Jump to content
Juoksufoorumi.fiPetex

Jäsenet
 • Content Count

  790
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Petex last won the day on November 22 2018

Petex had the most liked content!

Community Reputation

159 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Itämeri-maraton piti järjestää 13. kerran 3.10.2020, mutta se perutaan tältä vuodelta -- paitsi koronan -- mutta myös koska Helsinki City Running Day (HCRD) siirrettiin keväältä pidettäväksi 3.10.2020, joten osanottajakatoa olisi ollut Hankoon odotettavissa. Syksylle on muutoinkin kasautumassa paljon keväältä siirrettyjä kisoja, jotka syövät toisiaan. Toki nekin kaikki voivat vielä peruuntua.
 2. Petex

  Aprillia!

  Viron yleisurheilumestaruuskisat pidetään etänä 27.-28.6.2020. Mukana kaikki lajit. Osanottajat ottavat itse aikansa tai mittaavat tuloksensa. Pikamatkoilla hyväksytään käsiajanotto. Viestijuoksussa tulee osuuden jälkeen jättää kapula maahan, ottaa 3 askelta taaksepäin, minkä jälkeen seuraava voi ottaa kapulan ja jatkaa viestiä. Huomautetaan, että keihään tai moukarin heitossa 2 metrin suojaetäisyys ei välttämättä ole riittävä. https://marathon100.com/uudised/vaata/eesti-meistrivoistlused-kergejoustikus-viiakse-labi-virtuaalvoistlusena
 3. Tarkennetaan: Ranskassa enintään 1 km:n etäisyydellä kodista - ja yksin - eikä yhtä tuntia kauemmin. "Faire du jogging dans un rayon max de un kilomètre de son domicile – être seule – et pas plus d’une heure."
 4. Hoksasivat keskiviikkoiltana 4.3.2020, jolloin päätettiin, että ulkopuolisia (jotka eivät päätoimisesti siellä työskentele) ei päästetä EU:n tiloihin ja kokoukset peruttiin tai pidettäiisiin webexinä. Näin tehtiin jo saman viikon lopulla. Neuvoston puheenjohtajan luvalla voidaan tehdä poikkeuksia.
 5. Lähikaupassani on yleensä n. 25 pakettia WC-paperia, n. 2000 pakettia makaroneja, n. 500 purkkia hernekeittoa. Jos jokainen asiakas ostaa paketin WC-paperia, 5 pakettia makaroneja ja 5 purkkia hernekeittoa, niin jo muutaman asiakkaan jälkeen näyttää sitlä, että wc-paperia hamstrataan, puhumattakaan käsidesistä, jota kaupassa taisi alun perin olla 4 pulloa.
 6. Tauoilla, poissa radalta Soikkeli lienee ollut yhteensä noin 7 minuuttia, McGroarty noin 4 minuuttia. Soikkeli oli maratonin kohdalla sijalla 7 ja McGroarty sijalla 17 ja 100 km:n kohdalla sijoitukset olivat 4 ja 6 (kärjessä tällöin Andersen ja Eskelinen). Soikkeli pysähtyi järjestäjien huoltopöydällä ottamaan juoman, kun taas McGroarty sai aina lennossa huoltajiltaan pullon kouraansa, kun oli edellisellä kierroksella huutanut (vain yhdellä sanalla), mitä tarvitsee. Lisäksi hän halusi välillä märän rätin, jota piti niskassaan.
 7. Tässä muita satasen (väli)tuloksia: Jari Määttä 100 km 10:57:00 Vakiopaine-baari, 40100 Jyväskylä 8.5.2010 Petri Perttilä 100 km 9:46:10 (24h 238,46 km) Finland Tennis Club, 00900 Helsinki 10.-11.12.2011 Sakari Haka 100,4 km 11:00:00 (48h 318,54 km) Kuntoklubi, 06100 Porvoo 4.-6.1.2014
 8. Laillisuuskysymys on jostain syystä yritetty kääntää kysymykseen, halutaanko auttaa leirillä olevia lapsia vai ei. Haavisto on selitellyt varmistaneensa toimiensa laillisuuden useaan kertaan. Yksikin kerta olisi riittänyt. Konsulipalvelulakia toimeenpaneva virkamies, kuten virkamiehet muutoinkin, vastaa virkatoimiensa lainmukaisuudesta (perustuslaki 118 §). Konsulipalvelulaki säädettiin tapauksiin, joissa suomalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen joutuu ulkomailla tahtomattaan vaikeuksiin siellä puhkeavan kriisin tms. takia. Konsulipalveluja voidaan antaa myös muiden maiden kansalaisille, myös vastavuoroisesti esim. suomalainen voi hakea ulkomailla apua muiden Pohjoismaiden konsulaateista tai esim. Saksan konsulaatista, jos Suomella ei ole paikallista edustusta. Lakia ei tarkoitettu sovellettavaksi tapauksiin, joissa suomalainen vapaaehtoisesti hakeutuu kriisialueille. Lapsen palauttamiseen kohdistuvat lainkohdat on tarkoitettu tilanteisiin, joissa lapsi on oikeudettomasti viety pois Suomesta eli ns. lapsikaappaustapaukset ja halutaan palauttaa lailliselle huoltajalle. Laki valmisteltiin ja hyväksyttiin viime vuosituhannen puolella, eikä lakia tänäkään päivänä sovellettaessa voida venyttää sen tulkintaa omien tavoitteiden tukemiseksi. Herkästi moititaan Maahanmuuttoviraston toimintaa lainvastaiseksi (kun puolustetaan ulkomaalaisten oikeuksia), mutta tässä tapauksessa lain noudattaminen ei olekaan olennaista, kun puolustetaan omia (toki humaanisia) näkemyksiä. Tosin Päivi Räsänen kohdalla jälkimmäistä ei tunnuta ymmärrettävän lainkaan. Kun Haavisto on ajanut itsensä nurkkaan, niin alettiin moittia hänestä kirjoittanutta Ilta-Sanomien toimittajaa: opiskeli 3 vuotta, mutta ei valmistunutkaan maisteriksi ja oli moittinut joskus Carl Bildtiä. Haaviston omista opinnoista ei mainittu mitään. Haavisto oli 1980-luvulla poikkeava sen ajan vihreistä, kun hän esiintyi asiallisesti, oli taitava keskustelija ja korosti asioiden muuttamista demokratian kautta ja lakeja noudattamalla. Nyt hänen pitäisi myöntää virheensä, mutta tuskin tekee niin ja lasten asema Al-Holin leirillä säilyy tukalana, kun Haavisto asioiden edistämisen sijasta joutuu keskittymään puolustukseen. Saa nähdä, miten Komposti-lehden entinen päätoimittaja pärjää iltapäivälehdistöä vastaan. Nyt Haavisto on UM:n sivuilla antamassaan vastauksessa todennut julkisuudessa olevien tietojen olevan virheellisiä. Ilmeisesti tarkoittaa myös UM:n konsulipäällikön lausuntoja?
 9. Hieno kertomus (ja juoksu) vmaksilla. Seuranta oli tosiaan hankalaa, mutta tuollaisen data siitä voi poimia: MEN 381 started 117 finished 30,71 % 264 DNF 69,29 % 88 DNS WOMEN 45 started 14 finished 31,11 % 31 DNF 68,89 % 11 DNS ALL 426 started 131 finished 30,75 % 295 DNF 69,25 % 99 DNS
 10. Tässä ketjussa on yli 4000 viestiä. Jäseniä foorumilla taitaa olla 30000, joten todennäköisiä vaihtoehtoja sille, että viestit olisivat järjestyksessä MBoneS ... -> Tracey lienee noin 30000^4000. Vaikka aktiivisia olisi vain kymmenen, niin silti niitä olisi 10^4000, eli vieläkin mahdottoman suuri luku. Päätelmäni on, että tätä ketjua ei voi olla olemassa.
 11. Iina Puskala asetti itselleen mahdottomalta tuntuvan tavoitteen. Luultavasti projektista oli keskustelu perheen piirissä perusteellisesti ennen siihen ryhtymistä. Kyllä hän juoksi myös muualla, mm. 26 maratonia muilla paikkakunnilla, myös jänisjuoksuja. 146 juoksua kelpaa 100+ -tilastoihin, eli mukana ollut vähintään 3 loppuunjuossutta, ei ole tarvinnut aina yksin olla. Puskala on hevostilan emäntä Pohjanmaalta ja nainen. Jos olisi mies, niin kommentit voisivat olla toisenlaisia tai keskusteltaisiin ehkä enemmän suorituksesta, psyykestä, palautumisesta, varusteista ja ravinnosta. Nyt tuntuu olevan suurin aihe, miten löytää aikaa ja kuinka läheiset siitä karsivät [?]. Onhan meillä tältä vuodelta yksi Spartathlon-juoksija, jonka eräiden kommenttien mukaan olisi pitänyt keskittyä perheestään huolehtimiseen eikä juoksemiseen. Vastaavaa kommentointia ei kuule miespuolisista spartathlonisteista. Muutama mies Suomessa juoksee vuosittain (joka vuosi) noin 100 maratonia tai ylikin ja istuu autossa aikamoisen määrän juoksuihin matkustaessaan, pääsevät ainakin kotipihaansa kauemmaksi, mutta se ei tunnu oudolta [?]. 1900-luvun alkupuolella (miesten) juoksuharjoittelu piti tehdä melkein salaa, koska yleinen suhtautuminen oli siihen, että "eikö tuolla ole parempaa tekemistä". 100 vuotta myöhemmin ainakaan miesten runsasta juoksentelua ei pidetä paheksuttavana, ehkä 2100-luvulla ei enää kenenkään. Fyysisesti paljonkin on mahdollista, myös henkisesti. Huikea suoritus, jonka etenemistä oli jännittävä seurata. Onnittelut Iina Puskalalle, aviomies Mikalle ja muulle perheelle tuesta tuolle projektille.
 12. Ajoneuvolaki §19: Polkupyörällä tarkoitetaan: ... 2) sellaista potkupyörää tai muuta vastaavaa moottoritonta ajoneuvoa, jolta koon tai käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten sekä muiden polkupyörää koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä. Luulisin, että nuo rollaattorit tms. eivät ole lainsäätäjän tarkoittamia polkupyörään rinnastettavia laitteita, kuten nuo kikkarit, joiden käyttätarkoitus on lähellä kampivehkeitä.
 13. "Roomassa ei enää turvallista lenkkeillä" on harhaanjohtavaa, kun kyse on siitä, että vaalea pohjoismaalainen nainen saa osakseen vihelteltyä ja huutelua liikkuessa yksin eteläeurooppalaisissa suurkaupungeissa. Roomassa lenkkeillessä todellinen ongelma ovat autot ja joskus lämpötila. Lisäksi kevyen liikenteen väylät voivat loppua mihin vaan ja joutuu pahimmillaan isojen teiden vieriä juoksemaan. Lisäksi on muureja ja aitoja, joiden läpipääsemättömyys ei aina kartoista selviä. Kaupungin laitamilla pimeällä juostessa ei aina kannata mennä joka paikkaan, kun infra on heikossa kunnossa ja haluaisi nähdä mihin astuu.
 14. Korostettakoon, että ME-kelpoiselle reitille tuo max 50 % pätee, muutoin kyllä saa olla yli 50% ja olisi edelleen ranking-kelpoinen ja hyväksyttävä esim. arvokisojen pääsyrajojen saavuttamiseksi.
 15. Samat ne ovatkit: ME:n hyväksymiseksi kokonaislaskua ei saa olla yli 1m/km, lisäksi lähtö- ja maalipaikan välinen etäisyys linnuntietä ei saa olla yli 50 % kisan kokonaispituudesta. Lake Saromassa tuo etäisyys on n. 35 %. Muutoin itsekin suhtaudun varauksella noihin tuloksiin juuri tuon tuulihyödyn takia, mutta tuulta ei säännöissä huomioita road race -kisoissa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy