Jump to content
Juoksufoorumi.fijukkar

Jäsenet
 • Content Count

  93
 • Liittyi

Community Reputation

38 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3260
 • 10km
  40.15
 • Puolimaraton
  1.30
 • Maraton
  3.15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulla rannemittari (F235) käytössä 24 h. Sen ilmoittama alin yösyke on melko pätevä palautumisen ja kunnon mittari. Tosin olen huomannut, että järkevien lukujen saaminen, ainakin mulla, edellyttää aamuharjoittelua. Silloin nukkumaan mennessä on palautuminen jo pitkällä kovastakin harjoituksesta. Kovemman iltatreenin jälkeen en osaa arvoa tulkita, koska treenirasitus pukkaa liiaksi päälle vielä nukkuessa ja syke nousee korkeaksi. Johtuu varmasti myös siitä, että lähes aina juoksen aamulla ja en siis ole tottunut koviin treeneihin illansuussa. Joskus yösyke ennakoi myös tulevia tulehduksia, muttei aina. Samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa unen laadun ja pituuden tärkeydestä palautumisessa ja rasituksen mittarina.
 2. Miksi vetojen välissä oli 2 min palautus? Sillä on mielestäni merkittävä vaikutus tulkintaan. Oon ollut pari kertaa testissä ja ne on vedetty ilman palautusta. Pysähdys vain verinäytteen ajaksi.
 3. jukkar

  Nike Epic React Flyknit

  Ekat Niket ikinä ja hieno kokemus! Jouduin palattamaan NB 890 epäsopivina ja sain tilalle Epic Reactit. Lievää epäluuloa tuntien marssin kotiin ja ekalle lenkille. Ensivaikutelma oli vähän "paksun" oloinen, mutta heti huomasin mitä tarkoittaa vakaus juoksukengistä puhuttaessa. Löysiin New Balanceihin verrattuna ero oli huikea. Vaimennus on hyvä ja silti kengät on kevyet. Nyt on takana n.200 km ja taidan tästä eteenpäin juosta lähes kaikki lenkit näillä vaikka komerossa on uudet NB Sonicit.
 4. Toimiiko Polar H10 halvempien Garminien parina, käytössä FR 235?
 5. jukkar

  Twilight run 2019

  Juoksin puolikkaan tuolla pari vuotta sitten. Ihan ok ja asiallinen tapahtuma ainakin sen perusteella. Reitti on suht tasainen, seurailee merenrantaväyliä. Altis sijaintinsa vuoksi tuulille. Mutkia on aika paljon, joka loppukankeuden vallatessa ei ole mukavaa. Osa reitistä hiekkapohjasta, 10 km kiekalla ehkä noin 2 km. Muuten en osaa järjestelyistä sanoa: en eksynyt, joten merkinnät ja opastus riittäviä. Tosin tuo seutu on useasti mulla käytössä myös treenatessa, eli tuttuja nurkkia. Juomapuolesta en osaa sanoa, kun en käytä niitä palveluja puolikkaalla.
 6. Olen juossut San Sebastianin (Donostia) ja Frankfurtin. Jälkimmäisessä on ihan ylivoimainen logistiikka: suoria lentoja hyvä valikoima ja hotelleja runsaasti ihan tapahtuma-alueella. Yövyin Maritim hotellissa, jonka edestä oli lähtö, siis lähtökarsinaan 100 m hotellin ovelta! Ei voinut valittaa. San Sebastianiin oli meillä lennot Bilbaon kautta, välilasku Munchenissä. Vuokrasimme auton, mutta kaupunkien välillä myös hyvä bussiyhteys, mm. suoraan Bilbaon lentokentältä. Sää oli molemmissa näillä kerroilla samanlainen, koleaa ja alle 10 astetta. Frankissa oli lisäksi aika navakka tuuli, joka oli vastainen 25-35 km. SS:ssä ei tuuli haitannut. Reitit molemmissa tasaisia. Frankissa haasteena alussa eka 5 km, kun reitti mutkittelee keskustassa. Kadunkulmien 90 asteen käännöksissä porukka ruuhkaantui, helpotti vähitellen matkan edetessä. Tätä samaa oli nyös SS:ssä, koska puolikas lähti muistaakseni samalla kertaa ja juoksijoita oli runsaasti. Molempien tapahtumien järjestelyt hyviä, Frankfurt pari kokoluokkaa suurempi tapahtuma, joten esim. expo paljon suurempi. Urkkajuomasta ei kummassakaan kokemusta, kun mulla käytössä geeli+vesi yhdistelmä. SS oli juoksijan kannalta hyvä, että vesi tarjottiin pienissä pulloissa, joista pystyi juomaan paljon mukia paremmin.
 7. Onko kokemuksia Yorkshire maratonista Yorkissa lokakuussa? Kiinnostaisi.
 8. jukkar

  Garmin Instinct

  Uusimmassa Juoksijassa myönteinen arvio Garmin Instinctistä. Ihan vieras malli tämä, enkä löytänyt alempaa tästä ketjusta tätä kelloa otsikoissa. Jutun mukaan siis pääasiassa seikkailukello, mutta mainitut ominaisuudet ihan hyviä juoksuunkin. Onko kokemuksia tästä juoksukellona? Kuinka ominaisuudet vertautuu esim. 235:een tai 735:een.
 9. jukkar

  New Balance

  Jonkin aikaa toisina tossuina ollut NB Sonic. Miellyttävä ja kevyt, vahva suositus. Samoin on ollut hyvä NB Impulse.
 10. Aamujuoksu on muualla yleisempää ilmaston vuoksi, veikkaan. Melkein kaikkialla muualla paitsi Suomessa vähintään 2-4 kk on liian kuuma juosta illansuussa.
 11. Mielenkiintoista lukea kuinka mystistä monelle aamulla harjoitteleminen on. Väitän, että pienellä totuttelulla se ei eroa suurella osalla mitenkään mistään muusta ajankohdasta. Täysi vatsa/tyhjä vatsa keskustelukin on mielestäni vähän epäoleellista. Oleellista on palautuminen edellisestä harjoituksesta. Illalla pitää syödä aavistuksen verran tukevammin, mutta eniten merkitystä on sillä, että palautuminen on täyttänyt lihasten energiatasot: sokereilla mennään eka 1,5 h joka tapauksessa ja sen pidempää treeniä ei useimmilla ole pl. pitkis (jos tavoitematka on maraton tai lyhyempi). Oon treenannut aamuisin jo 5,5 vuotta, todella mukavaa, enkä vaihtaisi illansuutreeneihin! Hienointa on ajankäytön parantuminen. Tuntuisi kummalliselta käyttää joka päivä 1,5-2 h suihkuineen ja venyttelyineen illansuussa, aamulla klo 6-8 on siihen juuri oikea aika!! Meitä on moneksi;)!
 12. Suomessa energiasektori kaikkiaan on suurin khk lähde, noin 70 %. Siitä liikenne on noin 30 %. Maatalouden koko potti Suomessa on neljännes päästöistä. Eli siis paljon. Mutta toisin kuin yleensä luullaan se ei johdu maidon- ja lihantuotannosta, joiden osuus maatalouden potista on vain 20 %, eli kaikista khk päästöistä 5 %. Suurin osa ruuantuotannon päästöistä Suomessa tulee peltomaasta. Urheilijan protskulähteistä broileri on erinomaista myös ilmastonäkökulmasta: broiskun kulutuksen (25 kg/hlö) osuus suomalaisen hiilijäljessä (10 800 kg) on 0,7 %.
 13. Tuo kommentti, että mittari reagoisi vain liikkumattomuuteen on aika yllättävä. En ole kertaakaan huomannut garminin väittäneen nukkuvani leffaa katsoessani. Nukahtamisaika osuu mielestäni todelliseen ajankohtaan ja olen ollut siinä uskossa, että se perustuu sykkeen analyysiin.
 14. Garminmiehen reagoitava! FR 235 ilmoittaa minuutin tarkkuudella nukutun jakson, erottelee syvän ja kevyen unen osuudet ja ilmoittaa nocturnal sykkeen. Luettavissa mobiiliConnectissa heti etusivulla.
 15. Omakohtainen kokemus lliittyen ruokailurytmeihin, ei siis mitään faktapohjaa! 15 vuotta sitten elämäntilanne oli noin vuoden ajan erittäin kiireinen. En harrastanut tuohon aikaan juoksemista enkä muutakaan liikuntaa, lukemat 181 cm/85 kg ja paino hitaassa mutta varmassa nousussa, ikää 39 v. Olin siihen asti elänyt säännöllisillä ruoka-ajoilla. JOKA aamu kunnon aamupala leipineen ja puuroineen. Tuona vuonna kävi kuitenkin monesti niin, että en kerinnyt syömään aamiaista, vaan eka ruoka oli lounas. Aluksi olo oli kurja, mutta sitten huomasin, että elimistö tottui syömättömyyteen aamulla. Mutta mielenkiintoisin muutos olikin muuta! Kun jätin aamiaisen väliin ja söin normaalin lounaan puolen päivän jälkeen, sen jälkeen nälän tunnetta ei tullutkaan iltapäivällä, vaan jaksoin helposti syömättä klo 17-18 asti. Ja edelleen senkin jälkeen veren sokerit ja tuntemus myöhemmin illalla hyvät. Söin ehkä illalla vähän normaalia enemmän, mutta silti kalorisaanti oli matalahko. Tämän seurauksena painoni tippui vuoden aikana noin 15 kg ja edelleeen myöhemmin vielä 2-3 kg. Olin silloin vakuuttunut, että hiilareiden syöminen aamiaisella on vahingollista aineenvaihdunnalle ja pistää verensokerin hallinnan sekaisin koko päiväksi. Tälle tuntemukselle ja kokemukselle ei liene mitään näyttöä ravitsemustutkimuksissa, mutta mulle aamupaasto toimi erinomaisesti. Toteutin tätä noin 5 vuotta. Kehitin sitä sen verran, että söin lasillisen yön yli veteen liotettuja leseitä aamiaiseksi. Oloni parani tämän seurauksena ja energiaa tuli paljon lisää. Merkittävin syy ilmeisesti oli suuri painonpudotus. Painon vähenemisen vuoksi myös juoksuharrastuksen aloittaminen sitten myöhemin oli aika helppoa. Nykyään syön suositusten mukaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy