Jump to content
Juoksufoorumi.fi


X-Caliber

Jäsenet
 • Posts

  6 795
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24 2018

X-Caliber had the most liked content!

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

X-Caliber's Achievements

 1. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen ultrajuoksun pariin palannut Ville Tuominen osoitti, että reilu kilometri vertikaalia 100 km matkalla ei kovin pahasti vauhtia hidasta kun mies on kunnossa ja löi tauluun uuden reittiennätyksen 8.02.16. Mies oli pitkään alle 8 h vauhdissa, mutta pieni hidastuminen loppumatkalla söi hieman loppuaikaa. Mikko Sallinen paransi kahden vuoden takaista aikaansa lähes tunnilla lukemiin 8.19.00 ja pysyi pitkään Tuomisen vauhdissa. Vuoden 2019 kakkonen Tom Kinnunen paransi aikaansa yli 10 minuuttia, mutta tulos 8.56.19 riitti vasta kolmossijaan. Suomi-Juoksuun starttasi 25 juoksijaa, joista 20 juoksi maaliin. Viimeisenä maalilinjan ylitti 71-vuotias Pekka Termonen, joka on nyt juossut Suomi-Juoksun kuudella vuosikymmenellä vuosien 1976 ja 2021 välillä. Joukkoon mahtuu myös ennätykselliset viisi Suomi-Juoksun voittoa (1976, 1999, 2000, 2005 ja 2007). Mukana oli myös useita 100 km ensikertalaisia. Erityisesti mieltä lämmittivät tällä kerralla kiitokset reittimerkinnöistä, yhtään eksymistä ei kilpailun aikana nähty. Tulokset tapahtuman nettisivulla https://endurance.fi/suomi-juoksu Nettisivuilla on myös linkki tapahtuman GPS-seurantaan, jossa voi seurata uudelleen kilpailun etenemistä.
 2. Historia kertoo toista, mutta toivottavasti tänä päivänä vallitsee eri meininki.
 3. https://www.irunfar.com/twenty-one-runners-die-during-100-kilometer-ultramarathon-in-china
 4. Hiilikuitu on materiaalina todella kestävää, joten hiilikuitulevy on todennäköisesti viimeinen kohta, joka kengissä antaa periksi. Pehmeä välipohja ja päällismateriaali antautuvat varmasti ennen hiillikuitua.
 5. Jopas on hinta pudonnut. Viimeksi kun katsoin se oli lähemmäs 350€ ja saatavuus kautta maailman todella heikko.
 6. Luotin erään suomalaisen Hoka-ambassadorin näkökykyyn, mutta taidat olla oikeassa. Ruotsin TV-lähetyksestä otetun kuvakaappauksen mukaan nuo eivät kyllä piikkareilta näytä. Videopätkä löytyy tuolta: https://www.svt.se/sport/friidrott/johaug-11 Therese Johaug oli kyllä jossain kommentoinut, että hänen on tänä vuonna tarkoitus kokeilla ratajuoksussa piikkareita.
 7. Minä taas kuulin, että Johaugilla oli jalassaan saman valmistajan hiilikuitupohjalla varustettu piikkari. Yksikään kyseisen valmistajan lenkkari ei todellakaan alita 25mm pohjapaksuutta.
 8. Oletan, että kyse ei ole Fitnordin ominaisuudesta eli automaattikatkaisusta oliko se nyt 99 min 59 sek jälkeen? Ei ole Fitnordista kokemusta, mutta Tunturi Platinumissa oli vähän saman tapaista ongelmaa ja siinä syylliseksi osoittautui viallinen johto ohjauspaneelin ja elektroniikkayksikön välillä. Kannattaa ekaksi ainakin tarkistaa kyseisen johdon liitokset ja jos niissä ei ole vikaa niin uuden johton saa varmasti takuuna.
 9. Hyvä suoritus, mutta jäi kuitenkin yli minuutin Annemari Kiekaran (silloinen Sandell) 25 vuotta sitten juoksemasta kaikkien aikojen nopeimmasta suomalaisesta 5 km maantiejuoksutuloksesta: https://www.worldathletics.org/athletes/finland/annemari-kiekara-14259007 Harmi (tai Erikssonin kannalta tietenkin onni), että 5 km ei silloin ollut virallinen SE-laji eikä ennätyksiä näköjään voi takautuvasti hyväksyä.
 10. Huhtikuun loppuun saakka on aikaa ilmoittautua nykyisellä osanottomaksulla, sen jälkeen tulee kympin korotus. Suomi-Juoksu -ilmoittautuminen
 11. On se maantiekilpailuksi suhteellisen haastava, mutta ei mahdoton. Täysin tasaiseen 100 km maantiereitiin (esim. Winschoten) verrattuna arvioisin reitin - juoksijan kunnosta riippuen - ehkä noin 15-30 min hitaammaksi. Toki v. 2019 muutama juoksija paransi tuolla 100 km ennätystään, esim. miesten ja naisten voittajat tekivät omat ennätysnoteerauksensa. Kierroksen kokonaisnousuksi plotaroute.com tarjoaa noin 1200 m, mutta muistaakseni juoksijoiden mittarit näyttivät keskimäärin hieman vähemmän. Reittiprofiili ja dataa:
 12. X-Caliber

  Garmin Fenix 6

  Yleensä muutamia sekunteja. Jos GPS on ollut pitkään käyttämättä tai edellisen käytön jälkeen on siirrytty satoja kilometrejä voi kestää kauemmin, mutta ei ole ikinä yli minuuttia mennyt.
 13. X-Caliber

  Garmin Fenix 6

  Mulla tuo on tullut pari kertaa kun puhelin on ollut juuri ja juuri bluetoothin kantaman rajoilla. Korjaantui siirtämällä puhelinta metri kauemmas tai lähemmäs kelloa, tilanteesta riippuen.
 14. Juuri näin. Kaikki hyvää tarkoittavat kotihoitokikkakolmoset kannattaa suosiolla skipata ja hakeutua HETI urheiluun perehtyneen ortopedin puheille. Pitkittyessään akillesjännetulehdus on todella ikävä vaiva, joka haittaa tehokkaasti kaikkea liikuntaa, ei vain juoksemista. nimim. "molemmat akillesjänteet puukotettu ja senkin jälkeen vielä satunnaisia tulehduksia toisessa jänteessä".
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy