Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Takapainoinen Taapertaja

Jäsenet
 • Posts

  519
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Takapainoinen Taapertaja's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. 910XT lopetti nikotellen toimintansa muutama viikko sitten, ja vaikka vähän sapattivuotta kisahommista vietänkin, tulin tilanneeksi 920 XT:n. Parin hiihtolenkin ja vuorokauden kanssaelon jälkeen hymyilyttää. Mahtava tuote! Tuo bt-yhteys puhelimeen on ehtoton! Ei tarvitse enää latailla tietokoneeseen ja meilit puhelut ja muut viestit tulee ranteeseen. Lisäksi tuo yhteispeli MyFitnessPalin ja Connectin kanssa ilahduttaa. Itselleni on sattunut ilmeisen onnistunut laitos, kun mitään bugeja en ole havainnut. Päivitykset pelittää ja kaikki toimii niin kuin pitää. 2.70 versio asennettuna. Tyytyväinen.
 2. Kunhan nyt vähän hämmennän... Kyllä se aina saadaan alle 22 asteeseen mitattua jos halutaan. Sinulle muuten taitaisi sopia aika hyvin tuo puvutta uinti ;-)
 3. Avataanpa tällekin hienolle kisalle ketju, kun en sellaista löytänyt. Kallavesi Forecan mukaan 24 asteista - uintia ilman pukua luvassa(?). Saattaa muuttaa vähän voimasuhteita.
 4. 1. Kannattaa. 2. Continental Gatorskin 25mm 3. Mukavoittavat hommaa aikas merkittävästi. Hyvälaatuiset! 4. Minimi: Voimansiirto puhtaaksi, vahaa (tai old school öljyä) ketjuihin ja tarkistus, että jarrut toimii, kiekot rullaa, kaikki härpäkkeet on tukevasti kiinni (erityisesti kiekot haarukoissa, jarrut ja ohjaustanko!).
 5. Melko samanlaisia kokemuksia kuin muillakin näköjään kisasta. Itsellä harjoittelu on keskittynyt lyhyille matkoille, mutta kaikki tai ei mitään asenteella olin liikkeellä. Uinti meni muutaman minuutin suunniteltua hitaammin pitkälti edellä lähteneiden aiheuttaman hämmennyksen vuoksi. Oli ajoittain tosi paljon ruuhkaa radalla. Pyörällä olin etukäteen päättänyt hyökätä. Helteen vuoksi kuitenkin päätin vähän passailla ja alentaa tehoja 15W aiemmin suunnitellusta. Puolimatkaan asti oli kuitenkin vasen vilkku päällä jatkuvasti ja keskari yli 40 km/h. Takaisin käännyttyä alkoivat ohiteltavat vähenemään, ja tuli puskettua pitkät pätkät pääosin yksinään. Keskari putosi lopulta 39 km/h:iin, mutta tulin hyvävoimasen oloisena juoksuvaihtoon. 50-60 km välillä ohitin varmaan tuon MarkoA:n edellä mainitseman letkan, tosin tuolloin ryhmässä oli 6-7 sluibaajaa. Silloinkin tuomari kävi huomauttamassa (olin tällöin noin 200 m letkan perässä), mutta heti moottoripyörän mentyä alkoin taas takarenkaan haistelu. Oli tosi härskiä, alle metrin ero edellä menevään. Muutaman imuuttajan tunnistinkin, mutta jääköön omaksi tiedoksi. Totesin letkaa ohittaessani vaan, että "hieno possujuna teillä". Juoksu lähti yllättävän hyvin liikkeelle, ja nyt jälkeenpäin ajatellen ajoinkin tässä miinaan. 5 km kohdalla alkoi huolella keittämään ja 7km kohdalla tiesin, että maaliintulo ei olisi kilpailua, vaan selviytymistä. Päätin keskeyttää ekan kierroksen päätteeksi, kun Kuopion kisakin häämöttää jo muutaman viikon päässä. Lopuksi vielä annan kehut kisojen järjestelyistä. Hienosti toimivat oikeastaan kaikki järjestelyt, ja puuhastelusta on päästy eroon. Iso peukku myös peesivalvontaan panostamisesta. Ikäsarjojen kärjen valvontaan toivoisi kuitenkin vielä enemmän paukkuja. Moni systemaattinen peesaaja sai taas arviolta 15-20 minuuttia etua ryhmäajosta ja se näkyy jo sijoituksissakin merkittävästi. GPS-valvonta voisi olla ratkaisu? Itse ainakin olisin valmis maksamaan kohtuullisesti enemmän tasapuolisista olosuhteista.
 6. Saako olla eri mieltä? Ei SM-lähdössä pitäisi joutua miettimään, selviävätkö kaikki elävinä rannalle, vaan mennä tiukasti sääntöjen mukaan. Toki itsekin uin mieluummin puku päällä.
 7. Tavoitteita asettaessa kannattaa ottaa huomioon, että sääennusteen perusteella taidetaan päästä uimaan ilman kellukkeita.:shocked: Voi vähän muuttaa voimasuhteita, jos tavallisesti 5 min kärjestä jäävät uimarit jäävät ilman märkäpukua 10-15 minuuttia. Mielenkiintoista. Itseäkin alkoi uintiosuus jännittämään. Märkäpukuhan on sääntöjen mukaan kielletty, jos veden lämpötila on puolimatkalla 23 astetta tai enemmän. Toivotaan nyt, että järjestäjä mittaa todellisen vedenlämpötilan, eikä etsi kylmintä kohtaa.
 8. Moi. Samassa lähdössä :cool:. Kyseessä viimeinen voitelu Joroisille. Saas nähdä malttaako mennä puolikkaan tehoilla suunnitellusti:peaceful: Tosi mukava kisa oli, ainakin 2 vuotta sitten, viimeksi tuohon osallistuessani.
 9. ^Joo, ihan samaa mieltä tuosta, että triathlonjuoksu on erilaista kuin pelkkä juoksukilpailu. Meno on väkisinkin pyörän jälkeen jäykempää. Tuota toista väitettäsi en sen sijaan ymmärrä. 5km juoksumatkana on kestävyysmatka, joka kisataan aikas lähellä VO2max rasitustasoa. Maksimi hapennottokyky per massa taas korreloi suoraan juoksijan painon kanssa. 5 km huippujuoksijat ovat järjestäin langanlaihoja ns. liitäviä keuhkoja. Juoksumatkoilla 400m taitaa olla viimeinen ns. vahvarakenteisten laji.
 10. Ei nuo laskurit itselläni ainakaan ihan suoraan korreloi juoksuvauhdin kanssa. Viime vuonna n. 5 kg kevyempänä ja enemmän juosseena oli huonompi kulku ainakin tri-sprinttimatkalla (5km) kuin tänä kesänä, kun olen uintiin ja pyörään panostanut enemmän (kerryttää itsellä lihasmassaa, etenkin uinti).
 11. Keli oli tosiaan aika karu katsojille, mutta kisan alettua se ei varmasti kisaajia paljon haitannut. Nämä sprintit on kyllä "mun juttu". Saa vetää koko ajan omaa kovaa ja kilpailu tempaa mukaansa. Pyörä kulki tänään mahtavasti, mutta juoksu oli tavallista taaperrusta. Mitali juoksi ohi n. kilometri ennen maalia. Hieno kisa kaikkinensa.
 12. Keitäs foorumilaisia lähdössä huomenna kisaamaan SM-lähtöihin? Mukava odottava jännitys haittaa työntekoa tällä päätteellä...
 13. Nythän tuo näyttäisi Foreca ennakoivan lähes täydellistä kisasäätä. +16, mutta aika tuulista.
 14. Samaa katselin noista Andersin lähtötasoista, että ennemminkin 5 h tähtäimeen, jos jonkinlaisen aikatavoitteen välttämättä haluat asettaa. Vaikeahan noita kisavauhteja on kisaamatta löytää. Tosin eka puolikas kannattanee vetää läpi enemmänkin excursiona.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy