Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Petex

Jäsenet
 • Content Count

  782
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Petex last won the day on November 22 2018

Petex had the most liked content!

Community Reputation

143 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tässä ketjussa on yli 4000 viestiä. Jäseniä foorumilla taitaa olla 30000, joten todennäköisiä vaihtoehtoja sille, että viestit olisivat järjestyksessä MBoneS ... -> Tracey lienee noin 30000^4000. Vaikka aktiivisia olisi vain kymmenen, niin silti niitä olisi 10^4000, eli vieläkin mahdottoman suuri luku. Päätelmäni on, että tätä ketjua ei voi olla olemassa.
 2. Iina Puskala asetti itselleen mahdottomalta tuntuvan tavoitteen. Luultavasti projektista oli keskustelu perheen piirissä perusteellisesti ennen siihen ryhtymistä. Kyllä hän juoksi myös muualla, mm. 26 maratonia muilla paikkakunnilla, myös jänisjuoksuja. 146 juoksua kelpaa 100+ -tilastoihin, eli mukana ollut vähintään 3 loppuunjuossutta, ei ole tarvinnut aina yksin olla. Puskala on hevostilan emäntä Pohjanmaalta ja nainen. Jos olisi mies, niin kommentit voisivat olla toisenlaisia tai keskusteltaisiin ehkä enemmän suorituksesta, psyykestä, palautumisesta, varusteista ja ravinnosta. Nyt tuntuu olevan suurin aihe, miten löytää aikaa ja kuinka läheiset siitä karsivät [?]. Onhan meillä tältä vuodelta yksi Spartathlon-juoksija, jonka eräiden kommenttien mukaan olisi pitänyt keskittyä perheestään huolehtimiseen eikä juoksemiseen. Vastaavaa kommentointia ei kuule miespuolisista spartathlonisteista. Muutama mies Suomessa juoksee vuosittain (joka vuosi) noin 100 maratonia tai ylikin ja istuu autossa aikamoisen määrän juoksuihin matkustaessaan, pääsevät ainakin kotipihaansa kauemmaksi, mutta se ei tunnu oudolta [?]. 1900-luvun alkupuolella (miesten) juoksuharjoittelu piti tehdä melkein salaa, koska yleinen suhtautuminen oli siihen, että "eikö tuolla ole parempaa tekemistä". 100 vuotta myöhemmin ainakaan miesten runsasta juoksentelua ei pidetä paheksuttavana, ehkä 2100-luvulla ei enää kenenkään. Fyysisesti paljonkin on mahdollista, myös henkisesti. Huikea suoritus, jonka etenemistä oli jännittävä seurata. Onnittelut Iina Puskalalle, aviomies Mikalle ja muulle perheelle tuesta tuolle projektille.
 3. Ajoneuvolaki §19: Polkupyörällä tarkoitetaan: ... 2) sellaista potkupyörää tai muuta vastaavaa moottoritonta ajoneuvoa, jolta koon tai käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten sekä muiden polkupyörää koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä. Luulisin, että nuo rollaattorit tms. eivät ole lainsäätäjän tarkoittamia polkupyörään rinnastettavia laitteita, kuten nuo kikkarit, joiden käyttätarkoitus on lähellä kampivehkeitä.
 4. "Roomassa ei enää turvallista lenkkeillä" on harhaanjohtavaa, kun kyse on siitä, että vaalea pohjoismaalainen nainen saa osakseen vihelteltyä ja huutelua liikkuessa yksin eteläeurooppalaisissa suurkaupungeissa. Roomassa lenkkeillessä todellinen ongelma ovat autot ja joskus lämpötila. Lisäksi kevyen liikenteen väylät voivat loppua mihin vaan ja joutuu pahimmillaan isojen teiden vieriä juoksemaan. Lisäksi on muureja ja aitoja, joiden läpipääsemättömyys ei aina kartoista selviä. Kaupungin laitamilla pimeällä juostessa ei aina kannata mennä joka paikkaan, kun infra on heikossa kunnossa ja haluaisi nähdä mihin astuu.
 5. Korostettakoon, että ME-kelpoiselle reitille tuo max 50 % pätee, muutoin kyllä saa olla yli 50% ja olisi edelleen ranking-kelpoinen ja hyväksyttävä esim. arvokisojen pääsyrajojen saavuttamiseksi.
 6. Samat ne ovatkit: ME:n hyväksymiseksi kokonaislaskua ei saa olla yli 1m/km, lisäksi lähtö- ja maalipaikan välinen etäisyys linnuntietä ei saa olla yli 50 % kisan kokonaispituudesta. Lake Saromassa tuo etäisyys on n. 35 %. Muutoin itsekin suhtaudun varauksella noihin tuloksiin juuri tuon tuulihyödyn takia, mutta tuulta ei säännöissä huomioita road race -kisoissa.
 7. Wadan Anti-Doping Code: 2.4 Whereabouts Failures Any combination of three missed tests and/or filing failures, as defined in the International Standard for Testing and Investigations, within a twelve-month period by an Athlete in a Registered Testing Pool. Liittojen, dopingjärjestöjen ja urheilijoiden käytettävissä on WADAn nettipohjainen ADAMS-sovellus ilmoitusten tekemiseen. Muutoksista voi ilmoittaa myös tekstiviesteillä. Ruotsin valtionurheiluliitolla (RF) on ruotsalaisille tehty oma ohje sovelluksen käyttöön. WADA on myös julkaissut (youtubessa) opetusvideon sovelluksen käytöstä. Sovellus on käytössä 176 maassa. 10.2.3. For violations of Article 2.4, the period of Ineligibility shall be two years, subject to reduction down to a minimum of one year, depending on the Athlete’s degree of Fault. The flexibility between two years and one year of Ineligibility in this Article is not available to Athletes where a pattern of last-minute whereabouts changes or other conduct raises a serious suspicion that the Athlete was trying to avoid being available for Testing. Rikkomuksesta seuraa 2 vuoden kilpailukielto, jota voidaan lievissä tapaksissa lyhentää minimissään 1 vuoteen. Lieventävänä seikkana ei kuitenkaan pidetä urheilijan tapaa tehdä viime hetken muutoksia ilmoituksiin ilmeisenä tarkoituksenaan välttää testejä.
 8. Maailman tilaston 100 parasta miestä vuosittain (vuodet 1996-2011) jaettuna painon ja pituuden mukaan. (Nuo pisteet on jaettu desiilien mukaan, eli ylimpänä 90%, keskellä mediaani (50%) ja alimpana 10% juoksijoista). Mitä pidempi matka, sitä lyhyemmät (ja kevyemmät) juoksijat. 400 m:n juoksijat ovat pisimmät. 100 ja 200 m:n juoksussa kiihdytyksellä alkaa olla iso merkitys, jolloin pitkistä raajoista ei ole niin isoa hyötyä. Kun tuo esitetään painoindeksin (BMI) jakaumana: Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3934974/
 9. Liverpoolin Robbie Fowler teki niin vuonna 1999 tehtyään maalin rankkarista. Kyseessä oli Fowlerin mukaan mielenilmaus vastustajan kannattajien väitteisiin hänen mahdollisesta huumeidenkäytöstä. Liverpool voitti Evertonin 3-2, ja Fowler teki kaksi maalia. Fowlerille 32000 £ sakkoa FA:lta ja 60000 £ seuralta sekä 4 ottelun pelikielto (yhteensä 6 ottelun kielto, kun pari ottelua tuli aiemmasta välikohtauksesta Chelsean pelaajan kanssa).
 10. Tuolla: http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/paallystekentat.xls
 11. Tuossa Stubbin nettoväliajat ja km-vauhdit väleittäin:
 12. Petex

  Tunnustan...

  Muistaakseni Seppo vastasi samanlaiseen kyselyyn aikoja sitten, ettei kyseinen henkilö ole ollut enää aikoihin bannattu (vaan vain tilapäisesti muutaman kuukauden), mutta ei itse ole halunnut kirjautua. Ymmärtääkseni kyseinen henkilö on valinnut ns. Törhös-selityksen: minusta valittaneet henkilöt ovat vihamiehiäni, joten (uhrina) toimintani ei ansaitse paheksuntaa.
 13. Jos joku ehdottaisi ensikertalaiselle maratonille, että juokse puolikas kilpaa ja sinnittele loput, niin en pitäisi järkevänä. Jostain syystä ultrille tällaisia suunnitelmia joskus näkee. Jos haluaa päästä parhaimpaan lopputulokseen, niin melko tasaisen vauhdin täytyy olla, eikä se tarkoita, että mennään lujaa koko ajan, vaan tasaisesti, mikä alussa voi tuntua jopa liian hiljaiselle. Parhailla ultraajilla keskivauhti hidastuu tasaisesti hyvin vähän, tosin viimeinen tunti voi olla kovinta vauhtia, mutta ei silti merkittävästi keskivauhtia kovempaa. 6h-rataultria meillä viimeksi on ollut Kuopiossa, josta parhaat tulokset ovat 81,229 km (Hyppölä v. 2011) ja 80,498 km (Kukko v. 2015). Heidän maratonväliaikansa ja keskivauhdit: Hyppölä (42,0 km) 3:04:10, 4:23/km; 6h: 81,229 km, 4:26/km (väli 42,0-81,2 km 4:29/km) Kukko (42,2 km) 3:07:12, 4:26/km; 6h: 80,498 km, 4:28/km (väli 42,2-80,5 km 4:31/km)
 14. Aiempien vuosien 200 km:n ylittäjien määrät Endurance 24h -kisassa: Year M F M+F 2017 9 3 12 2016 15 7 22 2015 6 2 8 2014 13 1 14 2013 8 3 11 2012 6 1 7 2011 8 3 11 2010 6 2 8 2009 8 2 10 2007 7 1 8 ALL 86 25 111
 15. Vuoden 2003 Lontoon maratonilla naisten kisa alkoi 45 minuuttia ennen miesten kisaa. Silti naisten lähdössä oli 7 kenialaista miestä, joiden oli määrä olla Paula Radcliffen jäniksinä. Vain Loywapet ja Kandie pystyivät pitämään suunniteltua 2:16-vauhtia (Kandie hyppäsi sivuun 30 km:n jälkeen). (Radcliffen nimissä ollut ennätys oli silloin 2:17:18, Chigaco, 2002.) Nuo miehet olivat "naisten kisan" tuloksissa: Samson Loywapet 2:15:24 Mark Yatich 2:19:52 Ibrahim Mitei 2:19:53 John Kiprono 2:21:14 Paul Kanda 2:23:13 Wesley Chelule 2:24:00 Christopher Kandie DNF IAAF:n uusissa säännöissä sanotaan: "IAAF shall keep two World Records for women in Road Races: a World Record for performance achieved in mixed gender (“Mixed”) races and a World Record for performance achieved in single gender (“Women only”) races. Note (ii): A women only road race can be staged by having separate women’s and men’s start times. The time differential should be chosen to prevent any possibility of assistance, pacing or interference, especially on courses involving more than one lap of the same section of the course." (Nämä muutokset sääntöihin on tehty vasta vuonna 2017.) Radcliffe juoksi siis vain naisten kisassa, mutta sai "ulkopuolisilta" vetoapua, vaikka itse toteaa juosseensa jänisten rinnalla eikä takana. IAAF ilmoitti joitakin vuosia sitten eväävänsä ME:n tuon juoksun järjestelyjen takia, koska naisten kisassa saavat sääntöjen mukaan juosta vain naiset. Kyseessä ei ollut juridisesti miesjänisten käyttö, vaan vain naisille tarkoitetussa kisassa olevien ulkopuolisten hyödyntäminen. IAAF:n toimet aiheuttivat paljon porua, varsinkin peruuttaa ME takautuvasti muutettujen sääntöjen takia. Siksi IAAF halusi luoda tuollaisen 'mixed-ME' käsitteen katujuoksuja varten. Uusien sääntöjen mukaan Radcliffen aika on mixed-ME, vaikka juoksu ei varsinainen mixed-kisa silloin ollutkaan. Lisäys: on huomattava, että mixed-sääntö pätee maantiejuoksussa maratonin lisäksi myös matkoilla 5 km, 10 km, 20 km, puolimaraton, 50km ja 100 km. (5 km:n osalta ME.t hyväksytään 1.1.2018 lähtien, ja tällöin ajan pitää olla parempi kuin 13:10 miehillä ja 14:45 naisilla.)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy