Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ticot

Jäsenet
 • Posts

  144
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ticot's Achievements

 1. Tänään menin hakemaan mun suksia, mut eihän se nyt ihan nappiin mennyt. Niihin oli laitettu väärät siteet (sns profil), vaikka olis pitäny olla pilot-siteet. Sanoin silloin ostaessa, et mulla on sns monot joissa on kaks rautaa, joten oletin, että osaavat laittaa oikeat.. Noh, lupasivat vaihtaa siteet ja pahoittelivat kovasti, ärsyttää vaan et pitää nyt sit taas sinne ajella..
 2. Okei, eli sovelluksessa näkyy muttei Flown selainversiossa... Ja sovelluksessa jos haluaa etsiä trendiä, niin joutuu selaamaan noita päivä kerrallaan, eli ole sellaista käppyrää josta näkis ANS-tilan? Ei luulis olevan mahdoton temppu lisätä sitä vaikka tuohon uniraporttiin....
 3. Sukset vielä odottelee XXL:ssä, kun jätin ne sinne voideltavaksi, pitäisi tässä lähipäivinä käydä hakemassa. Viikonlopuksi lupaa näköjään tänne Ouluun just sopivasti 0-keliä, siihen kai nuo Zerot hyvin sopii. Tämähän onkin muuten hyvä psykologinen aspekti, jos yleensä vihaa nollakelejä kun on loskaa jne. niin nythän sekin on vaan iloinen juttu, kun pääsee sitten uudet sukset oikeuksiinsa :D. Eilen kävin juoksemassa sellaisen tunnin lenkin ihan fiiliksen mukaan, tavoitteena vähän puuskutustakin muttei mitään tarkkoja sykerajoja eikä kellon tuijotusta. Näytti menevän n. 20min vk alueelle ja muut sitten pk/pk2. Sykkeet oli jostain syystä vauhtiin nähden vähän yläkantissa, joten siitä syystä en edes sit koittanut mitään kovin rankkaa treeniä tehdä. Pikkusen nenä koko ajan vuotaa, niin pitää kuitenkin vähän varoa ettei tule kunnolla kipeäksi. Polarin ANS-tila on kuitenkin nyt näyttänyt taas parempia lukuja, joten en ole sen suhteen huolissani. Hommasin tuonne meidän "kotisalille" sellaisen seinään kiinnitettävän leuanvetotangon ja se on nyt jo aika pitkään odotellut seinälle pääsyä. Rakentelin siihen sitten sellaisen telineen, tanko läpipulttauksella kiinni kahteen lautaan ja laudat siten pitkillä ruuveilla kiinni runkotolppiin. Aika tukevalta systeemiltä vaikutti ja yllätyin, kun sain jopa vedettyä leukoja. Aivan täysin puhtaasti ne ei nyt vielä mennyt, mutta edistystä kuitenkin, kun aiemmin ei ole mennyt lähellekään. Ei ole siis punttitreenit hukkaan menneet. Tällä viikolla olen myös pohtinut tuota voimatreenin jaksotusta ja jatkoa. Olen tuota Starting Strenght ohjelmaa tässä jo jonkin aikaa pyörittänyt ja nyt tuntuu, että olisi ehkä aika siirtyä johonkin muuhun välillä. Ajattelin, että alan siirtymään enemmän räjähtävään/nopeusvoimaan. Ongelmana tuntuu ehkä lähinnä olevan se, että on niin paljon eri liikkeitä joita haluaisi tehdä, ettei oikein osaa hahmottaa miten ne saisi järkeväksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena olisi edelleen se n. 2 voimaharjoitusta/vko ja hahmottelin tuossa 2 eri treenipatteristoa, joita voisin tehdä: A: Askelkyykky, penkkipunnerrus, mave, tempaus, hip thrust B: bulgarialainen kyykky, pystypunnerrus, rive, vauhditon pituus/pudotushypyt, leuanveto Sarjoina varmaan pääasiassa 3x5. Noiden lisäksi sitten jumppanauhalla tehtäviä erilaisia pakaran aktivointeja, jumppapalloa, corea jne. Tuleekohan tuossa ahnehdittua vähän liikaakin eri liikkeitä, tai jääkö joku oleellinen osa vielä puuttumaan?
 4. En jaksanut selata oliko tästä jossain jo keskustelua, mutta eikö tuota ANS-tilan seurantaa tosiaan löydy tuolta Polar Flowsta ollenkaan, vai enkö vain osaa käyttää? Haluaisin tarkastella sen trendejä, mutta en löydä mistään historiaa, ainoastaan kellosta aina sen viimeisen yön ja toki siinä näkyy ne keskiarvot..
 5. Eilen kävin XXL:ssä jouluostoksilla ja mites siinä sitten kävikään. Noh, sattui silmiini kyltti; poistotarjous, Fischer Zero 20€. Ei kun siihen sitten ihmettelemään, että mahtaisko olla mulle sopivia ja kuinkas kävikään, kyllähän siitä ihan sopiva pari tuntui löytyvän. Aivan pakkohan se oli sitten ostaa, kun tuo hinta oli noin naurettava. Olivat kuitenkin sellaiset ns. aktiivihiihtäjän mallit. Siteethän noihin toki sitten piti vielä ostaa ja otin voitelunkin, niin vähän vajaa 100€ tuli kokonaishintaa. Ihan hyvä löytö kuitenkin :).
 6. Ostin just eilen XXL:stä perinteisen sukset (Fischer Zerot poistossa 20€) ja sain kyllä niihin SNS siteet. Niissä suksissa oli se levy, mutta onnistuu kuulemma siihen päällekin asentaa. 40€ maksoi siteet.
 7. vko 50 takana ma: 30min kevyt, 4,5km avg 125, illalla venyttelyä 25min ti: 1h pk. Ajatuksena oli juosta tonnin vetoja, mutta kaikki meni vähän pieleen. Aika treenille oli siis lapsen harrastuksen aikaan ja siitä syystä ulkona, no pakkasta oli jotain -16, joten siinä ensimmäinen syy epäröidä tuota suunnitelmaa. Noh, sitten kun pääsin pelipaikoille, niin huomasin, että sykevyö unohtui kotiin. Eli tonnin vedot olisi hankala vetää, jos haluaa sykemittauksen, koska ranne jäätyy jos pitää kelloa esillä ja jos ei pidä, niin sit taas hankala tietää milloin veto valmis jne (okei, onhan siinä äänet mut en luota et kuulen niitä aina). Noh, olo ei myöskään ollut mikään terävin, joten ajattelin, et hölkkääilläänpä tässä sitten muuten vaan. Kello oli silti vissiin vk-moodissa, kun näytti sykkeiksi ihan mitä sattuu. Eli ei oikein Vantagen rannemittaus vakuuttanut. Ärsyttää myös se, että kun koittaa suunnilleen seurata tuota kardiokuormaa, niin tästä nyt tuli ihan väärät lukemat sen osalta. ke: fiiliksen mukaista pk:ta 53min, 9,4km@5:38, avg 146 to: salitreeni 43min (mavea, penkkiä, kuminauhoilla pakara-aktivointia, corea) pe: lepo la: kävely 1h20min su: kevyt hiihto 30 min (lapsen kanssa, itselle välissä jotain pientä tekniikkaharjoittelua) vko yhteensä 5:22, josta "oikeaa" treeniä reilut 3h vajaa 24km Oikeastaan koko viikon Polarin näyttänyt punaista nightly rechargen osalta ja pienoinen flunssa on meinannut kiusata, joten siitä syystä aika kevyttä tuo loppuviikko. Viimeyönä oli pitkästä aikaa hyvä tuo nightly recharge, joten tänään sitten varmaan taas juoksulenkki, mutta maltillisilla tehoilla. Tutkailin tänään tuota Stravan Fitness käppyrää ja oikeastaan aika hyvin on siinä nyt maltillista nousua ollut syyskuun lopulta asti. Sen perusteella ollaan kyllä vielä jäljessä viime kesän kuntoa, mutta onhan tässä koko talvi aikaa sitä kuntoa rakentaa. Samansuuntaista näyttää myös tuo Polarin kardiokuorma, sietokyky on vielä matalammalla kuin kesällä parhaimmillaan, mutta suunta on ylöspäin :).
 8. vko 49 takana ma: kiihtyvä pk/vk, 1:13, 13,1km@5:32 avg 151. Illalla voima 0:43. ti: kevyt palauttava hölkkä, 20min, avg 128 ke: kevyehkö pk 1:10, 11,2km@6:18 avg 130. Seassa 10kpl lyhyitä kiihdytyksiä, noin lyhtypylvään väli, kiihdytys ja hetki rennon kovaa, osa alamäkeen. to: 1h lihaskuntotreeni pe: pk2 poluilla, 0:30, 5,2km, avg 156. Välillä tämmöinen vähän lyhyempi reipas lenkki, oltiin lähdössä reissuun niin oli tuollainen sopiva välipala. la: ei mitattua treeniä, mutta laskettelua n. 3,5h su: aamupäivällä laskettelua 1,5h ja illalla pk 0:52, 8,3km@6:16 avg 129 + lihaskuntoa 25min vko yht. 6:14, 40,5km. Sykealueet 90%/10% pk/vk Ihan hyvä viikko tuli, tuosta laskettelusta meni kyllä jalat aika jumiin. En ole mikään kovin taitava laskettelija, niin väkisin tulee vähän jännitettyä ja sen kyllä huomaa jaloissa. Lisäksi sunnuntain lihaskuntotreenissä oli taas riveä, se tuntuu vetävän mun takareidet aina aika jumiin. Alkuviikko menee varmaan vähän jalkoja palautellessa ja loppuviikolle voisi sitten ottaa kovempaa vauhtia joko perjantain cooper-testissä tai lauantain 10km testijuoksussa. Viikkorytmitys on nyt vielä aika epämääräistä, siihen pitäisi saada jatkossa vähän enemmän vaihtelua. Aiemmin tuolla kirjoitin, että koitan vakiinnuttaa "perustasoksi" sen noin 6h treeniä/vko. Nyt viimeiset 5vkoa ka 6:15, joten hyvällä tiellä sen suhteen. Tuon sitten kun vielä jaksottaisi tyyliin kevyt viikko noin 5 ja kovimmat 8h, niin eiköhän siitä ihan hyvä tule. Terwalla sitten toukokuussa revanssi tuosta 10km alle 45min joka jäi tänä kesänä vielä aika kauas. 10km PB on siis tällä haavaa 46:45.
 9. Eilen tuplatreenipäivä. Lapsella oli uimakoulua, joten siinä oli hyvä hetki käydä itse juoksemassa. Viime viikkoiseen tapaan tein kiihtyvän pk/vk lenkin, tällä kertaa hieman eri jaksotus, mutta kokonaisuudessaan aika samantyyppinen lenkki. 1:13, 13,1km@5:32 avg 151. Nyt oli jaksotus 10min avg135, 10/146, 20/155, 20/165 ja loppuun reilut 10min kevyttä. Aerobinen kynnys mulla on siis 163, tosin mittauksesta on jo aikaa ja tuntemusten perusteella sanoisin, että saattaa olla kyllä vähän alempana tuo kynnys. Tai kyllä ainakin tuolla 163 tienoilla on jo hengitys raskaampaa kuin "pitää pystyä puhumaan"-taso, jos siihen ohjeeseen nyt voi luottaa. Tarkoitus ois käydä kyllä tässä lähiaikoina uudessa testissä, niin saisi tuoretta tietoa missä mennään noiden kynnysten suhteen. Uimakoulun jälkeen sit kotiin ja lapsi nukkumaan ja päätin sitten vielä tehdä voimatreenin, kun ei parempaakaan tekemistä ollut :D. Toki tuo ei mitenkään oikeaoppinen lähestyminen ehkä asiaan ollut ja aika väsyneet oli lihakset ettei sinänsä varmaan mikään laadukkain voimaharjoitus, mutta sen verran piti paikkoa viimeviikkoa, että ajattelin tuon joka tapauksessa jotain hyödyttävän. SS ohjelmaa tein vielä, kyykyissä oli nyt 5x80kg, tähän en taida enää painoja lisätä. Pystypunnerruksessa ei mennyt kuin 5x25kg, vaikka tuo mun tavoitetaso joidenkin mittareiden mukaan pitäs olla siellä n. 40kg ykkösmaksimissa. Tuota voisin vielä hieman koittaa nostaa, vaikka ei nyt juoksijalle mitenkään tärkeä liike sinänsä olekaan. Rinnallevetoon kun pääsin, niin alkoi kyllä olla voimat jo aika lopussa. Sitä olis pitänyt tehdä vielä 3x5, mutta tein vain yhden sarjan. Tein myös noiden pääliikkeiden välissä coretreeniä ja muutamia pakaran aktivointitreenejä kuminauhalla, joten ei mikään ihme ettei riveen enää paukkuja ollut. Voimatreenin jälkeen otin vähän palkkaria ja menin saunaan, saunan jälkeen sit oli vielä kauhea nälkä, niin tein iltapalaksi munia ja pekonia :D. Oli vissiin pikkusen turhan raskas iltapala, kun sängyssä tulikin sit mulle epätyypillisesti pyörittyä aika pitkään, ennen kuin uni suostui tulemaan. Polarin mielestä oli kuitenkin ihan hyvät unet, nightly recharge ok ja tuo ans-tila paljon yli oman tason. Unen määrä vaan jäi hieman normaalia vähemmäksi.
 10. Kannatti treenata eilen, heti oli palauttavammat yöunet :D. Viimeviikon treenit meni kokonaisuudessaan näin: ma: kiihtyvä pk/vk, 1:08, 12,5km@5:28 avg 149. Tykkään näistä kiihtyvistä lenkeistä, 15min avg133, 10/145, 20/155, 15/166 ja loppuun vajaa 10min kevyttä hölkkää. ti: tytön harrastuksen perheliikunta 1h kevyttä ja sitten illalla lihaskuntoa 1h ke: kevyt pk, 1:02, 9,2km@6:45 avg 128 ja illalla venyttelyä 0,5h to: lepo pe: kevyt pk, 0:44, 6,6km@6:45 avg 126 la: lepo su: villasukkajuoksu, 1:31, 12,8km@7:08 avg 134 vko yht. 6:53, 41km. Jäi nyt tältä viikolta uupumaan se toinen lihaskuntotreeni sekä kunnon vk. Vk-treenin jätin tarkoituksella pois, kun on tosiaan hieman ollut huonoa tuo yöllinen palautuminen ja pieni nuha vaivaa, niin en halunnut riskeerata et iskee kunnon tauti päälle. Lihaskunto jäi pois kyllä ihan laiskuutta (tai no menin mieluummin juokseen), eli siihen ensi viikolla parannusta. Marraskuulle tuli yhteensä minuuttia vaille 24h harjoittelua, josta juoksun osuus 14:16/135km. Vuosikilometreissä olen nyt 13,5km edellä viimevuoden toteumaa. Tavoitteena tälle vuodelle vielä 136,5 km, niin tulisi tasan +10% nousua viimevuoteen. Toki tässä nyt vähän hiihtokelit kyllä houkuttaa, että pitää miettiä kumpi menee edelle, juoksukilometrien keräys vai hiihtokunnon kehittäminen. Vaikka kyllähän noita molempiakin vielä tuolla tavoitekilsamäärällä ehtii tehdä.
 11. Torstaina oli Polarin nightly recharge vielä erinomainen, mut ei vissiin kestänyt pitää lepopäivää kun sen jälkeen on ollut heikko nyt kolme viimeisintä yötä. Perjantaina kävin kevyen 45 min lenkin ja lauantaina pidin myös lepopäivän, mut ei auttanut ainakaan numeroiden valossa. Olo on ollut vähän sellainen puoli flunssainen, mut ei mitään kunnollista. Tänään päätin sit kuitenkin käydä kevyen villlasukkajuoksun, kun ei tuo lepo näyttänyt tilannetta muuttavan. Villasukkajuoksuhan kannattaa aloittaa silleen kevyesti ja totutella jalkoja ilman kengän tukea juoksemiseen, joten kävin 1,5h :D. Tuntu kyllä hyvältä, oli just täydelliset polut tuohon hommaan, pikkuisen tuoretta lunta polun pinnalla ja pohja sellainen sopivan tamppautunut, ei kuitenkaan liian kova. Muutamassa kohtaa oli vähän turhan märkää, mut onneksi hyppimällä pääsi kastelematta jalkoja. Koko lenkin keskisyke 134 ja alku oli viel selvästi rauhallisempi, lopussa pientä loppunostoa.
 12. Olipas hauskaa, että täällä oli myös tuosta hierojan työstä keskustelua. Aloitin nimittäin itse nyt "harrastuksena" hierojakoulutuksen (monimuotokoulutus) ja hieman tässä mietiskellyt, että voisiko sitä jopa kokonaan vaihtaa alaa, kunhan tästä joskus valmistuu. Aikalailla perus toimistoduunia tullut tähän asti tehtyä ja vähän olen leipääntynyt tähän toimistolla istumiseen.
 13. Noniin, kirjoitellaanpa taas välillä tännekin. Kesä oli ja meni ja tavoite jäi saavuttamatta. Aika paljon olen tässä pyöritellyt ensi kesää ja miettinyt, että minkälaisilla tavoitteilla siihen lähtis, mutta enpä oikein vieläkään ole päätöstä sen suhteen tehnyt. Tältä vuodelta tuli siirrettyä Nuts Pallas osallistuminen ensi vuoteen, eli siinä on nyt ainakin yksi varma startti tiedossa. Tuo kympin aika jäi myös sen verran harmittamaan, että jatkan ehdottomasti sen metsästystä ensi kesänäkin. Uskoisin, että se ei kuitenkaan niin kaukana ole, pitää vaan saada lisää laadukasta tehotreeniä ja välttää tänä(kin) vuonna tulleet "hutikuukaudet", jolloin joko sairastumisten tai motivaationgelmien vuoksi harjoittelu kärsii. Nyt syksyllä olen tosiaan tuolla meidän kotikuntsikalla tehnyt voimaharjoittelua. Lähtötaso voiman suhteen oli huono. Tein aluksi ihan perusharjoitteita kevyillä painoilla ja perinteisillä noin 10 sarjoilla. Sen jälkeen siirryin SS eli Starting Strenght ohjelmaan, jossa sarjat 3x5, mavessa 1x5. Tuossa on siis kaksi eri treeniä (A ja B), joita tehdään vuorotellen. Ihanne tilanteessa tuota tehtäisiin kai noin 3 krt/vko, mutta itse olen tehnyt 2krt/vko. A treenin liikkeet on kyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto, B treenissä kyykky, pystypynnerrus ja rinnalleveto. Aloitin tuon ihan pienistä painoista ja olen lisännyt painoja sen 2,5kg/kerta. Pystypunnerruksessa tuli ensimmäisenä stoppi, mutta yllätyksekseni ainakin tuo kyykky näyttää menevän "suorilta" sinne tasolle, mikä oli siinä aiemmin mainitsemassani "tavoitteita voimatasoissa"- taulukossa. Eli naisilla kyykky 1,25x oma paino. Penkissä ja pystypunnerruksessa en pääse lähellekään, mutta toisaalta ne eivät minulle mitenkään tärkeitä olekaan. Maastavedossa ja rinnallevedossa en ole vielä kovin isoihin painoihin mennyt, koska niiden osalta tekniikassa enemmän hakemista, niin olen keskittynyt enemmän tekniikkaan kuin suurempiin painoihin. Voimaharjoittelun osalta ajattelisin, että tää SS-ohjelma alkaa olla kohta nähty ja pitää keksiä vähän jotain uutta. Tuota kyykkyä en nyt ainakaan halua enää nostattaa tuon tavoitetason yläpuolelle. Tuon SS ohjelman ohella olen tehnyt core-treeniä ja jonkinverran muitakin kuntopallolla ja käsipainoilla tehtäviä voimaharjoitteita. Samoin lantionnosto on sellainen liike, jota olen alkanut tehdä, siinäkin olen kyllä hyvin kaukana tavoitetasosta. Periaatteessa voisin jatkaa tuolla SS-ohjelmalla vielä ainakin jonkin aikaa, kunhan korvaisin tuon kyykyn jollain muulla liikkeellä. Mut en tiedä "pilaako" se sitten jotenkin tämän ohjelman idean. Tai jos tekis vaikka kyykyn osalta vuorokerroin jotain kyykkyvariaatiota ja sitten tuota lantionnostoa, niin saisi senkin ohjelmaan. Tai sitten vaan etsin jonku juoksijoille suunnatun voimaohjelman. Juoksuharjoittelun osalta syyskuu meni aika penkin alle, tulin flunssaan ja sitten meni motivaatio kun menetin viimeisenkin mahdollisuuden juosta tälle vuodelle sen kympin alle 45 min. Syyskuulle tuli kokonaisuudessaan treeniä alle 10h. Lokakuussa otin taas itseäni niskasta kiinni ja aloin harjoitella. Vajaa 25h treeniä lokakuulle, niistä juoksua 179 km ja sit lisäksi tuota voimatreeniä. Marraskuulle tullee ajallisesti suht sama määrä treeniä, juoksukilometrejä hieman vähemmän koska hiihtokelejäkin ehti tuossa olla ja osa treeneistä siten suksilla. Syyskuun jälkeen olen treenannut keskimäärin 5,5h/vko ja viimeviikot 6h/vko. Koitan nyt saada tuon treenimäärän vakiinnutettua suunnilleen tuolle tasolle, niin pitäs sitä kehitystäkin tulla. Juoksukilsoja mulla näyttääkin olevan nyt 6km vaille yhtä paljon kuin vuonna 2018 yhteensä. Tavoitteena oli nostattaa niitä tälle vuodelle +10% ja siihen nyt on sitten aikalailla joulukuu aikaa, pitäs onnistua.
 14. Me tehtiin tänä keväänä ulkovarastoon pieni kotisali, oon ollut siihen kyllä tosi tyytyväinen. Painoja löytyy tosiaan tori.fi aika edullisesti, ainakin jos sellaiset 30mm kelpaa. Itsellä tuo kotisali on kyllä lisännyt tosi paljon lihaskuntoharjoittelua, salilla käyntiä olen aina vierastanut. Tanko, painoja, penkki, säädettävät kyykkytelineet, noipa ne itsellä eniten käytössä olleet.
 15. Onhan tämä ihan mahtavaa ja todella mielenkiintoista oli saada lukea valmentajan ajatuksia. Kiitos teille molemmille.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy