Jump to content
Juoksufoorumi.fi


madass

Jäsenet
 • Content Count

  861
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

488 profile views
 1. Huhhuh, tulipahan taas todettua, että liikenneraivo on noussut uudelle tasolle: Olin pyöräilemässä työmatkaa aamulla ennen seitsemää ja vastaan tuli mopoilija, joka 100-200m ennen kohtaamistamme vetäisi pitkät valot päälle protestoidakseen varmaan kirkasta pyörälamppuani (jonka valokeila oli suunnattu tiukasti lähelle maahan). Väläytin lamppua ylöspäin, jotta lopettaisi tahallisen häikäisemisen, minkä jälkeen mopoilija pysähtyi ja ohittaessani häntä löi olkapäähäni!! Vauhtia oli n. 35km/h ja pyörätie lumikuurassa, joten olisi siinä saattanut käydä huonomminkin. Tämä minimopoilija on tullut ennenkin vastaan aamulla ennen seitsemää kehä 3:n pyörätiellä ajaen lännen suuntaan Vihdintien paikkeilla, joten jos joku tunnistaa kyseisen avohoitotapauksen, niin kannattanee vähän varoa. En tiedä, mitä tekee, kun tulee seuraavan kerran vastaan...
 2. madass

  Wihan kilometrit 2015

  Viides Wiha takana, ja olihan taas mainio syksyinen ulkoilupäivä! Paras keli tähänastisista Wihoistani. Oma juoksu oli vähän pakkorunttaus maaliinpääsy päätavoitteena. Alku lähti tosi hienosti liikkeelle ja vauhti pysyi puoleenväliin saakka helpohkosti 5.30-pinnassa, minkä jälkeen oli tarkoitus himmata vauhtia hallitusti aina loppukierroksille saakka. No, juuri koskaanhan näissä ultrissa ei etukäteissuunnitelmat päde ja niin kävi tälläkin kertaa, kun 4 viikkoa aiemmin revähtänyt pohje alkoi ilmoitella itsestään 61km:n kohdalla. Yritin ensin juoksu-kävelyä muutaman kilometrin ja lopuksi totesin, ettei maaliinpääsyyn ole edellytyksiä, jos yritän hölkätä pelkällä vasemman jalan kantapäällä ponnistaen. Parin buranan alkaessa vaikuttaa kahdenkymmenen kävelykilometrin jälkeen kokeilin taas hölkkää ja sehän lähti sujumaan tarvitsematta aristaa pohjetta. Toiseksi viimeisellä kierroksella pohkeessa alkoi taas tuntua, mutta siinä vaiheessa ei tarvinnut enää onneksi huolestua asiasta, kun maaliin oli niin vähän matkaa Kiitokset Wihan porukoille hienosti järjestetystä kisasta! Hienoa oli seurata aitiopaikalta uusien Suomenennätysten syntymistä aurinkoisessa ulkoilusäässä. Eiköhän sitä olla könkkäämässä ensi syksynä taas Tampesterissa!
 3. madass

  Wihan kilometrit 2015

  Jaa, haamu pääsi onnellisesti maaliin. Ilmeisesti tämä flunssan alku sittenkin menee ohi ennen kisaa; ei viitsisi toista satasta tänä vuonna kontata läpi räkätautisena... Kiitokset pjh taas mainiosta viihdepläjäyksestä!
 4. Varottasin kuitenkin noista kokiksen sivuvaikutuksista pidemmässä juoksussa, kun se sisältää vain nopeita sokereita. Jos nappailee ainoana juomana/energialähteenä liikaa liian pitkään, saattaa elimistö alkaa laskea kaiken läpi. Tästä syystä usein kokista käytetäänkin juoksujen loppupuolella antamaan hiukan lisäbuustia väsyneeseen menoon (ja imodiumia perään). ...eipä sillä, saattaa se muutama mukillinen maistua joskus muutenkin huoltopöydästä.
 5. Myynnissä siis kaksi vuotta käytössä ollut virheetön (ei naarmuja tms. ainostaan takakannen tarrassa pientä kulumaa pyörän kiinnikkeestä johtuen) Garmin 910xt + ant-tikku + laturi + käyttämätön tekstiilisykevyö (olen käyttänyt ainoastaan vanhaa Globalsatin muovista vyötä, kun se on toiminut hyvin). Alkuperäispakkaus ja kuitti mukana. Hinta 180€. Mittari majailee Espoossa. Postilla tietysti kulkee postimaksun hinnalla muuallekin. Jos kiinnostuit, laita YV:tä.
 6. madass

  Garmin FR920XT

  920xt:stä ei oikein keksi pahaa sanottavaa. Minulla on kaikki toiminut kuin se kuuluisa junan vessa: älykkäät ilmoitukset & puhelimen BLE yhteys & automaattinen synkronointi Garmin connectiin toimivat ilman ongelmia, vaikka puhelimeni Sampan s4mini ei kuulukaan tuettujen puhelinten listalle. 910xt:n jälkeen odotukset olivat aika korkealla ja mielestäni 920 on ne lunastanut: GPS:n tarkkuus vähintään samaa luokkaa, footpodin kanssa tarkkuus yllättäen odotuksia parempi, työmatkalenkkeilyssä ehdoton, kun voi toimistolla käyttää kellona jne. Harjoitusdata siirtyy melko vaivattomasti ST2.0:aankin lataamalla GC:stä TCX-tiedostoina omalle koneelle. Joitakin 910:n ominaisuuksia on kuitenkin jäänyt kaipaamaan (ne saattavat hyvinkin tulla softapäivityksissä): -Autolap paikan mukaan (monen kierroksen kisassa todella hyvä) -Barometrin kalibrointi omien maamerkkien korkeusaseman mukaan -GPS:n tarkkuustiedon puuttuminen (auttaa näkemään, milloin GPS-fixi on kunnollinen liikkeellelähtiessä) Tänä aamuna kokeilin myös drop-testiä asfaltille näyttöpuoli alaspäin n. metrin korkeudelta ja tämänkin 920 läpäisi hyvin: vain pieni kiveniskemä/naarmu reunuksessa. (fillarin stongasta irrottaminen vielä meni jäisillä sormilla, mutta takin hihan ympärille hihnan laitto oli liian tiukka rasti)
 7. madass

  M: Garmin 910xt

  Joulupukki toi uuden mittarin, joten olisi aika antaa edellinen hyvään kotiin. Myynnissä siis kaksi vuotta käytössä ollut virheetön (ei naarmuja tms. ainostaan takakannen tarrassa pientä kulumaa pyörän kiinnikkeestä johtuen) Garmin 910xt + ant-tikku + laturi + käyttämätön tekstiilisykevyö (olen käyttänyt ainoastaan vanhaa Globalsatin muovista vyötä, kun se on toiminut hyvin). Alkuperäispakkaus ja kuitti mukana. Hinta 180€. Mittari majailee Espoossa. Postilla tietysti kulkee postimaksun hinnalla muuallekin. Jos kiinnostuit, laita YV:tä.
 8. madass

  Wihan kilometrit 2015

  Jes, ei mene päällekkäin koulujen syyslomien (piäkaapuntiseuvulla) kanssa ja pääsee taas kerran Pirkkahallia kiertämään!
 9. madass

  Garmin Connect

  Aika mainio on 920xt:n suora suomennos aktiivisuusvahdin käskystä Move! -> Siirrä! (tahallaan on kai jätetty käskyn loppuosa pois -> pitäis olla "Siirrä persettäsi!")
 10. madass

  Polar M400

  Pienenä pilkun*kommenttina, että radiosignaali ei etene ilmassa/vedessä digitaalisena, vaan aina (digitaali-) moduloituna analogiasignaalina. Vanhat systeemit käyttävät kHz-luokan taajuuksia, jotka etenevät vedessä pitkiäkin matkoja (riippuen taajuudesta), mutta BT:n, BLE:n tai Ant+:n 2,4Ghz ei etene kuin muutaman sentin.
 11. madass

  Garmin FR920XT

  Eilen taas testasin footpodin kanssa esportin radalla. Tein pienen säädön tohon kalibrointinertoimeen ennen lenkkiä. Vauhti pysytteli 5.20-5.40/min haarukassa koko ajan. Juoksin sisärataa enkä käynyt viilentymässä alakerran puolella. Tulos: 8km - 10m edellä, 16km - 10m edellä, 25km 70m edellä. Lopussa taas vähän vauhti nousi, niinkuin yleensä käy. Minun askelluksellani näyttää paljon tarkemmin kuin 910. Tiedä sitten jos juoksisi satasen, josko lopun kitukilometrien laahustaminen muuttaa tarkkuutta radikaalisti. Täytyy testata kotirataultrassa kuun lopussa, miten viidelläkympillä käy.
 12. madass

  Garmin FR920XT

  Sama havainto minulla, että mittari jätättää ensimmäiset 10-15km ja sitten virhe hieman pienenee toisella puoliskolla. Olen kyllä laittanut tämän sen piikkiin, että aluksi tunnun juoksevan hitaammin kuin toisella puoliskolla ja nopeammassa vauhdissa nää footpodit tuppaa näyttämään minulle ainakin pidempää matkaa. Kokemusta on täysin paskasta Polarin S1&SD200-yhdistelmästä ja "käyttökelpoisesta" 910xt+footpod-yhdistelmästä ennen tätä. Mutta niinkuin sanottu, kolmen lenkin perusteella tuntuma on, että matkanmittaus on tarkempaa kuin 910:lla.
 13. madass

  Garmin FR920XT

  Minullekin toi joulupukki uuden kellon. BT toimii muista poiketen oikein hyvin Galaxy s4 minin kanssa (päivitetty Android 4.4.2:een Germany versioon). En ole edes viitsinyt laittaa wifiä toimintaan, kun synkkaukset menee automaagisesti kännykän kautta. Smart notificationsit toimii hienosti (kantomatka yllättävän suuri: töissä n.70m:n päähän neukkariin lävähtää vielä viestit kelloon, vaikka BLEn kantomatkan ei pitäs olla ihan noin pitkä) Haluaisin kuitenkin siirtää harjoitukset ST2.0:aan, joten joudun kikkailemaan ton jollain tavalla, kun ST2 ei jummarra .FIT-tiedostoja. Juoksudynamiikasta ainakin näkee, jos on ollut pöpperökeli tai liukasta. Menee aika pomppivaksi juoksu. Sisällä olen juossut kolme kertaa pitkiksen ja mielestäni footpodin kanssa tarkkuus on parempi kuin 910:ssa (kalibrointikerroin heitetty hihasta 910:n kertoimen perusteella). n. 25km:n matkalla tyypillinen virhe on 50-100m, ja sekin ollut kaikilla kerroilla samaan suuntaan, eli jos jaksaisin heittää pienen korjauksen kertoimeen, niin tuokin parantuisi.
 14. madass

  Wihan kilometrit 2014

  Kiitti! Minähän melkein pärjäsin haamulleni. Muutama minuutti tuli tappiota ja sijoituskin oli oikealla hollilla. Kiitokset hienosti järjestetystä kisasta (taas)!
 15. madass

  Wihan kilometrit 2014

  Pjh, olisiko mahdollista laittaa haamuwihan aikoja jonkin linkin taakse, moni varmaan haluaisi vielä verrata suoritustaan haamun juoksuun? (esim. minä) Ymmärrän kyllä, että noiden tulosten näyttäminen on vähän ongelmallista, kun kukaan ei saa luulla niitä oikeiksi tuloksiksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy