Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Uolevi

Jäsenet
 • Content Count

  2 399
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

173 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuivistolla ei tainnut mennä vuoristoleiri ihan putkeen. Huonoa kulkua leirin jälkeen ja muistaakseni leirilläkin. Jossain oli juttua. (Onko Kuiviston päämatka tänä kesänä 800 metriä, kuten Finni sanoi? En ymmärrä, miksi) Piesasen loukkaantuminen Running Day -tapahtumassa on erittäin valitettavaa. Tosi kovassa kunnossa kevään kisoissa, esimerkiksi Eero Saleva joka on juossut tänä kesänä ratavitosella 14.02 ja ratakympillä alle puolen tunnin on ollut ihan vastaantulija. http://missioeiffel.fi/2019/06/05/maantielta-magneettiin/
 2. Lerppukantinen Intohimosta elokuvaan -kirja sisältää Tapani Maskulan vuosikymmenien aikana eri julkaisuihin kirjoittamia elokuva-arvosteluja, ei kirjassa muiden arvostelijoiden kriitikkejä olekaan, mutta toisin kuin äkkipikaisimmat luulivat kirja tarjoaakin solkenaan materiaalia juuri tähän ketjuun johon pyritään keräämään juuri hyviä elokuva, ei huonoja. Toisin sanoen "yhden tähden Maskulanakin" tunnettu tyyppi ei paljastukaan minkään sortin masokistiksi tai kiusankappaleeksi, sellaiseksi kuin joku ehkä luuli, minä luulin, henkilöksi joka on asettunut kerta toisensa elokuvateatterin penkkiin vain ja ainoastaan kiusatakseen itseään tai voidakseen kirjoittaa kritiikin jolla ilmoittaa tavalliselle elokuvankatsojalle että olet pässi tai jolla tuhoaa jonkun elokuvantekijän (puhutaan tietysti kotimaisista tekijöistä ja niin sanoitusta taide-elokuvista, viihde-elokuvat eivät välitä kritiikeistä) uran, vaan intohimoiseksi elokuvien rakastajaksi, mihin kirjan nimi tietysti viittaa. Ei kirja kuitenkaan aivan täysin petä lukijan odotuksia. Sisällysluettelon kautta ohjautuu sujuvasti niiden arvostelujen pariin jotka eivät silittele kohteitaan vaan tarjoavat iskuja jotka eivät ehkä ole moukarimaisia, mutta osunevat. Miksi pitää hehkuttaa huonoja elokuvia? Siksi, että taas tulee elokuva joka on urheiluelokuva mutta joka ei kuitenkaan ole urheiluelokuva. Eli tämä. Aleksi Salmenperän tuotanto on katsomisen arvoinen, pitää katsoa nekin elokuvat joita en ole nähnyt. Silti kysyn, ja kysyn itseltäni, miksi pitää katsoa elokuva jossa on kaksi viime vuosisadan alkupuolella elelevää miestä, jotka ovat toki suomalaisia, mikä on ainakin minulle tärkeää, siis se, että elokuva käsittelee Suomea, suomalaisuutta, suomalaisia, vaikka ainahan elokuvan luo oman maailman. Sen lisäksi päähenkilöt ovat juoksijoita, minkä voisi luulla tarkoittavan sitä, että olen jo hankkinut lipun teatteriin. En ole. Ei ole urheiluelokuva. Milloin tulee urheiluelokuva? Onko Rocky urheiluelokuva? Yksi elokuva, josta Maskula ei selvästikään pidä (kirjassa ei ole tähtiä mutta se että Maskula ei pidä elokuvasta käy selville jo siitä että elokuva on siinä osastossa jossa on huonoja elokuvia) on juuri Rocky. Hätkähdin, luin arvostelun, ja rupesin kelamaan elokuvaa mielessäni (olen nähnyt sen monta kertaa), ja mietin. Onko elokuva hyvä vai huono? Se on huono. Mietin, olisinko antanut ennen Maskulan tekemän arvostelun lukemista elokuvalle kolme vai neljä tähteä. Päädyin siihen, että olisin antanut kolme tähteä. Sekin on paljon, ja elokuva on tällöin hyvä. Arvostelun lukemisen ja elokuvan kelaamisen jälkeen päädyin siihen, että elokuva on tällä hetkellä listallani jopa yhden tähden elokuva. Bravehart, joka on aina ollut listallani yhden tähden elokuva, ja josta Maskulakaan ei pidä, ei sitten yhtään, on siis yhtä hyvä, tai siis Rocky on yhtä huono kuin Bravehart. Kummastakin jää mieleen miehen tuska, se, ja vain se.
 3. Painijoilla kehonhallinta on erinomaista luokkaa. Siksi painijan ei tarvitse tarttua kuin toisella kädellä tankoon, kun haluaa vetää leukoja.
 4. Heitätkö vitsiksi? Ei nyt ole vitsailun aika, on oikeasti mielenkiintoista, ja on tärkeää selvittää, miksi asiantuntija sanoo niin kuin sanoo. En minä ainakaan tiedä.
 5. Kävin kokeilemassa ja onnistui helposti. Laskee jalan maahan koko kengän pituudelle ja leveydelle, juoksuasentohan oli erinomainen.
 6. Kävin nyt talvella ja keväällä salilla ja tein myös leukoja. Olisi mennyt kymmenen ja ihan varmasti puhtaita, koska salin leuanvetotanko oli sellaisessa paikassa, että jos alkoi heilua jalat kolisivat johonkin laitteeseen, eli rauhallisesti alas, kädet suoriksi, ja ylös. "Olisi mennyt" siksi, että taisin saada parhaimmillaan yhdeksän, mutta jätin aina viimeisen vetämättä, ja lisäksi huomasin, että sekin vaikutti, jos teki ennen leukoja jotain muuta, ja aina tein paitsi kerran. Penkkipunnerrustankoon latasin parhaimmillaan hurjat 55 kiloa, ja kymmenen toistoa tuli helposti; jalat pidin penkille, tai jos tarkkoja ollaan, laitoin penkkipunnerruspenkin jatkeeksi toisen penkin, koska penkkipunnerruspenkki oli niin lyhyt, että en olisi ilman jatkopalaa mahtunut tuohon asentoon. Elopainoa oli alle 75 kiloa, ehkä 74 kiloa; söin hyvin, ja salitreeni tuntui kerryttävän massaa. Poikasena nostin penkistä ainakin 150 kiloa, ja leukoja tuli 20, ehkä vähän yli, mutta kuitenkin vain kohtuullinen määrä. En kuitenkaan painanut kuin ehkä 90 kiloa.
 7. Jotain haittaa siitä on, kun juoksee niin hitaasti. Sitä asiantuntija mielestäni sanoo. Tai sitten se ei hänen mielestään onnistu. Mutta kun näyttää onnistuvan.
 8. Uolevi

  Yleisurheilukausi 2019

  Läheltä ylös, sanoo Timo Jutila. Jari Kurri pisti aina läheltä ylös. Ensin pitää päästä maalintekosektorille, vasta sitten voi laittaa kiekon häkkiin.
 9. Uolevi

  Yleisurheilukausi 2019

  Erikoista, että Vainiota ei valittu heti. Muistelen että Hyryläinen on aina valittu heti eikä vasta viidestoista päivä.
 10. Niinkin sanotaan että ennen venyttelyä pitää lämmitellä, ei pidä ryhtyä kylmiltään venyttelemään. Siksi en voi kuin ihmetellä ohjeita joissa korostetaan lepopäivien tärkeyttä ja toisaalta kehoitetaan lepopäivinäkin rehkimään. Kyllä minäkin venyttelen, ja venyttelen nimenomaan iltaisin, eli en heti lenkin jälkeen, enkä koskaan ennen lenkkiä enkä mitään juoksusuoritusta, en edes kilpailua. Näin ollen ryhdyn venyttelemään suoraan istuma-asennosta. Ja jep, venyttelen joka päivä. (Nykyään pyrin juoksemaan joka päivä, ja voi sanoa että juoksenkin, mutta aiemmin, kun en juossut joka päivä, venyttelin silloinkin joka päivä.) En tiedä onko venyttelystä hyötyä vai haittaa. Selkävaivaiselle venytys, jossa istutaan lattialla ja otetaan varpaista kiinni, on varmaan kaikkea muuta kuin erinomainen liike. Mutta repii taka-osastoa auki. Tämän venytyksen jälkeen kannattaa ottaa hetki iisisti, tai voi pamahtaa selkä. Jalkapohjan lyön seinään kiinni ja kantapään lattiaan ja annan romahtaneelle nilkalle kyytiä, pohjevenytys siis. Joskus olen halaillut puuta tai jotakin tolppaa ennen juoksusuoritusta, ja jäi sellainen tunne että nilkka ei toiminut juoksun aikana. Neljä erilaista venyttelyliikettä teen joka päivä. (Selästä luultavasti johtuu se, että päivittäinen juokseminen tuntuu sopivan. Tai sopii ja sopii. No, kompromissi.) On niin että on kuntoilijoita ja urheilijoita, mutta ihan varmaa on, että takareisi ei siitä välitä, se on sellainen kuin on, se toimii juuri niin kuin juuri sillä hetkellä toimii. Pää tietysti tietää, kumman on, urheilijan vai kuntoilijan pää.
 11. https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006135133.html Oleellista on, onko urheilija ammattilainen, voiko urheilla täyspäiväisesti.
 12. Voimaharjoittelu kannattaa sijoittaa juoksupäivälle, jotta tulee lepopäiviä. Alussa kannattaa pitää lepopäiviä jo pelkästään siksi, että kokonaisrasitus pysyy paremmin kurissa. Kengännauhojen solmiminenkin rasittaa. Ja se, että tietää tämänkin olevan päivä jolloin pitää tehdä jotain. Tai että taas huomenna pitää treenata. Pikkuhiljaa syvään päähän, eli päivittäiseen tekemiseen. Olen kyllä sitä mieltä, että lepopäiviä ei tarvita. Pitää harjoitella niin, että tietää jaksavansa seuraavanakin päivänä. Harjoitella. Ja vielä tarkemmin: juosta. Myös Sebastian Coe on tätä mieltä. Sitten pitää alleviivata sitä, että harjoituspäiväkirja ei juokse metriäkään. Niin paljon kuin kannatankin kaikkia tukitoimia, joilla pyritään edistämään juoksukuntoa, on hyvä miettiä, onko juuri nyt hyvä tehdä sitä, tai sitä. Juoksijan pitää ennen kaikkea juosta. Jos tuntuu siltä, että venyttely vaikuttaa juoksemiseen negatiivisesti, ei pidä venytellä.
 13. Uolevi

  Yleisurheilukausi 2019

  Mulle tuli mieleen, miksi joka paikassa on kuvia. Katsot minne tahansa, kuvia, kuvia, kuvia. Tätä yritin sanoa. Kun haluan tehdä aluepolitiikkaa, siirryn toiseen ketjuun.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy