Jump to content
Juoksufoorumi.fi

iikoo

Jäsenet
 • Posts

  165
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by iikoo

 1. iikoo

  Pogostan Hiihto 2015

  Joo kompattava edellistä! Aivan mahtava oli luisto tänään, henk.koht reittiennätyksestä lähti melkein kolme varttia pois. Aamulla startissa rapsakat 11 pakkasta, mutta aurinko paahtoi kelin nopeasti kohdilleen pikkupakkaselle. Ja baanat sanoisin että huippukunnossa, ihan muutamassa ylämäessä vähän jäiset. Loppunousuun jäi voimia juuri sen verran, että ei krampannut mutta lähellä oli.
 2. iikoo

  Pogostan Hiihto 2015

  Tuskin sentään ihan sitä 22 asteen pakkasta, mitä viimeksi oli startissa...
 3. iikoo

  Pogostan Hiihto 2015

  Täällä kävi kanssa ankara pohdinta Vuokatin ja Pogostan välillä, Pogosta voitti lähinnä 100 km lyhyemmän ajomatkan ja hyvien aiempien kokemusten vuoksi. Jotenkin on mielestäni sympaattinen se yhteismajoitus Parppein koululla. Sunnuntaille taitaa tosiaan tulla joutuisa keli.
 4. iikoo

  Finlandia-hiihto 2015

  Tsemppiä ruiskarhu! Ei ole helppo keli tänään, märkää lunta tulee tälläkin hetkellä lisää. Mulla meni eilen hiukan alle neljän tunnin, minkä otin tavoitteeksi puolessa välissä, kun huomasin, että siihen on mahkuja. Kädet lopussa aika puhki ja pohkeet viittä vaille krampissa, mutta negatiivinen splitti tuli. Keli eilen odotetun pehmeä, mutta ladut oli enimmäkseen ok ainakin kakkoslähtöryhmälle. Tasatyönnöstä ei kyllä meinannut tulla mitään, kun sauvat humahteli pohjasta läpi. Tapanilan tienoilla näkyi vähän maata ja ilmeisesti ne pätkät olikin sitten poistettu sunnuntaille, koska reitti on kuulemma tänään puolisen kilsaa lyhyempi.
 5. iikoo

  Finlandia-hiihto 2015

  Pieni kuvapäivitys reitin varrelta Tiirismaalta viikko ennen h-hetkeä. Hyvältä näyttäisi tässä vaiheessa. Toivottavasti ensi viikollekin riittää yöpakkasia.
 6. iikoo

  Finlandia-hiihto 2015

  Mulla edessä P 50 km. Pitkän ajan ennusteen mukaan ensi viikolla yöt pakkasella ja päivisin vähän plussaa, jotta tuskin nuo kinokset ihan kaikki ehtii hävitä. Siis tyypillinen maaliskuun lopun sää :)
 7. iikoo

  Finlandia-hiihto 2015

  No ilmankos tämäkin ketju elää hiljaiselämää... http://www.ess.fi/urheilu/Urheilu/2015/01/25/hiihtajat-empivat---finlandia-hiihtoon-ilmoittautunut-vasta-3-000-suksijaa
 8. iikoo

  Finlandia-hiihto 2015

  Onko Finlandiaan menijöitä? Tänään illalla kävin reitillä toteamassa, että ovat jopa pohjanneet sitä viimeisten lumisateiden jälkeen. Ja kun kohta tulee kunnon pakkanen, niin avot! Lumitilanne näyttää Salpausselällä muutenkin sen verran hyvältä (koputtaa puuta), että voisi alkaa harkita ilmoittautumista. Kuva Tiirismaalta otsalampun valossa kohdasta, jossa latu tekee neulansilmämutkan oikealle (n. 12 km).
 9. Nämähän ovat näitä henkimaailman juttuja ja riippuu varmaan paljon kelistäkin, että kuinka nopeasti se sieltä pohjasta pois lähtee. Mutta jos nyt laitat parafiinia, niin tod.näk. sillä on AINAKIN psykologinen vaikutus. Eli tuntuu luistavan paremmin ja voi oikeasti luistaakin :)
 10. iikoo

  Garmin Fenix 2

  Toimiiko Fenix 2 Garminin vanhempien sykevöiden kanssa? Ja jos niin mitä ominaisuuksia siinä silloin häviää verrattuna tuohon uuteen vyöhön? Oma vyöni on 405cx-mallin kanssa mukana tullut ehkä 4v vanha.
 11. iikoo

  Finlandia-hiihto 2014

  Joo, olihan tuolla nyt parempi hiihtää kuin monena aikaisempana vuotena, kun ei ollut sitä puuroa (paitsi loppulaskussa). Toisaalta aikaisemmin ei ole kyllä tarvinnut väistellä kiviä. Yhden kerran taisi tökätä pahemmin. Hyvää oli se, että huoltotilat olivat nyt hallissa eikä siinä teltassa. Ja makkarasoppa oli ainakin tarpeeksi sakiaa!
 12. iikoo

  Finlandia-hiihto 2014

  Kävin vähän tiedustelemassa latupohjaa nyt aamulla. Yllättävän hyvä se on (ainakin vapaalla). Lumetustyöt olivat parhaillaan käynnissä Messilässä ja Tiirismaan vanhan laskettelurinteen kohtaa lumetti yhden miehen kolapartio. Että kyllä siellä nyt ainakin yritystä on saada hyvä hiihto aikaan. Koska olosuhteet tuskin muuttuvat olennaisesti (ennuste lupaa pikkupakkasta) mä lähden sunnuntaina ykköskalustolla liikkeelle. Jos hiihtäisin pertsalla, ottaisin ehkä vanhemmat sukset. Kuusikoissa pilkottaa paikoin hiekkaa ladulla, mutta uskon, että saavat nämä kohdat lumetettua. Oheinen kuva on siis tältä aamulta Messilästä ennen ekaa juottopaikkaa. Tiedustelureissu kokonaisuudessaan oheisesta linkistä. http://connect.garmin.com/activity/447614947
 13. iikoo

  Finlandia-hiihto 2014

  Mä veikkaan että hiihdetään, mutta lyhennettynä (Hollolan peltopätkät pois). Tosin ennusteessahan on luvattu ensi viikolle vähän lunta ja pientä yöpakkastakin. En usko, että vievät jäälle - luulisi, että siellä on aika vetistä? Onko joku käynyt siellä hiihtämässä viime aikoina?
 14. iikoo

  Finlandia-hiihto 2014

  Jokohan tälle uskaltaisi avata oman ketjun? Tänä aamuna kävin hiihtelemässä reitillä. Kyllä siellä nyt sen verran valkoista oli, että luulisin ainakin vapaan hiihdon onnistuvan. Pertsalatuakin oli tamppari vetänyt urheasti, mutta eipä haittaisi jos tulisi vaikka 5 cm lisää lunta. Kuva on Tiirismaan ekasta pitkästä noususta ja otettu siis tänä aamuna.
 15. iikoo

  Lahden ladut

  Hyvin pääsi tänään aamulla hiihtämään Tapanilassa perhekolmosta ja vitostakin (luistellen), vaikka ei ollutkaan reittejä vielä pohjattu. Nyt sinne kaikki sakeana joukkona, jotta koiraihmisetkin tajuavat, että siinä menee latu! Mitä taas tulee Aquamigon kysymykseen: Heinsuon ladut ovat luonteeltaan hyvin syheröisiä ja aika rankkoja, koska verkosto on vedetty pienelle alueelle, jossa paljon suppia. Melko jyrkkiä mäkiä paljon, tosin siitä kentältä löytyy myös ihan tasaista sille alle kouluikäiselle. Jos pidempää lenkkiä haluaa, niin siitä kannattaa pyyhkäistä Messilään, Tiirismaalle tai Lahden urheilukeskuksen suuntaan. Ne reitit löytyvät mski-palvelusta (mski.fi/lahti).
 16. Nastolan urheilukeskuksessa tuli hiihtokausi avattua tänään! Juoksurataa kiertävä n. 400 m latu vähän muhkurainen, mutta kyllä se muuten ihan hiihtoa muistutti. Eikä maksa mitään!
 17. Kiitokset herroille hyvästä juoksuseurasta! 26 km tuli aika tarkalleen täyteen, joten kahden päivän saldo tasan 50 km. Vasemman jalan yksi varvas tykkäsi vähän huonoa, on nyt lähinnä musta kynnen ympäriltä. Taitaa tulla mokova rakko siihen. Otetaanpa uusiksi joskus!
 18. Mäkin voisin lähteä kokeilemaan ainakin osamatkaa, jollei jalat tunnu aamulla aivan pökkelöiltä (tuli juostua tänään jo 24 km). Klo 10 on hyvä, taitaa tulla aika lämmin päivä.
 19. Olipa kerrassaan mukava tapahtuma! Torstaina päätin, että voisihan sitä puolikasta koittaa, kun oli muutenkin asiaa Turkkuseen. Mukavan viileässä kelissä ennätys parani minuutilla aikaan 1.37. Aika tasainen juoksu. Lopussa sai taistella taas tuttuun tapaan vasemman pohkeen kansssa, krampeilta kuitenkin säästyin.
 20. Joo, toivottavasti ennuste pitää kutinsa ja sade alkaa vasta illalla. Viime tipassa tuli puolikkaalle laitettua ilmo sisään. Treeniä on kyllä luvattoman huonosti takana, mutta onhan siinä ainakin osallistumisen ilo!:smile:
 21. iikoo

  Pogostan hiihto 2013

  Peesaan ketjun aiempia hehkuttelijoita: olipahan kerta kaikkiaan upea hiihtopäivä! Aurinko helotti täydeltä terältä, huolto pelasi erinomaisesti, baanat loistavassa kunnossa ja suksikin tuntui aamun pakkasesta huolimatta yllättävän liukkaalta. Maaliin ajalla 3.23, mihin olen hyvin tyytyväinen. Jos nyt väkisin jotain kritikoitavaa haluaa hakea, niin koulunlattiamajoituksessa osui kyllä vieruskaveriksi komppanian lahjakkain kuorsaaja! ;)
 22. iikoo

  Pogostan hiihto 2013

  Jaahas, Ilmatieteen laitos povaa huomisaamuksi Ilomantsiin 24 pakkasta. Voipihan se olla, että luistelusuksi ei ihan hirveän liukkaasti siinä liiku... mutta eipähän tarvii ainakaan arpoa voitelun kanssa, kun laittaa vaan kovinta luistoa mitä pakista löytyy ja lähtee nautiskelemaan wanhan ajan talvisäästä.
 23. iikoo

  Pogostan hiihto 2013

  Onko Lahden seudulta Pogostan vapaalle (su) menijöitä? Tuli tuossa juuri ilmoittauduttua. Autoon mahtuu, jos joku on kyytiä vailla. Lähtö la aamupäivällä Lahdesta ja paluu heti hiihdon jälkeen sunnuntaina.
 24. iikoo

  Finlandia-hiihto 2013

  Kyllä oli jotensakin raskas keli, pehmeää puuroa ainakin 3h 30 min porukassa. Hälvälään asti luisti kohtalaisesti, sitten alkoi tökkiä. Etureidet oli viimeiset 15 km niin krampin partaalla, että piti lykkiä tasurilla aina, kun vaan oli vähänkin latua. Mutta tulipahan taas käytyä ja aikatavoite piti nipin napin.
 25. iikoo

  Finlandia-hiihto 2013

  Eilen oli muuten Etelä-Suomen Sanomissa juttua, että lammilainen Mikko Reitti aikoo kavereineen hiihtää Finlandian alkuperäisen reitin Hämeenlinnasta Katumajärven jäältä Lahteen pertsa-Finlandiaa edeltävänä yönä. Matka menee suurelta osin umpihangessa. Porukka ajoittaa hiihtonsa niin, että olisivat perillä Lahden hiihtostadionilla n. klo 9.30 lauantaina, kun Finlandia-hiihtäjät starttaavat. "Maailman parhaimmat hiihto-olosuhteet odottavat", hehkutteli Reitti lehdessä. On siinä asenne kohdallaan, tsemppiä pojille!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy