Jump to content
Juoksufoorumi.fiKuntoliikkuja

Jäsenet
 • Content Count

  1 530
 • Liittyi

Everything posted by Kuntoliikkuja

 1. No joo, enpä tiedä muisteltaisiinko tuollaista "hymyssäsuin". Ainakin kilpakumppanien keskuudessa moinen ylimielinen tempaus varmasti herättäisi pahaa verta... Teresa Stadloberille olisin minäkin kyllä tänään suonut mitalin.
 2. Kyllä ovat ainakin Kari Härkönen, Mika Myllylä, Matti Heikkinen... kaikilla heillä MM-mitaleita vapaalla.
 3. Täytyy antaa iso hatunnosto Riitta-Liisa Roposelle upeasta hiihdosta tiistaina. Kun suksi kulkee näin hyvin, mikseipä hän jatkaisi uraansa vielä ensi vuoden olympiakisoihin.
 4. Kuntoliikkuja

  SM-hallit

  Tänään kisoissa syntyi hienosti kaksi uutta Suomen ennätystä. Naisten 1500 metrillä tosin TV-selostajat olivat ihan pihalla väliajoista (tai ilmeisesti eivät seuranneet niitä ollenkaan) ja vasta maalissa hoksasivat että ennätys syntyi.
 5. Kun vielä käytin sykemittaria niin huomasin samaa, eli että sykkeet ovat keskimäärin matalammat hiihtäessä (enimmäkseen pertsaa). Tekniikka, maasto, keliolosuhteet ym. varmasti vaikuttavat asiaan. Esim. jos hiihtotekniikka on epätaloudellista niin sykekin on silloin korkeampi. Itse en nykyään enää seuraa sykkeitä hiihdossa enkä juoksussa; sopivan rasitustason luulen osaavani tunnistaa muutenkin (tosin luulo ei kyllä ole aina tiedon väärti...)
 6. Kyllä se pertsakin siitä lähtee sujumaan kun saat vähitellen tekniikan uomiinsa (ja välineet kuntoon). Vapaan hiihtotekniikka sinulla ilmeisesti on hyvin hallussa, kun pystyt noinkin paljon kovempaan vauhtiin samoilla sykkeillä.
 7. Nyt Bidenin valinnalle on vihdoin tullut kongressissa vihonviimeinenkin vahvistus. Trump on kyllä vahva ehdokas USA:n historian surkeimmaksi presidentiksi.
 8. Pätee ehkä Henrik Ingebrigtsenin kohdalla. Päinvastaisiakin esimerkkejä huipputasolta on, esim. Ingrid Kristiansen: Kuntoilijan ilman muuta kannattaa joka tapauksessa monipuolistaa harjoitteluaan talvisin myös hiihdolla jos se vain on mahdollista, ellei sitten satu inhoamaan lajia niin paljon ettei hiihtäminen tule missään nimessä kyseeseen :)
 9. Laitanpa tuosta treenistä videopätkänkin tähän. Myös Ingrid on päässyt jo mukaan samoihin treeneihin kuin vanhemmat veljet ja hän mainitsee tuossa aika hurjalta kuulostavan tavoitteenkin... 1028317998_NRKTVTeamIngebrigtsen2.episode(Sesong4)-GoogleChrome2020-12-2211-13-16_Trim.mp4
 10. Team Ingebrigtsen -sarjasta on nyt nähtävissä kauden 4 kaksi jaksoa (vaatii VPN:n maarajoitusten vuoksi): https://tv.nrk.no/serie/team-ingebrigtsen Tässä pari kuvakaappausta kevään 2020 ratatreeneistä:
 11. Italialaismies lähti kävelemään riideltyään vaimonsa kanssa - löytyi viikon kuluttua 450 kilometrin päästä
 12. Kärkikaksikon ero on kaventunut, nyt sitä on alle kilometri kun Håkansson oli aiemmin karussa jo monta kilometriä. 100 mailin kohdalle on "enää" maratonin verran matkaa. 100 mailin ME:hen ei ole enää mahdollisuuksia; loppu pitäisi juosta n. 3.30/km jos oikein laskin... ja vauhti ei näyttäisi olevan ainakaan kiihtymään päin.
 13. Ok; tässä kisassa hän ainakin juoksi alkajaisiksi noin 3 tunnin maratonin eli suht. reipasta vauhtia kuitenkin kisan pituuteen nähden. Mielenkiintoista kyllä myös nähdä mihin tulokseen johdossa oleva Håkansson pääsee. Kohta hän on juossut 102 km ja aikaa kulunut 7:20. Voipi olla että hänkin "hieman" hiipuu myöhemmin, mutta voin toki erehtyä pahastikin...
 14. No nyt löytyi tulosseurantalinkki: https://racetracker.no/events/2020/moon-valley-24h/ Keskivauhti on edelleen hyvää, mutta tällä hetkellä ei enää mennä siis läheskään sitä vauhtia.
 15. En ole muuta seurantaa itse löytänyt kuin tuo YouTube-livevideo. Siihen tulee aika ajoin näkyviin paljonko kukin kilpailija on edennyt. Jornetin vauhti on hidastunut jo lähelle 5 min/km ja vielä pitäisi jaksaa reilut 200 km. En kyllä usko että ainakaan hän ME:tä rikkoo.
 16. Tällä hetkellä Conrad Håkansson johtaa ja on reilun kilometrin edellä Jornetia kun on juostu 80 km noin ajassa 5:45. ME-vauhtia siis ainakin vielä.
 17. Tänäänkin Mäen meno näytti vahvalta aina välierään saakka, mutta muut olivat siinä vaan vielä kovempia. Hienoa että Hakolallakin alkaa taas vähitellen kulkea; toivottavasti paikat pysyvät kunnossa.
 18. On juossut heti kättelyssä noin 3h maratonin. Saas nähdä miten jaksaa.
 19. Lunta on täällä Koillismaalla ainakin 30 cm ja lisää tulee vaan. Tänä aamunakin sai mukavan aamuverryttelyn kun heilui kolan ja lapion kanssa. Juu en pilaile, kyllä talvella pitää olla lunta ja mielellään reilustikin. 🙂
 20. No vihdoinkin se Don älysi tunnustaa tappionsa. 😄
 21. Tänäänkin Mäen meno näytti ylivoimaiselta aina siihen välierävaiheen kompurointiin saakka. Ellei Vuorinen olisi kaatunut vuorostaan finaalissa, olisi tänään tuloksena ollut luultavasti kakkossija, sen verran tuo välierän kaatumisen jälkeinen rynnistys vielä Mäen mukaan jäsenissä painoi. Toivottavasti viikon päästä Rukalla ei tule haavereita (tosin ainahan niitä sprinteissä tulee, mutta jos nyt ei tällä kertaa ainakaan suomalaisille).
 22. Aikoinaan kerrottiin myös juttua että eräs epäonninen varas olisi 1970-luvulla saanut peräänsä poliisi Lasse Virenin. Kiinni jäi tietysti. Virenhän kyllä työskenteli tuolloin poliisina mutta ei ole tainnut vahvistaa pitikö joskus ottaa juoksemalla varas kiinni.
 23. Tuossa treenissä siis 200 m vetoja 20 kpl joista viimeinen aikaan 25.8. Kovaa kyytiä tuokin.
 24. Ei niihin tarvitse liittyä mitään "hämärää". Ao. artikkelissa on hieman valotettu miksi niiden laskemisessa kestää: https://news.sky.com/story/us-election-2020-why-is-the-result-taking-so-long-to-declare-12124418 Eli: - jokaisessa osavaltiossa on toisistaan poikkeavia säädöksiä missä vaiheessa postiääniä saa alkaa laskea; joissakin sen saa aloittaa vasta vaalipäivänä - laskemisen takaraja on esim. Alaskassa 12.11., Pohjois-Carolinassa 10.11., Washingtonin osavaltiossa 23.11. - postiäänien läpikäynti kestää kauemmin, koska niiden pitää läpäistä monivaiheinen
 25. No ei kyllä olisi iso yllätys vaikka Trump yrittäisi tuotakin... Tosin jos Biden voittaa kaikki ne osavaltiot joissa johtaa ääntenlaskentaa tällä hetkellä, hän saa laskujeni mukaan 306 valitsijamiestä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy