Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Uolevi

Jäsenet
 • Content Count

  2 297
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

167 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lasse Viren oli oikeassa. Sanoi ettei usko siihen että jossain on satumaa josta tulee juoksijoita joille suomalainen ei pärjää, ja se satumaa ei ole Norja.
 2. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006008160.html Yksi keskeinen huomio: kokoomuksen kannatus ei laske alle 18 prosentin. En tiedä miksi, kertokaa te. (Niin oli silloin kun puheenjohtajana oli Itälä, niin oli silloin kun puheenjohtajana oli Stubb. Aina on vähintään 18 prosenttia. Miksi?) SDP on pitänyt sen kannatuksen mikä sillä oli, vaikka laskevasti vaikuttaa edelleen maahanmuuttokeskustelun viriäminen ja Rinteen sairasloma. Plussaa taas pitäisi tulla, koska osassa hoivakoteja ei hoideta vanhuksia - vaikka niissä on vanhuksia. Kepun tulos vaaleissa voi olla niinkin huono kuin 13 prosenttia, mikä tarkoittaa että puoluetukea tulee vähän mikä tarkoittaa että täytyy myydä puoluetoimiston kanakin. Jos nyt mietitään tulevaa hallitusta. Siinä ovat SDP, kokoomus ja vihreät (+RKP). Onko kokoomus ahtaassa raossa? Kuntatasolla vihreät ja kokoomus löytävät helposti saman sävelen, ainakin Helsingissä. Ero on ainoastaan sen moskeijan verran, jonka Sinnemäki halusi ja Vapaavuori hylkäsi, sanoi ei. Valtakunnan politiikassa vihreät on selvemmin vasemmistopuolue. Lisäksi on huomioitava, että paikat ratkaisee. Jos tämän perusteella arvioi, kokoomus tarvitsee vähintään samanlaisen äänisaaliin kuin SDP päästäkseen edelle. Todennäköisesti SDP poimii pääministerinsalkun jos äänimäärä on sama. Edellisissä vaaleissa perussuomalaiset saivat vähemmän ääniä kuin kokoomus mutta enemmän paikkoja. (Lähtökohtana voidaan pitää myös sitä, että jos kokoomus ja demarit ovat gallupeissa tasoissa, varsinaisissa vaaleissa kokoomus on edellä.)
 3. Hyvin meni! Onko tämä nyt sitten sitä tieteellistä valmennusta, vai jotain muuta? http://www.kestavyysurheilu.fi/kestavyysjuoksu/21227-topi-raitanen-alitti-3000-metrin-em-hallirajan-keuhkot-olivat-ihan-tulessa http://www.kestavyysurheilu.fi/kestavyysjuoksu/21223-topi-raitasen-harjoittelu-sujuu-suunnitellusti-kohti-kesaa-leireilla-on-panostettu-vauhtikestavyyteen
 4. Mulle on jäänyt mieleen Zurichin EM-kilpailut ja Erikssonin kommentti kilpailun jälkeen. https://yle.fi/urheilu/3-7416506 Seuraava kommentti ei välttämättä kuulu tähän ketjuun mutta en malta olla sanomatta: Suomessa on tapana ollut lähestyä asiaa niin että timanttinen kunto ja onnistumiset kilpailuissa ennen arvokilpailuja takaavat sen, että arvokilpailuissakin kulkee ja mitali on tuomisena. Ei mene niin.
 5. Jänikset Harjamäki ja Jantunen juoksivat ihan hyvin SM-hallikisoissa 1500 metriä, joten pystyvät uskoakseni auttamaan Raitasta (kilpailut antavat kovuutta, jaksaa pusertaa). Hallissa ei tuule, mikä on hyvä, kun joutuu juoksemaan yksin. Niin kova näyttö Raitasen nykykunnosta tuo maantiekilpailun suoritus oli, että rajan alle menee kyllä.
 6. Kiva kuulla. Noin olen itsekin mietiskellyt. Se, että huippujuoksijoilla tossu antaa etua vasta pitemmillä matkoilla, ei harmi kyllä tarkoita, etteikö jonkun könyäjän kannattaisi kiskoa niitä jalkoihinsa, kun on lähdössä lyhyemmälle matkalle, vaikkapa kympille. Vituttaa kyllä, että tuollaiset kengät on pakerrettu kasaan ja niitä käytetään. En edes mieti, alkaisinko harrastaa hiihtoa tai triathlonia, koska en kestä sitä, että joku tulee ohi huippukaluston siivittämänä.
 7. Juoksija-lehdessä Raitanen selvitti, miksi juoksee matolla kesälläkin. Sanoi muistaakseni, että matolla juostessa on helpompi kontrolloida vauhtia; juoksee siksi matolla. Itse en juokse matolla edes talvisin, joten tästä vain tämän verran.
 8. Hiihto on tekniikkalaji. Siksipä pitää kysyä, oppivatko hiihtämään.
 9. Haapala on maalaisporvari joka käy kesäisin siellä mistä on kotoisin. Puhelee isännille vanhoista työkaluista, joita joskus käytettiin maaseudun töihin. Isännät toteavat että sen nimisiä työkaluja ei ole käytetty vuosikymmeniin mutta aina tekeviä käsiä tarvitaan, mihin Haapala toteaa, että selkä on kipeä ja painuu varjoon. Pari kuvaa Twitteriin ja tekstit, joilla Haapala viestii että oikea elämä on jossain muualla kuin kaupungissa.
 10. Orpo näytti Nykäseltä. "Ihminen ei ole desimaali." Jokainen ymmärsi mitä Orpo tarkoitti.
 11. Pikemminkin niin, että tarvitaan tulppa. Vuotaa ikävä kyllä myös persuihin. Kahden tai jopa kolmen kärjen taktiikka on paras. Kansalle kelpaa naama kuin naama, kunhan on uusi. Huvittavaa on, ettei Rinne ole uusi, vaan ex-valtiovarainmininisteri. Joku voisi kehaista, todeta että kova temppu Rinteeltä. Rökälemäinen vaalitappio, säilytti paikkansa puolueen keulakuvana, ja voi nousta pääministeriksi. Tuleeko toista tapausta mieleen 2000-luvulta? Vaalitappio on tarkoittanut poikkeuksetta sitä, että lähtölaskenta on alkanut. Monesti on riittänyt se, että gallupkannatus on syöksynyt.
 12. Mulla ei ole sinistä takkia eikä kynittyä tukkaa, kelpaan kai silti jengiin. Ihan oikeasti, nyt on juhlan aika. Vai mitä sanoo kokkarit? https://yle.fi/uutiset/3-10556258 Äänestän Harakkaa. Jos Harakka olisi demareiden puheenjohtaja, voisin jopa olla demari, nyt vain äänestän sitä. En tietenkään väitä, että kannattaisi valita Harakka puolueen johtoon.
 13. Missä päin Suomea lapset hiihtävät mielellään? Ja kaiva esiin tutkimus, josta käy ilmi, että hiihto on viiden suosituimman lajin joukossa nuoremmissa ikäluokissa. Ei se ole suosituin. Havainnot, niin kotipaikkakunnalta kuin muualtakin, puhuvat ihan muuta. Juoksijoita, niin kuin ei lenkkeilijöitään näy. Näin ollen niitä ei ole. Sitä paitsi (juoksu)tossunkuluttajat näyttävät nuoremmilta kuin ovatkaan. 29-vuotiaalta voi kysyä, oletko isoäiti.
 14. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270957-keskustan-kenttavaki-haluaa-seuraavaksi-punamultahallituksen-ja-antaisi-rukkaset Takissa on kaksi taskua. Vaikka olenkin lopen kyllästynyt keskustaan ja sinipuna alkaa olla houkuttelevampi vaihtoehto, olen tyytyväinen naama, jos Suomeen syntyy punamultainen hallitus, jossa on vihreää. Mutta ei tule. Viimeisin gallup pistää pikemminkin kysymään, mikä keskustan tulos vaalipäivänä on. Jääkö Sipilä historiaan miehenä, joka vei pyykitkin narulta? SDP sen sijaan näyttää sinnittelevän. Kärkipaikka pysyi, ero kokoomukseen ei kaventunut, itse asiassa kasvoi hiukan, kun SDP työntyi ylöspäin ja kokoomuksen pylväs ei elpynyt. Maahanmuuttokysymyksen virkoaminen ja Rinteen sairasloma ja ilmoitus, että ongelmia on enemmän kuin lääkäri on määrännyt, ei vaikuttanut SDP:n pylvääseen siten kuin arveltiin. Moni luuli että nyt tuli kaksi sellaista iskua jotka pakottavat pylvästä pienemmäksi. Entä seuraava gallup?
 15. Mitä mieltä Sipilä on tästä? https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270041-uusi-tuki-maaseudulle-ministerin-ehdottamaa-kylakauppatukea-voisi-saada-jopa-15-000eu
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy