Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ForrestG

Jäsenet
 • Content Count

  2 316
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by ForrestG

 1. ForrestG

  Baltsu 8K

  Minua kiinnostaa tämä kisa. Minkälainen paita on maalissa ja onko hyvää show-meininkiä ja after partya tietty..?
 2. ForrestG

  Tunnustan...

  Tähän maahanmuutto asiaan monella on näkökantoja. Paljon on sellaisia näkökantoja liikkeellä mitkä eivät tule ikimaailmassa kohtaamaan toisiaan. Olen työssäni nähnyt paljon sellaista turvapaikkaturismia, ettei mitään suojeluntarvetta ole, seassa kyllä sellaistakin mitkä oikeasti tarvitsevat apua(ja heitä pitää EHDOTTOMASTI auttaa). Minä en miellä itseäni rasistiksi, vaan enemminkin realistiksi, ja mielestäni rajat pitäisi sulkea nykyisenkaltaiselta toiminnalta. Sillä tilanne on täysin kestämätön sekä lieveilmiöt ovat olleet todella karmeita. Ensisijaisesti meidän pitäisi pitää huolta omistamme, että voimme sitten auttaa muita, näin sanoo maalaisjärki. Kohta emme mahdollisesti pysty enää auttamaan edes itseämme. Monet jaksavat valittaa ja voivotella, mutta mitään konkreettista ei kuitenkaan olla valmiita tekemään asioiden eteen ja korjaamiseksi. Osa voivottelijoista, eivät edes äänestä, ”koska siitä ei ole mitään hyötyä”. On puhujia, ja on tekijöitä, sitten osa on vielä niitä ketkä vain hihitelevät siellä näppäimistön äärellä, eivätkä ole minkään tekijöiksi. Itse olen miettinyt sellaisen toimintamallin elämääni kuin korpilaki. Niin pitkään asiat olkoon tällä tolalla, enkä lietso vihaa enkä pahuutta, ja yritän kasvattaa perheeni välttämään riskejä. Jos kaikesta huolimatta riskit realisoituu, niin olen valmis ottamaan vanhan maalla olleen lain voimaan joka tunnettiin nimellä korpilaki. Tarkoittaa omankädenoikeutta. Minä en välitä omista seurauksista miten minulle käy, jos lähipiiriini kajotaan. Mielestäni tämä olisi hyvä, jos muutkin ottaisivat käyttöön ja asia tuotaisiin maahanmuuttajille tietoon, ehkä sillä olisi ennaltaehkäisevä vaikutus.
 3. ForrestG

  Tunnustan...

  Niin ja jossain ei palkata vanhempaa naista näyttelijäksi tai jollekkin naiselle on lähetetty valokuva munasta. Mietin edellistä kirjoitusta laatiessani, että esim Sipilä lessutaustaisena ei halua puuttua pedofiliaan jne, koska sehän on ”Oulun seudulla maantapa”, mutta maalaisjärkeni olisi silloin loistanut poissaolollaan. Nyt puhutaan maastamuuton aiheuttamasta ongelmasta, ja lessut ovat mielestäni olleet täällä iät ja ajat . Iso ongelma se heidän pedofilia, mutta silti eri ongelma.
 4. ForrestG

  Tunnustan...

  Tunnustan, että minun pajatsoa tälläinen ei tyhjennä. Enemminkin rupee etomaan, kun tässä käännetään syyllisyyttä kaikkien miesten harteille, sekä samaan hengenvetoon ruvetaan takertumaan joutaviin lillukan varsiin. On olemassa isompia ongelmia, ja on olemassa pienempiä ongelmia, kun isommat ongelmat on saatu päiväjärjestyksestä, niin sitten VOIDAAN tarttua pienempiin ongelmiin, jos aikaa sekä resursseja riittää. Sikäli ei riitä niin sitten eletään pienempien ongelmien kanssa. Näin sanoo maalaisjärki. Mielestäni tälläisessa Oulun tapauksen käsittelyssä tai sen nostamisessa framelle karkaa monelta ihmiseltä mopo käsistä ja maalaisjärki loistaa poissaolollaan. Siellä on mielestäni HELVETILLINEN ongelma, ja sitten vihervassarit nostavat kaikki miessukupuoliset syyllistäen framelle, jos jossain sketsiohjelmassa sanotaan näytä tissit. Tartutaan siis lillukan varsiin, kun pitäisi nähdä; mikä on tässä asiassa se ongelma. Seksuaalinen häirintä ja alaikäisten raiskaaminen sekä hyväksikäyttö on aina kaikissa tilanteissa paha asia, mutta eihän nyt SAATANA se jokaisen suomalaisen miehen vika voi olla, sikäli näin Oulussa käy. Varsinkaan sellaisen miehen vika, jos se haluaa asiasta keskustella ja nostaa framelle. Vihervassari feministit saavat vain bensaa liekkeihin, sikäli joku mies tämän Oulun ongelman nostaa framelle - se on väärin nostettu, sillä jossain ohjelmassa on sanottu näytä tissit, tai samainen ihminen käyttää tai on mahdollisesti EHKÄ joskus käyttänyt termiä pilluralli. Mielestäni idiotismia; silkkaa tyhmyyttä. Seksuaalinen häirintä, raiskaukset, alaikäisten raiskaukset sekä hyväksikäytöt ovat ehdottomasti pahoja sekä kiellettyjä asioita. Silti mielestäni maalaisjärki pitää olla mukana, ja tarttua niihin asioihin mitkä ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä. Alaikäisien suojeleminen on tärkeintä. Se että minä raakarealistisesti arvotan lasten seksuaalisen koskemattomuuden korkeammalle kuin aikuisen seksuaalisen koskemattomuuden ei tee minusta pahaa ihmistä, tai että hyväksyisin aikuisten raiskaamista. Lapsia meidän pitää suojella, sillä aikuiset voivat suojella itseään jo vähän paremmin ja osaavat tehdä parempia päätöksiä, siksi lapset ovat AINA etusijalla. Minua etoo ja voin pahoin, kun tiedän, että mitä iso- osa miehistä ajattelee (he ajattelevat raakarealistisesti kuin minäkin), mutta silti joku vihervassari menee teilaamaan heidän olemisensa ja ajatuksensa tälläisellä ”näytä tissit” parjaamisella. Kun on ongelmia, niin isot ja enemmän merkitsevät ongelmat ratkaistaan ensin, pienemmät ja vähemmän merkitsevät ongelmat ratkaistaan sitten; näin sanoo maalaisjärki. Harmi, että osalta ihmisistä se on kadonnut täysin. Raakarealistisesti ajateltuna. Ihan hirveän itsekeskeisesti ajateltu sinulta. Olettaen että olet nainen. Lapsia raiskataan ja on raiskattu, niin itsekeskeiset naiset ovat huolissaan kuinka heitä pitäisi puolustaa, kun heidät EHKÄ raiskataan. Ensin puolustetaan lapsia, sitten naisia. Näin sanoo maalaisjärki.
 5. En ihan tarkkaan tiedä mitä foliohatut ovat miettineet vai ovatko mitään. Kuitenkin nopeus ja voima on sellaisia ominaisuuksia, että ne kehitetään palautuneena ja sen päälle kestävyys hangataan vimosen päälle jiiriin. Kunhan kestävyys on vimosen päälle kuosissa, niin kyllä se loppukirinopeus löytyy sieltä, jos vain kestävyys on ollut niin kova, ettei matkavauhti ole syönyt kaikkea nopeusreserviä...
 6. Tämän tapaista siellä on. Varmaan viisaudessaan miettivät, että oppii väsyneenä tekee loppukiriä. Vaikka ei se ihan noin mene...
 7. Ainakin kosketuspintaa mitä itsellä on puolentoista vuoden ajalta Vuokatin urheiluopistoon, niin on minulla nostanut kriittisyyden huippuunsa urheilututkimukseen ja sen hyödyntämiseen. Siellä panostetaan vaikka mihin piiperrykseen ja joutavaan vouhottamiseen, mutta harjoittelun rytmittämiseen ei käytetä juurikaan energiaa. Kunhan kaikki tarpeellinen tehdään viikossa, kuukaudessa jne, niin muulla ei väliä, (no iso tuntimäärä vuodessa - sillä on väliä). Joskus tekisi mieli käydä siellä vähän madonlukuja kertaamassa, kun katsoo suunnitelmasta että pitkän lenkin jälkeisenä päivänä ruvetaan harjoittamaan nopeutta ja sen jälkeen voimaa. Olen toistaiseksi tyytynyt vain toteamaan, että jos ei muuta vaihtoehtoa löydy, niin pidetään vaikka lepopäivä.
 8. Venäläisistä sananlaskuista tuli mieleeni, kun olin joku 32-35 ikäinen, ja komusin sekä katkokävelin jo silloin aamuisin sängystä kuin vanha ukonraihnake (eikä aamuerektiotakaan ollut enää vuosiin), niin venäläistaustainen ex-vaimoni kysyi/totesi minulle: ”kuule FG, olen seurannut sinun elämääsi läheltä jo yli kymmenen vuotta, enkä oikein vielä ymmärrä, että harrastatko noin aktiivisesti liikuntaa siksi, että voit tuntea olevasi jo kolmekymppisenä kuin 70-vuotias ukkeli, vai mikähän mahtaa olla syy”.
 9. Vanhat pohjat - mitä ne on? Kyllä 17 vuotiaana oli paljon kivuttomampi nostaa harjoittelumäärä 8000km/v kuin nyt 40 vuotiaana muutaman vuoden tauon jälkeen, ei paljoa ”vanhat pohjat” auta. Tunnen eläväni aamuisin, päivisin, iltaisin ja ennen kaikkea öisin - kivun kanssa kylläkin. Nyt sinänsä rennompaa hölmöillä treenien suhteen. Ei niin suurta painetta uusien ennätysten suhteen (vaikka kiva niitäkin olisi tehdä).
 10. Tämän asian olen sisäistänyt myös samalla tavalla. Kollega mikä nuorempana nosteli SE rautoja vanhoissa painoluokassa totesi: kaikki toistot mitkä menevät yli 5 kappaleen ovat kestävyysurheilua 😀. Pakko kait minun on se uskoa, kun vanhoilla painoluokilla jossain 82 tjsp luokassa mavettanut 340kg kardaani tälläistä minulle opettaa. Referenssit kovemmat asian suhteen kuin itselläni. Itse en tee mavea, kyykkyä tjsp yli 5 toiston sarjoja, koska jalkani ovat saaneet elämänsä aikana sitä ”kestävyysurheilua” ihan tarpeeksi. Toisekseen mielestäni helpompi kontrolloida tekniikkaa 1-5 toiston ajan keskittyneesti, kuin maitohapoilla 8-15 toiston ajan, joten näin olen miettinyt loukkaantumisriskin pienemmäksi. Muutenkin jalkani sekä perseeni (oikeasti koko kroppani)ottaa lihasmassaa sen vertaa tehokkaasti, että äkkiä minua luullaan joksikin iljettäväksi fitness tai crosfistaus muka-urheilijaksi jos vedän toistoja 8-15 kappaleen väliin ja lihaksia on vähän joka puolella.
 11. Tuosta saisi melko mielenkiintoisia spegulaatioita lahjakkuudesta, taustoista, vipuvarsista, absoluuttisesta lihasvoimasta sekä hermotuksesta jne. Asiasta jos jotain ymmärtäisin, niin speguloisin enemmän, mutta nyt vain jään miettimään mielessäni kuinka monenlaisia erillaisia syy/yhteyksiä erilaisiin kehityskäyriin keksin.
 12. Unenlaatu alkaa kärsimään. Aluksi nukun levottomasti, jonka jälkeen tilan pahentuessa heräilen yöllä ja jään valvomaan, ja lopuksi nukkuminen on todella hankalaa. Ensimmäisistä uni oirehdinnasta voi jatkaa samalla treenisysteemillä noin 14-20 vuorokautta, ennen kuin se alkaa vaikuttamaan oikein negatiivisesti suorituskykyyn. Loppuvaiheessa ruokahalu vähenee ja ruoka rupeaa kuvottamaan. Ennen oli myös rytmihäiriöt selkeä merkki liian kovasta rasituksesta. Sikäli tuli rytmihäiriökohtauksia useasti päivässä, niin tiesi että nyt on liian tiukilla ja käytännössä peli menetetty, jos pääkisa on 1-2 viikon sisällä. Tämä rytmihäiriö hoidettiin aikoinaan pois. summasummarum. Unen laatua ja määrää käytän nykyisin helpoimpana mittarina. Jos pari viikkoa unet menee huonosti, niin sitten pitää keventää, ettei kunto romahda.
 13. Tähän lauseeseen mielestäni osittain kiteytyy nykyinen suomalaisen kestävyysurheilun tason lasku. Menee varmaan tämä postaukseni ohi topikin, mutta sallittakoon se minulle tällä kertaa. Sykemittarit ja kaikki muu ”pitää pystyä puhumaan” vouhotus on tehneet ihmisistä hirvittävän pelokkaita itsensä rasittamisen suhteen. Vähän kivistää ja jumittaa, niin ollaan heti vähintään palauttavaa treeniä tekemässä tai lepäämässä. Monesti olen tehnyt todella hyvin onnistuneita ja kehittäviä harjoitteita iltapäivästä, vaikka aamulla ei ole meinannut päästä vielä sängystä, tai aamulenkillä meno on ollut ihan vanhan ukon köpöttelyä. Jotkut miettivät tälläisestä harjoittelumetodista seuraavaa ylikuntopeikkoa. Heille olen yleensä todennut, että kontrolloidusti saatu yliharjoittelutilahan on hyvä asia. Oppii samalla tuntemaan omia rajojaan, ja seuraavalla kerralla EHKÄ pystyy jo vähän paremmin välttämään sitä. Sikäli jos ei vielä sittenkään, niin varmaan jo kymmenennen kerran jälkeen. Tai jos on yhtä hidas oppimaan kuin minä, niin saattaa vaatia useamman kymmenen kertaa, mutta ainakin oppii tiedostamaan, että sellainen on aina mahdollista saavuttaa. Eikä tämä edellä mainittu hehkutus ole mitään yliharjoittelutilan markkinointikampanjaa, vaan tarkoitus on vähentää pelkoa ja ennakkoluuloja sitä kohtaan. Yleensä perusterve ja ”normaali” ihminen pääsee keventelyllä takaisin kehittävän harjoittelun makuun ylirasitustiloista, jos ei ole vallan kroonisen väsymyksen puolelle mennyt (tämän tilan saavuttamiseen vaaditaan jo vähän muutakin taustarasitusta ja PALJON aikaa). Myös disautin alkuosassa postausta PPP metodia, niin se ei tarkoita myöskään ettei oikeasti kevyttä treeniä tarvittaisi. Kuten olen ennenkin todennut, niin kaikilla harjoitustehoalueilla on aikansa ja paikkansa, eikä tähän ole yksiselitteistä one size for All ratkaisua. Joku tarvitsee enemmän kevyttä treeniä kuin joku toinen, ja toisella tulee tehollisella treenillä parempaa jälkeä. Kokeilemalla oppii, ja kaikenlisäksi kroppa on vittumaisen opportunisti, että se pyrkii sopeutumaan vallitsevaan tilanteeseen ja nämä teho/määrälliset kehitys-syklit voivat vaihdella (ja vaihtelevat) ihmisillä kuntotasojen kehittymisen myötä, eli vaikka saisit parhaan mahdollisen hyötysuhteen tällä hetkellä ”tehollisella/voimaperäisellä” treenillä, niin se ei sitä sano, että sama pätee enää 3kk-6kk päästä, sitten voi olla aika tehdä enemmän pk-painotuksella. Ettei asia menisi liian helpoksi, niin näiden alueiden sisällä on hyvin paljon yksilöllisiä eroja kehittävien harjoitustehojen suhteen, ja nämä alueet vielä muuttuvat yksilöllisesti jokaisella mahdollisen kunnon/suorituskyvyn kehittymisen ja/tai ikääntymisen myötä. Saattoi vähän mennä jopa ohi aiheen, mutta viimeisen lauseen kirjoitin, että saan edes vähän tartuntapintaa.
 14. ForrestG

  Tipaton vuosi 2019

  Viime vuosi meni tipattomalla, ja sitäkin edellisestä melkoinen siivu. Katsotaan menisikö tämäkin samaan syssyyn. Pidän oluen mausta jos janoisena juo, tai ruokajuomana jonkun suolaisen ruuan kanssa esim pizza, hampurilainen jne. Alkoholittomia oluita tulee särvittyä janoon lenkin päälle (mm Bavaria, San Miguel) Viinistä ruuan kanssa en pidä, ja mielestäni se pilaa kaikki ruuat. Olen yrittänyt opetella, ja ei toimi minun suuhun. Valmennusohjelmia laatiessa taas viini on erittäin hyvä apuväline. Pullo viiniä naamaan, niin tulee suoraviivaista ja erittäin luovaa harjoitusohjelmaa, eikä mihinkään joutaviin lillukanvarsiin tule käytyä puuttumaan. Toisen pullon puolen välin kohdalla kannattaa ohjelmien laatiminen lopettaa, sillä tulee niin korkealentoista matskua, ettei sitten seuraavilla viikoilla ole niiden nerous ainakaan mulle auennut. Tässä kun ei ole tullut viiniäkään otettua, niin tuntuu jotta harjoitusohjelmat menee sellaiseksi liian pikkunätiksi piiperrykseksi - yrittää tehdä liian hienoa ja miettii liian monimutkaisesti. Ei kyllä viiti särpiä viiniä pelkästään siksi, että ohjelmat olisi jiirissä...
 15. Tässä teillä on ehkä on sellainen lähtötilanteesta alkava näkökantaero, niin lähtee juttu vähän väärille kierteille. Hemmilän kanta on enemmän kuntourheilua tai kuntoilua tarkoittavaa, ja jäsen 226 tarkoittaa sellaista kokonaisvaltaista panostamista (jopa hienoisella riskillä), minkä tarkotuksena on maksimoida mahdollinen suorituskyvyn potenttiaali. Itse olen teidän molempien (+Hemmilän) kannalla. Sikäli haluaa hyvällä fiiliksellä tehdä jotain ja saada semihyvää tulosta niin 4-6 krt viikossa on ihan Ok, mutta maksimaaliseen tulokseen se ei riitä. Tietysti tästä kovempaan harjoitusmäärän vaikuttaa, että onko mitä tehty aikaisemmin esim viimeisen 5-15 vuoden aikana. Sikäli silloinkaan ei ole tehty juuri mitään, niin vaikeahan on ruveta lisäämään hillittömästi harjoituskertojen ja -ajan määrää.
 16. Omasta kokemuksesta sen verran, että iskin lenkkarit ”naulaan” 2013 ja rupesin elämään kuten ihmiset kuunaan. Kävin salilla ja välistä hölkkäilin jonkun kilometrin. Paino nousi siitä n. 70kg:stä tuonne 92-93kg siis lihas- sekä läskimassa. Aina olen ollut scrode juoksijaksi, ja eipä tälläinen turvottaminen helpottanut yhtään tilannetta. Alkuun rupesin vain säännölleen käymään juoksemassa. Opettelin uudestaan säännöllisen rytmin käydä treenaamassa. Sitten vain lyhyt vk, kevyt, kevyt(lepo),lyhyt vk, kevyt, kevyt pitkä tai lepo tyylillä jauhamaan. Rupesin myös katsomaan myös mitä söin. Läski olisi armeliasta, kun sehän lähtee veks ajastaan, lihasmassa ei sitten meinaa millään. Vieläkin paino hiimailee 78-80 kg tietämissä ja varmaan pitäisi siirtyä itujen imeskelyyn, että saisi painon takaisin sinne jiiriin(~70kg) ja ettei olisi kuin 10kg liian lihava juoksijaksi. Ei tässä mitään ihme kepulia ole. Hyppäät (treeni)junan kyytiin ja rupeat vain tekemään, huomaat varmasti että kunto nousee kohisten alkuun. Vanhoja harjoitustehoja sekä ennätyksiä ei kannata paljoa ruveta miettimään, sillä sellainen depistää. Tekee kaiken kuin se olisi ensimmäinen kerta, niin sehän auttaa jaksamaan ja motivoi. Monipuolisesti osaat treenata ja muutenkin tietoutta siihen sulta löytyy, kunhan vain jaksaa lähteä ja itsensä houkuteltua treenaamaan. Typistetysti: muistaa lähtee treenaamaan, on armollinen itseään kohtaan ja yrittää nauttia (treeni)junan kyydistä.
 17. ForrestG

  Hyvä juoksumatto?

  Woodwayn matto on työpaikalla ja se on hyvä, jopa minun makuuni. Ainut negaatio siinä on, että jos tunnin juoksen, niin ei tule yhtään hyvä mieli, koska vaikka täysiä vedän niin matkaa ei kovin paljon ole kertynyt. Se taas ei mahda olla maton vika.
 18. ForrestG

  off topic osa 1

  Grigori on käsittääkseni niin härski äijä, että vaikka näin vakuuttavan piirroksen on saanut aikaiseksi, niin siitäkin huolimatta ”vahingossa” tai vahingossa survoo milloin mitäkin mihin tahansa reikään. Tässä videota Grigorin uudenvuoden bileistä, ja mallisuoritus kuinka se raketti asetetaan korvaan. 8F881D23-681B-492F-8F9F-09C924879997.MP4
 19. ForrestG

  off topic osa 1

  Yhdyn. Ilman sarkasmia.
 20. ForrestG

  Hakunilan Uudenvuodenjuoksu

  Kiitos vain kutsusta. Kyllähän ihan mukavaa olisi sielläkin kirmailla, mutta kohtuu mittava välimatka laskee hieman intoa ajella sinne pelkän kisan takia. Sinänsä sikäli saisi joskus ruhon sellaiseen jiiriin, että pystyisi edes muutaman hyvän treenin tekemään, niin suorituskyvylle tekisi ihan hyvää käydä otattelemassa. Katsotaan miten kevät edistyy, ja hyvää uutta vuotta kaikille!
 21. Varmaan näinkin. Kuitenkin melko kunnioitettava määrä viestejä, ja silti jaksat nostatella kateutta sekä katkeruutta foorumijumaluuden kuin myös superstarauden jäämisestä vain kaukaiseksi haaveeksi - kuten sanoin, ettei toinna moisesta olla kateellinen. Voit tietysti korjata ettei vähempää foorumijumaluus kiinnosta tjsp; vastaan jo etukäteen - OK, sovitaan niin.
 22. Niin, itse ainakin miellän täysin harmittomaksi.
 23. Sen verran reenaajan kommentointia kuitenkin pitää puolustella, että olet itse sortunut useita kertoja vastaavanlaiseen disautteluun ja vähättelyyn muiden hehkuttamien suoritusten jälkeen(joten kyllä ystäväsi tarina tähän liittyy vähintäänkin sellaisen samanlaisen aasinsillan kautta; mitä tykkäät itsekkin käyttää - aasihan tippui jo). Joskus jos jaksan, ja on vaikka yövuorossa tylsää, niin voin toki kaivaa esimerkkejä vastaavanlaisista disauttelusta - joitain kappaleita. Minullehan tuollainen disasauttelu olisi yks’hailee ja onkin, mutta en oikeen pidä siitä, että itse tekee sellaista, mistä sitten myöhemmässä vaiheessa paheksuu toista. Kuitenkin toimintamalli on ollut sellainen, että sikäli HYPOTEETTISESTI ajateltuna olisin maininnut jossain tekstissä, että tulipa upeasti vedettyä kokonaista 16 metriä moonwalkilla. Eipä olisi mennyt kuin muutama aika, niin johan sieltä olisi tullut vastine tarinasta kuinka itse Kouros on vetänyt Ouzopäissään 27,5 metriä moonwalkkia Spartatlonin loppubanketissa. Eikä siinä mitään, se olisi ihan Ok minusta, mutta en vain tykkää siitä, että samanlaisesta asiasta sitten nostetaan haloo, jos joku toinen niin tekee. Eikä siitä kannata olla kateellinen tai katkera, että olen superstara tai foorumijumala - sinusta ei vain siihen ole 👍🏻
 24. Onneksi vastaavaan ei kukaan ole ikinä täällä sortunut. Mites PA aina sanoo; ”helpompi nähdä rikka veljen silmässä, kuin nähdä kameli neulansilmässä”.
 25. ForrestG

  Syke pomppii oudosti

  Juoksuvaatteista tuleva staattinen sähkö voi olla yksi syy myös tuohon ilmiöön. Alat hikoilla ja vaatteet kastuvat, sitten sähkövaraus tasoittuu kuin sykemittarin näyttämä lukukin.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy