Jump to content
Juoksufoorumi.fiX-Caliber

Jäsenet
 • Content Count

  6 536
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24 2018

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

918 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://ultrafinn.fi/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kaarina

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ant+ -tuella varustettu Polar H10 -lähetin toimii Garminien kanssa, mutta koska Garmineissa juoksudynamiikan mittaus tapahtuu sykelähettimessä olevien sensorien kanssa ei Polarin lähettimen kanssa saada juoksudynamiikkadataa. Jos tuo ei haittaa niin Polarin lähetin on hyvä vaihtoehto Garminiin.
 2. 1980-luvulla tuolla tuli käytyä Kotkasta käsin muutaman kerran talvessa tekemässä vetoja pitävällä alustalla ja kyllä tuolla alle kolmen minuutin tonneja ja noin kuuden minuutin kakkosia pystyi hyvin juoksemaan. Radan kovuudesta ei ole muistikuvia, maratonracereilla tuolla juostiin, piikkareita en talvella käyttänyt.
 3. X-Caliber

  Kuinka hidas HCM on?

  Onkohan AIMS:lle tiedotettu HCM 2019 reitinmittaukseen liittyvistä epäselvyyksistä? Arvaan, että ei ole.
 4. En usko, että valojäniksen rakentaminen urheilukentälle on ilmaista, joten säästösyillä tuota on vaikea perustella. Suomessa valojänis taitaa löytyä muutamasta sisähallista, mutta tuskin yhdeltäkään ulkokentältä?
 5. X-Caliber

  Nike Vaporfly 4%

  Vaporfly näyttää toimivan pidemmilläkin matkoilla, kuvassa Camille Herron 24h juoksun MM-kilpailussa viime viikonvaiheessa. Tulos: uusi naisten ME 270,116 km.
 6. X-Caliber

  Kuinka hidas HCM on?

  Niin, 2020 on ensi vuonna ja silloin tilanne on ehkä toinen, mutta vuoden 2019 HCM ei taatusti ole AIMS:n hyväksymä, jos tulokset eivät kelpaa edes kotimaisiin tilastoihin. EDIT: HCM:n tapauksessa tapahtuman järjestäjät eivät taida olla se luotettavin taho reitin tilastokelpoisuutta ja virallisuutta kyseltäessä. Ref: HCR 2013.
 7. X-Caliber

  Kuinka hidas HCM on?

  Tilastopajassa HCM:n tulokset on varustettu lisämerkinnällä "mittaus", mutta mistään ei löydy tietoja mikä reitin mittauksessa on pielessä vai onko reitti osoittautunut alimittaiseksi? Aika erikoista, että Suomen suurimman maratonin reitinmittaukseen liittyvät epäselvyydet eivät ole puolen vuoden aikana herättäneet lainkaan keskustelua alan foorumeilla ja somekanavilla. EDIT: Näköjään HCM 2019 -tuloksia ei edes ole enää Tilastopajan "Tulokset 2019" -palvelussa, vaan ne on poistettu sieltä kokonaan. Kyseisellä maratonilla juosseiden juoksijoiden profiileissa tulokset näkyvät lisämaininnan "mittaus" kanssa. Erikoista. Offtopic, Tilastopajaan on tullut linkitys SUL:n lisenssijärjestelmään, josta näkyy, että esim. tämän vuoden SM-maratonin voittajalla ei ole voimassa olevaa yu-lisenssiä (tietojen paikkansapitävyyteen tai virheellisyyteen en ota kantaa):
 8. Lisää sirkushuveja rahvaalle, mutta ei tämä IAAF:n / Sebastian Coen linja "kehittää" yleisurheilua kovin hyvältä kuulosta. Juoksijana Coe on yhä yksi kaikkien aikojen idoleitani, mutta urheilujuohtajana hän ei ole onnistunut vakuuttamaan.
 9. DUV:in mukaan M55-sarjassa on kautta aikojen kolme 250 km ylittäjää ja 240 km tuloksellakin mennään varsin korkealla all-time -listalla. Kruglikovin ME on kova, mutta toisaalta mies on nuorempana juossut 271 km.
 10. En lähde arvioimaan syitä kun en ollut edes kisapaikalla, mutta olen samaa mieltä siitä, että Mariannen erittäin hyvää ja Tomin hyvää suoritusta lukuunottamatta suomalaisten tulokset jäivät kauas itsekunkin tasosta ja tavoitteista. Niin tosin kävi monelle muullekin. Kolme vuotta sitten samassa paikassa EM-kultaa yli 250 km tuloksella juosseen Maria Janssonin tulokseksi jäi 119,383 km. Kaksi vuotta sitten MM-pronssia 266 km tuloksella juossut, mm. Big Dog's Backyard Ultran voittaja ja reittiennätyksen haltija Johan Steene jäi hänelle vaatimattomaan tulokseen 204,076 km. Alkumatkalla kärjen tuntumassa juossut, vuoden 2010 maailmanmestari noin 273 km tuloksella, Shingo Inoue kirjautti nyt itselleen keskinkertaisen lopputuloksen 236,217 km ja sijan 33. Siinä vain pari esimerkkiä juoksijoista, joiden suoritukset menivät myös alakanttiin.
 11. Lopputulokset ovatkin tuolla: http://m.breizhchrono.com/detail-de-la-course/crs_id/13094
 12. Tuonne pitäisi tulla jossakin vaiheessa lopputulokset: M: https://www.albi24h.fr/wp-content/uploads/2019/10/H24.pdf N: https://www.albi24h.fr/wp-content/uploads/2019/10/F24.pdf
 13. Herronin tulos lienee ollut niukasti yli 270 km (viimeinen chippilinjan ylitys 269,9 km). Miesten puolella viisi juoksijaa ylitti 270 km, Sorokin tulokseksi tuli noin 279 km. Aivan käsittämättömän kovatasoinen kilpailu, kuten MM-kilpailun pitää ollakin. Meni monta kansallista ennätystä ja all-time -listaa uusiksi.
 14. Aleksandr Sorokin on viemässä Yiannis Kourosilta MM 24h kisaennätyksen. Vain kerran aikaisemmin on kaksi juoksijaa ylittänyt 270 km MM-kilpailussa. Nyt ylittäjiä tulee vähintään neljä. EDIT: Sorokin teki tosiaan MM-kisaennätyksen, mutta ei hän tietenkään Kourosilta kisaennätystä vienyt, sillä Mike Morton rikkoin Kourosin ennätyksen v. 2012 Katowicessa juostessaan vielä voimassa olevan USA:n ennätyksen 277,543 km.
 15. Reilu tunti ja vartti jäljellä. Nyt Sorokinin vauhti ei ole romahtanut, päin vastoin. Mies tempaisi näytteeksi kierroksen 4.55/km vauhdilla ja nyt on kasassa 265 km ja risat. Jopa 280 km tulos on mahdollinen jos vauhti säilyy 5 min/km tasolla. Viidentenä juoksevalla Ivan Penalba Lopezilla on yhä saumaa 270+ km tulokseen, mutta se ei tässä kilpailussa tule riittämään mitaliin. Camille Herron parantaa naisten ME:tä reilusti, noin 264-265 km lukemiin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy