Jump to content
Juoksufoorumi.fi

X-Caliber

Jäsenet
 • Content Count

  6 257
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

521 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://ultrafinn.fi/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kaarina

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mielenkiintoinen tutkimusaihe ja vähän aiheen vierestä - hieman olen ihmetellyt, minne Sami mahtoi kadota tämän huikean ultradebyytin jälkeen: http://statistik.d-u-v.org/getresultevent.php?event=21139
 2. X-Caliber

  12. ENDURANCE 24h 23.-24.2.2019

  Onneksi Endurance otti pari vuotta sitten irlantilaisen Sinead Kanen mukaan juoksemaan (näkyypä Sinead olevan v 2019 osallistujalistallakin) niin vältyitte tämän kaltaiselta julkisuudelta: https://www.rte.ie/sport/athletics/2018/1109/1009846-irish-runner-discrimination Itse asiassa päinvastoin, sillä artikkeli päättyy näin: Barcelonan 24h -kilpailussa pari vuotta sitten juosseena pidän järjestäjien päätöstä olla ottamatta sokeaa juoksijaa täysin oikeana, sillä Barcelonassa 24h juoksijoilla on käytössään vain 3 rataa (radat 6-8) ja ensimmäisen 12h aikana samoja ratoja kiertävät myös 12h -kilpailun osanottajat eli reilusti yli 200 juoksijaa kolmelle radalle ahdettuna. Muutenkin syrjintäväitteet ja mm. IAU:n uhkaukset IAU labelin poisvetämisestä syrjinnän takia tässä yhteydessä kuulostavat rajusti ylimitoitetuilta, sillä Barcelonan kilpailun pitkäaikainen hyväntekeväisyyskohde on ONCE.
 3. Suomi-Juoksu -nimisellä tapahtumalla ei ole mitään tekemistä v. 2017 Nuorgam - Helsinki -juoksun kanssa, joka oli nimeltään "Suomi 100 Juoksu" (kyllä, juuri noin väärin kirjoitettuna). Sitä miksi pitää ratsastaa perinteikkään tapahtuman nimellä sopii kysyä Nuorgam-Helsinki -juoksun järjestäjiltä.
 4. Sen verran positiivista palautetta saatiin ensimmäisestä Webinaarista, että vastaamme kysyntään ja uusimme neliosaisen Ultrajuoksun Perusteet -webinaarin. Ohjelmaan on tehty pieniä tarkennuksia ja lisäyksiä saamamme palautteen pohjalta. Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää etukäteen email: jari@ultrafinn.fi Webinaarin osallistujille lähetetään linkki, josta jokaisen osan voi katsoa myös jälkikäteen mikäli ei ole mahdollisuutta osallistua suoraan lähetykseen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: https://ultrafinn.fi/tuote/webinaari-1/
 5. X-Caliber

  Big's Backyard Ultra

  Kierrosajat ja muuta triviaa kilpailun kulusta: https://ultrajuoksu.fi/big-dogs-backyard-ultra-2018/
 6. X-Caliber

  Big's Backyard Ultra

  Kyllä, mutta "vähän" perinteistä ultraintervallia lyhyemmin tauoin 😉
 7. X-Caliber

  Big's Backyard Ultra

  Kärkikaksikolla 67 kierrosta (449 km) täynnä. Courtneylle jäi 6,5 min lepoaikaa kierrosten väliin, Johanille peräti reilut 16 minuuttia. Karmeaa puuhaa.
 8. X-Caliber

  Big's Backyard Ultra

  Pidin Courtneyta ennakkosuosikkina ja vahvasti mimmi eteneekin, Steene oli vuonna 2014 tämän kilpailun voitossa kiinni, mutta hänen piti lopettaa kierroksen 49 jälkeen ehtiäkseen paluulennolle. Nyt mies buukkasi paluun torstaille, joten aikaa on vielä jatkaa muutama päivä jos tarve vaatii. Courtneyn 24h ennätys (ja naisten USA:n ennätys) on kelvollinen 256,405 km, Johanilla on nimissään 24h pohjoismaiden ennätys 266,515 km. Lisäksi mies on juossut 48h tuloksen 384,936 km ja 6d kisassa yli 870 km. Kokemusta pitkistä kilpailuista siis on. 66 kierrosta / 275 mailia (443 km) täynnä eli kilpailuennätys on murskattu jo kahdeksalla kierroksella. Kuulostaa terveelliseltä 😉
 9. Tuossa ei vielä tullut yhtään perusteltua syytä sille MIKSI maantiejuoksujen pitäisi olla SUL:n kilpailukalenterissa. Kenttälajien osalta kilpailukalenterin merkityksen ymmärrän enkä sitä ole kyseenalaistamassa- ei ole kenenkään etu, että järjestetään samana päivänä kolmiloikkailpailut naapurikaupungeissa, mutta maantiejuoksujen osalta päällekkäisyyksiä ei voi välttää. Maantiejuoksujen (ja kävelyjen) osalta tärkeintä on se, että reitti on virallisesti mitattu ja ilmoitetun pituinen. Kaikki muu on ylimäräistä byrokratiaa ja kilpailukalenterin päivittäminen ja ajan tasalla ylläpitäminen kuormittaa täysin turhaan seurojen muutenkin rajallisia talkooresursseja. Eri asia tietenkin ovat isot bisnesmielessä järjetettävät tapahtumat, joissa on palkattu henkilö hoitamassa tätä byrokratiaa. Olen tänä vuonnakin kuullut muutamasta suomalaisittain varsin isosta maratontapahtumasta, jotka ovat puuttuneet Kilpailukalenterista ja siksi tulokset eivät ole kelvanneet esim. SM-maratonin tulosrajoiksi. Kenen etua tällainen palvelee? Ei ainakaan näihin tapahtumiin osallistuvien kilpajuoksijoiden, jotka eivät välttämättä voi tietää onko tapahtuma kilpailukalenterissa vai ei, vaan luottavat kilpailujärjestäjän ja/tai Juoksija-lehden kilpailukalenterin tietoon tapahtuman virallisuudesta.
 10. Mukava kuulla, että tuo sovellus on lopultakin päivitetty - jos nyt ei 2000-luvulle niin toivottavasti edes 1990-luvulle. Viimeksi kun vilkaisin niin Kilpailukalenterin käytettävyyttä ei voinut edes kritisoida, sillä mitään käytettävyyttä ei ollut ja uuden kilpailun lisääminen ei käynyt edes kahdessa tunnissa, vaan vaati pikemminkin kahden viikon ähellyksen ja lukuisien sähköpostiviestien lähettämisen ja useita puheluja. Maantiejuoksujen osalta koko kilpailukalenteri olisi silti syytä romuttaa Tiedot kilpailun reitinmittauksesta on helposti saatavana SUL:n omista rekistereistä, joten kyseessä on täysin tarpeeton saman asian kirjaaminen moneen kertaan.
 11. X-Caliber

  Mizuno

  Malliversio, eli 22. versio Wave Rider -kengästä. Joskus versionumeron kasvattaminen tarkoittaa vain värin muuttumista, joskus koko kenkä muuttuu aivan toisentyyppiseksi. Ei ole tuosta 22-versiosta vielä kokemusta, mutta Wave Rider 21 on eräs suosikkikenkiäni ns. peruslenkkareista. Painostaan huolimatta rullaava ja juostava kenkä.
 12. X-Caliber

  SM-maraton 22.9.2018, veikkaus

  A) 800 m: Adam Kzszot (en ole varma sukunimen kirjoitusasusta) 1500 m: Jakob Ingebrigtsen 5000 m: Jakob Ingebrigtsen 10000 m: oliko joku ranskalainen? maraton: Koen Naert 3000 m ej: ? B) 800 m: ? 1500 m: Laura Muir 5000 m: Sifan Hassan 10000 m: ? maraton: "Bleeding Nose" Mazuronak 3000 m ej ?
 13. X-Caliber

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Kisan nettisivuille on ilmestynyt viralliset tulokset, jotka on koostettu jollain minulle vieraalla korkeamaan tason kreikkalaisella matematiikalla. Esim. Teijan ja Georgian eroksi on virallisissa tuloksissa saatu 1 min 4 sek! Ilmeisesti viralliset tulokset ovat chippiaikoja eikä sääntöjen edellyttämiä "gunshot"-aikoja? https://spartathlon.gr/en/races/races/race/38.html
 14. X-Caliber

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Facebookissa on video loppumetreistä, tosin kuvakulma ei ole paras mahdollinen. Saa siitä kuitenkin hieman käsitystä Teijan loppuvedosta:
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy