Jump to content
Juoksufoorumi.fi


X-Caliber

Jäsenet
 • Content Count

  6 442
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24 2018

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

802 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://ultrafinn.fi/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kaarina

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reitti on nyt mitattu virallisesti ja todettu täysimittaiseksi. IAU Bronze Label -hakemus on jo vireillä, joten tulokset tulevat olemaan virallisia ja tilastokelpoisia. Oli muuten fillarillakin melkoisen haastava reitti kierrettäväksi, varsinkin kun en saanut Jones-counteria mahtumaan maantiepyörän etuhaarukkaan, vaan kiersin reitin paksurenkaisella maastopyörällä - kahteen kertaan. Reitinmittauksen ohessa päivitin myös reitin esittelykuvia kesäisemmiksi: https://kuvat.ultrafinn.fi/kuvat/Urheilu/Suomi-Juoksu/Suomi-Juoksu 2019/Reittiesittely 5-2019/
 2. Täsmälleen samaa mieltä. Olen tainnut joskus kirjoittaakin, että Holmenin 3h ohjelma on hyvä. Edellyttäen, että olet aloittaessasi 2.45 kunnossa.
 3. Ei tälle voi kuin nauraa: uusimmassa numerossa Ari Paunonen haikailee kestävyysjuoksun Suomen ennätysten perään ja kirjoittaa, että edellisestä SE:stä on viisi vuotta. Muutamaa sivua myöhemmin samassa lehdessä on pikku-uutinen Noora Honkalan Kaarinassa juoksemasta 12h Suomen ja pohjoismaiden ennätyksestä. Paunonen pitää sitkeästi kiinni uskomuksestaan, että maailmassa ei ole muuta kestävyysjuoksua kuin olympiamatkat ja se hänelle suotakoon. Onneksi suurin osa Juoksija-lehden toimituksesta on avarakatseisempia. Paunosen kiusaksi jatkan tilaustani ja tiedotan näistä kukkasista jatkossakin.
 4. Kevään ja näillä näkymin vuoden viimeinen "Ultrajuoksun Perusteet" -webinaari on myynnissä verkkokaupassamme. Tämä on ollut suosituin webinaarimme, mutta on aika uudistaa palvelutarjontaa. Ilmoittautumiset 17.5. mennessä: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-1/ Sisältö: Osa 1 (20.5. klo 18-19): Ultrajuoksuharjoittelun perusteet Osa 2 (27.5. klo 18-19): Palautuminen ja lepo. Ajankäyttö, perheen ja lähipiirin suhtautuminen. Osa 3 (6.6. klo 18-19): Ravinto Osa 4 (13.6. klo 18-19): Kilpailusuoritus ja siihen valmistautuminen sekä kilpailusta palautuminen Muutokset mahdollisia. Kurssin tarkoitus ja kenelle webinaari on suunnattu: Webinaari on suunnattu sekä aloitteleville että kokeneemmille ultrajuoksijoille ja uskomme, että tästä on hyötyä sekä ensimmäistä ultrajuoksuaan suunnitteleville juoksijoille että jo pidempään ultrajuoksua harrastaneille. Webinaarista on hyötyä myös ultrajuoksukilpailuissa huoltajana toimiville henkilöille. Tulemme kurssilla vastaamaan moniin meille vuosien mittaan esitettyihin, ultrajuoksua käsitteleviin kysymyksiin ja otamme toki vastaan uusiakin kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostilla, osoitteeseen: webinar@ultrafinn.fi. Livelähetyksessä on mahdollisuus esittää kysmyksiä ja kommentteja chatin kautta. Tämän kurssin jälkeen juoksija osaa välttää yleisimmät virheet harjoittelussa, kilpailuun valmistautumisessa ja suorituksen aikaisessa tankkauksessa, ymmärtää ennakkosuunnittelun merkitysken sekä osaa tehostaa ajankäyttöään ja huomioida myös palautumisen merkityksen. Webinaarin osallistujat saavat jokaisen jakson jälkeen linkin, josta kyseinen jakso on katsottavissa jälkikäteen. Voit siis osallistua vaikka ajankohta ei suoraan lähetykseen sopisikaan.
 5. Syy tähän selvinnee kun katsoo SUL:n kalenterista montako ratakymppiä vs virallisesti mitattua maantiekymppiä Suomessa juostaan vuosittain. Vielä 80-90 -lukujen vaihteessa kun Suomessa juostiin ratakymppejä enemmän kuin virallisia maantiekymppejä lukemat olivat yleensä toisin päin. Mullakin paras ratakymppi on puolisen minuuttia nopeampi kuin nopein maantiekymppi. Tämä noin puolen minuutin ero oli monena vuonna kauden parhaissa tuloksissa ja aina ratatuloksen eduksi. Toisaalta 24h juoksussa paras maantietulokseni on lähes 13 km parempi kuin paras ratatulokseni. Periaatteessahan maantiellä on mahdollista juosta optimaalisempia linjoja kuin radalla. Varsinkin jos ratajuoksussa on paljon juoksijoita, jolloin tulee ohittelua ja kakkosradalla juoksemista.
 6. Jeff Galloway: http://www.jeffgalloway.com/training/run-walk/ http://jeffgalloway.com/pdf/walkbreaks.pdf
 7. Eikä juuri minkään muunkaan urheilulajin kilpailuja.
 8. Kotimaassahan lisenssi on vaatimuksena virallisiin yu-kilpailuihin osallistumiseen, joten siinä mielessä lisenssi vaaditaan jo rajaa alitettaessa. En tiedä miten SUL suhtautuu ulkomailla ilman lisenssiä tehtyihin tuloksiin, mutta oletan, että niissä tapauksissa riittää, että lisenssi on voimassa Kalevan Kisojen ilmoittautumiseen mennessä (esim. case Kristiina Mäki, joka edustaa suomalaista seuraa vain SM-kilpailuissa). Ihme poukkoilua SUL:lla maantietulosten hyväksymisen kanssa. Alunperin ne eivät kelvanneet, jossain vaiheessa tuli muutos, että virallisesti mitatut maantiekympit kelpaavat Kalevan Kisa -rajaksi ja nyt ei taas kelpaakaan. Säännöissä on hyvin tarkasti speksattu millainen on tilastokelpoinen kympin maantiereitti, joten vaaraa alamäkijuoksujen päätymisestä tilastoihin ei pitäisi olla.
 9. Heitetäänpäs tännekin vähän mainosta tulevan kesän 100 km juoksuja suunnitteleville: Suomi-Juoksu 100 km juostaan tänä vuonna muutaman vuoden (lue: yli kymmenen) tauon jälkeen yhtenä 100 km kierroksena. Yhden pitkän kierroksen maantiekilpailua on tähän maahan toivottu, joten nyt on vain juoksijoista kiinni järjestetäänkö yhden kierroksen satasta tulevinakin vuosina. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://endurance.fi/suomi-juoksu
 10. X-Caliber

  Ineos 1:59 Challenge

  Eliud Kipchoge aikoo hyökätä toistamiseen 2h rajan kimppuun maratonilla. Tällä kerralla yhteistyökumppanina on Ineos: https://www.ineos159challenge.com Yritys tulee tapahtumaan tulevana syksynä. Vielä ei ole julkistettu tarkempia tietoja missä yritys tapahtuu, millaisella reitillä ja millaisin kilpailujärjestelyin tällä kertaa rajan alitukseen pyritään. Todennäköisesti tämäkään yritys ei tule olemaan ennätyskelpoinen.
 11. X-Caliber

  Hoka One One

  Näin minäkin olen ennustanut, mutta viimeisen reilun 40 vuoden aikana miesten maratonin ME on parantunut noin 7 minuuttia ja miesten satasen ME vain minuutin. Taitaa tuo parannus olla aika hyvin suhteessa myös em. matkojen ME-tuloksista maksettaviin bonuksiin. Olen myös sitä mieltä, että 100 km ME ei ole aivan samaa tasoa muutamaan muuhun ME-tulokseen verrattuna, esim. naisten 100 km ME:hen tai miesten 24h ME:hen verrattuna. Jim Walmsley juoksi kuitenkin 50 mailia aikaan 4.50.07 ja rikkoi Bruce Fordycen 35 vuotta vanhan ME:n 4.50.51, joten ei ennätysyritys täysin reisille mennyt.
 12. Ongelma taitaa olla siinä, että saadakseen esittelyn tai "testin" tuotteesta lehteen pitää tuotteen maahantuojan / valmistajan ensin ostaa X eurolla mainostilaa lehdestä ja näin pienellä markkina-alueella voi olla vähän nihkeää pakkomyydä samalle yrittäjälle samaa mainospaikka moneen julkaisuun.
 13. Hienoa! Kolmen lehden sijasta samat jutut voidaan nyt kierrättää neljässä lehdessä. Oikeasti uusi lehti kilpailijaksi Juoksija-lehdelle olisi hieno juttu, mutta samojen juttujen kierrättäminen lehdestä toiseen on kuluttajien aliarvioimista. Samaan hengenvetoon on myös todettava, että onhan niitä yrityksiä kilpailla Juoksija-lehden kanssa vuosien mittaan ollut, mutta kaikille on käynyt huonosti. Liian pieni markkina-alue nähtävästi.
 14. X-Caliber

  Hoka One One

  Hmm... Tracer 1 miesten koko US 9,5 punnittu paino 196 g. Cavu valmistajan mukaan US 9 231 g. Onko Tracer 2 tosiaan noin paljon ykköstä painavampi?
 15. Itse asiassa työpöytäsovellukset ovat aika lailla katoava luonnonvara. Omasta mielestäni ehdottomasti paras työpöytäsovellus treenidatan käsittelyyn on Sport Tracks ja pari päivää sitten tuli maili, että sen kehittäminen päättyy ja tarjottiin mahdollisuutta siirtyä sporttracks.mobi:n käyttäjäksi. Jurppii erityisesti maksullisen version käyttäjiä, joille luvattiin elinikäiset päivitykset. Onneksi en luottanut kyseiseen lupaukseen muutenkaan, voisi jurppia vielä enemmän. Sportracks.mobi:a joskus kokeilin ilmaisjakson verran ja vaikka kyseessä onkin paras käyttämäni pilvipohjainen treenikalenteri niin en silti nähnyt sitä omaan käyttööni välttämättömänä. Pitänee harkita uudestaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy