Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tero

Jäsenet
 • Content Count

  558
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Tero

  Helsinki - Turku

  8851c2ad5e474a9faad831a6e244692b
 2. Tero

  Helsinki - Turku

  (Tuplana lähteneen viestin poisto ...)
 3. Tero

  Helsinki - Turku

  Näihin mietteisiin ...
 4. Tero

  Helsinki - Turku

  Yks videolinkki vielä jakoon, ennen kuin viimeisenä tulee toisen sankarin kommentit videolla ...
 5. Tero

  Helsinki - Turku

  Leppoisasti Kaarinassa:
 6. Tero

  Helsinki - Turku

  Jari tulee patsaalle ja kertoo, miltä nyt tuntuu:
 7. Tero

  Helsinki - Turku

  Jarin lupaus maalissa:
 8. En ole lehdykkää nähnyt ja Sport-Trackeriäkin vain vilkaissut, mutta kyllä se niin meni, että kovasti kokeillen ja pari pitkää päivää Forssan maisemissa viettäen löytyi lopulta vaihtoehto, jolla päästiin Tammelan päässä eroon U-käännöksestä (Myllykyläntietä Veteraanitielle, Veteraanitien U:n sijaan). Näin matka saatiin tarkkaan oikeaksi Forssan päässä, kun muokattiin hiukan hiekkatieltä Kartanonkadulle tapahtuvaa siirtymistä. Tämä kaikki koskee siis maratonin 2. kierrosta. Ja minä siis mittasin nuo reitin muutokset virallisesti. Kilometritkin katsottiin koko lailla kohdalleen joka matkalle. Mukavaa Suvi-iltaa!
 9. Ei Suvi-illan talous olisi yhteen muutosmittaukseen kaatunut. Toisaalta jos tätä aspektia ei tapahtumakokonaisuudessa ollenkaan arvosta, niin eihän siitä kai sitten sitä vähääkään halua maksaa. Tämä tehdään yleensä km- ja kulukorvauksilla; aina en ole niitäkään muistanut pyytää. Ehkä tätä järjestäjät arvostaisivatkin enemmän, jos tämä oikeasti maksaisi jotain ... Tosin korvaus- tai palkkiokäytäntöjä voi olla Suomessakin eri mittaajilla erilaisia. Ameriikoissa jotkut tekee tätä oikein rahasta. PS. Todetaan nyt totuuden nimissä, että kyllä reitinmittauksen arvostus on huikeasti noussut niistä ajoista, kun mittaaminen Suomessa alkoi 1990-luvun loppupuolella, myös järjestäjien keskuudessa. Silloin järjestäjät kokivat mittamiehen saapumisen paikalle pääsääntöisesti syvänä loukkauksena autonsa mittaria kohtaan.
 10. Forssan mittausdokkari siitä mahdollisesti kiinnostuneille: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B_rqQHnvoNBEYzE5NWZkNWMtZWI1My00MDE4LWJiZWYtMTBkOWViZDkyMzQx&hl=en_US&authkey=CMWWmdME Minulla olisi ollut oikein hyvin aikaa mitata tuo pikku muutos tämän vuoden maratonreittiin. Se olisi itse asiassa hoitunut samalla reissulla yhden toisen mittauksen kanssa, jos vaan järjestäjä olisi vaivautunut ottamaan yhteyttä. Arvostan Joukon työtä tapahtuman parissa, mutta ... en kyllä nyt ymmärrä tätä arvostuksen puutetta reitin mittausta kohtaan Suvi-illan osalta (Jouko puhui viime vuonna mittauksen yhteydessä AIMS'in kalenteriin menosta ... ei tällä meiningillä). Juoksijoiden turvallisuus on tärkeä asia, mutta eihän se millään lailla sulje pois sitä, että virallisesti mitatuksi mainostettu reitti myös mitattaisiin virallisesti myös uutena, turvallisemapana versiona! Harmittaa niin vietävästi juoksijoiden puolesta, mutta myös omasta puolesta. Eipä ollut ihan pikku juttu tämäkään mittaus, mutta reitin muutosmittaus OLISI ollut suht pikku juttu hoitaa asianmukaisesti ...
 11. Toh on pitkälti oikeassa. Ainakaan minä en keksi termille "tarkistusmitattu" mitään järkevää käyttöä niissä yhteyksissä kuin sitä suomalaiset järjestäjät ENNEN tapahtumaa eri yhteyksissä käyttävät. Termiä "tarkistusmitattu" on näissä yhteyksissä käytetty jossakin sellaisessa merkityksessä, että "reitti on kyllä mitattu, mutta ei virallisesti mitattu". Toisaalta sitä käytetään myös täysin samassa merkityksessä kuin termiä "virallisesti mitattu" (esim. Suvi-illan surullisessa tapauksessa; olettaakseni myös täyden maratonin osalta, vaikkakin virheellisesti/valheellisesti). Yhtä lailla termiä "virallisesti mitattu" käytetään toisinaan väärin. Tarkistusmittauksesta voitaneen suomen kielellä tosiaan puhua silloin kun mittaaja mittaa syystä tai toisesta reitin, joka on jo virallisesti mitattu. Englanniksi kyseessä on "validation of the course". Erona muuhun mittaukseen on vain se, että luonnollisesti tällaisessa mittauksessa ei käytetä "short course elimination factoria" (=promillen lisä, jolla mittauksessa muuten aina taataan se, että reitti ei ole ainakaan alimittainen, mutta on toisaalta ylimittainen vain sen verran, mikä on välttämätöntä, jotta mittavirhe riittäväksi katsotulla varmuudella eliminoidaan). Toisin kuin moni mittaajakin luulee, nykyään ei ME-tuloksen synnyttyä edellytetä edellä mainittua tarkistusmittausta (näin on joskus ollut ja näin edelleen voidaan menetellä - itsekin olen tällaisen mittauksen tehnyt ME:n jälkeen). Sen sijaan käsittääkseni edellytetään, että reitin mittaaja tai joku muu riittävän pätevä mittaaja on paikan päällä seuraamassa että reitti rakennetaan ja juoksu todella toteutuu reitinmittausdokumentin mukaisesti (tai tämä voidaan muulla tavoin vahvistaa). Validaatiota (tarkistusmittausta) voidaan käyttää aina tarpeen vaatiessa, mm. silloin kun reitille haetaan korkeampaa statusta (esim. kansallisen tason mittauksesta AIMS'in kalenteriin), tosin tällöinkin käytännössä usein mittaus tehdään ihan normaalisti SCPF-kerrointa käyttäen. Tyypillinen validaatio- eli tarkistusmittaustilanne on se, kun AIMS-reitti 5 vuoden välein sääntöjen mukaan mitataan uusiksi vaikka reitti ei ole muuttunut miksikään. Muiden kuin mittaajien kannalta tavallisen virallisen mittauksen ja validaation ("tarkistusmittauksen") ero on täysin merkityksetön, joten termi "tarkistusmitattu" on aivan turhaan sotkemassa muutenkin valitettavan sekavaa tilannetta reittien virallisuuden suhteen. Anyway, ikävä juttu tämä Forssan tapaus. Sai minutkin pitkästä aikaa poikkeamaan foorumilla. Reitit tulevat mitatessa ainakin minulle jollakin tapaa aika vahvasti "omiksi ja rakkaiksi", on se sen verran aikaavievää ja perusteellista hommaa. Eikä näille rakkailleen ikinä toivoisi käyvän niin kun nyt on Forssan maratonreitille käynyt ...
 12. Kertoisiko joku tietämättömälle, että ketkä ovat liikkeellä ja ovatko kaikki saaneet Kreikasta rukkaset? Nykyisin kun pistäydyn vain kerran vuodessa syyskuun lopulla Juoksufoorumissa, niin en oikein malta kaikkea kahlata päästäkseni ajan tasalle Vaan onpa hienoa seurata kahta näin uljasta tapahtumaa yhtä aikaa ... Ja mitäs seremonioita sitten patsaalla? Hörppy viereisestä Aurajoesta ja seppele?
 13. No niin, saa nähdä onko Sekiya tehnyt kaulaa tällä tasaisella osuudella sen jälkeen kun muut vähän vuoripätkällä tavoittivat ... Suomalaisista Lyrkiassa näyttäytyneet Keijo, Ari L., Karppi ja Tuula! Luusalon nimi ilmestynyt keskeyttäneiden listaan Edit: No niin, Lantink jäänyt tasaisella reilun parin tunnin pätkällä lisää 18 min, ero nyt 23 minsaa. Edit 2: Ja Lantink'in tavoin myös Bergen'in vuorihurjastelu on kostautunut. Sekiya vanhana kettuna vie tämän kyllä niin varmasti kuin joku Spartathlonissa voi varmaa olla ... Hyvää yötä ja nukutaan peukut pystyssä suomalaisille! Edit 3: Lyrkiaan ainakin näyttää suomalaisia tulevan ihan mukavaan tahtiin ... Edit 4: Christofferssen jatkaa kovaa. Nestanista Alea-Tegeaan prikulleen samaa vauhtia Sekiyan kanssa ja noussut nyt jo neljänneksi, odotetusti ohi Sakai'n, mutta myös Thalmann'in, joista ei vielä tietoa 195:ssä ... Nukkumaan piti mennä ... mutta kun Lyrkiaankin on suomalaisista enää tulematta Edwin & Numeroukko ja aikaa vajaat 10 minsaa, niin täytynee nyt katsoa vähän heidänkin peräänsä. Edit 5: Suomen hitain Suomen nopeimpana Nestanissa!
 14. Lyrkian ja Nestanin välillä ei ihan kärjessä siis mitään dramaattista tapahtunut väliajoista päätellen. Kovimmin kärjessä meni kolmanneksi noussut Berge 2.50, sitten Lantink 2.52, Christoffersson 2.54, Thalmann 2.59 ja Sekiya 3.06. Eli on siinä sentään Bergen ja Sekiya eroa 16 minuuttia. Gudin tuli 3.09 ja Lukas 3.14, mutta Sakai viipyi 3.25 ja muilla nyt jo Nestaniin "kirjautuneilla" menikin sitten sinne 3.30-4.00 välille aikaa tuolla 23,5 km:n taipaleella.
 15. Niin, mikäs tässä on valvoessa, kun tietoa pukkaa aivan ennennäkemättömän tehokkaasti. Päivitystä Lyrkiasta: 58 24:33 202 JUMISKO JUHA FINNISH M Nyt näyttää tuloksia tippuvan molemmilta pisteiltä ihan reaaliajassa!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy