Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kuntoliikkuja

Jäsenet
 • Content Count

  1 112
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

101 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3500
 • 10km
  37.53
 • Puolimaraton
  1.23.06
 • Maraton
  3.11.24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sandra Eriksson kertoo mielenterveytensä järkkymisestä: https://yle.fi/urheilu/3-10649502. Kunnioitettavan rohkeaa uskaltaa puhua vaikeasta asiasta näin avoimesti ja toivottavasti tämä ulostulo auttaa omalta osaltaan häntä elämässään eteenpäin. Yleisestikin olisi hienoa jos mielenterveysongelmien kohdalla virheelliseen tietoon pohjautuvat haitalliset asenteet ja ennakkoluulot pikkuhiljaa hälvenisivät.
 2. Jep jep. 😄 Mutta ehkä kannattaa huomioida myös että "Peruna on kolesteroliton ja lähes rasvaton. Lisäksi potuista löytyy erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja, kuten c-vitamiinia ja kaliumia. Perunoiden proteiini on ravitsemuksellisesti hyvälaatuista."
 3. Kannattaa monestakin syystä syödä perunaa pastan ja riisin sijasta! https://yle.fi/uutiset/3-10625418
 4. Miesten parisprinttimitali on joukkueella Niskanen-Hakola MM-kisoissa täysin realistinen tavoite ja kultakin mahdollinen jos kaikki osuu kohdalleen eikä mitään suksi/sauvarikkoja tai vuoden 2017 MM-kisojen kaltaisia haavereita satu. Tosin Kläbo on kyllä parhaimmillaan pelottavan ylivoimainen. Lisäksi Venäjän parhaat eivät nyt olleet Lahdessa mukana. Tosiaan tuo naisten joukkue Kerttu+Anne kuulostaisi juuri nyt hyvältä, ellei Krista ole mukana.
 5. Linkissä juttu lasten latuhöylästä jolla saadaan aikaan lapsille luonnollisemman hiihdon mahdollistava kapeampi latu: https://yle.fi/uutiset/3-10635469 "Lasten hiihtoharrastuksen hiipumisesta on oltu huolissaan vähälumisten talvien takia. Parina talvena lunta on ollut kunnolla ja Jorma Hyytiä toivoo, että lapset saisivat nyt paljon onnistumisen kokemuksia ladulla. Sillä tavalla hiihdon pariin saadaan lisää lajiin sitoutuneita harrastajia."
 6. Sähköauto ei ole ollenkaan niin ympäristöystävällinen kuin monet luulevat, kun koko elinkaari, sähkön tuotantotapa ja esim. akkujen valmistuksen ympäristövaikutukset otetaan huomioon. Kestävästi tuotetulla biopolttoaineella toimiva polttomoottoriauto voi siksi hyvinkin olla parempi vaihtoehto.
 7. Kokoomuslaiset ovat kyllä ainakin hyvin edustettuina näiden kyseenalaiseen valoon joutuneiden yksityisten terveys- ja hoivafirmojen johtoportaissa. Kyllähän se oli arvattavissa mitä siitä näillä aloilla seuraa kun bisnes ja osakkeenomistajien etu on pääasia. Yksityisen terveysbisneksen etuahan kokoomus koettaa ajaa myös soteen väkisin ymppäämällään valinnanvapaudella. Mielestäni kuitenkin terveydenhuolto, varhaiskasvatus, vanhusten hoiva ym. ovat aloja joihin ei bisnes ja voitontavoittelu yksinkertaisesti sovi. Vähintäänkin sen pitää olla niissä tiukasti rajattua ja säädeltyä.
 8. Ks. tuo edellinen viestini, siinä pari tutkimusta.
 9. Tässäpä pari tutkimusta: https://www.tervekoululainen.fi/ylakoulu/fyysinen-aktiivisuus/nuorten-liikuntaharrastukset/ https://www.stat.fi/til/akay/2009/03/akay_2009_03_2011-05-17_kat_006_fi.html
 10. Juu, tosin sanaa "puuma" käytetään nykyään muissakin yhteyksissä kuten tiennet...
 11. Ihan oikea puuma siis uutisen mukaan kyseessä... https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f9e5477f-095e-4824-9223-835160683ad6
 12. Lapset hiihtävät mielellään jos vain olosuhteet sen sallivat. Näitä tutkimuksia on monenlaisia ja ainakin nuoremmissa ikäluokissa hiihto on ollut viiden suosituimman lajin joukossa. Monesti teini-iässä tai siinä vaiheessa kun nuori lähtee kotoa opiskelemaan niin hiihtoharrastus voi pakottavistakin syistä (opiskelupaikkakunnalla ei latuja lähellä, lumen puute ym.) jäädä vähemmälle tai loppua kokonaankin, mutta innostus voi syttyä myöhemmin uudelleen.
 13. Tässä vielä niitä Göteborgin 1995 muistoja. Noita kaikkia nimmareita en kyllä enää tunnista 🙂 mutta tuon toisen kuvan hymyilevän herran nimikirjoitus siellä ainakin joukossa on ja taitaapa olla myös Ato Boldoninkin.
 14. Vuonna 1995 innostuin jostain syystä keräämään Göteborgin MM-kisoissa aika monta nimmaria, mm. Haile Gebreselassielta, Ato Boldonilta, Roger Kingdomilta, Mikaela Ingbergiltä ja muutamalta muultakin. Myöhemminkin olen saanut joitakin, ainakin Virpi Kuituselta, Anssi Koivurannalta ja Antti Ruuskaselta. Lisäksi hyllyssä on Gordon Pirien "Running Wild" jossa miehen nimikirjoitus vuodelta 1965.
 15. Tuollaiset temput kuin kohdassa 2:25 ovat kyllä idioottimaisia. Kaveri lyö päänsä aika ikävän näköisesti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy