Jump to content
Juoksufoorumi.fi


micc

Jäsenet
 • Content Count

  123
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Coopperi
  2830
 • Puolimaraton
  2:02
 1. Aloin lisääntymään, ja tästä aiheutui sellainen sivuvaikutus, että mihinkään omiin (vanhoihin) harratuksiini oli yht äkkiä vaikea löytää sen enempää rahaa kuin aikaakaan. Aloin sitten käymään iltaisin lenkillä koska se ei vaatinut kumpaakaan kovin suuria määriä. Kun olin jonkin aikaa jo juoksennellut niin satuin törmäämään netissä aloittelijoille tarkoitettuun puolimaran harjoitusohjelmaan. Siitä se kierre sitten lähti... Isosti koukutti se, kun tavoitteellisen harjoittelun ensimmäisen puolen vuoden aikana kehittyi niin huimasti ja omat "matkaennätykset" kirjoitettiin parin viikon välein uusiksi ja oma fiilis ja hyvinvointi kohentui samaan tahtiin. Eihän tuollaiseen voi olla addiktoitumatta.. :-)
 2. Kuulostaa hyvältä. Joskus on mökillä paistettu pizzaa vanhassa isossa leivinuunissa pizzaa niin että pelti ja pizza on suoraan uunin kivipohjan päällä. Veikkaan että tuo on hieman samantyyppinen.
 3. "keitä ovat nämä kommandot" Ei ne ainakaan kommandoita ole nämä puolustuskyvyttömien sala-ampujat. Kommandolla kai yleensä viitataan jonkin sorttiseen armeijan tai poliisin erikoisjoukkoon, ja niissä hommissa tarvitaan hyvää psyykkistä ja fyysistä kanttia, paineensietokykyä ja rohkeutta mennä muiden hyvinvoinnin takia sinne mistä muut juoksevat poispäin... Tämä Hyvinkään ampuja kuuluu samaan munattomien pelkuriluusereiden joukkoon kuin breivikit, auviset ja mitä-näitä-latvalahoja-nyt-onkaan, ja mielestäni nämä kaikki ovat nimenomaan siellä spektrin toisessa äärilaidassa verrattuna niihin ihmisiin jotka kykenevät kurinalaiseen ja ansiokkaaseen toimintaan myös silloin kun oma henki ja terveys on uhattuna. Mielikuvituksessaan nämä ampujat varmaan kuvittelevat olevansa kovinkin kommandoja, mutta todellisuus on täysin vastakkainen. Halveksittavaa sakkia. Lähemmäs "kommandoa" menee mielestäni esim se 23-vuotias naispoliisi joka saapui Hyvinkäällä ensimmäisten joukossa auttamaan muita ja sai luodin nahkaansa sitä tehdessään. Rispektiä ja pikaista paranemista hänelle.
 4. Miten toi pizzakivi toimii? Tai siis käytetäänkö sitä muuhun kuin että lätty paistetaan sen kiven päällä (vs pellillä)?
 5. Kyllä se käsittääkseni kulkee kun saaressa asuu ihmisiä ympärivuoden.
 6. Tuli sitten hankittua fivefingersit kun sellaiset sattui tulemaan kaupunginla vastaan juuri kun oli muutenkin sopivasti lompakko esillä... :) Ensimmäinen totuttelulenkki takana ja fiilis on varovaisen innostunut. Askellus tosin muistutti norsun tömistelyä, mutta ehkä se siitä lutviintuu kun hieman treenailee. Erikoista mutta hieman vauhdikkaammassa juoksussa tuntui olevan helpompaa askeltaa kevyesti.
 7. En osaa kommentoida fillarin valinnasta muuten, mutta tuo mainitsemasi renkaiden vaihto ei ole mikään ongelma kun hankkii kahdet vanteet. Itselläni on cyclocrossari jonka alkuperäisillä vanteilla on 32 mm cyclocross renkaat jotka toimivat hyvin työmatka, retki ja hiekkatie/polku -käytössä. Lisäksi on sitten pykälää laadukkaammat vanteet joilla on 24 mm maantiekumit. Molemmissa vanteissa on takapakka kiinni jolloin renkaiden vaihtoon riittää että kääntää pyörän ylösalaisin, avaa pikalinkut ja tipauttaa toiset kiekot tilalle. Viiden minuutin homma.
 8. micc

  Allergiaa ilmassa

  Ei ole koskaan allergioita testattu enkä muista aiemmin pahemmin oireileenikaan, mutta nyt ollut kk jatkuvasti pientä tukkoisuutta ja vetämätöntä oloa. Pistin sen omakotirakentajan normaalin väsymyksen, pölyaltistuksen ja huonon yöunen piikkiin, mutta tänä aamuna oli vielä lisäksi naama turvoksissa. Pitänee mennä ens vkolla hakemaan lääkäristä jotain antihistamiinia tai vastaavaa.
 9. Kiitoksia kommenteista itse kullekin. Kyllä se taitaa (tässäkin) asiassa olla niin, että ainoan totuuden löytää kun itse kokeilee ja yrittää sitten fiilistellä että mikä tuntuu jaloissa hyvältä. Kenkien kulumisessa on sellainen pikantti yksityiskohta, että ongelmajalkani kenkä näyttää kuluvan sisäreunastaan, mutta väitän että kyse ei ole pronaatiosta vaan löysän nilkan kompensoinnista juoksun aikana. olen nimittäin huomannut, että oireita vähentää jos juostessa jaksaa kiinnittää huomiota nilkkaan, ja estää sitä taittumasta ulospäin rullaamalla askeleen "väkisin" tossun sisäreunan puolelta jolloin nilkka pysyy suorempana. Kaikenlaisia virityksiä. Fyyssari joskus demonstroi nilkan löysyyttä (kun menin ensimmäistä kertaa valittamaan mystisiä jalkavaivoja ja väitin että on "perusterveet" koivet) piirtämällä suorat viivat akillesjänteen kohdalle. Sen jälkeen mentiin kyykkäysasentoon ja kas kummaa, vasemmassa jalassa viiva ei ollutkaan enää suora... :)
 10. Enkä ehtinytkään, sillä kahden kk:n käytön jälkeen lampun ja paristokotelon välinen piuha rupesi ottamaan kosketushäiriötä. Eli valo sammuu välillä ja kyseistä johtoa heiluttelemalla sen saattaa saada takaisin päälle tai sitten ei. Googlettelun perusteella tyyppivika. Harmi sinänsä, koska muuten lamppu oli oikein hyvä.
 11. Vasen nilkka on joskus villissä nuoruudessa venähtänyt pariinkin kertaan ja nivelsiteet ovat ilmeisesti aika löysät. Tämä johtaa siihen, että kun juostessa tällä jalalle tulee painoa niin nilkka taipuu ulospäin, jolloin ilmeisesti käy niin että jalkaterä "menee lättänäksi" ja hermo jää johonkin puristukseen. Lopputulos on, että jalka kipeytyy jalkapohjasta päkiän kohdalta. Näin asian ainakin selitti lääkäri kenelle kävin jalkaa näyttämässä (kyseessä oli tälläkin palstalla suositeltu urheilulääkäri). Lääkäri suositteli kunnollisia tukipohjallisia (sanoi vielä että ei sellaisia mitä saa viidelläkympillä intersportista...) ja hyvin vaimentavia tossuja. Mutta nyt tulee se iso mutta. Luupäisyyttäni olen alkanut mieltymään ajatukseen minimalistisista kengistä ja kenties jopa paljasjalkajuoksuun, mutta vähän mietityttää että meneekö siinä vain ojasta allikkoon kun nilkalla ei ole edes sitä vähäistä tukea mikä tavallisesta tossusta tulee? Koska olen alkanut hurahtamaan tähän barefoot/minimal -kulttiin niin (sinänsä varmasti asiansaosaavan) lääkärin suositus tukipohjallisista ja erittäin voimakkaalla vaimennuksella varustetuista kengistä ei tunnu erityisen vetoavalta... :nonchalance: Onko kenelläkään mahdollisesti omakohtaista kokemusta vastaavasta tilanteesta? Olen suunnitellut että aloittaisin Nike Free:llä tai vastaavalla hieman kenkää muistuttavalla tossulla, ja siitä voisi halutessaan (ja jalan kestäessä) siirtyä kevyempiinkin).
 12. Ääneni menee Haavistolle. Mielestäni hän on Suomen kannalta paras valinta ja lisäksi Niinistön lisäksi ainoa kenellä on realistisia mahdollisuuksia voittaa toisella kierroksella.
 13. Yhtä poikkeavia ollaan. Useimmiten kyllä sakkokierros tulee tehtyä jo matkanvarrella. Sitä tuntee lähinurkat sen verran hyvin että tietää aika tarkkaan montako kilometriä mistäkin risteyksestä tai kusiaispesän kohdalta on kotiovelle.
 14. allekirjoitan edellisten kommentit icebugeista. suosittelen.
 15. - Hienosti viimeistelty kyltti jossa luki jotain tyyliin "Voisit olla myös kaljalla" tai jotain muuta vastaavaa. Bongattuna (liian) pitkän lenkin viimeisillä kilometreillä puuduttavassa ylämäessä. - - Kun rikkoo oman ennätyksensä ihan millä tahansa matkalla tai huomaa jotain muuta konkreettista merkkiä kunnon kohoamisesta
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy