Jump to content
Juoksufoorumi.fiX-Caliber

Jäsenet
 • Posts

  6 791
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by X-Caliber

 1. Hiilikuitu on materiaalina todella kestävää, joten hiilikuitulevy on todennäköisesti viimeinen kohta, joka kengissä antaa periksi. Pehmeä välipohja ja päällismateriaali antautuvat varmasti ennen hiillikuitua.
 2. Jopas on hinta pudonnut. Viimeksi kun katsoin se oli lähemmäs 350€ ja saatavuus kautta maailman todella heikko.
 3. Luotin erään suomalaisen Hoka-ambassadorin näkökykyyn, mutta taidat olla oikeassa. Ruotsin TV-lähetyksestä otetun kuvakaappauksen mukaan nuo eivät kyllä piikkareilta näytä. Videopätkä löytyy tuolta: https://www.svt.se/sport/friidrott/johaug-11 Therese Johaug oli kyllä jossain kommentoinut, että hänen on tänä vuonna tarkoitus kokeilla ratajuoksussa piikkareita.
 4. Minä taas kuulin, että Johaugilla oli jalassaan saman valmistajan hiilikuitupohjalla varustettu piikkari. Yksikään kyseisen valmistajan lenkkari ei todellakaan alita 25mm pohjapaksuutta.
 5. Oletan, että kyse ei ole Fitnordin ominaisuudesta eli automaattikatkaisusta oliko se nyt 99 min 59 sek jälkeen? Ei ole Fitnordista kokemusta, mutta Tunturi Platinumissa oli vähän saman tapaista ongelmaa ja siinä syylliseksi osoittautui viallinen johto ohjauspaneelin ja elektroniikkayksikön välillä. Kannattaa ekaksi ainakin tarkistaa kyseisen johdon liitokset ja jos niissä ei ole vikaa niin uuden johton saa varmasti takuuna.
 6. Hyvä suoritus, mutta jäi kuitenkin yli minuutin Annemari Kiekaran (silloinen Sandell) 25 vuotta sitten juoksemasta kaikkien aikojen nopeimmasta suomalaisesta 5 km maantiejuoksutuloksesta: https://www.worldathletics.org/athletes/finland/annemari-kiekara-14259007 Harmi (tai Erikssonin kannalta tietenkin onni), että 5 km ei silloin ollut virallinen SE-laji eikä ennätyksiä näköjään voi takautuvasti hyväksyä.
 7. Huhtikuun loppuun saakka on aikaa ilmoittautua nykyisellä osanottomaksulla, sen jälkeen tulee kympin korotus. Suomi-Juoksu -ilmoittautuminen
 8. On se maantiekilpailuksi suhteellisen haastava, mutta ei mahdoton. Täysin tasaiseen 100 km maantiereitiin (esim. Winschoten) verrattuna arvioisin reitin - juoksijan kunnosta riippuen - ehkä noin 15-30 min hitaammaksi. Toki v. 2019 muutama juoksija paransi tuolla 100 km ennätystään, esim. miesten ja naisten voittajat tekivät omat ennätysnoteerauksensa. Kierroksen kokonaisnousuksi plotaroute.com tarjoaa noin 1200 m, mutta muistaakseni juoksijoiden mittarit näyttivät keskimäärin hieman vähemmän. Reittiprofiili ja dataa:
 9. X-Caliber

  Garmin Fenix 6

  Yleensä muutamia sekunteja. Jos GPS on ollut pitkään käyttämättä tai edellisen käytön jälkeen on siirrytty satoja kilometrejä voi kestää kauemmin, mutta ei ole ikinä yli minuuttia mennyt.
 10. X-Caliber

  Garmin Fenix 6

  Mulla tuo on tullut pari kertaa kun puhelin on ollut juuri ja juuri bluetoothin kantaman rajoilla. Korjaantui siirtämällä puhelinta metri kauemmas tai lähemmäs kelloa, tilanteesta riippuen.
 11. Juuri näin. Kaikki hyvää tarkoittavat kotihoitokikkakolmoset kannattaa suosiolla skipata ja hakeutua HETI urheiluun perehtyneen ortopedin puheille. Pitkittyessään akillesjännetulehdus on todella ikävä vaiva, joka haittaa tehokkaasti kaikkea liikuntaa, ei vain juoksemista. nimim. "molemmat akillesjänteet puukotettu ja senkin jälkeen vielä satunnaisia tulehduksia toisessa jänteessä".
 12. X-Caliber

  Garmin Enduro

  Kun katsoo Enduron hintalappua niin vaikea tuosta on eri mieltäkään olla, vaikka kyllähän ne kartat ja navigointi akun tyhjentävät aika nopeasti joten helpompi on mainostaa pitkää akkukestoa kun ei moista mahdollisuutta ole edes tarjolla. Aika moni Fenix 6X Pro -omistaja kun näkyy somessa parkuvan kun akku ei kestäkään luvattua 60 tuntia navigointi ja taustavalo jatkuvasti päällä. Tuliko yllätyksenä? Liki tonnin hinta mittarille, josta on riisuttu karttojen lisäksi muitakin ominaisuuksia verrattuna halvempiin malleihin kuulostaa kieltämättä aika suolaiselta.
 13. X-Caliber

  Garmin Enduro

  Taitaa toistaiseksi olla niin, että helpoin tapa pidentää akkukestoa on jättää virtasyöpöt kartat ja navigointi pois. Ei ole siis vieläkään Fenix 6X Pron voittanutta mitä tulee yhdistelmään akkukesto + ominaisuudet.
 14. Ikävä kyllä tämä hölynpöly ei jäänyt vain puheen tasolle: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/iaaf-50-kmn-kavely-pois-arvokisoista-elektroninen-valvonta-avaa-kisareitille-uusia-mahdollisuuksia/
 15. X-Caliber

  Garmin HRM-Pro

  Onkohan mulla nyt käytössä olevan sykevyön vyöosalla ikää kymmenisen vuotta, ellei enemmänkin. Garmn HRM-Run sykelähetin on ollut käytössä hieman yli 6 vuotta ja toimii edelleen kun vaan muistaa vaihtaa pariston suunnilleen kerran vuodessa.
 16. Ei sitten viime syksyn dopingkäry (jonka SUL tosin yritti lakaista maton alle) vaikuttanut millään tavalla näköjään.
 17. Ei mikään tietenkään estä perustamasta Kotirataultrahiihtoa, -pyöräilyä, -uintia tai mitä tahansa tapahtumaa. Itse asiassa ajatus on kerrassaan mainio ja kannatettava. Kaikki, mikä kannustaa ihmisiä liikkumaan on positiivista. Alkuperäinen Kotirataultra 50 km on kuitenkin juoksutapahtuma ja sellaisena pysyy. Oma osallistuminen tosin tänä vuonna on hyvin epätodennäköistä.
 18. X-Caliber

  Kotirataultra 2021

  On taas perinteisen Kotirataultran aika. Ideana on juosta 50 km vapaavalintaisella reitillä tammikuun ja/tai helmikuun viimeisenä sunnuntaina, omaan tahtiin. Lisätietoja ja lomake tulosten ilmoittamiseen: https://ultrafinn.fi/juoksutapahtumat/kotirataultra/ Tulosten ilmoittaminen on tietenkin vapaaehtoista. Kotirataultraan voi osallistua ihan vaan liikkumisen ilostakin. Muistakaa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset mikäli suunnittelette kotirataultran juoksemista porukalla.
 19. Karhu M1 oli ensimmäisiä - ellei peräti ensimmäinen - tuotantoon päässyt juoksukenkä, jossa käytettiin hiilikuitulevyä pohjassa. Sorry offtooic.
 20. Tai ne kengät (taisi olla Karhut), joilla Don Ritchie juoksi 6.10.20 vuonna 1978.
 21. 90-95k 18 40, jos viimeinen vitonen menee samaa vauhtia ME rikkoutuu. On se karua 100 km jälkeen että homma voi olla sekunnista kiinni.
 22. Juu, nykyinen vauhti riittää, mutta hidastua ei enää saa kovin paljon. On muuten todella huono seuranta. Kuvamateriaali on huippulaatua, mutta "selostajat" ovat täysin pihalla kilpailun kulusta. Edit: Itse asiassa nykyinen vauhti ei riitä, vähän pitäisi pystyä kiristämään. Tiukalle menee.
 23. No voi prkl, Walmsley taitaa oikeasti rikkoa ME:n jos ei romahda viimeisellä vajaalla kympillä. Hienoa olla väärässä tällaisessa asiassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy