Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Uolevi

Jäsenet
 • Content Count

  2 347
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

168 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Esittele sitten kaikki ne edustajat, jotka eivät nauti kansalaisluottamusta. Niitä riittää. Nostat kovin valikoivasti nimiä esiin. Jos media toimisi samoin, kävisit kimppuun saman tien. Sinä sen lehden sivuilla seikkailet, joten osaat ehkä kertoa, mitkä tahot siellä mainostavat. Näitä tapauksia tietysti on; niihin on vaikea ottaa kantaa, kun ei ole juristi, toimittaja tai mikään sellainen. https://voima.fi/artikkeli/2019/vastamainos-oli-liikaa-helsingin-sanomille/ https://voima.fi/artikkeli/2018/fingerporia-sensuroitu-
mainostajan-pyynnosta/ Muistetaan Sipilän hyökkäys toimittajan sähköpostiin ja mitä siitä seurasi. En usko salaliittoihin, siihen että sovitaan miten toimitaan. Mutta ihmiset pyörivät samoissa tapahtumissa ja samoissa paikoissa, lukevat samoja kirjoja ja samoja lehtiä. Hengittävät samaa ilmaa. Miten niin ei sivuttu? Sinun viestissä ei sivuttu mutta kansanedustajan viestissä sivuttiin. Sanottiin Israelia valloittajaksi. Se on toimintaa, Israel toimii. Antisemitisminkin voidaan ajatella olevan toimintaa. Jos sanot, ettet halua SDP:n tukevan antisemitismiä, minä sanon, etten halua SDP:n tukevan Israelia.
 2. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006076403.html Valtiovarainministerin salkku on raskas, mutta Orposta on sen kantajaksi.
 3. Oho. Puhut kuin dosentti. Heitä lisäkysymykset pöytään, äläkä pyörittele kuin dosentti. En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että Israel toimii niin kuin toimii. Luulisi, että kun on saanut nyrkistä, tietää, miltä se tuntuu.
 4. Kannatti ponnistella. Hyvä paketti. On kuitenkin pakko vääntyä kriittiseksi, ja ihan aluksi väännyn kysymysmerkiksi. Jää nimittäin hiukan auki, mikä on näkemyksesi. Toisaalta liputat kehityksen puolesta ja toisaalta haluat, että kaikki pysyy pitkälti siten kuin on ollut tähänkin asti. Tarkoitus on tietenkin mitä kannatettavin: että Paha pysyy kurissa. Jos on kerran niin, että on päästy eteenpäin, kehitytty, loikattu seuraavalle tasolle, ja vieläpä monta kertaa, miksi pitäisi olla huolestunut? Jos Suomi on ollut menestystarina, onko näkyvissä merkkejä, ettei näin enää olisi? Eikö se, että tulee menestystä Pisoissa ja kärkisija onnellisuustutkimuksissa, riitä väitteen perustaksi, että sekulaari maa eli Suomi on parempi kuin moni sellainen jossa uskonnolla on vahvempi jalansija, ja jossa se uskonto on siis suurinpiirtein sama kuin meillä, kristittyjä maita? Vai onko juuri nyt se piste, eletään aikakautta, jolloin alamäki alkaa? Jos jokin käy selväksi, kun tutustuu filosofeihin ja intellektuelleihin, niin se, että maailmanloppu on aina ollut oven takana. Tänäkin päivänä älyköt löytävät tuhoavan voiman. Tekoäly tulee ja ottaa vallan. Samaan aikaan annetaan kuitenkin myös toivekkaampi kuva. Paitsi kirjoituksia ja haastatteluja henkilöistä, jotka ovat asiaa selvittäneet ja pohtineet ja jotka eivät ole lainkaan niin huolissaan kuin supertähdet, jotka "tietävät", että tuho tulee. Sitä en tiedä, ketkä ovat raamattua ja muita pyhiä tekstejä lukeneet ja ketkä eivät. Sanoisin, että kaikki ovat. En pysty kuvittelemaan älykköä joka ei tuntisi raamattua ja siitä vuosisatojen aikana käytyä keskustelua. Ei älyköksi edes pääse, ellei täytä tätä oppimäärää. Tunne raamattua. Se, että Jari Tervo heittää raamatun lattialle ja että raamattuja vaihdetaan pornolehtiin, kertoo ennen kaikkea siitä, että se on kamaa joka näkyy ja sanelee yhteiskunnassamme, siksi siihen on luotava suhde, jos kuvittelee olevansa jotain, jonkinlainen merkkihenkilö. On sitä paitsi höpöä edes vihjaista, että muinoin tavallinen kansa tunsi raamatun. Ei tietenkään. Näinpä päästäänkiin tärkeimpään ja mielenkiintoisimpaan kysymykseen. Paitsi ettei pidä ohittaa raamattua, ei pidä luopua uskonnonopetuksestakaan. Arvaan ettet pitäisi siitäkään, jos luovuttaisiin juhlapyhistä. Tarvitaan siis massiivinen apparaatti jotta Paha pysyy kurissa. Tämä on ongelma. Saatat jopa ehdottaa paluuta maalaiskyliin; lienee turha sanoa että kylän keskellä on kirkko. Ei pidä. Lähtee kaikki tila. Henki ei kulje.
 5. 2011 kokoomus heitti demarit ulos hallitusneuvotteluista mutta otti takaisin. Tiukkana ovat, tietysti, niin kuin demaritkin. Työelämäkysymykset ovat hankalia, mutta sotesta ja sotusta löytyy yhteisymmärrys helposti. Eikä se edellinenkään hallitus (Sipilän hallitus) saanut työelämää sellaiseen malliin kuin olisi halunnut. Itse asiassa kävi niin, että ay-liike sai uutta voimaa ja virtaa. Kokoomuksen haluamat uudistukset voivat saada jopa paremmin jalansijaa, kun SDP on kokoomuksen kanssa hallituksessa.
 6. Mielestäni tarjoat ratkaisuksi uskontoa. Piti ihan katsoa edellisiä tähän ketjuun kirjoittamiasi viestejä, ja se on ilmeisesti ensimmäinen tästä aiheesta kirjoittamasi viesti, jossa sanot aivan suoraan, että rahan ja mammonan palvonnan sijaan voisimme kääntyä kohti uskontoja. On totta kai niin, että suomalainen kulttuuri on kristinuskon läpäisemä ja näin ollen myös suomalainen, ihan jokainen meistä. Napataan vaikka käskyt ja katsotaan mitä mieltä olemme niistä. Olemme kaiketi sitä mieltä, että ne ovat käypää tavaraa edelleen. Voi tietysti kysyä paheksutaanko ahnehtimista, ahneita, enää ollenkaan; ei ehkä ainakaan siten kuin ennen, jolloin vaikkapa koronkiskureita halveksittiin. Hallitus toki suitsi pikavippifirmoja, mutta kyllä kai, ikävä kyllä, on niin että pikemmin ne, jotka pikavippejä ottavat, saavat osakseen sormen heristelyä, soo soo, ei saa ottaa, kuin ne jotka pikavippejä tarjoavat. Kun kulttuuri on tällainen, siinä kasvetaan ja eletään, ei kai ole ihme, että on ahneita, itsekkäitä. Mutta koska muutkin ovat kasvaneet ja eläneet siinä kulttuurissa, ei kai ahneen, itsekkään, kusipäisen ja vääristelevää mainospuhetta suoltavan, ole vaikea löytää yhteisöä, sopeutua siihen. Ja yhteisön näkökulmasta: ahne, itsekäs, kelpaa hyvin. Mietin mitä tarkoitat ja lupaan miettiä uudestaan. En oikeasti ymmärrä. Menneet ajat ovat mukana tässä päivässä. Vai onko meillä kuolemanrangaistus? Älä tapa. Jos taas tarkoitat sitä, että natsien hirmuteot pitää muistaa, olen samaa mieltä. Ehdottomasti. Löytyy näet yhteisö joka ehkä flirttailee natsien kanssa - mutta hyväksyykö enemmistö sen, flirttailun, yhteisön? Ei. Ei varmaan kannata juostakaan, kuntoilla. Juoksukengät maksavat.
 7. Vasemmistolaiset ajattelevat, että syyllistämisen sijaan rakennetaan sellainen yhteiskunta, jossa jokainen voi itse valita, mitä tekee. Tuskin vasemmistolaiset ovat ensimmäisinä nostamassa uimahallien ja muiden julkisten liikuntapaikkojen lippujen hintoja. Siitä olemme kaiketi samaa mieltä, että ensimmäiset askeleet ovat tärkeimmät. Siksi Paavo Arhinmäki on ehdottanut tällaisia: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3993833-arhinmaki-edistaisi-lasten-liikuntaa-harrastusmaksuja-alentamalla Arhinmäki on poliitikko. Eli hallitus on ehkä alentanut seuratukea, ehkä ei. Ei jäädä miettimään sitä. Tuletko siis mukaan edistämään lasten liikuntaa?
 8. Mikään ei oikeastaan muutu, Soininvaara on sanonut puolustaessaan vihreiden ajamaa pienehköä perustuloa. Jo nyt on tarjolla vastikkeetonta rahaa saman verran. Soininvaara haluaa murentaa ay-liikkeen valtaa, ja ajaa perustuloa kaiketi myös siksi. Perustulon voidaan ajatella olevan vain seuraava askel, ihmisiin uskotaan ja luotetaan enemmän, holhoaminen ja sitä kautta byrokratia vähenevät. On toki muitakin ajatuksia niiden mielissä, jotka perustuloa ajavat, mutta perustulosta tähän tämän verran nyt. Ongelma on mielestäsi se, että uskonnot ovat kuolleet. Ymmärränkö oikein? Kehoitetaan ostamaan, ja sitten kun ihmiset ostavat, tuntevat tyhjyyttä sen tavarapaljouden keskellä. Ja taas ostavat lisää. Nerokasta. Vai pitäisikö sanoa niin, että eivät löydä paikkaansa yhteiskunnassa? Toisin sanoen heillä ei ole mitään tarjottavaa. Ja sitten kääntyvät yhteiskuntaa vastaan.
 9. Kukaan ei pääse pakoon, jokainen on aikakautensa tuote. Kokoomuksen viesti - se on susta itestä kiinni, jokainen on oman onnensa seppä - on iskeytynyt jokaiseen takaraivoon kuin pajavasara. Emme halua kuulua yhteenkään luokkaan, emme ainakaan työväenluokkaan. Kun hallitus löi aktiivimallin pöytään, Juha Siltala äityi pohtimaan. Aktiivimalli yhdisti kansaa. Taon koviin kalloihinne senkin, että työttömiin kuuluu niin tohtoreita kuin maailmaa peruskoulupohjalta tarkkailevia. Duunarit tienaavat kuin pienet siat, kylpevät tienaamissaan rahoissa, yliopistotyyppi kituuttaa, järsii näkkileipää. Kaikki eivät halua kokopäivätyöläisiksi, se että tunteja tulee vähemmän, sopii erinomaisesti. Sekalainen sakki. Mutta toivoa on: paitsi että aktiivimalli potki väen barrikadeille, myös se, että on esitelty perustulo, antaa toivoa. Ei pidä sanoa, ettei vihreät pidä toimeentuloon liittyviä kysymyksiä esillä. On nimittäin perustulo, joka on monelle vain kaksi sanaa, mutta niin on ilmastonmuutoskin, joka aukeaa oikeasti vain kouralliselle asiantuntijoita. Silti siitä keskustelevat kaikki. Aikakaudellemme on leimallista, että yhden asian liikkeet houkuttelevat. Eli ei muuta kuin eduskuntalon portaille. https://yle.fi/uutiset/3-10038895
 10. Niin, Eurooppa seuraa Kiinaa. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006030103.html
 11. Löytyisiköhän Zizekin teoksista vastaus siihen, miksi kokoomuksen kannatus on niin iso, vaikka puolue ajaa vain pienen eliitin etua, tai siihen, miksi yli kolmekymppinen äänestää vihreitä, vaikka puolueella ei (Jarkko Tontin mukaan) ole mitään tarjottavaa aikuiselle ihmiselle? Pimeyden voimat ovat liikkeellä, mieti mikä kättäsi liikuttaa. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006055583.html
 12. Liike pystyyn. Kannatan sitä. Kannatin sairaanhoitajiakin silloin, kun lakkoilivat. Hyväksyn myös sen, aina, kun väitetään että juoksu on lajien kuningas ja muut tulevat kaukana jäljessä. Ei se totta ole, mutta kuka on juoksijoiden puolella, elleivät juoksijat.
 13. Ei SDP ainakaan kauhea uhka ole. Rikkaat saavat rikastua siinäkin tapauksessa, että SDP ottaa vallankahvan. Puolueet ovat tänä päivänä vaaliorganisaatioita. Näin sanotaan, ja se varmaan pitää paikkansa. Myös suuret kansanliikkeet, SDP ja keskusta, ovat taantuneet: ei tehdä ohjelmatyötä, ainoa millä on väliä, on että vaaleissa tulee ääniä ja ehdokkaat pääsevät läpi. Ja tähän kohtaan heti pienet kehut SDP:lle: nyt on tehty ohjelmatyötä, on pakerrettu kasaan paksuja nivaskoja, joita kukaan ei tietenkään jaksa vilkaista. Ei ole tyydytty ainoastaan siihen, että listataan virheet, joita ilman muuta tehtiin, koska äänisaalis jäi pieneksi. Ja vaikka voitaisiin katsoa, mitä sanottavaa tulevaisuuspuolue SDP:llä on, käydään läpi antamasi lista. Ehdotat siis, että SDP:n harjoittama talouspolitiikka ja linjaukset eivät tyydytä niitä, jotka tapaavat äänestää puoluetta, eikä liioin houkuttele niitä, jotka harkitsevat äänensä antamista puolueelle. Voi olla. Täytyisi katsoa eroaako niiden hallitusten politiikka joissa SDP on ollut, niiden hallitusten politiikasta joissa SDP ei ole ollut. Sanoisin, että ei. Olisi mielenkiintoista katsoa, miten ansiotuloverotus käyttäytyi, kun valtaa pitivät SDP ja keskusta, eli vuosina 2003-2007. Taitaa olla niin, että suunta oli sama kuin sitä ennen ja sen jälkeen. Kaikilla suomalaisilla on tietenkin taskut mutta harvalla on taskussa yhtään mitään. Vaikka SDP:n sanotaan olevan puolue joka ainoastaan verottaa, en tiedä onko tämä se, mikä sysää äänestäjät pois SDP:n kyljestä. Velkaahan Suomi on ottanut koko ajan, joten rakastaa sitä tai ei, se ei vaikuta, kun valitaan puolue. Viime vaalien alla SDP oli muiden puolueiden kanssa samassa rintamassa, kun aiheena oli velkaantuminen (ainoastaan vasemmistoliitto oli eri mieltä). Rinteen ja muiden viimeisten puheenjohtajien puheet. Otetaan pitempi ajanjakso. Ongelma on se, että kun toiseen suuntaan kumartaa, toiseen suuntaan pyllistää. Toyotaa ei haeta pihasta ja liha on halpaa kuin ennenkin, mikä tarkoittaa, että demarit näyttäytyy yksityisautoilun tukipuolueena ja myös törkykulutuksen tukipuolueena. Suomessa on kaksi puoluetta, jotka puhuvat toiseen sävyyn. Jos tarkoitat sitä, että Rinne on huono esiintyjä, takeltelee, niin tästä on tietenkin puhuttu. Ei ole sujuva, mutta Ylen tentissä puhui hyvin, kun sai puhua, eli puhe oli hyvä. Heinäluoma oli (muistaakseni) virtuoosi. Ja Urpilainen oli sellainen kuin oli. Ihan hyvä. Sekä että. Varmasti vieroittaa ihmisiä puolueesta, mutta ihan varmasti myös kiinnittää kansalaisia puolueeseen. Selvää on, ettei SDP ole syrjäytyneiden puolue. Soten lisäksi sotu eli sosiaaliturva on ensi vaalikauden isoja kysymyksiä, mikä tarkoittaa sitä, että kokoomuksen ja SDP:n on löydettävä toisensa, mikä onnistuukin, koska puolueiden esittelemät mallit ovat melkein identtiset. Halonen sai 2006 presidentinvaalien ensimmäisella kierroksella melkein puolet äänistä ja melkein tuli valituksi heti ensimmäisellä kierroksella. Kova suoritus. Muistetaan, että vastassa oli muitakin kuin Niinistö. Vanhanen, joka pystyi voittamaan 2007 eduskuntavaalit siitä huolimatta, että oli pääministeri, Soini jonka takki alkoi kääntyä vasta vuosikymmen myöhemmin. Hautala joka oli suosittu. Tosi kova nippu. Voi tietysti kysyä oliko Vanhasen Vihreä tuuli -kampanja pelkkää timanttia. Mutta tosi kova nippu, ihan toista kuin nyt viimeksi. Miksi äärimmäisen suosittu poliitikko olisi taakka? Voi tietysti kysyä, onko Stubb edelleen taakka kokoomukselle ja myös Katainen. Fantastiset tyypit. Varsinkin nyt kun on käynyt ilmi, ettei kaikki ole niin kuin on väitetty. Julkinen puoli ei ole poikkeuksellisen huono. Niin on väitetty. Tietysti jos tarkoitat sitä, että Halonen olennoi SDP:tä, ja että se tyrkkää ihmisiä pois, "en äänestä koska puolue on valinnut presidenttiehdokkaaksi Halosen", niin sanoisin, että olet oikeassa ja väärässä. En tiedä oletko huomannut mutta ainakaan minä en jaksa innostua siitä, että väitetään että kokolihaa syövältä heteromieheltä on viety oikeudet. Olen täysin samaa mieltä Hannu Raittilan kanssa joka sanoi jo vuosia sitten, että on pelkästään hyvä, että kapeaa miehen roolia tuuletetaan. Nainen puolueen johtajana ei siis ole ongelma. Mutta kuten sanottu, olet tietenkin myös oikeassa, tiedän nimittäin tyyppejä joita risoi Urpilainen. Olen sanonut mielipiteeni tästä asiasta. Hankala asia. Suomalaiset eivät synnytä, ja vasemmistolaisen on pakko myöntää, että ihminen se on ulkomaalainenkin.
 14. Ei pidä päästää laskukaudellakaan. Tiedetään mitä tekevät silloin. Tiedät mitä tarkoitan. Ei tarjota kokonaisratkaisua. Ja nyt voidaan puhua vaikka taloudesta. Halla-aho on tietysti pätevä mies vaikka valtiovarainministeriksi, koulutus jne., ja persuilla vahva koneisto tukemassa. Tämäpä se onkin. Siksi se höpötyksesi on niin väsynyttä. Se ei ole keskustelua, se on jihaa, muistatteko pojat. Porukoissasi se varmaan nostattaa henkeä, ja se on okei. Sitäkin tarvitaan.
 15. Eli Halla-aho on populisti. Mikä se Paavo Lipposen ismi oli? Entä jos nykydemarius sikiää tuosta isosta miehestä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy