Jump to content
Juoksufoorumi.fiKuntoliikkuja

Jäsenet
 • Content Count

  1 531
 • Liittyi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Uskoisin että ihan aluksi kannattaa ottaa lenkkeily säännölliseksi rutiiniksi, eli n. 4-5 n. 30-45 min. pituista lenkkiä viikossa. Muina päivinä vaikka muita lajeja, jos intoa ja energiaa riittää, ja ainakin yksi lepopäivä viikossa. Yksi viikon lenkeistä vähän pitempi, eli kestoltaan aluksi n. 1 h ja siitä pikkuhiljaa pidentäen. Nyrkkisääntönä PPPP eli lenkin aikana pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta. Jos ei aluksi pysty juoksemaan koko aikaa, niin välillä kävellen. Silloin tällöin voi vaikka pitkän lenkin aikana ottaa lyhyitä (noin 10 s) spurtteja, niin nopeaakin juoksua tulee harjoiteltua.
 2. No joo, enpä tiedä muisteltaisiinko tuollaista "hymyssäsuin". Ainakin kilpakumppanien keskuudessa moinen ylimielinen tempaus varmasti herättäisi pahaa verta... Teresa Stadloberille olisin minäkin kyllä tänään suonut mitalin.
 3. Kyllä ovat ainakin Kari Härkönen, Mika Myllylä, Matti Heikkinen... kaikilla heillä MM-mitaleita vapaalla.
 4. Täytyy antaa iso hatunnosto Riitta-Liisa Roposelle upeasta hiihdosta tiistaina. Kun suksi kulkee näin hyvin, mikseipä hän jatkaisi uraansa vielä ensi vuoden olympiakisoihin.
 5. Kuntoliikkuja

  SM-hallit

  Tänään kisoissa syntyi hienosti kaksi uutta Suomen ennätystä. Naisten 1500 metrillä tosin TV-selostajat olivat ihan pihalla väliajoista (tai ilmeisesti eivät seuranneet niitä ollenkaan) ja vasta maalissa hoksasivat että ennätys syntyi.
 6. Kun vielä käytin sykemittaria niin huomasin samaa, eli että sykkeet ovat keskimäärin matalammat hiihtäessä (enimmäkseen pertsaa). Tekniikka, maasto, keliolosuhteet ym. varmasti vaikuttavat asiaan. Esim. jos hiihtotekniikka on epätaloudellista niin sykekin on silloin korkeampi. Itse en nykyään enää seuraa sykkeitä hiihdossa enkä juoksussa; sopivan rasitustason luulen osaavani tunnistaa muutenkin (tosin luulo ei kyllä ole aina tiedon väärti...)
 7. Kyllä se pertsakin siitä lähtee sujumaan kun saat vähitellen tekniikan uomiinsa (ja välineet kuntoon). Vapaan hiihtotekniikka sinulla ilmeisesti on hyvin hallussa, kun pystyt noinkin paljon kovempaan vauhtiin samoilla sykkeillä.
 8. Nyt Bidenin valinnalle on vihdoin tullut kongressissa vihonviimeinenkin vahvistus. Trump on kyllä vahva ehdokas USA:n historian surkeimmaksi presidentiksi.
 9. Pätee ehkä Henrik Ingebrigtsenin kohdalla. Päinvastaisiakin esimerkkejä huipputasolta on, esim. Ingrid Kristiansen: Kuntoilijan ilman muuta kannattaa joka tapauksessa monipuolistaa harjoitteluaan talvisin myös hiihdolla jos se vain on mahdollista, ellei sitten satu inhoamaan lajia niin paljon ettei hiihtäminen tule missään nimessä kyseeseen :)
 10. Laitanpa tuosta treenistä videopätkänkin tähän. Myös Ingrid on päässyt jo mukaan samoihin treeneihin kuin vanhemmat veljet ja hän mainitsee tuossa aika hurjalta kuulostavan tavoitteenkin... 1028317998_NRKTVTeamIngebrigtsen2.episode(Sesong4)-GoogleChrome2020-12-2211-13-16_Trim.mp4
 11. Team Ingebrigtsen -sarjasta on nyt nähtävissä kauden 4 kaksi jaksoa (vaatii VPN:n maarajoitusten vuoksi): https://tv.nrk.no/serie/team-ingebrigtsen Tässä pari kuvakaappausta kevään 2020 ratatreeneistä:
 12. Italialaismies lähti kävelemään riideltyään vaimonsa kanssa - löytyi viikon kuluttua 450 kilometrin päästä
 13. Kärkikaksikon ero on kaventunut, nyt sitä on alle kilometri kun Håkansson oli aiemmin karussa jo monta kilometriä. 100 mailin kohdalle on "enää" maratonin verran matkaa. 100 mailin ME:hen ei ole enää mahdollisuuksia; loppu pitäisi juosta n. 3.30/km jos oikein laskin... ja vauhti ei näyttäisi olevan ainakaan kiihtymään päin.
 14. Ok; tässä kisassa hän ainakin juoksi alkajaisiksi noin 3 tunnin maratonin eli suht. reipasta vauhtia kuitenkin kisan pituuteen nähden. Mielenkiintoista kyllä myös nähdä mihin tulokseen johdossa oleva Håkansson pääsee. Kohta hän on juossut 102 km ja aikaa kulunut 7:20. Voipi olla että hänkin "hieman" hiipuu myöhemmin, mutta voin toki erehtyä pahastikin...
 15. No nyt löytyi tulosseurantalinkki: https://racetracker.no/events/2020/moon-valley-24h/ Keskivauhti on edelleen hyvää, mutta tällä hetkellä ei enää mennä siis läheskään sitä vauhtia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy