi-ikäisiä niin olen juossut "aina" eli silloinkin kun ei vielä ollut lapsia tai kun oli 5 alle 10 -vuotiasta. Itseasiassa tuolloin treenasin ja kisasin eniten... Ajattelin että jos joku elää niitä vauhdikkaita lapsiarkivuosia niin mulla voisi olla jotain annettavaakin.. Aurinkoisia juosikilsoja kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta ☀️
  11. Jep, ehkä muotoilin kysymyksen huonosti. Kyse ei ollut siitä, että ikä olisi este kehittymiselle vaan siinä että olisi ylipäänsä mukava vaihtaa ajatuksia nimenomaan naisten kanssa. Mulla ikää jo 45v. maastopuolikkaita jokunen ja yksi 43 km maastomaraton takana.
  12. Aquamigo

    Kypsän iän naisia?

    Moikka! Vaikea keksiä otsikkoa, mutta onko täällä keski-ikäisiä naisia porukassa? Vauhdit, tavoitteet ja myös haasteet ovat melko erilaiset kuin miehillä tai itselläkin vielä 10 vuotta sitten...
  13. Aktiivinen viikko takana, mutta sietää ollakin kun ostin uuden vaa'an ja järkytyin. Miten voi olla mahdollista saada kroppaan tälläinen lasti kerättyä? 77 kg...ei tsiisus sentään. En enää ihmettele miksi on niin raskas juosta, onhan se kun kantaa 10-12 kg perunasäkkiä olalla. Itsepähän olen aiheuttanut tämän. Ulkonäössä ei juuri huomaa, kroppa sellainen, että näyttää kyllä ihan sporttiselta. Tai ehkä oma silmä vaan hämää. Kylmä fakta on kuitin että max 65 kg olisi mulle sopiva paino. Sitä kohden siis. Onkohan olemassa mitään kerran kuussa kokoontuvaa ryhmää (kuten painonvartijat) joskus aikoinaan, kaipaisi sellaista julkista tilitysvelvollisuutta jollekin niin ei pääsisi mukamas vahingossa +10 kg hyppäämään kyytiin 😎
  14. Eteneminen 15 km/2h. Ei voi sanoa juoksuksi kun lähinnä minimivauhtisen hölkän ja kävelyn sekoitus. Yritin pitää sykkeet alhaalla (alle 144), mutta helpoimmin sanottu kuin tehty.
  15. Olen näköjään tällainen kausitreenaaja ja kirjoittelija. Nyt on kesä ovella ja viime kesänä-syksynä kerätyt kymmenet litrat mustikkaa, puolukkaa, herukoita yms. on syöty. Myös sienet saivat osansa arkkupakastimesta, vaikka en niiden fani olekaan. Onneksi muille uppoaa paremmin. Hiihtoa tuli mukavasti tammi-helmikuussa, Sport Trackeriin tallentui n. 200 km, mutta todellinen lukema taitaa olla tuolla 350 km:n paikkeilla kun läheskään joka kerta ei puhelin ollut mukana. Kävelyä ja satunnaista lenkkeilyä mukana, mutta oli selvästi sellainen taukofiilis. Huomaan selvästi, että kun käyn ekan kerran lenkillä, niin lähden seuraavinakin päivinä. Eli huhtikuussa kolmena peräkkäisenä päivänä 4-5 km:n lenkki. Sitten taas tuli tauko. Nyt taas vappuna päätin, että helkutti sentään, paino nousee, vaatteet kiristää, olo on turvonnut ja lössö. Nukun huonosti kun syön huonosti ja kierre on valmis. Valitettavasti olen tällainen on/off- tyyppi nyt sitten toukokuun saldo 1.-10.5 onkin 11 harjoitusta: 46 km juoksua ja 21 km kävelyä. Otin uudelleen käyttöön viime kesänä ostamani Polar Vantage M -mittarin ja onhan kuntotaso romahtanut hurjasti. Heti liikkeelle lähdössä hengästyn hurjasti ja tuntuu, ettei happi kulje lainkaan. Mulla on keuhkoja tutkittu vuosien aikana, keuhkojen tilavuus on todella surkea eikä kuulemma kukaan uskoisi tulosten perusteella että olen kuitenkin maratoninkin juossut enkä ole ketjupolttaja. Polarin ohjelman mukaan lenkki olisi tänään ollut lämmittelyä 10 km (syke alle 122), sitten 30 min sykealueella 1 (n. 122) ja 25 min sykealueella 2 (122-139). Tosiasia oli kuitenkin se, että alle 122 tai edes 130 en pysty juuri edes kävelemään ja mittari tärisi ranteessa lähes koko 65 minuutin lenkin ajan. Sellainen 145-150 on mulle taso, jolla pystyn puhumaan, mutta en oikein hoksaa miten voisin edetä alle 139 sykkeellä jotta olisi kuitenkin hölkkää.... En kovin aktiivinen kirjoittelija täällä varmaan jatkossakaan ole, hieman jaksoittaista aina ollut mun toiminnat. Nyt työt, opiskelut ja perhe ovat jakamassa aikaa ja nukkumisesta on tullut myös vuosi vuodelta tärkeämpää 😄
  16. Pari kk ilman juoksua, tänään kokeiltu ja kyllähän se tahmeaa oli. Hyvä fiilis kuitenkin ja se tärkein eli eka askel otettu... 5km/50min osittain metsässä ja osittain kävellen...
  17. Aamulla pojan ja koiran kanssa n. 9 km/47 min ja illalla parin kaverin ja koiran kanssa myös 9 km/53 min.
  18. Aamulla 5.8 km/34 min tuplasumussa kun päässäkin oli jotain outoa...
  19. 8.5 km/47 min, koira kävi kolme kertaa mulaamassa ja kävi kyllä kateeksi 😅
  20. Aamulla 6 km/33 min, hurjan painostava keli, meinas happi loppua 🥵
  21. No niin, treenit vaihtui kerrasta metsässä patikoimiseen ja mustikoiden/sienien poimintaan kuten aina tähän aikaan vuodesta. Omat ja sukulaisten pakastimet täytetty ja tehtävä suoritettu 👍 Nyt ennen puolukoiden kypsymistä voisi ottaa pienen pätkän taas hölkkää... jos vaikka huomenna 😉
  22. Joo, eikä tuo niin justiinsa. Metsäreittiä vaikea jälkikäteen piirrellä kun ei siellä mitään teitä joka kohdassa mene, hirvien uria lähinnä.
  23. Aamulla vakiolenkki 5.8 km metsäpolkuja, ennätysaika 34.41 min kun reiteen ei sattunut yhtään ja pystyin juoksemaan ekan kerran piiiitkään aikaan (aikakin yli vuosi) yhden haastavan ylämäen. Ei ollut alkumatkasta ajatus mennä reippaasti mutta kyllähän tuo toi buustia 💪
  24. Pojan ja koiruuksien kanssa rento 10 km/59.37. keskisyke 150. Parasta ettei reiteen sattunut ylämäessä 💪
  25. Pojan ja koiruuksien kanssa rento 10 km/59.37. keskisyke 150. Parasta ettei reiteen sattunut ylämäessä 💪
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy