Jump to content
Juoksufoorumi.fi


rinieme

Jäsenet
 • Content Count

  3 255
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by rinieme

 1. rinieme

  Garmin Fenix 5

  Korkeuden mittaus on mahdoton tehtävä kellolle, vaikka siinä olisi barometrinen korkeusmittaus. Se barometrinen tarkoittaa nimenomaan ilmanpaineeseen perustuvaa korkeuden määrittämistä. Ilmanpainehan vaihtelee (ne matala- ja korkeapaineet) ja siksi mittarin ilmoittama korkeus voi vaihdella samassa paikassa. Suhteellisen korkeuden sen sijaan pitäisi tulla aika oikein eli kellon ilmoittamiin nousu- ja kaskumetreihin lenkin aikana voi luottaa. Niissäkin voi pientä heittoa olla, jos esimerkiksi pitemmän lenkin aikana ehtii vallitseva ilmanpaine muuttua. Samalla menetelmällä ne lentokoneetkin lentokorkeuttaan mittaavat! Lähdön ja laskeutumisen yhteydessä vain pitää kertoa mittarille lentokentällä vallitseva ilmanpaine.
 2. Baltsu tosiaan tuo eloa foorumille. Pitempään täällä roikkuneet tietävät tyylin ja osaavat olla loukkaantumatta. Vai olisiko niin, että Baltsun piikit eivät ole osuneet juuri heihin? On kyllä ainakin aikaisemmin ollut sellaisia viestejä, etten yhtään ihmettele loukkaantumisia. Itse olen välillä kokenut viestejä loukkaaviksi mutten silti ole loukkaantunut. Kyllä foorumin pitää olla sellainen, että aloittelijakin uskaltaa kaikki viestit lukea ilman isompaa henkilökohtaista filtteröintiä.
 3. Treeniväsymystä. Kunnon paraneminen tulee esiin vasta, kun maltat välillä levätä - ja syödä.
 4. rinieme

  järviveden kylmyys

  Voi myös käyttää useapaa uimalakkia päällekkäin. Lämmittään vielä paremmin.
 5. Omalla kohdallani olo on hiukan pöllämystynyt, kun tavoitteena ollut täysmatka jäi tyngäksi. Ajatus oli, että kisan jälkeen olen rättiväsynyt niin kropan kuin hengen puolesta. Nyt kroppa ei olekaan väsynyt. Olin ajatellut pitää kunnon ylimenokauden ja antaa itselleni aikaa palautua. Se on varmaan nytkin tarpeen mutta on vaikeampi hahmottaa tilannetta, kun ei ole selkeästi väsynyt. Pitää jotenkin pakottaa itsensä ottamaan iisisti. Tavoitteellisen treenin ohjelman mukaan aloitan varmaan lokakuun alussa kuten viime syksynäkin.
 6. rinieme

  Tahkon täysimatka 2018

  Tahkolahti on aika suojainen. Tuskin siihen kovin pahaa aallokkoa tulee. Tuulen suunta sekin varmaan jotain vaikuttaa. Garmin Connect muistelee viime vuoden kisapäivänä olleen +17,8 astetta, sadetta ja tuuli 10 m/s. Aika lähellä tuo on omaa muistikuvaani kisapäivästä. En muista mitään aallokkoa olleen eikä pyöräosuudellakaan tuulesta ollut haittaa. Itse uin kesäkauden meressä ja aallokkoa on vähän väliä, joskus melko isoakin. Saatan olla tottunut. Asvaltti pyöräreitillä oli minulle iloinen yllätys. Siellä uskalsi alamäet päästellä jarruttelematta.
 7. Pitkä lenkki toimii parhaiten silloin, kun sen jaksaa hyvin tehdä eikä se vie voimia viikon muilta harjoituksilta. Tästä päästään siihen, että vauhti pitää olla maltillinen. Muuten ei jaksa kovin pitkään tai palautuminen kestää useita päiviä. Pitkiksellä kävelypätkät ovat ihan hyödyllisiä. Voi hörpätä juotavaa, ottaa mahdollisesti energiaa. Pikku kävelyn jälkeen jatketaan taas hölköttelyä. Hölköttely voisi olla sopiva sana kuvaamaan menoa pitkiksellä. Lyhyemmillä (alle tunnin) lenkeillä ei sinulla ehkä olisi tarvetta kävelyyn.
 8. rinieme

  Pyöräilykengät?

  Onhan tässä toista viikkoa aikaa harjoitella. Itse kisaan sarjassa vanhat akat eikä ainakaan vielä ole esiintynyt mitään intoa ruveta pelleilemään kengät polkimissa. Nuoret varmasti oppivat nopeammin. Silti suosittelisin mielellään kymmeniä toistoja pikkuisen erilaisilla alustoilla/ylämäkeen/alamäkeen. Kuluu paljon kumirenksuja ja hermoja. Kengissä on tietysti eroja siinä, miten helppo ne on pukea. Omiani en kyllä saisi ajaessa jalkaan edes harjoittelemalla.
 9. Miksi ei aikoisi syödä voinappia? Voi on hyvää.
 10. rinieme

  Uintikunto

  Miksi uit pullarilla? Tämä ei ole mitenkään kritiikkiä tai neuvomista. Kysyn, kun en tiedä ja voisin ehkä saada jotain oppia. Itse en juuri pullaria käytä, vaikka sellaisen omistan.
 11. Arvelen (siis arvelen), että tuossa voisi olla kyse teipin kiristyksen aiheuttamasta mekaanisesta ärsytyksestä. Ei ole välttämättä allergista ihottumaa. Teipin päähän pitää jättää pari-kolme sormenleveyttä teippiä ilman venytystä. Arat ihoalueet ei oikein kestä mitään teippiä (esim. polvitaipeet)
 12. Ei minulla nälkä ole! Ongelmana on saada syötyä riittävästi, jottei laihtuisi. Ateriavälit tuppaavat venähtämään ja kun maha ei kerralla vedä suuria määriä, niin syöminen jää liian vähiin. Tässä nyt kirjoitan ihan puhtaasti omasta näkökulmastani. Yleisempi ongelma nykyaikana tuppaa olemaan liiallinen energiansaanti. Meitäkin kuitenkin on, jotka tasapainoilemme runsaan liikunnan ja riittävän energiansaannin ongelman kanssa.
 13. Tuo tapa syödä olisi minulle kauhistus! Syön nykyisin 4-5 kertaa päivässä ja energiat riittävät nipin napin kattamaan tarpeen. Näin usealla syöntikerralla pitää edelleen syödä aina pikkuisen enemmän kuin haluaa ja usein olo on ähky ruokailun jälkeen. Jos sama määrä pitäisi mättää kahdella kerralla - apua! Myönnän toki, että on olemassa erittäin energiatiheitä ruokia, joita ei tarvitse mättää niin paljon. Ne vaan tuppaavat olemaan niin raskasta tavaraa, ettei ruoansulatus pärjää niiden kanssa. Eli vaikka maha ei olisi täpötäynnä, silti on ähky olo tuntikausia ruokailun jälkeen. Yksilöllistä on ruokapuoli, mikä itse kullekin sopii.
 14. Juoksu on todellakin ihan eri laji kuin hiihto. Kestävyyskuntoa sinulla on. Nyt pitäisi saada jalat totutettua juoksuun. Kuuntele jalkoja herkällä korvalla, jottet juokse itseäsi telakalle. Mieluummin usein pikku lenkkejä kuinpaljon kerralla. Pitkis on toki hyvä mutta kasvata matkaa todella maltillisesti. Puolikasta varten riittää, että olet juossut pitkiksellä noin 15 km. Toki enemmänkin voi juosta mutta ei kannata hajottaa jalkojaan liian kiireen takia.
 15. rinieme

  Kevätseuranta

  Ei talvi kyllä kylmä ollut. Kovia pakkasia oli vain muutamana päivänä. Lunta sen sijaan on ollut enemmän kuin mies- tai naismuistiin. Tuon muistin kesto on tunnetusti luokkaa 2-3 vuotta.
 16. rinieme

  Kevätseuranta

  Kyllä se on sulava maa joka haisee (mätänevää ainesta). Koiranpaskat korkeintaan toimivat mausteena.
 17. Kympin jälkeen nappaat käyttöön Sepon puolimaratonohjelman: http://www.juoksufoorumi.fi/harjoitusohjelmia/
 18. En tietenkään tiedä liikuntamääriäsi @JaNa. Ihmettelen kuitenkin, kuinka liikkuva ihminen voi pärjätä noin keposilla eväillä! Ettei vain olisi elimistö säästöliekillä ja pitää kynsin hampain kiinni jokaisesta kalorista? Siihen viittaisi myös jatkuva pikku nälkä. Salaatti voi olla ihan hyvä lounas, jos siinä on kunnolla proteiinia. Mutta proteiinin lisäksi liikuvan ihmisen olisi hyvä saada myös hiilareita. Rehuissa niitä on turhan vähän. Salaatin kaveriksi muutama keitetty peruna ja/tai leipää. Myös se kastike olisi hyvä, jotta saisit hyviä rasvoja. Itse painan noin 60 kg ja liikun melko paljon. Paino ei nouse mutta sen putoamista joutuu varomaan eli ajoittain joutuu "pakkosyöttämään" itseään, vaikkei varsinaisesti olisi nälkäkään. Omat työpäivän syötävät: Aamupala kaurapuuro ja 1,5 dl pakastemarjoja sokeroituina, kaksi palaa leipää + voi + juusto Välipalana silloin tällöin Clif Bar (270 kcal) muttei joka päivä. Lounaaksi rehuja pikkulautanen kukkuroillaan, kunnon loraus oliiviöljyä sekaan ja päälle siemeniä, toinen lautanen täynnä jotain perusruokaa. Välipalaksi ehkä se Clif Bar, jos ei mennyt jo aamupäivällä. Nälkäisinä päivinä voi mennä sekä aamupäivällä että iltapäivällä. (Nirson mahan vuoksi välipalat ovat aika samanlaisia, koska nämä nyt tuntuvat sopivan.) Kotona perusruokaa reilu annos. lltapalaksi kaksi palaa leipää + voi + juusto. Joskus menee useampikin pala, jos on kova nälkä. Lisäksi treenin päälle itse tehty smoothie, jossa banaani, marjoja, kaurajuomaa, protskujauhetta. Painonhallintaeväänä tarvittaessa suklaata tai jätskiä 🙂 Ei joka päivä eikä suuria määriä. Ehkä tässä kannattaa mainita, että viikonloppuisin minulla jäävät syömiset paljon vähemmälle ja liikkumiset ovat runsaampia. Joudun varmaan viikolla kirimään puutteen. Enkä siis ole vhh:n kannattaja. En pärjäisi eikä maha kestäisi. Paino varmaan putoaisi, jos ei mitään saisi syödä.
 19. rinieme

  Kengät Karhunkierrokselle

  Ei täysin mahdoton keli mutta aikamoista satunnaislukugenerointia :)
 20. rinieme

  Uintikunto

  Jalkojen isot lihakset kuluttavat paljon happea. Siksi edes "oikeat" uimarit eivät kovin tiheään potki pitkillä matkoilla. Triathlonissa sitten muutenkin kannattaa säästellä jalkojaan myöhempiin tarpeisiin. Kuten @villea totesi, potkut eivät yleensä ole se tärkein kehityskohde. Jalat pitää saada pysymään pinnalla, etteivät jarruta. Kädet tekevät pääosan työstä. Toki hyvä uimari saa myös potkuista apua.
 21. Hyvä suunnitelma! Minulla on ollut tapana juosta joko puolikkaan kisa tai 25-26 km pitkis kaksi tai kolme viikkoa ennen maratonia. Hyvin on toiminut. Vaihtoehto on valikoitunut sen mukaan, onko sopivaa kisaa ollut tarjolla lähiseuduilla sopivaan aikaan. Ihan hullunkiilto silmissä ei varmaan kannattaisi puolikasta kaksi viikkoa ennen juosta mutta minun kisaamiseni on oikeastaan aika leppoisaa, vaikka täysillä mennään.
 22. Ihan totta! Yhtään käyttökelvotonta autoa en ole ostanut. Lenkkareista useammat ovat melko pian siiretty syrjään. Onkohan minulla tiukemmat vaatimukset tossuille kuin autoille? Turha niitä tossuja on kovin paljon murehtia, jos jalkojen kanssa ei ole ollut ongelmia. Keräilet kokemusta ja vähitellen olet osaavampi ostaja tossukaupassa.
 23. @second saattaa olla aika oikeassa ehdottaessaan ohjelmaa. Totteletko, jos sinulla on joku tavoite ja sen saavuttamiseen tähtäävä ohjelma kertoo, että tänään on lepopäivä? Niillä lepopäivillä ja kevyemmillä treeneillä on tarkoitus. Pitäisi oppia nauttimaan erilaisista treeneistä, myös niistä keveistä. Paha liikunta-addiktio voi vaatia myös asiantuntija-apua. Toivottavasti tilanteesi ei ole niin vaikea.
 24. Jos menee ihan oikeasti kevyesti pari tuntia 150 keskisykkeellä, niin anna mennä. Mutta sen pitäisi sitten olla sillä lailla kevyttä, ettei seuraavana päivänä väsytä muuta kuin ehkä pikkuisen jalkoja sekä yöllä on oltava hyvä nukkua. Ja nälkä pitää olla lenkin jälkeen. Jos ei ole nälkä, oli liian kova lenkki. Tämä on omaa mutua...
 25. @marika_ Aloittelevan maratoonarin treeni on aika yksinkertaista. Kerran viikossa 90 - 150 min pitkä lenkki kevyttä hölkkää, matkaa ja aikaa hissukseen pitentäen. Lenkin lopussa saa väsyttää jalkoja muttei muuten olla ihan sippi. Alkumatkasta vauhti saa tuntua naurettavan kevyeltä. Kyllä se hymy siitä hyytyy :) Tuolla lenkillä voi huoletta pitää juoma- ja geelitaukoja kävellen. Ihan kannattaakin. Tulee samalla treenattua kisassa tarvittavaa juomista ja energian nauttimista. Älä murehdi sykkeitä. Et pysty noin pitkää lenkkiä ihan mahdottomilla sykkeillä tekemään. Pitkiksen lisäksi muutama peruslenkki viikossa. Sellaisia luokkaa tunti tai vähän päälle, kun olet kuitenkin jo jonkun aikaa juossut. Kerran viikossa tai parissa on mukava tehdä vähän reippaampi treeni intervalleja tai tv reipas. Niihin hyvät alku- ja loppuverryttelyt.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy