Jump to content
Juoksufoorumi.fi

X-Caliber

Jäsenet
 • Content Count

  6 644
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24 2018

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

1 088 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://ultrafinn.fi/

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. X-Caliber

  Nike Vaporfly 4%

  Olen kuullut, että noiden ominaisuudet heikkenevät todella nopeasti, esim. hiilikuitulevy alkaa menettää jousto-ominaisuuksiaan jo noin 100 km juoksun jälkeen. Aika varoissaan saa olla, että Nextejä käyttää treenikenkänä. Kyseisen kengän suunnittelussa kun lähtökohtana on ollut ihan muut tekijät kuin kestävyys. Myöskään jalkojen säästävyys ei liene ollut kehitystyön ykkösprioriteetteja, vaan ennen kaikkea kengän nopeus kisatilanteessa.
 2. Kaikki uudet sykemittarit näyttävät sykkeen hyvin tarkasti kun käytetään sykevyötä. Rannemittaus puolestaan ei ole missään mittarissa kovin luotettava.
 3. Harkitsemisen arvoinen ajatus. Toisaalta nykyisin näitä "omatoimikisa matkalla X omalla reitillä" -tapahtumia on aika paljon ja tässä varsinainen idea on juuri tuon tapahtumareitin kiertäminen. Ymmärrämme kuitenkin, että nykytilanteessa esim. Oulusta tai Joensuusta, Helsingistä puhumattakaan, ei ole välttämättä järkevää lähteä Saloon juoksemaan huvin vuoksi, joten voisimme harkita kahta sarjaa: * Suomi-Juoksu Salo 100 km -reitti * Oma 100 km reitti Kummassakin samat säännöt: GPS-jäljellä vahvistetut tulokset elokuun loppuun mennessä lähiaikoina ilmoitettavan nettilomakkeen kautta ja kaikki osallistujat ovat mukana pienen palkinnon arvonnassa.
 4. SUOMI-JUOKSU 2020 ON PERUUTETTU! Koronavirusepidemia ei osoita laantumisen merkkejä ja koska Endurance Ultrarunning Team Finland ry ja UltraFinn Oy haluavat toimia vastuullisesti sekä ottaa huomioon juoksijoiden, talkooväen ja heidän läheistensä terveyden olemme joutuneet tekemään raskaan päätöksen peruuttaa vuoden 2020 Suomi-Juoksu 100 km -kilpailun. Kaikki ilmoittautuneet siirretään vuoden 2021 kilpailuun automaattisesti. Vuoden 2021 kilpailun ajankohta vahvistetaan mahdollisimman pian, mutta pyrimme siihen, että kilpailu juostaisiin perinteisesti kesäkuun lyhyestä yöstä nauttien. Reitti tulee pysymään samana kuin vuoden 2019 kilpailussa. Suomi-Juoksu on järjestetty vuosittain vuodesta 1972 lähtien ja jotta voisimme välttää pitkäaikaisen perinteen katkeamisen tarjoamme mahdollisuutta suorittaa Omatoimi Suomi-Juoksu 100 km eli juoksija voi juosta Suomi-Juoksun reitin omalla huollolla valitsemanaan ajankohtana elokuun 2020 loppuun mennessä ja julkaista raportin suorituksesta tapahtuman Facebookissa tai Juoksufoorumilla. GPS-jäljellä vahvistetun tuloksensa ilmoittaneet lisätään Suomi-Juoksu covid-19 -edition 2020 -tuloslistalle. Linkki tulosten ilmoittamiseen lisätään Suomi-juoksun nettisivuille lähiaikoina. Muistattehan huolehtia riittävistä turvaväleistä ja muistaa muutenkin voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Suomi-Juoksu 100 km -reitti mittariin ladattavaksi: GPX-track | FIT (Garmin) https://endurance.fi/suomi-juoksu
 5. Lain mukaan kilpailun järjestäjän pitää ilmoittaa verottajalle kaikki rahanarvoiset palkinnot (raha, lahjakortit, arvokkaat tavarapalkinnot ym.). Se kiinnostaako asia ketään tällaisessa pienen porukan puuhastelussa on toinen asia. En jaksa tarkistaa oliko "arvokkaalle" joku euromääräinen määrittely.
 6. Saattaahan tuo onnistuakin, mutta aika vähiin käy juoksukenkien, urheilutekstiilien ja sykemittarien valikoima. Ei taida olla enää yhtään sykemittarivalmistajaa, jolla ei olisi tuotanto tai vähintään omistus siirretty Kiinaan. Kyllä, myös Suunto on kiinalaisomistuksessa. Autojen suhteen ei Euroopassa myytävistä merkeistä tarvitse laittaa boikottiin kuin Volvo. Osalla juoksukenkävalmistajista taitaa olla tuotanto Vietnamissa, liekö sitten sen parempi tässä suhteessa. EDIT: Jos komponenttitasolle mennään niin ei taida olla mitään kuluttajatason laitetta, jonka pystyisi tuollaisen boikotin vallitessa ostamaan, autot mukaanlukien.
 7. Kilpailuissa en käytä sykemittaria, joten laitan Garminin run/walk -ajastimen hälyttämään. Treenilenkeillä useimmiten ajan mukaan, mutta esim nyt kun teen paluuta lonkkavamman jälkeen olen seurannut sykettä enemmän kuin aikaa.
 8. Oma kokemus näin ratajuoksutaustaisena ultrajuoksijana on, että kun siirryin ultrajuoksukilpailuissa käyttämään juoksu/kävely -jaksotusta tulokset 12h - 24h juoksussa paranivat huomattavasti. Päättelin sen johtuvan siitä, että minulle on luontaisesti helpompaa juosta hieman kovemmalla vauhdilla ja välillä palautella kävellen. Samassa yhteydessä aloin myös tehdä lähes kaikki pitkät lenkkini juoksu/kävely -jaksotuksella saadakseni homman tuntumaan kilpailuissakin luonnolliselta. Ja lopultakin vastaus kysymykseen: mielestäni on aivan järkevää juosta taloudellisesti ja ottaa väliin kävelyjaksoja.
 9. Tuota noin... Sata vuotta sitten matkustaminen oli aika paljon vähäisempää ja silti espanjantauti niitti aika tehokkaasti väkeä ympäri maailmaa. Puhumattakaan mitä musta surma teki 1300-luvulla.
 10. Ketjun aiheeseen liittyen Kauhajoki Ultra Running Festival joka piti juosta 29.6. - 5.7.2020 on siirretty vuoteen 2021, uusi ajankohta on 5. - 11.7.2021. Järjestäjät tekivät päätöksen tapahtuman siirrosta, koska suuri osa osallistujista on tulossa ulkomailta ja on erittäin epätodennäköistä, että kaikki matkustusrajoitukset olisi purettu kesäkuun loppuun mennessä.
 11. Tuohon ja muihin vastaaviini tapahtumiin osallistumista suunnittelevien on hyvä tietää, että suorituksia ei tulla hyväksymään maratonkeräilijöiden listoille, kuten tästä Timo Marjomäen jakamasta tiedotteesta selviää:
 12. Tuota noin, ei kai SUL ole millään tavalla osallisena Aluehallintoviraston tekemiin päätöksiin muuten kuin, että AVI:n toimeenpanema tapahtumien järjestämiskielto koskee SUL:a siinä missä muitakin tapahtumajärjestäjiä. Ei meille ainakaan ole SUL:n taholta tullut mitään viestiä koskien järjestämiemme tapahtumien mahdollista perumista eikä mitään muutakaan informaatiota koronavirukseen liittyen. Päätökset kyseisten tapahtumien kohtalosta tehdään lähiaikoina seuraamalla tilanteen kehittymistä ja AVI:n ilmoituksia. LISÄYS: Peruutettujen juoksutapahtumien listallahan on jo useita polkujuoksutapahtumia, joiden järjestämisen kanssa SUL:lla ei ole mitään tekemistä, samoin useita muita liikuntatapahtumia, jotka eivät millään tavalla kuulu SUL:n alaiseen toimintaan on peruutettu, esim. yritysmaratonviesti on siirretty syksyyn. Lievä offtopic: jos maanitejuoksun tulokset halutaan virallisiin tilastoihin pitää sen olla "SUL:n hyväksymä". Eri asia ovat nämä yhteislenkkimuotoiset "kilpailut", Andi-maratonit sun muut keräilytapahtumat, joita ei löydy mistään kilpailukalentereista tai tilastoista.
 13. Tässä erään koronapositiivisen henkilön blogikirjoitus. Tauti voi tosiaan olla lähes huomaamaton ja oireet hyvin vähäisiä. https://perjantaikokki.fi/2020/03/14/greetings-from-a-corona-positive-patient-from-quarantine/
 14. Tämän hetken rajoitus on siis, että max 500 hengen tapahtumat on peruutettu 12.4.2020 saakka, koska Aluehallintovirasto ei tartuntatautilain nojalla voi määrätä kuukautta pidempää kieltoa, mutta tuota tullaan 100% varmuudella jatkamaan kuukausi kerrallan. Kuinka pitkään, jää nähtäväksi. Valtioneuvoston suositus oli toukokuun loppuun saakka, mutta koska valmiustilaa ei ole otettu käyttöön on kyse vain suosituksesta ja AVI:n päätös on se, joka on voimassa. EDIT: Tästä olikin näköjään keskusteltu jo toisen otsikon alla, mutta jääköön kertauksena tännekin.
 15. Eurooppalaisten osallistuminen on tänä vuonna varsin epätodennäköistä, mutta tämä lienee yksi kevään harvoja juoksun suurklassikoita, joita ei olla perumassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy