Jump to content
Juoksufoorumi.fi


puujalka

Jäsenet
 • Content Count

  2 317
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

115 Excellent

About puujalka

 • Syntymäpäivä 11.02.1974

Converted

 • Coopperi
  n. 3550 (vitosen väliaika)
 • 10km
  35.34 (Aktia cup 2009)
 • Puolimaraton
  1.23.27 (Joutseno 2007)
 • Maraton
  3.04.47 (Tukholma 2010)
 • Tavoite
  Juosta vielä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei toiminu Responset minullakaan. Jotenkin kömpelön oloiset kengät. Solar Glide näyttäisi olevan nyt tämä uusin "Supernova" inkarnaatio. Täytyypä kokeilla joskus.
 2. puujalka

  Strava

  Ok, ja ilmeisesti Polar ja Garmin ainakin tukee Stravaa, vai miten päin se sitten meneekään. Edit: sainkin pelittämään tuon mun wanhan Forerunner 305:n kanssa, ainakin siis niin, että tunkkaa manuaalisesti tiedoston. Eiköhän tuon saa vielä automatisoitua.
 3. Ainakin jossain vaiheessa ne poisti sen mallin ja otti tilalle Supernova Glide:n, joka oli eri kenkä, vaikka nimessä samaa onkin. Ihan ok kenkä sekin oli.
 4. puujalka

  Strava

  Mielenkiintoinen palvelu, mutta ärsyttää kuljettaa tuota halkoa mukana. Mikä mahtaisi olla sellainen pieni rannemallinen laite joka toimisi palvelun kanssa? Ainakin mainostavat, että Androidille saisi appsin, eli kai mikä hyvänsä ns. älykello toimisi?
 5. Ostin Bostonit. Pienen kokeilun perusteella aika hiton mukavan oloiset. Ne ovat kieltämättä hieman ahtaammasta päästä, mutta nauhoituksella voi vaikuttaa asiaan. Parhaat Addut itselleni olivat joskus vuoden 2007 Supernovat, suorastaan unelmakenkä. Viime vuoden Bostoneita muuten vieläkin 50% alennuksessa Lappeenrannan Koskimiehessä. Siitäkin lähti vielä joku kausialennus, joten hintaa kengille jäi sellaiset 70e, joka on jo hinta minun makuuni.
 6. Nyt kun olen jo reilun viikon hölkötellyt (heh), uskallan vastata U-M:n kysymykseen omasta näkökulmastani. Jos on aktiivinen juoksutausta, ei uudelleen aloittaminen missään tapauksessa ole aivan samanlaista kuin aidolla aloittelijalla. Juoksu on jo lähtokohtaisesti aivan toisella tasolla taloudellisesti, koska lihasmuisti palailee hyvinkin nopeasti. Mutta koska verenkiertoelimistön kunto on mitä on, ja usein vielä on niitä vuosirenkaitakin, on aivan välttämätöntä kuulostella tuntemuksia todella tarkasti. Minulle tämä on nyt kolmas startti. Juoksin aktiivisesti 90-luvulla, ja sitten aloitin uudestaan 2005. Se homma loppui kokonaan joskus 2012, ja nyt sitten uusi startti 2019. Tuntuma on täysin toinen nyt kuin aloittaessa 2005, vaikka painoa on hieman enemmän kuin silloin. En todellakaan rupea vetämään mitään "15 minuuttia hengästystä pari kertaa viikossa"-ohjelmaa, vaan rakennan heti kättelyssä päivittäisen rutiinin. Tietysti joudun koko ajan himmailemaan ja katsomaan peiliin. Kirjaimellisesti. Jos ei edes löydä kylkiluita edes sormikopelolla, on ihan turha haaveilla mistään kovin lennokkaasta menosta vielä pitkään aikaan.
 7. Kiitos vinkeistä! Luultavasti kokeilen seuraavaksi Adidaksen kenkiä. Niillä näkyy olevan edelleen vähän samantapainen kenkä kuin eräs suosikeistani, Supernova. Ja tuo Boston on myös kiinnostava malli.
 8. Hyvä vinkki tämä Juoksuklinikka, kiitos!
 9. Taisin ostaa viimeisen kenkäparin joskus vuonna 2009, ja mielikuvani kenkävalikoimasta on edelleen sitä vuosimallia. No yllätys oli suuri kenkäkaupassa: ei mitään samaa. Lisäksi uusia teknisiä termejä, kuten "droppi", ja kaikenlaista suoraan kenkään upotettua älyvimpainta. Hifistelylle vastapainona sitten loputon määrä erilaisia hyvinkin riisuttuja kenkiä, jotka epäilmättä eivät kestä kilometrejä. Juoksin aikanaan neutraaleilla peruskengillä, kuten Brooksin Glycerinillä, ja joillakin Adidaksen, Puman ja Niken peruskengillä. Oikeastaan ei paljon muuta väliä ollut kuin se, että on neutraali ja kestää kilsoja. Muistikuvieni mukaan Asicsin geelit muuttivat ominaisuuksiaan siinä missä Brooksin simppelimpi ratkaisu kesti vielä pitkään. Nyt kysymys: mikä olisi tämän päivän hyvä, neutraali peruskenkä joka kestää kovaakin käyttöä, lähinnä asfaltilla? Menin ostamaan Mizuno Wave Riderit, jotka olivat lähimpänä sellaista mikä itselleni sopii. Onko muita?
 10. Laitetaas hieman kuulumisia myös tähän ketjuun. Tavoitteena on vielä n. 10 kilon pudottaminen, ja se käy minulle kätevimmin ns. MHH-dieetillä, eli maksimaalisella hiilihydraatilla. Oikeastaan se on aika sama pudotanko pois ruokavaliosta rasvan vai hiilarit, mutta näiden yhdistelmä (eli se normaali sekaruoka) tuntuu olevan myrkkyä minulle: en voi syödä sitä lihoamatta ellen samaan aikaan liiku todella reippaasti. Ja koska pelkillä rasvoilla meneminen on minulle tunkkaista, valitsin metodiksi tällä kertaa hiilarit. Win-win: paino putoaa ja jaksaa touhuta. Ruokavalio on aika yksinkertainen, pääasiassa keitettyä perunaa ja muita rehuja. Tätä sitten syön niin paljon kun maistuu, ja koska sitä ei mahdu elimistööni niin paljon, että saisin energiatarpeen täyteen, laihdun. Viikonloppuna syön sitten vähän vapaammin. Tällä systeemillä tippuu karkeasti ottaen n. kilon viikossa. Sitä olen vain miettinyt, että oppikirjojen mukaan en nyt sitten saa tarpeeksi protskuja. Mistä sen tietää, että ei saa riittävästi protskuja? Miltä se tuntuu?
 11. Hei, mahtava ketju. En malttanut edes vielä lukea ketjua kokonaan, joten en viitsi vielä tässä kohtaa udella Mailerin ja muiden kuulumisia. Mulla tilanne vielä vakavampi. Takana lähes totaalinen ainakin viiden vuoden juoksutauko. "Voimaa" tullut lisää lähes 20kg, josta tosin jo nyt osa sulanut pois. Olin niin karseassa kunnossa, että jouduin raahautumaan fyssarille. Hän sitten laati sellaisen eloonjäämisohjelman, jonka avulla olen nyt päässyt köpöttämään vähän tiestöllä. Eli paljon kevyitä sarjoja punttiksella, ruokana heinää jne. kyllä te tiedätte. Vähän hirvittää että mahtaakohan tästä nyt seurata mitään hyvää, mutta kova hinku olisi taas tielle.
 12. Mielenkiintoista! Valottaa ehkä vähän "safkan setien" mielenlaatua yleisemminkin.
 13. Juu eiköhän sieltä joku K-Citymarket -paita löydy Baldinille (paikallinen Citymarket on hölkän pääsponsori) :D
 14. Olipa hieno tapahtuma tällä kertaa! 140 osallistujaa ja taso oli tosi kova. Naisten voittaja Laura Markovaara tuskin esittelyjä kaipaa ja miehissä voiton vei Tommi Hytönen, joka on ehkä vielä tällä hetkellä tuntemattomampi suuruus, mutta lyönee itsensä läpi kansallisella tasolla lähivuosina. Ehkä jo tulevalla kaudella. Vauhtia riitti silti joka tasolle, myös itselleni joukon perukoilla kun taivalsin kohti maalia ja erityisesti eväitä (nakkeja ja lihapullia tällä kertaa). Kisan formaatti on mielenkiintoinen, koska osallistuminen on maksutonta ja eväät sekä palkinnot ovat varsin hyvät (ruokahan on paras palkinto juoksijalle). En ole ihan varma miten homma toimii, mutta hyvin näyttää toimivan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy