Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kuntoliikkuja

Jäsenet
 • Content Count

  1 377
 • Liittyi

Community Reputation

552 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3500
 • 10km
  37.53
 • Puolimaraton
  1.23.06
 • Maraton
  3.11.24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuntoliikkuja

  Sää

  Lunta tullut taas lisää ja sitä taitaa olla jo ainakin 80 cm. En lumen ja hiihdon ystävänä todellakaan valita 🙂
 2. Nyt on uutisoitu, että sekä Bekele että Kipchoge osallistuvat Lontoon maratonille 26.4.2020: https://www.bbc.com/sport/athletics/51107844 Toivottavasti mitään loukkaantumisia tms. ei kummallekaan satu vaan että molemmat pääsevät viivalle huippukunnossa. Tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa.
 3. Iivolta ja Pertulta loistavat hiihdot tänään vapaalla. Etenkin Hyvärisen nousu maailman huipun tuntumaan ilahduttaa.
 4. Kiitoksia vaan, mutta esim. minä en kuulu laturaivoajiin vaikka hiihdosta tykkäänkin. Ikävää jos olet sellaisiin törmännyt. Enemmistö hiihtäjistä on kuitenkin fiksusti käyttäytyvää porukkaa; ainakaan minä en ole ikinä törmännyt ladulla huonosti käyttäytyviin tyyppeihin vaikka hiihtoa olen harrastanut 1970-luvulta saakka.
 5. Minusta, näin pohjoisessa asuvana, on raikas luminen talvisää oikein piristävää ja mukava keli juoksuun (ja tietysti hiihtoon). Lumeton, musta, pimeä talvi tuntuisi kovin ikävältä. Makuasioita kai nämä...
 6. Toinen kova juoksija-Lasse täytti tänään 70 vuotta ja on oheisen jutun perusteella edelleen hyvässä kunnossa. Voi vain arvailla mihin olisikaan yltänyt ilman loukkaantumisia. https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006360146.html Tässä Orimuksen, Virenin ja kumppanien menoa Kalevan kisojen 5000 metrillä vuonna 1976:
 7. Tätä on varmasti spekuloitu aiemminkin, mutta välillä tulee mieleen että saakohan Pärmäkoski norjalaiselta suksimerkiltä varmasti aina parhaat mahdolliset parit käyttöönsä... Tosin parhaista norjalaisista ei taida enää Madshuseilla hiihtää juuri kukaan (aiemmin ainakin Heidi Weng hiihti niillä mutta on sittemmin vaihtanut Fischeriin). Eikä pidä unohtaa Hyvärisen hienoa vapaan hiihtoa.
 8. Iivolta ihan hyvä esitys sprintissä ajatellen hänen parhaita matkojaan. Hakolalla oli haastattelun perusteella pito-ongelmia. Niitä ei tosiaan kärsi Rukan kaltaisella radalla olla.
 9. Hakolan meno oli tänään sprintissä erittäin terävää ja suorastaan ylivoimaista jokaisessa lähdössä. Toivottavasti sama meno jatkuu myös maailmancupissa.
 10. Enpä kehuisi Johaugin juoksutekniikkaa mitenkään kovin sujuvaksi; kyllä suomalaisistakin esim. Camilla Richardsson juoksee paljon paremmalla tekniikalla. Jostain Kipchogesta nyt puhumattakaan... Mutta kun kuntoa on kuin pienessä kylässä niin on varaa juosta muita epätaloudellisemmin ja silti pärjätä ainakin muita norjalaisia vastaan.
 11. Nyt asiasta on sitten virallinen päätös, eli fluorivoiteet on kielletty kaudesta 2020/2021 lähtien. Tosin voimaantulo voi lykkääntyä kunnes luotettava testimenetelmä on valmis: https://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/22738-fis-n-kokouksessa-paatos-fluorikiellosta-kaudesta-2020-21-alkaen?fbclid=IwAR12HlVpRxOYWfj70g6Opq8Srj2HCKHiNQbq6VKakYRiBah3Uq-U0An2xKc
 12. Iivo Niskasellahan on raudankova tavoite voittaa maailmancupin kokonaiskisa. Harri Kirvesniemi on veikkaillut, että ainakin Bolshunov voi olla monipuolisempana liian kova kanto kaskessa (hänhän on huippu myös sprinttimatkoilla), mutta hienoa että tavoitteet ovat kovat ja mielenkiintoista nähdä, miten korkealle hän sijoittuu. Omien sanojensa mukaan hän ei pysty ainakaan harjoittelemaan yhtään enempää - tälle kaudelle tulee yli 1100 tuntia ja verryttelyjä yms. ei ole siihen laskettu.
 13. Kyllähän niistä kirjoitettiin siihenkin aikaan. Näihin kirjoituksiinhan tarttui silloinen Juoksija-lehti päätoimittajansa Tapio Pekolan kynällä hyvinkin terävästi. Tässä yksi näyte Juoksijasta nro 9/1975. Asiatekstiä! 🙂 Juoksija_nro9_1975.pdf
 14. Iivo Niskanen ylivoimainen Oloksella - Bolshunov jäi 10 kilometrillä lähes 40 sekunnin päähän. https://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/22694-niskaselta-myrskyvaroitus-oloksella
 15. Toivottavasti se "varma" voitto todellakin nyt tulee...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy