Jump to content
Juoksufoorumi.fi
joel

Jäsenet
 • Content Count

  9
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. joel

  Cooper

  En nyt tiedä onko tämä oikea viestiketju tälle kysymykselle, mutta katson minkälaisia vastauksia saan. Elikkä kysyisin apua, miten kannattaisi kuntopyörällä kohottaa kuntoa (vauhtikestävyys, peruskestävyys) talvella. Oikeastaan kestävyyskuntoiluni jää melkein kokonaan kuntopyöräilyn vataan näin talviaikaan. Tavoitteena voisin pitää Cooperin testissä noin 3000m. Lähtötasoni on kuitenkin huonohko. Sanotaan nyt vaikka 2000m, niin ei paljoa heitä oikeasta tuloksesta. Viime kesänä juoksin suunnilleen joka toinen päivä 4km lenkin. Tuloskuntoni, ei kuitenkaan parantunut yhtään kesän alusta kesän loppuun. Kysymykseni kuuluukin, teinkö jotain väärin? Juoksinko liian pitkää lenkkiä? Liian lyhyttä lenkkiä? Oliko treeni liian yksipuolista? Välillä juoksin todella hitaastikin (joskus melkein kävelyvauhtia), mutta ei tuntunut auttavan. Itse olen vajaat parikymmentä vuotta vanha. Pituutta löytyy noin 188cm ja painoa pituuteen verrattuna kohtuu vähän. Mutta siis tarkoitus olisi nyt talven aikana parantaa kestävyyttä kuntopyöräilyllä. Sen verran tiedän, että sykkeet pitäisi olla pyöräillessä noin 10-15 matalammalla kuin juostessa. Ja pyöritysnopeus suunnilleen 90 kierrosta minuutissa, kenties vähän enemmänkin. Jos haluatte lisää tietoa, niin kysykää, mutta nyt kaivattaisiin kunnonkohotukseen lisää tietoa. Päätavoitteeni ei kuitenkaan ole tuo 3000m Cooperin testissä, mutta haluaisin kunnon, jolla jaksaisi hyvin näitä raskaampia pallopelejä ynnä muita. :smiley:
 2. joel

  Maantiepyöräily

  Taas tuli mieleen pari kysymystä: 1) Onko "korkealaippaisissa" kiekoissa huomattavaa eroa ihan tavallisiin kiekkoihin, joissa ei ole, niin korkeaa "laippaa"? Ilmeisestihän levykiekko on hankala silloin, kun on sivutuulta (?) 2) Kehtaako lähteä johonkin kilpailuun harjoittelemaan, jollain suunnilleen 20km/h keskinopeudella? :smiley:
 3. joel

  Maantiepyöräily

  Olen pohtinut asiaa, että kannattaisiko ostaa maantiepyörä, cyclocross (johon mahdollisesti maantiekiekot) vaiko hybridi (johon puolestaan "käyrä" tanko ja maantiekiekot). Niinpä kyselisin tämän foorumin asiantuntijoilta neuvoa. Pääasiassa ihan harrastuskäyttöön siis pyörä tulisi. Maantiepyörä olisi ehkä itsellä ensimmäisenä mielessä, mutta arveluuttaa se, että joka lenkin alkuun ja loppuun tulisi tuollainen kilometrin pituinen hiekkatieosuus. Eihän siinä nyt mitään hirveän isoja kiviä kuitenkaan ole. Maantiepyörä arveluuttaa myös siksi, että normaalistihan taitaa alle sopia paksummiltaan 25mm renkaat (?). Luultavasti pyörääni tulisi kuitenkin avorenkaat, mutta ehkä tarvittaessa tuubit kisakäyttöön, jos saa sellaiset kaupanpäällisinä. Niin ja löytyykö jostain jonkinlaista liikettä mikä myy ihan käytettyjä maantiepyöriä/cyclocrosseja? :smiley:
 4. joel

  Maantiepyöräily

  Selvä, sitten seuraava kysymys . Elikkä onko tuolla runkokoolla hirveästi väliä harrastusmielessä? Eli itse olen 188cm ja sopiva runkokoko olisi ilmeisesti tuollainen 58-60cm, mutta mitenkähän mahtaisi toimia joku 52-54cm? Itse olen ajellut tuollaisella 50cm maastopyörällä pientä lenkkiä, toki maastopyörä on aivan eri asia, mutta tulipahan mainittua. Niin ja kysymys numero 2: Jos maantiepyörässä on nämä "vaihdevivut" siinä rungon putkessa kiinni, niin onko kuinka helppo homma laittaa uudet vaihdevivut sinne jarrukahvojen viereen? Olen katsokaas melko tuore alalla, niin esitän tyhmiä kysymyksiä.
 5. joel

  Maantiepyöräily

  Kiitos äskeisistä vastauksistanne. Sitten seuraavanlainen kysymys: löytyykö jostain ilmaista harjoitusohjelman teko-ohjelmaa? Siis sellaista mihin saisi syöttää vaikka pituuden painon jne. ja sitten ohjelma tekee harjoitusohjelman. Ja pyöräilyhän on tietysti se mihkä ohjelmaa pitäisi saada, mutta hätävarana käy myös juoksukin.
 6. joel

  Maantiepyöräily

  Löytyyköhän Suomesta jotakin liikettä, josta voisi ostaa esimerkiksi näitä ihan ammattitallien pyöräilyasuja (paitoja, housuja jne.) sun muuta? Saa olla ihan nettikauppa tai ihan liike erikseen.
 7. joel

  Maantiepyörää etsiessä

  Ilmeisesti siis kannattaa alkaa vain säästämään ja ostaa hiukan parempi pyörä myöhemmin. Ehkä joku 1500€ maksava uutena ja käytettynä hiukan halvempi sitten. Mutta voi pistää tarjouksia vieläkin tulemaan .
 8. joel

  Maantiepyörää etsiessä

  Elikkäs maantiepyörää haeskelisin. Ihan harrastuskäyttöön tulee, etten mitään todella kallista tule ostamaan. Pari-kolmesataa korkeintaan, mutta totta kai kaikki ehdotukset otetaan vastaan ja ehkä jokin jopa kelpaisi. Pakko siis ei ole edes pyörää saada, mutta kokeilu mielellä tulisi kuitenkin. Niin ja pituutta löytyy noin 187cm. Pyörän tulisi mielellään sisältää kaikki oleellinen. Sitten sen perus maantietangon lisäksi voisi olla myös niin sanottu aika-ajotanko (tämä olisi siis plussaa). Tankojen ei tarvitse olla erillisiä vaan voivat olla molemmat "samaa tankoa" koko homma. Eli ehdotelkaa ja katsotaan, jos sopiva tulisi eteen. Niin ja voi pistää yksityisviestillä enemmän ehdotuksia tulemaan.
 9. joel

  Cooper

  Moro, Olen tälläne n. 18v miespuolinen henkilö (185cm ja n. 65kg). Tarkoitus olisi saada parannusta Cooper tulokseen (tavoitteena 3000m ->). Viime aikoina en ole juossut testiä, mutta oletetaan lähtötasoksi 2000m, joka se oli suunnilleen kun todella pitkä aika sitten juoksin sen. Kohta puoliin pääsen panostamaan parin kuukauden ajaksi enemmän urheiluun, niinpä asiantuntijoilta kyselisinkin harjoitusohjelmaa. Normaalisti olen juossut aina kilometristä muutamaan pari kertaa viikossa. Haluaisinkin saada ohjelman todella huonokuntoiselle ja sellaisen missä kerrotaan kuinka pitkää matkaa/aikaa, minkälaista maastoa ja millä sykkeellä (mieluusti prosentteina max sykkeestä) tulisi juosta. Yleensä pystyn ainakin yhden tai kaksi "kovempaa/pidempää" lenkkiä juoksemaan viikossa. Jos jotain tärkeää puuttuu, niin kyselkää lisää (hieman sekava viesti).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy