Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Spica

Jäsenet
 • Content Count

  2 235
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Spica last won the day on October 14 2018

Spica had the most liked content!

Community Reputation

480 Excellent

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Riihimäki

Converted

 • Coopperi
  3500+m
 • 10km
  36min
 • Puolimaraton
  1h20min
 • Maraton
  <3h
 • Tavoite
  Pitää huolta kunnosta ja terveydestä

Recent Profile Visitors

2 514 profile views
 1. Spica

  Uintikunto

  Ei siis mitään isoja määriä 👍 toki sulla aina ollut tuo lyhyt matka vahvuus, eikä kaukana tuo 1min raja muutenkaan. Saman oon huomannut, että kun ensin vähillä määrillä hilaa jaksamisen riittäväksi, niin 2vko monesti tuo jo ihan uuden olon, kun paukuttaa 30-40km uintia menemään, esim 14pv ja 11-12 treenikertaa 3-6km treeneinä 😛 sit voikin jatkaa taas 3x viikossa uintia ja toistaa tuon parin viikon - 1kk päästä ja kevennellä vähän. Treenien painotus tavoitteen mukaan, eli nyt alkuvuodesta just lyhyttä ja kovaa, loppukeväästä ja alkukesästä sit pidempää ja pidempien kisojen vauhteja painottaen.
 2. Spica

  Uintikunto

  Hienoa, villea! Pitää itsekin viimeistään helmikuussa ottaa kovempaa lyhyttä ohjelmaan mukaan, josko sm-kisoissa saisi ennätyksiä petrattua. Nyt on kyllä hävyttömän vähän uintia tullut Havaijin jälkeen, viimeinen 1kk n. 2x vko 5-8km yht. :p. Josko nopeus toisi rentoutta puolimatkalle, 1900m n. 25min. Millaisia määriä olet nyt viimeisen 3kk aikana uintut ja minkä tyylistä ohjelmaa?
 3. Kannattaa etukäteen varmistaa, että fyssari on alaraajojen kanssa oikea asiantuntija, monet voivat osata vaikka tyypillisenpiä niska-hartia-seudun vaivoja hoitaa, tai lihaskireyksiä, mutteivät osaakatsoa jaloista paljoakaan. Myös paikka, jossa on mahdollista askellusta katsao (esim. Kävely/juoksumatto) helpottaa asiaa kummasti. Alaraaja-analyysi lienee paikallaan. Lihasmassa ei kaikkeakerro, mutt toki hyvä jos sitä on. Osaavat fyssarit osaavat tarvittaessa kartoittaa lihaksien voimat ja puolierot, mutta vaatii kyllä tietotaitoa hyvin ja pari käyntikertaa kaiken selvittämiseen menee helposti.
 4. Aloitat kauden tipattomalla niin eiköhän paino lähde parempaan suuntaan! 😚 Hienoa, kun oot paluuta tekemässä, kovaahan sulla on ennen mennyt, joten eiköhän kesällä alkaisi sujua jo ”tyydyttävästi” sunkin mittapuulla, sitä ennen toki varmaan vaatii päätä juosta riittävän hissukseen.
 5. Spica

  Pyöräilykunto

  Kyllähän tarkoitus on uusia joku kuukausi tämän kaltainen jakso. Ja parin viikon pyöräpainotteinen jakso etelässä vapun tienoilla myös tulossa. Pääkisat heinäkuun puolivälin tienoilla ja jatkuu elokuun lopulle, joten kesäkuussakin saatan painaa pyörää/juoksua useamman viikon aika kovaa jos lomaa olisi.
 6. Spica

  Pyöräilykunto

  Marraskuun lopussa ftp testi 20min protokollalla kisakauden ja ylimenokauden jälkeen 20min @313w (ftp 297w = 4.85w/kg). 1kk pyöräpainotteisempaa treeniä nyt takana, eilen ennen joulun viettoon lähtöä uusiksi sama ftp testi 20min @331w (ftp 314w = 5.15w/kg). Ensi kertaa rikki 5w/kg. Viime kesän alussa oli mahdollisesti ftp >300w, mutten testannut. Pyörä kulki parasta vauhtia siihen asti kuitenkin. Ennen Havaijin kisaa ftp varmaan jopa vähän laski, kun keskittyi pitkään reippaaseen eikä yhtään >90% teholla ollutta ajoa käytännössä. Antoi kyllä tosin erinomaista pohjaa tulevaan kauteen. Toivottavasti saisi hilattua kesään vielä vähän ylemmäs tehoja, ftp 320w taso olisi toiveissa, jolla pystyisi puolimatkan kisat ajamaan lähelle 275-280w ja halutessaan täydelle matkalle antaa mahdollisuuden n. 240w tehoihin sopivassa kisassa.
 7. Spica

  Otsalamppua hankkimassa

  Tää vois ol monelle oikein passeli justkuvaamaasi käyttöön. Oon hankkinut useampi vuosi sitten tuosta sen ”isoveljen” eli Compassin. Käyttöindikaatio sama + työmatkapyöräily + vaellukset/partiotoiminta, jolloin kaipasin vähän isompaa akkua. Eikä valotehosta toki haittaa ole. Kun ei käytännössä juuri koskaan tarvi pitää high -asetusta päällä (turbosta puhumattakaan), niin riittää pitkäänkin lataamatta. Miinuksena toki sitten 85g painavampi lamppu kokonaisuudessaan (=tuplat). Muttei tunnu liian painavalta juostessakaan itsestä.
 8. Spica

  Lohjan TalviJuoksuSarja 2018-2019

  Meinasin tulla, mutta ilman autoa olis pitänyt tulla sukuloimaan lähettyville jo edellisenä iltana, enkä sitten jaksanut. Hyvää menoa tuolla kuitenkin ollut, joten josko sulan maan aikaa vielä pääsis joku kerta tän talvisarjan aikana paikalle 🙂 Hyvää rypistystä muuhun tekemiseen kuukausittain ois.
 9. Spica

  New Balance

  Näin varmaan on. Itsellä v3 ja v4 ja molemmilla pitkiä lenkkejä ja kai mä olen maratonin molemmilla (vai olikohan molemmilla kerroilla sama pari....?) juossut ja hyvältä tuntuu. Myös lyhyemmillä riittää vauhtia, kuten Baltsu kertoo Järvenpään painelleen vastaavilla tohveleilla. Toki vähän massasta riippuen, en ilman pitkiä lenkkejä kokeilisi ensimmäisenä maratonille.
 10. Taitaa kaverit vetää aika kovemmalla teholla nuo yhtä pitkät päivät mitkä Iina vetänyt. Sietääkin kisarupeaman jälkeen kunto notkahtaa. Mutta jos siis pkta jyystää 15000000m niin luulisi sen kunnossa näkyvän juoksussa. Mutta pitänee toki piikata se huippukunto esiin parin kuukauden täsmäharjoittelulla.
 11. Jos näillä taudeilla tarkoitat esim sellaisia, että jäisi pois töistä/koulusta tmv. Niin aika paljonkin löytynee.
 12. Nykyään hiihto on myös selkeästi sprinttihiihtopainotteisempaa kuin aiemmin rankempien maastojen, yhteislähtöjen ja eri hiihtomuotojen vuoksi. Enää ei pärjää samalla treenillä kuin 25v sitten, vaan rytminvaihtokykyä pitää olla ihan eri tavalla.
 13. Ihan mahdollista myös, että Suomessa ja Norjassa, tai vaikka Keniassa, peruskestävyyden määritelmät vaihtelevat. Muistaaksen Norjassa on kuitenkin eri mielikuva kuin Suomessa... Mutta yksilöllisyys on tärkeintä. Pkta pitää hinkata juu, etenkin jos nuorempana ei ole riittävästi sitä tehty. Liekkö taustoilla eri maissa eroa?
 14. Spica

  Kohti Hawaijia ja kolmatta sijaa ?

  Kiitti! Kyllä uskon, että optimioloissa nopealla reitillä jopa sub 8.30 olisi otettavissa ensi vuonna 😱 Kiitos! Jälkimmäiseen - saa nähdä. Pohditaan ylimenokaudella tulevia.
 15. Spica

  Täysmatka/IM alle 9h - mitä vaatii?

  Mitä vaatii = reissun Konalle? Ok, ehkä se tulisi helpommallakin, mutta sen se nyt antoi, 8.54 ja ikäsarjan 6. Sija Havaijilta. En toki uskonut, että Konalla Haugesundin juoksusta lähtee 15min, eikä se varmaan olisi flätillä viileässäkään kelissä mennyt, mutta 3.15 Konalla juostuna. Saisihan se liikahtaa tuoölakin kovempaa, mutta nyt näin, jatkossa kovempaa 😉
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy