Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Lauri.H

Jäsenet
 • Posts

  1 884
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Lauri.H

 1. Reilusti eläkeläisetkin suoriutuu hommasta normaalien aikarajojen puitteissa. Miksei siis työikäiset naisetkin? Eikä ole. Keskimääräiset suoritusajat on 4+ h, mutta alle 5 h niin naisilla kuin miehillä.
 2. Sanoisin että laskuri antaa jokseenkin hyvän arvion alueistasi. Peruskestävyysharjoitteluun 150 molemmin puolin on hyvä ja sitähän saa tosiaan olla suurin osa harjoittelusta.
 3. Jos se on sallittu säännöissä niin ei kai siinä ole mitään muttia. Siinäpähän auttoi.
 4. Flunssaa kaksi viikkoa takana. Jokohan ensi viikolla pääsisi liikkumaan.
 5. Tuli kieltämättä aloittajan viestistä tämä skenaario enemmän mieleen. Keski-ikäinen mies huohottamassa kannoilla. Se ei ole kisa jos toinen ei tiedä sen olevan kisa. Muuten se on vaan jahtaamista.
 6. Koko viikko flunssaa tähän mennessä. Töissä pystyy käymään kun on istumatyö, mutta lenkille ei ole asiaa.
 7. Ma 5.9. Lepo. Flunssa tekee tuloaan. Tänään ei vielä ollut mikään ihan hirveä olo, joten töissä pystyy kyllä käymään. Poika oli poissa hoidosta. Katsellaan lenkkejä olotilan mukaan. Voihan se olla, että nyt olisi hyvä paikka pitää hieman kevennetty viikko ja lepäillä kun edelliset kolme viikkoa on olleet hyvää nousua. Pitää suunnitella päivä kerrallaan.
 8. Su 4.9. TV-pitkä (PK2) / 2:02 / 22.3 km @ 5:28 min/km / 148 (76%) / juoksuindeksi 65 sis. lopussa 6 x 50 m / 1 min Jatkumoa edellisten viikkojen progressiivisesti piteneviin pitkiksiin. Eväänä noin 7 dl vettä juomarepussa. Viimeisten 5 viikon ajalta on nyt neljä pitkistä ~90 - 120 min aina 10 min nostoilla ja tässä mietin onko enää tarvetta kasvattaa pitkiksen pituutta ajallisesti vai käyttääkö energiaa johonkin muuhun. Kymppiä varten ei lienee mitään kovin pitkiä pitkiksiä tarvi tehdä vaikka vahva aerobinen kuntopohja onkin tärkeä. Lenkin pidentämisen sijaan voisi vaikka yrittää lisätä lenkkien kokonaismäärää viikossa ja sitä kautta hakea suurempaa kuormitusta. Viikossa siis kuitenkin säilyisi yksi kahden tunnin pitkis. Viikko 36 yhteensä: 6 harjoitusta (1 lepopäivä) 6 h 19 min (ka. 1 h 3 min) 67.0 km (ka. 11.2 km) Hyvä viikko perusharjoittelua.
 9. La 3.9. TV-kevyt (PK1) / 0:38 / 6.3 km @ 6:08 min/km / 129 (66%) / juoksuindeksi 67
 10. Pe 2.9. TV-perus (PK2) / 1:10 / 12.8 km @ 5:31 min/km / 139 (71%) / juoksuindeksi 68 Leppoista hölkkää.
 11. To 1.9. TV-kevyt (PK1) / 0:39 / 6.3 km @ 6:19 min/km / 128 (66%) / juoksuindeksi 67
 12. Uinnista saat helposti maksimit jos vähäänkään käyt harjoittelemassa oikeaa vaparin tekniikkaa. Siihen ei vielä mitään hirveää kuntoa tarvi vaan kohtuullisella tekniikalla voit vetää mukavuusalueella tuon uinnin ja saat täydet pisteet. Hiihtotestiä varten voit totuttaa käsiä esimerkiksi rullaluistelemalla sauvojen kanssa. Samalla toimii hyvänä vaihteluna.
 13. Ke 31.8. TV-perus (PK2) / 1:10 / 13.2 km @ 5:18 min/km / 149 (76%) / juoksuindeksi 63 sis. 5 x 50 m / 1 min Perusfiilis. Kaikki paikat tuntuu hyvältä ja missään ei tunnu väsymystä. Lenkin aikana jopa mietti treenaako sitä ihan tosissaan kun ei väsytä enempää. Taidan kuitenkin ennemmin valita pienen aliharjoittelun kuin yliharjoittelun. Elokuun 2016 yhteenveto Juoksuharjoituksia: 24 kpl Täysiä lepopäiviä: 7 kpl Kokonaiskesto: 21 h 18 min (keskim. 53 min/lenkki) Kokonaismatka: 224.5 km (keskim. 9.4 km/lenkki) Alla kuvaaja, jossa palkein merkitty päivittäinen juoksumatka ja viivakuvaajana juoksuindeksi. Juoksuindeksi (kuvaa vauhdin ja sykkeen suhdetta, isompi luku = parempi) ainakin on selkeässä nousussa, joten eiköhän tässä jotain tehdä oikein.
 14. Ma 29.8. Lepo. Töissä oli ihmeen flunssainen olo joka meni kuitenkin ohi iltaa kohden. Tämän takia en kuitenkaan lepopäivää pitänyt vaan ihan muuten vaan. Ti 30.8. TV-kevyt (PK1) / 0:38 / 6.2 km @ 6:11 min/km / 133 (68%) / juoksuindeksi 64 Ihan normaali olo onneksi ja jalat oli höyhenen kevyet.
 15. Ei tuossa silti ole mitään järkeä. Vauhtiskaala ei ole lineaarinen, joten jos tekee yhdellä vauhdilla jonkun normalisoinnin ja katsoo paljonko on ero niin se sama ero vauhdissa (eli tuo olettamasi 18 s/km) ei ole enää järkevä kun se skaalataan 100 m tai 100 km matkoille.
 16. Vai että annoit naisille 18 s/km hyvää. Mikä järki tässä laskussa ja tuossa hattuvakiossa on?
 17. Lauri.H

  Ironman 70.3 Itävalta

  Niinpä taisi olla. Sehän vaikuttaa tulokseen ihan kohtuudella.
 18. Komppaan edellistä ainakin jalkaväkitouhujen osalta sillä niistä minullakin on kokemusta. Niissä hommissa pärjäsi ihan hyvin kun cooperissa juoksi noin 3000 m ilman romuja ja kuntosalilta oli jotain taustaa. Erikoisjoukkomiehille vaatimukset on varmaan vaan pari napsua kovemmat, mutta vaadittavan kestävyyden ja voiman suhde lienee melko samaa tasoa.
 19. Lauri.H

  Ironman 70.3 Itävalta

  Konasta on vaikea sanoa. Se on niin omanlaisensa kilpailu. Sitten on myös kilpailujen pro-sarjan taso joka ei ole missään muualla niin kova kuin Konalla, ymmärrettävistä syistä. Joku tuppukylän Ironmanin voitto on paperia silloin kun puhutaan kirkkaimpien mitallien tavoittelusta ja oikeasti kovat kisaajat pyyhkii muilla pro-sarjalaisilla lattiaa. En tarkoita että Kaisa olisi lattialle pyyhittävien joukossa välttämättä, mutta niin kauan kuin evidenssiä ei ole toiseenkaan suuntaan niin en vielä ole ripustamassa suomenlippua salkoon. Toivoa voi tietenkin kaikenlaista ja kaikki mahdollinen tsemppi Kaisalle viimeistelyyn. Vaatii hirveästi päästä täältä pienestä kylmästä pohjolasta Havaijille!
 20. Lauri.H

  Ironman 70.3 Itävalta

  Viime vuonna ko. kisan vei ilmeisesti Daniella Ryf ajalla 4:11. Melkoinen ero jos tänä vuonna voittoon riitti 4:30. Olikohan olosuhteet kuinka erilaiset vai onko tyyppien välinen ero vain niin suuri?
 21. Aika hyvin vetäisit siihen mitä itse arvelin. Muista että kunto koostuu myös jalkojen kestävyydestä. Ilman lihaskestävyyttä ei ole kuntoa. Pitkät lenkit on osa sitä kokonaisuutta jolla rakennetaan maratonille riittävä lihaskestävyys. Toinen erittäin tärkeä, ehkä jopa pitkiä lenkkejä tärkeämpi, tekijä on harjoittelun kokonaisvolyymi. Juoksemalla paljon oppii juoksemaan paljon (pitkälle).
 22. Kyllä puolikkaan kisavauhti saa tuntua vähän ahdistavalta VK harjoituksessa. Jotenkin muistelen esim. omaa puolikkaan kisaa parin vuoden takaa jolloin juoksin 1:34:xx niin kisapäivänä vasta asetin jonkinlaisen varovaisen tavoitteen. Löin mittariin 1:40 tavoitteen. Sitä ennen treeneissä olin juossut lähinnä ~10 km tasavauhtista VK lenkkiä noin 4:30-4:40 min/km vauhdilla. Aina tuntui lopussa raskaalta ja puolivälissäkin ahdisti. Treenit ei todellakaan tähdänneet mitenkään hyvin suunnitellusti puolikkaalle vaikka ajoissa sinne olinkin ilmoittautunut. Kisapäivänä ei kuitenkaan vauhti ahdistanut ja pystyin käytännössä pitämään vauhdin tuplasti pidempää mitä yksin harjoituksessa. Se on varmaan se adrenaliini yhdistettynä kohtuullisen levänneeseen kehoon mikä tekee paljon. Ei sulla ole mitään hätää. Kyllä se menee!
 23. Su 28.8. TV-pitkä (PK2) / 1:52 / 20.1 km @ 5:32 min/km / 149 (76%) / juoksuindeksi 63 sis. lopussa 4 x 50 m / 1 min Eilisen myrskyn jälkeen tuli oikein nappi keli lenkkeilyyn. Aurinko paistaa ja lämpötila ~11°C. Ensimmäiset 5 km meinasi oksettaa kun suoraan lounaan päälle lähdin jolkottelemaan. Eipä tehnyt mieli evästellä sen kummemmin. Vettä oli mukana noin 4 dl. Saattoi olla toistaiseksi tämän vuoden pisin juoksulenkki. Ei häävisti ole tullut pitkiä lenkkejä tehtyä. Viikko 34 yhteensä 6 harjoitusta / 5 h 42 min / 60.1 km Ihan tuli passeli määrä juoksua. Elokuun kilometrisaldokin pyörähti yli 200 km (nyt 205 km). Siitäkin ennätys tälle vuodelle. Eilen olisi tosiaan ollut tarjolla Oulun juoksu 10 km kisa. Keli olisi kisan aikana ollut varmaan ihan ok lukuunottamatta kovaa tuulta. En kuitenkaan nyt sitten lähtenyt sinne vaikka viime viikolla sellaista mahdollisuutta pohdiskelinkin vaan lähdettiin tuttavaperheen lapsen synttäreille. Minulla ei ole nyt ihan akuuttia tarvetta saada tulosta tai tietoa siitä mikä kunto on. Edellisestä testistä on kuitenkin vasta 3.5 viikkoa, joten eiköhän se vielä hetken vältä. Päivitetään testitulosta joskus syyskuun puolella taas. Kun pelkkää PK harjoittelua tulee tehtyä niin ei se kunto muutenkaan kehity mitenkään älyttömän nopeasti. Takana on nyt sellaiset 9 viikkoa PK harjoittelua ja ainakin seuraavat 3 tulee menemään samalla kaavalla. Sitten on aika ottaa vähän VK lenkkiäkin mukaan ohjelmaan.
 24. La 27.8. TV-kevyt (PK1) / 0:38 / 6.3 km @ 6:10 min/km / 129 (66%) / juoksuindeksi 66 Ei ollut eilisistä akilleksen kolotuksista tänään tietoakaan. Jospa se olisi ollut joku hermojumi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy