Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Petex

Jäsenet
 • Content Count

  781
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Petex

 1. Tässä ketjussa on yli 4000 viestiä. Jäseniä foorumilla taitaa olla 30000, joten todennäköisiä vaihtoehtoja sille, että viestit olisivat järjestyksessä MBoneS ... -> Tracey lienee noin 30000^4000. Vaikka aktiivisia olisi vain kymmenen, niin silti niitä olisi 10^4000, eli vieläkin mahdottoman suuri luku. Päätelmäni on, että tätä ketjua ei voi olla olemassa.
 2. Iina Puskala asetti itselleen mahdottomalta tuntuvan tavoitteen. Luultavasti projektista oli keskustelu perheen piirissä perusteellisesti ennen siihen ryhtymistä. Kyllä hän juoksi myös muualla, mm. 26 maratonia muilla paikkakunnilla, myös jänisjuoksuja. 146 juoksua kelpaa 100+ -tilastoihin, eli mukana ollut vähintään 3 loppuunjuossutta, ei ole tarvinnut aina yksin olla. Puskala on hevostilan emäntä Pohjanmaalta ja nainen. Jos olisi mies, niin kommentit voisivat olla toisenlaisia tai keskusteltaisiin ehkä enemmän suorituksesta, psyykestä, palautumisesta, varusteista ja ravinnosta. Nyt tuntuu olevan suurin aihe, miten löytää aikaa ja kuinka läheiset siitä karsivät [?]. Onhan meillä tältä vuodelta yksi Spartathlon-juoksija, jonka eräiden kommenttien mukaan olisi pitänyt keskittyä perheestään huolehtimiseen eikä juoksemiseen. Vastaavaa kommentointia ei kuule miespuolisista spartathlonisteista. Muutama mies Suomessa juoksee vuosittain (joka vuosi) noin 100 maratonia tai ylikin ja istuu autossa aikamoisen määrän juoksuihin matkustaessaan, pääsevät ainakin kotipihaansa kauemmaksi, mutta se ei tunnu oudolta [?]. 1900-luvun alkupuolella (miesten) juoksuharjoittelu piti tehdä melkein salaa, koska yleinen suhtautuminen oli siihen, että "eikö tuolla ole parempaa tekemistä". 100 vuotta myöhemmin ainakaan miesten runsasta juoksentelua ei pidetä paheksuttavana, ehkä 2100-luvulla ei enää kenenkään. Fyysisesti paljonkin on mahdollista, myös henkisesti. Huikea suoritus, jonka etenemistä oli jännittävä seurata. Onnittelut Iina Puskalalle, aviomies Mikalle ja muulle perheelle tuesta tuolle projektille.
 3. Ajoneuvolaki §19: Polkupyörällä tarkoitetaan: ... 2) sellaista potkupyörää tai muuta vastaavaa moottoritonta ajoneuvoa, jolta koon tai käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten sekä muiden polkupyörää koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä. Luulisin, että nuo rollaattorit tms. eivät ole lainsäätäjän tarkoittamia polkupyörään rinnastettavia laitteita, kuten nuo kikkarit, joiden käyttätarkoitus on lähellä kampivehkeitä.
 4. "Roomassa ei enää turvallista lenkkeillä" on harhaanjohtavaa, kun kyse on siitä, että vaalea pohjoismaalainen nainen saa osakseen vihelteltyä ja huutelua liikkuessa yksin eteläeurooppalaisissa suurkaupungeissa. Roomassa lenkkeillessä todellinen ongelma ovat autot ja joskus lämpötila. Lisäksi kevyen liikenteen väylät voivat loppua mihin vaan ja joutuu pahimmillaan isojen teiden vieriä juoksemaan. Lisäksi on muureja ja aitoja, joiden läpipääsemättömyys ei aina kartoista selviä. Kaupungin laitamilla pimeällä juostessa ei aina kannata mennä joka paikkaan, kun infra on heikossa kunnossa ja haluaisi nähdä mihin astuu.
 5. Korostettakoon, että ME-kelpoiselle reitille tuo max 50 % pätee, muutoin kyllä saa olla yli 50% ja olisi edelleen ranking-kelpoinen ja hyväksyttävä esim. arvokisojen pääsyrajojen saavuttamiseksi.
 6. Samat ne ovatkit: ME:n hyväksymiseksi kokonaislaskua ei saa olla yli 1m/km, lisäksi lähtö- ja maalipaikan välinen etäisyys linnuntietä ei saa olla yli 50 % kisan kokonaispituudesta. Lake Saromassa tuo etäisyys on n. 35 %. Muutoin itsekin suhtaudun varauksella noihin tuloksiin juuri tuon tuulihyödyn takia, mutta tuulta ei säännöissä huomioita road race -kisoissa.
 7. Wadan Anti-Doping Code: 2.4 Whereabouts Failures Any combination of three missed tests and/or filing failures, as defined in the International Standard for Testing and Investigations, within a twelve-month period by an Athlete in a Registered Testing Pool. Liittojen, dopingjärjestöjen ja urheilijoiden käytettävissä on WADAn nettipohjainen ADAMS-sovellus ilmoitusten tekemiseen. Muutoksista voi ilmoittaa myös tekstiviesteillä. Ruotsin valtionurheiluliitolla (RF) on ruotsalaisille tehty oma ohje sovelluksen käyttöön. WADA on myös julkaissut (youtubessa) opetusvideon sovelluksen käytöstä. Sovellus on käytössä 176 maassa. 10.2.3. For violations of Article 2.4, the period of Ineligibility shall be two years, subject to reduction down to a minimum of one year, depending on the Athlete’s degree of Fault. The flexibility between two years and one year of Ineligibility in this Article is not available to Athletes where a pattern of last-minute whereabouts changes or other conduct raises a serious suspicion that the Athlete was trying to avoid being available for Testing. Rikkomuksesta seuraa 2 vuoden kilpailukielto, jota voidaan lievissä tapaksissa lyhentää minimissään 1 vuoteen. Lieventävänä seikkana ei kuitenkaan pidetä urheilijan tapaa tehdä viime hetken muutoksia ilmoituksiin ilmeisenä tarkoituksenaan välttää testejä.
 8. Maailman tilaston 100 parasta miestä vuosittain (vuodet 1996-2011) jaettuna painon ja pituuden mukaan. (Nuo pisteet on jaettu desiilien mukaan, eli ylimpänä 90%, keskellä mediaani (50%) ja alimpana 10% juoksijoista). Mitä pidempi matka, sitä lyhyemmät (ja kevyemmät) juoksijat. 400 m:n juoksijat ovat pisimmät. 100 ja 200 m:n juoksussa kiihdytyksellä alkaa olla iso merkitys, jolloin pitkistä raajoista ei ole niin isoa hyötyä. Kun tuo esitetään painoindeksin (BMI) jakaumana: Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3934974/
 9. Liverpoolin Robbie Fowler teki niin vuonna 1999 tehtyään maalin rankkarista. Kyseessä oli Fowlerin mukaan mielenilmaus vastustajan kannattajien väitteisiin hänen mahdollisesta huumeidenkäytöstä. Liverpool voitti Evertonin 3-2, ja Fowler teki kaksi maalia. Fowlerille 32000 £ sakkoa FA:lta ja 60000 £ seuralta sekä 4 ottelun pelikielto (yhteensä 6 ottelun kielto, kun pari ottelua tuli aiemmasta välikohtauksesta Chelsean pelaajan kanssa).
 10. Tuolla: http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/paallystekentat.xls
 11. Tuossa Stubbin nettoväliajat ja km-vauhdit väleittäin:
 12. Petex

  Tunnustan...

  Muistaakseni Seppo vastasi samanlaiseen kyselyyn aikoja sitten, ettei kyseinen henkilö ole ollut enää aikoihin bannattu (vaan vain tilapäisesti muutaman kuukauden), mutta ei itse ole halunnut kirjautua. Ymmärtääkseni kyseinen henkilö on valinnut ns. Törhös-selityksen: minusta valittaneet henkilöt ovat vihamiehiäni, joten (uhrina) toimintani ei ansaitse paheksuntaa.
 13. Jos joku ehdottaisi ensikertalaiselle maratonille, että juokse puolikas kilpaa ja sinnittele loput, niin en pitäisi järkevänä. Jostain syystä ultrille tällaisia suunnitelmia joskus näkee. Jos haluaa päästä parhaimpaan lopputulokseen, niin melko tasaisen vauhdin täytyy olla, eikä se tarkoita, että mennään lujaa koko ajan, vaan tasaisesti, mikä alussa voi tuntua jopa liian hiljaiselle. Parhailla ultraajilla keskivauhti hidastuu tasaisesti hyvin vähän, tosin viimeinen tunti voi olla kovinta vauhtia, mutta ei silti merkittävästi keskivauhtia kovempaa. 6h-rataultria meillä viimeksi on ollut Kuopiossa, josta parhaat tulokset ovat 81,229 km (Hyppölä v. 2011) ja 80,498 km (Kukko v. 2015). Heidän maratonväliaikansa ja keskivauhdit: Hyppölä (42,0 km) 3:04:10, 4:23/km; 6h: 81,229 km, 4:26/km (väli 42,0-81,2 km 4:29/km) Kukko (42,2 km) 3:07:12, 4:26/km; 6h: 80,498 km, 4:28/km (väli 42,2-80,5 km 4:31/km)
 14. Aiempien vuosien 200 km:n ylittäjien määrät Endurance 24h -kisassa: Year M F M+F 2017 9 3 12 2016 15 7 22 2015 6 2 8 2014 13 1 14 2013 8 3 11 2012 6 1 7 2011 8 3 11 2010 6 2 8 2009 8 2 10 2007 7 1 8 ALL 86 25 111
 15. Vuoden 2003 Lontoon maratonilla naisten kisa alkoi 45 minuuttia ennen miesten kisaa. Silti naisten lähdössä oli 7 kenialaista miestä, joiden oli määrä olla Paula Radcliffen jäniksinä. Vain Loywapet ja Kandie pystyivät pitämään suunniteltua 2:16-vauhtia (Kandie hyppäsi sivuun 30 km:n jälkeen). (Radcliffen nimissä ollut ennätys oli silloin 2:17:18, Chigaco, 2002.) Nuo miehet olivat "naisten kisan" tuloksissa: Samson Loywapet 2:15:24 Mark Yatich 2:19:52 Ibrahim Mitei 2:19:53 John Kiprono 2:21:14 Paul Kanda 2:23:13 Wesley Chelule 2:24:00 Christopher Kandie DNF IAAF:n uusissa säännöissä sanotaan: "IAAF shall keep two World Records for women in Road Races: a World Record for performance achieved in mixed gender (“Mixed”) races and a World Record for performance achieved in single gender (“Women only”) races. Note (ii): A women only road race can be staged by having separate women’s and men’s start times. The time differential should be chosen to prevent any possibility of assistance, pacing or interference, especially on courses involving more than one lap of the same section of the course." (Nämä muutokset sääntöihin on tehty vasta vuonna 2017.) Radcliffe juoksi siis vain naisten kisassa, mutta sai "ulkopuolisilta" vetoapua, vaikka itse toteaa juosseensa jänisten rinnalla eikä takana. IAAF ilmoitti joitakin vuosia sitten eväävänsä ME:n tuon juoksun järjestelyjen takia, koska naisten kisassa saavat sääntöjen mukaan juosta vain naiset. Kyseessä ei ollut juridisesti miesjänisten käyttö, vaan vain naisille tarkoitetussa kisassa olevien ulkopuolisten hyödyntäminen. IAAF:n toimet aiheuttivat paljon porua, varsinkin peruuttaa ME takautuvasti muutettujen sääntöjen takia. Siksi IAAF halusi luoda tuollaisen 'mixed-ME' käsitteen katujuoksuja varten. Uusien sääntöjen mukaan Radcliffen aika on mixed-ME, vaikka juoksu ei varsinainen mixed-kisa silloin ollutkaan. Lisäys: on huomattava, että mixed-sääntö pätee maantiejuoksussa maratonin lisäksi myös matkoilla 5 km, 10 km, 20 km, puolimaraton, 50km ja 100 km. (5 km:n osalta ME.t hyväksytään 1.1.2018 lähtien, ja tällöin ajan pitää olla parempi kuin 13:10 miehillä ja 14:45 naisilla.)
 16. Stubbin maratonit (ei tri-kisoja), joiden tulokset löysin, väliaikoineen (nettoaikoja) 10 km, 21,1 km, 30 km, 42,2 km: HCM 2007: 48:10, 1:47:25, 2:41:29, 3:59:49 (1-10 km: 4:49/km, 30-42 km: 6:25/km) Brussels 2007: 49:57, 1:42:50, 2:26:41, 3:35:10 (1-10 km: 5:00/km, 30-42 km: 5:37/km) HCM 2008: 45:10, 1:36:32, 2:22:43, 3:31:25 (1-10 km: 4:33/km, 30-42 km: 5:38/km) Amsterdam 2008: 45:36, 1:37:40, 2:21:57, 3:31:44 (1-10 km: 4:34/km, 30-42 km: 5:43/km) Berlin 2009: 45:25, 1:36:58, 2:18:59, 3:20:36 (1-10 km: 4:32/km, 30-42 km: 5:03/km) Stockholm 2010: 45:26, 1:36:14, DNF (1-10 km: 4:33/km) Frankfurt 2010: 44:42, 1:34:43, 2:16:13, 3:17:53 (1-10 km: 4:28/km, 30-42 km: 5:03/km) Berlin 2012: 44:40, 1:34:56, 2:16:13, 3:17:18 (1-10 km: 4:28/km, 30-42 km: 5:00/km) Berlin 2014: 42:15, 1:29:19, 2:09:23, 3:11:23 (1-10 km: 4:13/km, 30-42 km: 5:05/km) Frankfurt 2015: 42:42, 1:29:46, 2:09:18, 3:08:13 (1-10 km: 4:16/km, 30-42 km: 4:50/km) Frankfurt 2017: 43:03, 1:30:32, 2:12:43, 3:19:31 (1-10 km: 4:18/km, 30-42 km: 5:28/km)
 17. Aktiasta toistetaan usein väitettä, ettei se ole "virallinen", koska monet juoksijat oikaisevat eivätkä pysy reunassa (en nyt muista kummassa, kun viimeksi yli 10 vuotta sitten ollut mukana) ja mittaus olisi tehty sillä oletuksella, että juoksijat noudattavat reittiohjetta eivätkä käytä koko tien leveyttä. IAAF:n (ja AIMS:n) The Measurement of Road Race Courses antaa mahdollisuuden käyttää reiteillä koko tietä tai toista puoliskoa tai toisen puoliskon reunaa, mikä vaikuttaa siihen, miten reitti tulee mitata. Toki IAAF suosittelee, että koko tien leveyttä voisi käyttää, jolloin mittaus (ja kisan valvonta) tulisivat helpommiksi. Toisen reunan juoksukisoissa tulisi mahdolliset oikaisukohdat merkitä keiloin tai asettaa valvoja. Jos toinen puoli tiestä on sallittu, voidaan juosta (ja tulee mitata) yllä olevan keskimmäisen viiva mukaan (todellisuudessa mitataan 30 cm ns. reunasta, esim. asfalttitiellä asfaltin reunasta, ei mahdollisen sorapientareen reunasta). Juoksun säännöissä ja juoksijoiden ohjeistuksessa tulee kertoa, millä tienosuuksilla tulee juosta. Jos joku oikaisee, ei se tee reittiä "epäviralliseksi" tai sääntöjen vastaiseksi, vaan juoksija tulisi hylätä.
 18. Vaikka tämä ei suoranaisesti aiheeseen liitykään, niin ultrajuoksijoiden (>42,2 km) lukumäärät (miehet + naiset yhteensä) vuosittain DUVin tilastoissa: Year World Europe USA Finland 2017 292981 142837 51829 1477 2016 288580 137997 49312 1187 2015 266106 125335 45784 863 2014 233776 111975 42031 648 2013 196943 93701 38351 439 2012 166393 77077 34037 341 2011 134905 65138 27431 316 2010 117835 51057 23717 284 2009 98275 45100 18992 256 2008 78458 36804 15410 205 2007 70402 31630 14008 182 2006 61843 26771 12064 83 2005 56035 23059 10815 58 2004 50404 22493 9865 70 2003 48709 19851 9163 51 2002 40842 16086 8473 34 2001 38346 14243 7846 37 2000 36070 12054 7085 43
 19. Tuo suositus (max 50%) liittyy katujuoksukisan järjestämiseen ja mittaamiseen (Rule 240.2), mutta (maailman)ennätysten osalta sanotaan ehdottomasti: (Rule 260.21 b & c): b) The start and finish points of a course, measured along a theoretical straight line between them, shall not be further apart than 50% of the race distance. (c) The overall decrease in elevation between the start and finish shall not exceed 1:1000, i.e. 1m per km (0.1%). SUL viittaa omissa säännöissään IAAF:n sääntöihin, joten noudattanevat niitä myös kansallisten ennätysten hyväksymiseen. Tuon kyseisen 5 km:n kisan lähtö- ja maalipaikka ovat pikaisesti mitattuna noin 2,96 km päässä toisistaan. Kisa voi siis olla virallinen, mutta ei kuitenkaan ennätyskelpoinen. ja jos vielä hiuksia halotaan, niin "Ja järjestäjäthän vain lupaavat, että matka on oikean mittainen ts. vähintään 5005 metriä pitkä (yksi promille extraa)." pitäisi tarkoittaa, että järjestäjä lupaa, että reitti on vähintään 5000 m (ei 5005 m), koska menetelmän mittausvirhe aiheuttaa sen, että todellinen matka on välillä 5000-5010 m, kun otetaan tuo 1 promille "lisämatkaa per km, eli vähintään 5000 m.
 20. Kuten aiemmin on todettu, ultra- (varsinkin polku-ultra) puolella väkimäärät ovat kasvaneet. Polku-ultrilla olisi enemmänkin juoksijoita, mutta osallistujamäärät on rajoitettu. DUVin tilastoissa olevat suomalaiset ultrajuoksijat (siis henkilöiden lukumäärät FIN-kansallisuuden mukaan, oli kisa juostu Suomessa tai ulkomailla). Keskimäärin yhdellä juoksijalla on n. 1,2 ultrasuoritusta vuodessa: Vuosi Kaikki Miehet Naiset 2017 1227 805 422 2016 1180 816 364 2015 858 628 230 2014 647 476 171 2013 439 344 95 2012 341 273 68 2011 316 242 74 2010 284 233 51 2009 256 202 54 2008 205 167 38 2007 182 154 28 2006 83 73 10 2005 58 54 4 2004 70 65 5 2003 51 47 4 2002 34 31 3 2001 37 33 4 2000 43 38 5
 21. Neljän vuoden päästä on tilaa juosta ;) HCM:n maaliin asti juosseet vuodesta 1999 lähtien: vuosi Kaikki Miehet Naiset 1999 3859 3181 678 2000 4525 3687 838 2001 4612 3740 872 2002 5117 4075 1042 2003 4985 3868 1117 2004 5582 4310 1272 2005 5005 3785 1220 2006 5136 3879 1257 2007 5411 4041 1370 2008 5407 4064 1343 2009 4939 3771 1168 2010 5095 3813 1282 2011 4344 3261 1083 2012 4261 3211 1050 2013 4370 3268 1102 2014 3861 2808 1053 2015 3540 2540 1000 2016 2716 1973 743 2017 2231 1622 609
 22. Kuvia juoksusta: https://www.flickr.com/photos/134887680@N05/albums/72157685004291843
 23. UTTF-tilanne: http://my3.raceresult.com/75403/#0_07343B BTTF-tilanne: http://my3.raceresult.com/75403/#0_3F28DB
 24. Viimeksi hyvin oli kaikille tilaa. Jotkut tuovat oman pöydän, johon yleensä mahtuu 2-3 juoksijan eväät.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy