Jump to content
Juoksufoorumi.fi


X-Caliber

Jäsenet
 • Content Count

  6 404
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

X-Caliber last won the day on October 24 2018

X-Caliber had the most liked content!

Community Reputation

723 Excellent

About X-Caliber

 • Syntymäpäivä 16.02.1966

Contact Methods

 • Website URL
  https://ultrafinn.fi/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kaarina

Converted

 • 10km
  30.59,00
 • Puolimaraton
  1.11.42
 • Maraton
  2.31.38

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. H10 Ant+ ei sitten tue Garminin juoksudynamiikkadataa, sillä Garminin omassa sykelähettimessä on kiihtyvyysanturi, jota H10-lähettimessä ei ole. Muuten toimii hyvin Garminin kanssa ja sykedatan lähettäminen onnistuu jopa yhtäaikaisesti Ant+, Bluetooth ja vanhaa 5 kHz-signaalia kuunteleviin laitteisiin. EDIT: Itseasiassa Bluetooth-signaalin pystyy lähettämään yhtäaikaisesti kahteen eri laitteeseen ja lisäksi lähettimessä on tallennusominaisuus. Rainmakerin mainitsemalla SDK:lla on vielä mahdollista kehitellä kaikkea mielenkiintoista, joten erittäin varteenotettava haastaja Garminin omalle RUN HRM -lähettimelle. Varsinkin jos SDK tosiaan mahdollistaa kiihtyvyysdatan seurannan, kuten Ray antaa ymmärtää.
 2. Lawson juoksi juuri Robbie Brittonin kanssa 650 km Jordanian halki, joten tuskin lähtee Barkleyhin.
 3. Kaikkihan me olemme kuulleet kuinka paljon parempi tulos olisikaan tullut, jos… Niin, jos esimerkiksi olisi etukäteen hieman suunniteltu. Vauhdinjakoa, tankkausstrategiaa, olosuhteiden vaikutusta, huomioitu mahdollisia ongelmatilanteita varusteiden kanssa tai pohdittu vaihtoehtoisia tapoja hoitaa energiatankkausta mikäli ensisijainen vaihtoehto ei toimi. https://ultrafinn.fi/yleinen/hyvin-suunniteltu-on-puoliksi-tehty-vai-onko/ Muistutetaan myös 1.4. alkavasta webinaarisarjasta, jossa keskitytään suunnitelman tekoon ultrajuoksukilpailuun: Koska meiltä on kysytty runsaasti kilpailuun valmistautumisesta sekä kilpailusuunnitelmien tekemisestä järjestämme tästä aiheesta webinaari / workshopin, johon kuuluu kaksi verkkoluentoa sekä henkilökohtainen palaute ja kehitysehdotukset juoksijan laatimaan kilpailusuunnitelmaan. Tähän kurssiin otamme mukaan max 30 osallistujaa, jotta pystymme takaamaan laadukkaan henkilökohtaisen palautteen jokaiselle osallistujalle. Myös tämän kurssin webinaariluennoista osallistujat saavat linkit, josta voivat halutessaan kerrata asioita jälkikäteen. Hinta 69,90€, mutta nyt viimeiset paikat tarjoushintaan 39,90€. Tämän kurssin verkkoluennot lähetetään: Ma 1.4. klo 18 - 19 Ti 9.4. klo 18 - 19 Ilmoittautuminen: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-2/
 4. Osallistujalista on etukäteen perinteisesti salaisuus, mutta Mikael Heerman on tiettävästi mukana.
 5. Juuri näin, parempi on suorituksen aikana nauttia energiaa tasaisesti alusta lähtien.
 6. Kaksi intervalliharjoitusta viikossa näin lähellä 6h juoksua on aika turhaa. Kovin dramaattisia muutoksia treenikäytäntöihin ei tässä vaiheessa kuitenkaan kannata enää tehdä, mutta ainakin sen toisen viikottaisen intervalliharjoituksen voisi korvata tasavauhtisella PK2-lenkillä. Maratonvauhtinen pitkän lenkin loppuun on erinomainen harjoitus maratonille viimeisteltäessä, mutta 6h juoksua ajatellen kyseenalaistaisin sen hyödyllisyyden, ainakin ensimmäiseen 6h juoksuun valmistauduttaesa. Muutama kisavauhtinen (siis 6h kisavauhtinen) pitkä lenkki (2,5 - 3 h) parin seuraavan viikon aikana ja viimeinen pari viikkoa ennen kisaa, kuten maratonille valmistauduttaessa. Tosin hiilaritankkauksen (jos sellaista olet maratonilel tehnyt, en tiedä) jättäisin ultrajuoksuja ennen tekemättä.
 7. X-Caliber

  Garmin MARQ

  Tuolla sama suomeksi: https://buy.garmin.com/fi-FI/FI/p/633625/pn/010-02006-16#box Myös lisävarusteiden hinnat ovat kohdallaan, esim. QuickFit 22 -rannekkeet maksavat 399,99€.
 8. Puolikkaan ajan perusteella sulla pitäisi maraton kulkea 3.30 nurkille. Kirjoitatkin, että maratonit on juostu huonolla harjoittelulla, joten arvioidaan 6h tavoitetta tuon puolikkaan tuloksen pohjalta. Puolikkaan keskivauhti on noin 4.30/km, maratonille voisi siis arvioida realistiseksi noin 5 min/km -vauhdin ja 60 km / 6h tulos vaatisi keskivauhtia 6.00/km eli vauhti saisi hidastua maratonvauhdista minuutin kilometriä kohti. 60 km kuulostaa täysin realistiselta tavoitteelta. Esim. viime vuonna Kaarinan 6h kisan voittaja jäi maratonin ennätysvauhdistaan noin 35 sek/km ja nopeasti tulosluetteloa vilkaisten tekisi mieli väittää, että lähes kaikki pääsivat minuutin sisään senhetkisen maratonkuntonsa keskivauhdista.
 9. X-Caliber

  Garmin MARQ

  Hinta Suomessa, mallista riippuen 1600 - 2650€. On se hieno ja hintakin on kohdallaan. Olen hieman odottanutkin, milloin joku mittarivalmistaja tuo jotain tuollaista markkinoillele.
 10. X-Caliber

  Polar M430

  Ihon pinnassa olevat verisuonet supistuvat kylmässä ja se häiritsee rannesykemittauksen luotettavuutta.
 11. Periaatteessa on hyvä juosta erityyppisillä kengillä, mutta oikaistaan tuo yleinen harhaluulo, että maksimaalinen vaimennus tarkoittaisi kevennettyä iskutusta. Tutkimusten mukaan vaimennuksen lisääminen ei suinkaan vähennä kehoon kohdistuvaa iskutusta, vaan päinvastoin. https://runblogger.com/2015/06/do-maximalist-running-shoes-reduce-impact-forces.html https://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2016/12/02/less-cushion-running-shoes-reduce-injuries.aspx https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5992812/
 12. Ei sen seuran ole pakko vaihtua. Nykyisessä seurassani FMR:ssä on juoksijoita keskimatkoilta ultramatkoille ja kimppalenkeilläkin on mukavasti eri tasoista ja eri matkoja juoksevaa porukkaa. Samaa seuraa edustaa muuten seuratasolla myös Henri Ansio 😉 Tosin kotimaan kisoissa Henkka juoksee yleensä sponsorien väreissä. Entisessä seurassani Endurancessa, vaikka ultraseuraksi onkin profiloitunut, on myös lyhyempien matkojen juoksijoita ja Endurancen perustamisella oli 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä todella iso merkitys ultrajuoksutietoisuuden levittämiseen tässä maassa.
 13. Itse asiassa parikin, mutta niissä ei varsinaisesti keskitytty ultrajuoksuun.
 14. Vapaaehtoistyön tekijöiden arvostelijoita kyllä löytyy. Vedin vähän henkeä - otin edellä esitetyt kommentit turhan henkilökohtaisesti, pahoittelut siitä. Kaikki toimenpiteet, joilla ultrajuoksun asiaa edistetään ovat kannatettavia, mutta edelleen kaipaan PERUSTELTUJA NÄKEMYKSIÄ, joiden nojalla Vuoden Ultrajuoksija -äänestyksen avaaminen lajin harrastajien ulkopuolelle toisi lajille lisää näkyvyyttä, rahaa ja muita herkkuja? Puhutaan pienen piirin puuhastelusta ja samalla unohdetaan, että kyse on kansainvälisestikin varsin pienestä lajista. Edellä esitetty vertaus siitä moniko olisi kiinnostunut äänestämään Vuoden vesipalloilijaa oli mielestäni aika hyvä. Sekä minä että @spirostunnemme ultrajuoksun maailmanmestareita, Euroopanmestareita ja Spartathlon-voittajia. Juuri kukaan heistä ei ole edes huippuvuosinaan harrastanut ultrajuoksua ammattimaisesti, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 24h maailmanmestari, Spartathlon-voittaja ja kolminkertainen 24h EM-ykkönen Florian Reus kertoi taannoin ultrajuoksu.fi:n haastattelussa, että hänenkin on vaikea Saksassa saada sponsoreita, jotka tukisivat häntä rahallisesti.
 15. Löytyy täältä seasta sentään asiallinenkin kommentti. Kiitos siitä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy