Jump to content
Juoksufoorumi.fi
LauraP

Jäsenet
 • Content Count

  109
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About LauraP

 • Syntymäpäivä 22.09.1967

Converted

 • 10km
  42,42
 • Maraton
  3.32.33
 • Tavoite
  Pysyä terveenä ja juosta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joo, secondin kanssa komppaan lööperin suhteen täysin :) Itelläni tulee töissä kävelyä ~120km viikossa, kertarysäyksellä aina semmoiset 2,5-4 tuntia. Joten kaikki palauttavat lenkit olen jättänyt juoksusta pois. Eli pitkis juosten vain silloin tällöin, ei joka viikko. Juoksen säännöllisesti siis vain pari kovempaa treeniä viikossa. Lisäksi käyn uimassa, pyöräilen säännöllisen epäsäännöllisesti kuntopyörällä sekä treenaan koiriani, jossa hyvinkin sykkeet käyvät reilusti 160 yläpuolella. Eli ns. pitkä intervalli, usein kaksikin peräkkäin samana päivänä (yhden treenin kesto on 1-1,5 tuntia). Näitä koiratreenejä on 3-4 viikossa. Näiden lisäksi vielä käyn kävelylenkeillä vapaa-ajalla. Eli monipuolisuutta/ lajikirjoa on ja juoksu painottuu koviin/nopeisiin lenkkeihin. Itse en tähtää kisoihin, en puolikkaalle enkä maralle. Juoksen(liikun), koska se on mukavaa ja itseni kunnossa oleminen avittaa koiriani treeneissä.
 2. Ma kävelyä metsässä koiravanhuksen kanssa Ti 7,9km hölkkää + kävelylenkki metsässä Ke 4,1km kävelyä pojan ajaessa pyörällä mukana To Lepo Pe 7,9km hölkkää + kävelylenkki metsässä La 5,9km kävelyä metsässä koiravanhuksen kanssa Su 10,4km pitkis hölkötellen + kävelylenkki metsässä Yht. 17km kävelyä, 26,2km hölkkää + jumppaa selälle. Kuntopiirit jäi väliin, seuraavalla viikolla kenties nekin mukana? Toivottavasti tästä alkaa noususuhdanteinen jakso :)
 3. LauraP

  "Telakalla"

  Telakoitu 4 viikoksi. Vasemman polven ulko- ja sisäkierukoiden repeämät korjattu tänään, lisäksi 'vanhaa vammaa' eli lumpion rustovauriota jälleen siistitty. Polvi on nyt mainion tuntuinen, ei kipuja, vuotoa senkin edestä (tapaus hemofilia). Keppejä en tarvinnu lainkaan, heräämöstä omin jaloin isännän autolle Kolmen viikon päästä kontrolli. Jos ja etenkin KUN siinä kaikki ok, jussin jälkeen töihin ja JUOKSEMAAN. Se on siinä :)
 4. LauraP

  "Telakalla"

  Herr General: Periksi ei pidä antaa koskaan, on vain osattava sopeutua olotilaan ja ajateltava positiivisesti, että joskus se aurinko taas paistaa siihen omaankin risukasaan. Mulla on mottona juuri tuo kulunut sanonta, tosin olen sitä hieman muunnellut itseni näköiseksi: Jos aurinko ei paista risukasaan, siirrän risukasan aurinkoon. Tsempit siis vaivojesi kanssa, sanoopi ensi viikolla 18. jalkaleikkaukseen menevä, joka toden totta vielä aikoo juosta :)
 5. Heh, me oltiin viimeksi tokavikoja. Eikä taistella pokaaleista tälläkään kertaa, mutta tuleepahan penskalle kokemusta. Touhukas viikonloppu sulla tiedossa! :)

 6. Moro! Juu, vauhdikastahan tuo huskyhomma on :) En oo tulossa näyttelyyn, kun meillä on samaan aikaan rekivaellus 40 huskyn kanssa. Siinä kun päivän puljaa ulkona 12 oman huskyn, muksujen ja rekiajelun merkeissä + seurustelee koiraporukoissa, iltasella nukuttaa taatusti. Onnea teille kehään. Meidän harmaa olisi taatusti siellä häntäpäässä ;)

 7. Olitpa vauhdikkaan kuvan löytänyt blogiin! Vetääkö sakemanni myös? Meinaatko muuten mennä katsomaan/osallistumaan Harjun spl-näyttelyyn viikonloppuna? Jos ei viime hetken esteitä ilmaannu, toi meitin harmaa menee hakemaan jumbosijan omassa luokassaan. :D

 8. Komppaan tässä muita ja kehoitan jatkamaan juoksemista ja ylipäätään liikuntaa, maalaisjärki mukana Mulla koko selkäranka on nivelrikkoinen niskaan asti, jalat leikattu 17 kertaa ja pohjalla vielä sidekudostauti mutta kertaakaan minua hoitava urheilukirurgi ei ole edes vihjannut juoksemisen lopettamisesta. Kuten tuossa ylempänä joku jo kirjoittikin, kannattaa katsoa alusta, millä juoksee ja lyhentää matkaa, oireiden mukaan. Tsempit!!!
 9. LauraP

  Edison Pena

  Aika mielenkiintoinen linkki. Missään muualla mediassa ei ole silmiini osunut lukua 34... Onnettomalla englannin kielen taidollani en kuitenkaan paljon tuosta artikkelista irti saa.
 10. LauraP

  Edison Pena

  Tuo malaria asia on tosiaan aivan eri luvuissa oleva uutinen ja se kertoo korutonta kieltä ihmishenkien, ja etenkin lapsien, kuolemista. Silti minusta on positiivista, että taisteltiin myös näiden 33 mainarin henkien pelastamiseksi. Rahaa paloi hirveästi ja tottakai sillä olisi autettu malariapotilaita moninkertainen määrä. Kuitenkin näiden 33 kaivostyöläisen henki säästyi ja heille itselleen ja heidän puolisoilleen, lapsilleen ja muille läheisilleen sillä on merkitystä. Ja globaalisti ajatellen teko, jossa saavutetaan onnellinen loppu, on kylmässä ja pahoja uutisia täynnä olevassa maailmassa kuitenkin valopilkku, joka luo toivoa siitä, että vielä löytyy inhimillisyyttä ja hyvyyttä päätöksenteoissa. Maailma on täynnä ahdistusta, nälänhätää, sotia, kurjuutta, köyhyyttä, sairauksia ja väkivaltaa. Chilessä paikanpäällä olevat päättäjät ja pelastustyöntekijät tekivät osaltaan mahdolliseksi sen, että näiden kaivostyöntekijöiden elämä jatkuu. Irvokasta olisi ollut jättää miehet sinne kaivokseen kuolemaan. Mietin, että jos olisin tuollaisessa tilanteessa ja minulle ilmoitettaisiin, että rahat ja voimavarat, jotka on tarkoitettu minun pelastamiseksi, suunnataankin nyt toisalle, mitä silloin päässäni liikkuisikaan? Kaiketi pelastusoperaatio sai uutisena liian suuret maailmanlaajuiset puitteet, kun otetaan huomioon se, kuinka paljon ihmisiä kuolee muualla muista syistä. Silti olen todella onnellinen näiden 33 kaivostyöläisen pelastumisesta. Pointti tässä ketjussa oli mulla kuitenkin se, että juokseminen on osaltaan helpottanut jälleen kerran todistetusti ihmisen ahdistusta ääriolosuhteissa, todellisten vaikeuksien keskellä :)
 11. LauraP

  Edison Pena

  Chilen kaivosturmasta pelastuneiden mainareiden joukossa oli myös yksi triatlonia harrastava kaivosmies. Mies juoksi kaivoksen kuiluja pitkin, alkuviikkoina jopa 10 kilometrin lenkkejä. Mukana oli myös ex-jalkapalloilija. Kyllä urheileminen kannattaa, aina Aivan mahtava juttu, että kaikki kaivosmiehet selvisivät turmasta maanpinnalle! Liikuttuneena seurasin pelastusoperaatiota.
 12. Onko ne varmasti hartiat, jotka jumittaa? Eikä niin, että jumitus/mahdollinen kipu on esim. lavan seudussa? Niskarankaperäiset ongelmat heijastuvat hartioihin ja kipu tuntuu etenkin lapa-alueella.
 13. 130/80 normitilanteissa. Äidin puolelta suvussa kulkee alipaineisuutta, joten sukuun nähden olen ihan tautinen ;)
 14. Mulla on jalat leikattu 17 kertaa. Olen huomannut, että joka operaation jälkeen keventelen leikattua jalkaa, ensin olemassa olevien kipujen takia, myöhemmin pahasta tavasta. Viimeisimmästä leikkauksesta on nyt ½ vuotta, ja edelleen kun esim. seison kassajonossa, paino on terveellä jalalla. En kuitenkaan ilmeisesti juostessa keventele, sillä mitään ylimääräisiä kipuja ei ole koskaan tullut. Liiallinen tarkkailukaan ei ole hyväksi mutta jos kuitenkin koet, että keventelet tietämättäsi leikatun puolen jalkaa, ehkä kannattaa käydä vaikka fyssarilla tarkistuttamassa jalkojen painon jakautuminen???
 15. Kiitos synttärionnitteluista!

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy