Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kuntoliikkuja

Jäsenet
 • Content Count

  1 255
 • Liittyi

Community Reputation

281 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3500
 • 10km
  37.53
 • Puolimaraton
  1.23.06
 • Maraton
  3.11.24

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eikös talvikisat ole nykyään järjestetty paikoissa joissa lämpötila on kisojen aikana melkeinpä useimmiten plussan puolella (jopa reilustikin) ja lunta vaativat lajit ovat jossain kauempana vuoristossa. Joten menisihän siellä muun ohessa maratonkin 🙂
 2. No, ehkäpä järkevämpää olisi pyrkiä järjestämään maratonin kaltaiset lajit olosuhteissa joissa riskit lämmön + kosteuden suhteen olisivat mahdollisimman pienet... ja että yleisurheilun arvokisoja ei jatkossa enää myönnettäisi paikkoihin joissa on liian kuumaa, mutta tämä lienee toiveajattelua. Kauan sitten Bill Rodgers ehdotti että olympiamaraton juostaisiin talvikisojen yhteydessä. Ainakaan sääolosuhteiden puolesta tuo ei olisi yhtään huono ehdotus. Runner's Worldin vanhassa jutussa on pohdintaa (ja linkki tutkimukseen) millaisissa sääolosuhteissa maratonin startti tulisi peruuttaa: https://www.runnersworld.com/training/a20828537/feb-10-too-hot-to-handle-when-should-marathon-races-be-canceled/
 3. Ainakin nyt Dohassa tuon pillerin nielaisu on vielä vapaaehtoista, mutta saa nähdä miten on vuoden päästä olympiakisoissa. Ilmeisesti tämän firman tuotteesta on kyse: http://www.bodycap-medical.com/en/product/ecelsius-performance
 4. Kyseisen jutun mukaan tuon pillerin avulla tapahtuva reaaliaikainen elimistön lämpötilan mittaus olisi käytettävissä vuoden 2020 kesäolympialaisissa: "A second pill is being developed which by the time of the Olympics could measure temperature in real time, which means athletes could potentially be pulled out of an event if considered at risk of hyperthermia."
 5. Uusimmassa Juoksija-lehdessä on kiinnostavia juttuja mm. Ari Suhosesta ja kevytvauhtisen juoksun tärkeydestä (em. jutussa mainitaan sekin että Ingebrigtsenin veljekset saattavat pistää kävelyksikin ylämäissä jotta palauttava lenkki olisi varmasti tarpeeksi kevyt). Kannattaa lukea.
 6. Kyllä! Todella hienoa että juoksu kulkee taas kaikkien vaikeuksien jälkeen.
 7. Hienosti juostu ruotsalaiselta. Raitaselle hiljakkoin hävinnyt norjalainen Edman oli muuten myös tuossa juoksussa mukana ja juoksi alle 3.40. Tuossa olisi ollut Raitasellekin hänen kaipaamansa kovavauhtinen kisa.
 8. Niin on, siis kaikkien aikojen tilastossa. Itse tarkoitin tämänhetkisiä aktiiviurheilijoita, eli heissä ei kovin monta noihin aikoihin pystyviä tällä hetkellä ole.
 9. Ilta-Sanomissa oli Mika Halvarin haastattelu jossa pisti silmään että nykyiset nuoret kuulantyöntäjät eivät hänen mukaansa täytä harjoituspäiväkirjoja. Tuon luulisi olevan ihan perusasia hetì urheilu-uran alusta lähtien...
 10. Voi olla pr-temppukin, mutta jos ihan juoksutulosten pohjalta ajatellaan niin ei Afrikassakaan ole hirvittävän paljoa juoksijoita jotka pystyvät esim. 1500 metrillä 3.30 -aikaan, tai 5000 metrillä paremmin kuin 13.02. Vauhtireserviä "jänistelyyn" on siis ihan riittävästi, kun esim. Jakob on 1500 metrillä tällä hetkellä maailmantilaston kakkosena ja 5000 metrillä yhdeksäntenä. Myös Filip on 1500 metrillä kuudentena ja Henrik 3000 metrillä neljäntenä. Eiköhän siis 2.50 min/km -vauhti jota jänishommassa vaaditaan ole kohtuullisen helppoa heille.
 11. Muidenkin jänisten nimiä on nyt julkaistu: Geoffrey Kamworor Jakob Ingebrigtsen Filip Ingebrigtsen Henrik Ingebrigtsen Paul Chelimo Augustine Choge Josphat Boit Victor Chumo ja lisäksi mahdollisesti: Joshua Cheptegei Julien Wanders Bernard Lagat Jack Rayner Davis Kiplangat Richard Ringer Stephen Mokoka Stewart McSweyn Huhutaan, että kunkin jäniksen palkkio olisi 25.000 euroa + matka- ja muut kustannukset. Lisäksi 25.000 euron bonus, jos ennätysyritys onnistuu.
 12. Jep, tästä onkin keskustelua omassa ketjussaan:
 13. Norjalaisveljekset ovat ennätysyrityksessä Kipchogen jäniksiä noin 10 km:n verran: https://www.nrk.no/sport/ingebrigtsen-brodrene-innleid-som-harer-i-rekordforsok-1.14656667
 14. Topilta taas hieno juoksu ja kakkossija 8.05 tällä kaudella juosseen Carron jälkeen. Espanjalainen joutui kirimään ihan tosissaan voittaakseen.
 15. Kotipihan terassi on nyt valmis. Oli siinä lapiointia, kanniskelua, sahaamista, ruuvaamista ynnä muuta säätämistä. Mutta nyt kelpaa. On se vaan aina hieno tunne kun on saanut jotain omin käsin valmiiksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy