Jump to content
Juoksufoorumi.fiforrest_42195

Jäsenet
 • Content Count

  712
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

150 Excellent

About forrest_42195

 • Syntymäpäivä 23.10.1969

Converted

 • Coopperi
  3535 (2012)
 • 10km
  36:13 (2012)
 • Puolimaraton
  1:17:47 (Siuntio 2015)
 • Maraton
  2:43:43 (Kööpenhamina 2013)
 • Tavoite
  2:ikä (2019: 2:49:xx)

Recent Profile Visitors

1 019 profile views
 1. Alles klar. Koitetaan saanko natsattua konkkaronkan kanssa tuohon. Laitan punaisen rusetin kaulaan 😊 Vai kostea viikonloppu, hmmm. Mulla ei ainakaan toisessa merkityksessään toteudu, Maanantaiksi on liput kolmen teinin kanssa huvipuistoon. Kerran olen kieppunut krapulassa ja se oli kyllä aivan kamalaa. Jaa miksi sitten kiepuin .. noh, pakko ... koska ilmaiseksi pääsi. Tällä kertaa jos jätän laitteet väliin, pilkkaavat nössöksi loppuvuoden. Että pakkohan se on taas.
 2. Hyvä ajatus/ehdotus. Mulla on vaan perhe mukana + yksi lainakin kaupan päälle -> en pysty jyräämään yksin aikatauluja. Tän hetken ajatus olisi tulla la-aamun lennolta suoraan messuille, jolloin luokkaa 11:00 meidän lössi olisi pelipaikalla. Jos seurue purnaa matkalaukkujen raahaamisesta, tarvii aktivoida plan B) - eli heitetään kamat ensin majapaikkaan. Messuhallin vieressä on se näkötorni, jolla voi houkutella teinejä mukaan siinäkin tapauksessa. Parempi pitääkin teinit visusti näköetäisyydellä, kun laillisesti alkomahoolin osto on 16v täysin sallittua Saksassa. Ei silti, fiksujahan nää on..
 3. Voimassaoleva enkka on täältä vuodelta 2013, joten nopeaksi voi tosiaan kehua. Silloin oli pientä ei-haittaavaa tihkusadetta, ei oikeastaan tuulta (muistaakseni). Mutta kuten sanottu sää voi olla vaikka helteinen tuohon aikaan ja tuuliriski on aina. Mielestäni kaikki pelasi järjestelyjen osalta esimerkillisesti. Maratonista ja kaupungista jäi hyvät muistot. Luultavasti palaan joku kevät, parina edellisenä keväänä on ollut jo top-3 listalla. Ainoa miikka oli se, että polveen sattui juoksun jälkeen aika lailla ja kävely hotellille oli tuskallisempi kuin koskaan. Ei näkynyt takseja lähimailla. Osittain meni mukalakivien piikkiin, mutta myös kisakengät vetivät siinä kisassa viimeisiään..
 4. Mulla on täysin ajan tasalla: 19/20. Ainoastaan tuo onneton alimittainen Suvi-Ilta on minullakin luonnollisesti hylätty. Enkka ja 2:50 alitus .. ja pah. Ai että kirpaisi silloin, kun tikkari repäistiin pois suusta. Omalla listallani on maratoneja Euroopasta, joten harmillinen & harvinainen vahinko on varmaan sinun kohdallesi osunut. Itse nostan hattua ko. henkilö(i)lle, joka näitä maratontuloksia ympäri maailman(?) käy silmä tarkkana lävitse. Silloin kun Tilastopajaa pääsi ilmaiseksi selailemaan, Juoksija-lehden tilasto voitti kattavuudessa. Tilastopaja ei kaikkia pienimpiä maratoneja noteerannut, esim. Wihan maraton. Lähetin palautetta, koska enkka oli silloin myös kyseessä. Palautteeseeni vastattiin kyllä, muttei niitä tuloksia koskaan lisätty.
 5. Kukin tyylillään.. Itse haluan käyttää työmatkat (11-12km siivu) treenaamiseen ja välttää muutenkin autolla liikkumista. Ei sen päälle enää salille tai hallille tarvi, eikä oikein ehdikään. Viikonloppuna on pitkis- ja lepopäivä. Ns. systeemi löytyy.. Vieressä olisi Elixia, jossa voisi käydä huonoilla keleillä helposti piipahtamassa matolla. Mutta kun eivät tunne kuin kk-jäsenyyksiä. Ei ole minulla kk-maksun edestä käyttöä lähellekään missään kuussa. Eikä auta mitään, että perheestä kaksi maksaa sinne jäsenyyttä. Viimeksi ilmoittivat, että minun ei ole enää soveliasta tulla vaimon tai tytön hankkimille ilmaiskäynneille (pari kertaa suht peräkkäin käytin ja siitä jäi naama mieleen). Nehän on tarkoitettu uusille / potentiaalisille asiakkaille, ei minunkaltaisilleni hyväksikäyttäjille. Kyllähän salilta kertakäyntikin löytyy, mutta hinta on joku posketon 20€. Olen useamman kerran kysellyt haluavatko minulta vähän rahaa (= joku kohtuullinen kertamaksu - vaikka 10 kerran käyntimaksu) vai ei yhtään rahaa. Päädytään aina jälkimmäiseen. Ei sitten, olkoon. Mutta joo, jos tämä liukastelu kestää niin täytyy toki piipahtaa hallilla tai käydä jossain kauempana halvalla salilla. Eihän tässä ole kuin pari kk aikaa. Viime viikkoihin asti talvi on ollut minusta ihan OK, on löytynyt soveliaita päiviä kovempiinkin kihauksiin käytännössä joka viikko. Lumi ei haittaa (minua), mutta tämä jää on hankala. Varpaisiinhan niitä rakkoja pääasiassa tulee ja eri varpaisiin/paikkoihin. Mitä kovempaa menee sitä enemmän niitä tulee. Huonot kengät, alusta pitäen. Ei mistään muusta lenkkarista ole tuollaista.
 6. Ja tulossahan sitä ollaan. Ilmoittautuminen hoidettu ja lennot varattu/maksettu. Vaimo on hoidellut majapaikkaa ja alkaa olla sekin selvä. Toivottavasti tämä plus-miinus-nolla vatkaus kohta loppuu. Jäät pois maasta ja äkkiä, niin pääsee kovempiakin lenkkejä painamaan vapaasti. Nyt on paikoin niin liukasta että ei ainakaan mun nastat riitä. Muutenkin ovat sopimattomat juoksukengät, uusi rakko tulee joka käyttökerralla.
 7. Poriinhan sitä piti keväällä mennä, mutta eilen tuli ex tempore idea mitä jos sittenkin tänne. Vielä sitä pääsisi mukaan. Viimeinen 6000 lähtijän sloti menossa. Voi vielä kaatua, kun perhe tulisi mukaan ja sitä kautta tulee monta epävarmuutta - koulusta pois oloa, koiranhoitoa yms. Mutta joo: Pori 50 juoksijaa vs. Hampuri 16000, ensimmäistä vuotta 50v sarjassa, syksyllä en kerkiä ulkomaille juoksemaan -> Kyllähän tämä alkoi hiukan kutkuttamaan. Kerran olen aiemmin juossut Hampurissa. Mahdoton tuuli, mutta enkka tuli ja muutenkin hyvä maku jäi. Tänä vuonna ei tule enkkoja enää. "2 + ikä", sillä luultavasti mennään, eli alle 2:50.
 8. Luulen, että tämän jutun lukijoista 60% ei ymmärrä koko juttua. Tosin ... en tiedä, onko tällä jutulla niin montaa lukijaa.
 9. Tismalleen sama setti ja kokemus. Toki ovat hyvät tuolla kapealla alueellaan ja usein nanoja kiusaavaa luisto-ongelmaa ei tällaisella ole. Olin aikanaan mainoksen ja ekan myyjän uhri. Siis sokeasti uskoin "lähes kaiken kelin suksiin". Olisi pitänyt perehtyä paremmin. Silloin eka lenkki parhaassa hiihtosäässä: -5 kovalla hyvällä ladulla. Eikä pitänyt potku - nivuset kipeänä kaksi päivää lipsuttelun takia. Oli tarkoitus vaihtaa kaikki hiihtolenkit perinteiseen. Kyllä potutti. Noh, nyt tuon tietää niin käytän enimmäkseen vahvuusalueellaan - muuten sitten vapaan lenkkejä. Hiihto jäänyt viime vuosina niin vähäiseksi, että eipä tuo enää niin potuta.
 10. forrest_42195

  Garmin FR735XT

  Veikkaisin vyötä. Oletko pessyt koskaan, siis pesukoneessa ohjelman läpi? Ilman linkousta tietysti, lähetinosa irti (jos saa) ja pesupussissa mielellään eristettynä muusta pyykistä. Garminilla voi olla joku suosituskin pesuohjelmasta ja tietysti voivat toki ohjeissa myös kieltää koko homman. Mulla Suunnon sykevyö alkoi joskus temppuilemaan vastaavasti ja pääsin ongelmista pesemällä vyön silloin tällöin kunnolla. Huuhtelu veden alla joka lenkin jälkeen ei siis riittänyt. Ei pyykkikonepesukaan maailman napaan auttanut - lopulta jouduin ostamaan toisen sykevyön. Tällä hetkellä mulla on tämän ketjun mittari käytössä, mutta en käytä sykevyötä ollenkaan. Rannemittaus toimii mulla tyydyttävästi.
 11. Samaa mieltä, isot pisteet heille. Megafonimieheltä tuli puhetta kuin Höyry-Häyriseltä. Ja hienoa kannustusta: "sieltä tuleekin jo Mika ja todella kovaa tuleekin". Valetta päästeli, mutta hyvältä se tuntui silti... Ja ämyreissä pauhasi oooooo-o-o-Viiia-Doloroosaaaaaa.
 12. Kiitos ja tattis! Oli tosiaan onnistunut juoksu. Luultavasti maksimi tai ainakin hyvin lähelle päivän kunnosta äijästä irtosi Vantaan pyöräteille. Taktiikka oli alussa jarrutella niin paljon kuin kehtaa ja malttaa perinteinen sudenkuoppa eli parin kilometrin jarruttelun jälkeinen tylsistyminen, josta seuraa pitkään päälle jäävä keulimisvaihe. Tällä kertaa meni ~5km mainiosti, lähes tismalleen tavoitevauhtia. Juoksu tuntui todella kevyeltä. Sitten hieman taas hermostuin hissutteluun, mutta varsinkin koska edessä näkyi 5 juoksijan letka -> innostuin päästelemään loppukierroksen lujempaa. Lopulta n. puoli minuuttia edellä aikataulua ekan kierroksen jälkeen. Pian sen jälkeen sain tuon letkan kiinni, mutta voi pettymys ... vauhti tuntui liian hiljaiselta. Pakotin itseni kuitenkin peesaamaan runsaan kilometrin. Sitten vetohommiin. Homma muuttui heti raskaammaksi. Letka pysyi tiukasti perässä. Vauhtia oli tuskin nimeksikään enempää kuin peesatessa. En kuitenkaan kehdannut enää siirtyä takaisin peesiin, vaan puskin kärjessä vastatuuliosuuden läpi. Hyvä muistutus, että fiksumman juoksijan kannattaisi todellakin peesata vastatuuliosuudella, jos vain mahdollisuus on. Puoliväliä ennen geelipiste. Nappasin geelin jakajien pienimmältä joka siinä vielä hieman harjoitteli tehtäväänsä - hyvin totisesti keskittyneenä. Valloittavaa. Toinen kierros meni n. 10 sekuntia alle tavoitevauhtia - varsin nappiin. Letka oli puolittunut. Samaa tahtia jatkoin ja vieläkin 4min meno tuntui pieneltä jarruttelulta. Sain joitakin yksittäisiä juoksijoita kiinni. Kierroksen loppupuolella omakotitaloalueella oli hieno kannustuspiste. Tällä kertaa siellä oli 3 pientä poikaa tiukassa jonossa pituusjärjestyksessä kädet ojossa. Läps-läps-läps kaikille. Nauratti ja sain extraboostia ainakin kilometriksi. Ennen kolmatta kierrosta nappasin geelin samalta tytöltä kuin viimeksi. Nyt oli hommaa harjoiteltu ja ihan eri meininki: pro-tason ojennus, hymy päälle ja vielä loppuun nimellä kannustus. Aivan mahtavaa. Kolmas kierros ~5 sekuntia alle tavoitevauhtia, ei paha. Edelleen eteneminen oli oudon helppoa. Toki, jos hiemankin kiristi .. alkoi kyllä ahdistaa. Joten .. en kiristänyt. Muutama askel kilvahti ikävästi akillesjänteestä. Ei onneksi jäänyt päälle. Viimeisen kierroksen puolivälissä lähes minuutti aikataulua edellä. 37km, edelleen varsin helppoa. Jalkapohjassa kehittymässä rakko. Ikävää, mutta ei haittaa menoa. 38km, vielä menee - vaikka kieltämättä pikkaisen alkoi painaa. 39km! No niin, tulihan se sieltä. Tuska. Kangistuminen. Jalka ei meinaa nousta. Tehostin käsillä, mutta ei siinä mitään ole enää tehtävissä. Reidet on yksinkertaisesti loppu, loppumatka irvistellään puujaloilla. ~10 sekuntia/km hidastui vauhti, ei voinut mitään. Pitkät oli kolme kilometriä, mutta eiköhän ne joskus ole olleet vieläkin pidemmät. Loppukiri, tai siltä se itsestä tuntui. Videossa näytti lähinnä verryttelyjuoksulta paitsi kunnon irvistys. Lopputuloksena 33 sekuntia alle tavoitteen ja kahdesta rakosta huolimatta loppupäiväksi kestovirne naamalle. Järjestelyitä ja säätä onkin jo kovasti kehuttu. Eipä lisättävää. Varsin helppo suositella. Hyvin järjestetty, hyvä määrä juoksijoita.
 13. OT puolelle menee, mutta itsepä aloitin... Välähti tuosta joukor vinkistä mieleen, että taloudestamme löytyy ranteeseen laitettava virtaviivainen vetoketjullinen pussi. Olin jo kokonaan unohtanut. Ostin perheen jalkapalloilijalle vuosia sitten, mutta eihän se tyttöä miellyttänyt - jäi käyttämättömänä hyllyn perälle, muutaman muun hilavitkuttimen viereen. Onneksi löytyi vielä. Sinnehän nuo muutamat geelit sujahtivat helposti ja ovat näppärästi saatavissa.
 14. Mulla peruslenkille +12-13 on t-paitaraja (ellei nasevaa tuulta tai sadetta). Kisaan riittää vähemmätkin asteet. Minä lähden hihattomalla, jos ennustus pitää. Ja shortsit totta kai. Ai että mitä juhlaa lokakuussa.
 15. Perinteinen julkinen uhoaminen eli tavoiteasetanta. Iän myötä laskevan käyrän tuloksille sorvasin tänä vuonna mukavalta tuntuisen perustavoitteen: 2 tuntia + ikä. Vantaalla päivän tarkka on 2:48:58. Se on kuitenkin niin lähellä maagista rajaa, joten pyöristetään: päivän virallinen tavoite olkoon 2:48:47. Elokuun lopun puolikas enteilee 4 minuuttia huonompaa aikaa, mutta siihen olen keksinyt monta seliseliä - jotka ainakin minuun uppoavat. Muuta testailua en ole oikeastaan tehnytkään tällä kertaa. Kovalta tuntuu 4min/km vauhti, mutta on se tuntunut ennenkin kovien jumiviikkojen keskellä. Aina yhtä jännää päätyykö viivalle vielä kuormitustilassa, keventääkö liikaa vai onnistuuko kevennys juuri sopivasti virittämään maratonjousen maksimiin. Viimeisimmässä onnellisessa skenaariossa pitää vielä kehdata jarrutella riittävästi, ettei taas uhraa päivän parasta teräänsä alun keveyden riemuun.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy