Jump to content
Juoksufoorumi.fiSpica

Jäsenet
 • Content Count

  2 456
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

Spica last won the day on July 26

Spica had the most liked content!

Community Reputation

810 Excellent

About Spica

 • Rank
  Trinisti
 • Syntymäpäivä November 19

Contact Methods

 • Website URL
  http://triathlonsuomi.com/juha-matti-halonen/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Espoo

Converted

 • Tavoite
  Triathlonin sm-kisat

Recent Profile Visitors

3 132 profile views
 1. Ensi kevääksi tavoite kiristää viime kevään ajasta vähintään minuutti pois. Lähtökunto on varmaan jopa huonompi kuin viime kerralla. Tai ehkä se kunto on ihan ok, mutta massaa on hankittu parin kk aikana enemmän kuin vuosiin 😳🙈 pyritään se sulattamaan talven aikana pois, sellainen 6kg olisi enemmän kuin kesällä 🤔 Aloittelin nyt hiljattain taas matolla tamppaamaan, ja neljän kovemman treenikerran aikana progressiona 15x40" + 3'20"/pal. 40" @3'20"/km -> 10x1' + 3'20"/pal. 45" @3'20"/km -> 7x1'20" + 6'40"/pal. 40" @3'20"/km -> 5x2' + 5' + 2'/pal. 1' @3'20"/km. Tuntuu sopivalta menolta toistaiseksi joten vielä hetki nostaen vedon mittaa ja kun ollaan ~5x1km vedoissa niin otetaan vähän vauhtia pois ja nostetaan kuukaudeksi määrää 10x1km vetoihin joista sitten progressiolla takaisin tuonne samoihin vauhteihin. Sitten sopii keskittyä enemmän taas fillarin hinkkaamiseen 6-10vko ajan ja keväällä uusi jakso juoksuun (pyöräilyn aikana ~kerta viikkoon vo2max/maksimikestävyystreeni ylläpitävänä). Kesällähän tein tuollaisia 10x1km/2' n. 3'20"-25", joten josko lähelle samaa tuntumaa pääsisi vielä tämän vuoden puolella. Nythän tuo 3'20", joka sopisi aika hyväksi target vauhdiksi kevään kympille, lienee aika max 3km vauhtia. Kylmässä ja koleassa ulkoilmassa hyvä jos sen 2km 🙂 eli töitä saa tehdä, mutta toisaalta 6kg painonpudotus soisi tuovan aika monta hyvityssekuntia keväällä. Jos ei ihan karsea sadekeli ole ensi lauantaina, voisin pohjanoteerauksen hakea Aktia-cupista. Sellainen 37min voisi olla ihan hyvä lähtötaso ja siitä on hyvä lähteä karsimaan minuutti kuukaudessa maaliskuuhun 😅
 2. Kyllä tavoite on ihan realistinen. Taisin olla toki vajaa 20v nuorempi, mutta edellisenä kesänä ekana puolimatka kun lajeihin lähdettiin nollista, ja treenimäärät taisi olla 3-6h viikossa keväästä itse kisaan. Kisa sinne reiluun 6h. Seuraavana vuonna täysmatka alle 11h ja ei juuri muuta muutosta treeniin kuin pari pidempää pyöräilyä kesällä vasta, pari yli 2h juoksua ja muuten ns normaalia treeniä, työmatkaa ajoin fillaritreeninä paljolti, olisiko ollut 3-4x viikossa 27km kesällä, eli reilu tunti. Vauhti on kuitenkin ihan pk:ta kaikissa lajeissa, joten se pitää vaan saada kestämään. Toki jos vain läpi haluaa, kävelyä saa tulla vaikka 20km juoksuosuudesta ja pyörällä voi syödä vaikka pizzaa.
 3. Spica

  Nike Vaporfly 4%

  Muuan Nick Simmonds, 800m entinen ammattilainen tekee ihan hauskoja videoita ja nyt bongasin, että päätti testata tätä nextiä. En toki pidä hänen paria testiään kovin tieteellisenä, mutta tuo kengän avaaminen hyvä homma. Eipä siinä minusta mitään ihmeellistä olljt sisällä, ja en näe syytä, millä syillä kenkä ei olisi ihan laillinen. (Toki se uusi alpha ei kai toistaiseksi täytä kriteerejä varsinaisesti).
 4. Etkö sinä millään tavalla tiedä millä vauhtia lähdet kisassa liikkeelle? Eikö se ole aika riskialtista tavallaan? Jos kisa on sijoituskisa, ymmärrän, että jäniksiä ei kaivata, mutta jos kärjen vauhtia samaan aikaan radan reunassa vilkkuu 10m välein valo x vauhtia menevänä, en koe sitä ongelmana. Tavallaan itse nautin enemmän katsoa (tv/kansallisen/kansainvälisen kisan osalta) kovavauhtista juoksua, jossa lopussa katsotaan, kuka kestää. Sprinttikisat erikseen 🙂 Jokainen saa sitten juosta sitä vauhtia kuin haluaa. Jos antaa valojäniksen pompotella itseään ja sen sotkea omaa vauhdinjakoa, en tiedä mitä ajatella.
 5. Kyllä varmasti "vauhtijuoksuissa" tullaan fyysisiä jäniksiä käyttämään jos vain sallittua. Kyllä se fyysinen kaveri edessä tuulta halkoo paremmin kui jänis valon muodossa. Tällöin paras efekti tietty olisi, että fyysisellä jäniksellä on valojänis apuna, joka jatkaa kun fyysisestä pupusta loppuu duracellin energia.
 6. Spica

  Ensilumenladut 2019

  Oittaan frisbeegolfista mainittu, että rata sulkeutuu näillä näkymin 15.11., joten siihen asti ”laduilla” saattaa siis kävelijöitä olevan, joten luulisi reittien aukeavan aikaisintaan tuolloin? Riippuu toki nyt pakkasista. Hienoa, että Vihdissä pääsee jo hiihtämään, ”parhaassa” tai pahimmassa tspauksessahan latu on auki yli 2kk ennen kuin luonnonlumien laduille on mitään asiaa. Ja usein latu pysyy pidempään myös auki tykkilumen ansiosta pohjalla.
 7. Spica

  Ironman suomeen

  Reittinä muuttunee mukavammaksi, tai siis henkisesti pyöräilyn osalta helpommaksi, ja kai se fyysisestikin aavistuksen helpompi on - joskaan sen varaan ei kannata treenejä jättää ;D Voi olla, että jää itsellä välistä ensi vuonna. Puolimatkan SM-kisat viikkoa ennen ei anna kovin hyvää mahdollisuutta tähän. Toinen seikka saattaisi olla, jos/kun pro-sarjoissa Köpis ja Kalmar vuorottelevat miehillä ja naisilla, ja Tallinnassa myös joka toinen vuosi miehet/naiset, tänä vuonna ollen naiset, niin voisi kuvitella siellä olevan miehet ensi vuonna. Tahkon odottaisi olevan hyvä "vastinpari" sille kisalle, jolloin Tahkolla pro-sarjassa kisaisi ensi vuonna naiset (pro-sarja kuitenkin oli muistaakseni jossain mainittu olevan kisassa). Noh, spekulaatiota vain. Vuonna 2021 voisi olla mielekästä päästä kisaamaan kyllä, ellei muita suunnitelmia ilmaannu - ensi vuonna varmaan joku pari viikkoa myöhäisempi kisa olisi kiva, ja onhan sitä kohtalaista tarjontaa vielä elokuun lopulta syyskuun puoliväliin Euroopassa kuitenkin.
 8. No mutta sehän on helppoa 😁 onneksi ei kovempaa tarvitse mennä... ketäs suomalaisia on taistelemassa top-sijoituksista muu kuin Noora, onko tietoa mitkä on pöivän kunnot? Noora juoksumanian podcastissa hiljattain kertoi että hyvin menee ja vuoden pääkisa tässä ilmeisesti.
 9. Totta tuo, että kai aika moni podilla juoksee tuolla zwiftissä. Mutta luullakseni siis nämä bluetooth-matot ajavat saman asian. Tai toisin päin, halvemmaksi se podi tulee kuin uusi matto.
 10. Eikö käytännössä kaikki matot, jotka tukevat bluetoothilla lähettämistä, ole kykeneviä olemaan yhteydessä zwiftiin, tsi muihin kolmannen osapuolen sodtiin, jotka sitä nyt tukevat sitten. Aika "paljon" juoksijoita näkyy kuitenkin zwiftissä. En tiedä toskn, mittaako zwift nousumeterjä matosta, mutta koska se vaujdin poimii sieltä niin tuskin on ongelma poimia nousuakaan. Sitä ei tosin zwiftissä kai ole, että maaston mulaan muuttaisi juoksumaton asetuksia tehoon suhteutettuna (mäessä vauhti laskee ja nousukulma kasvaa jne.) Alamäkien simulointi jää myös hankalaksi juostessa, vaikka jotkin matot pientä negatiivista kulmaa osaavat simuloida. Ei kuitenkaan vapaata rullausta juosten voi tehdä toisin kuin pyörällä.
 11. Spica

  Yleisurheilukausi 2019

  Aika hiljaista tulee olemaan viimeiset valmistautumiset heille, jotka kisaavat mahdollisesti Sapporossa kisojen loppupuolella. Tuskin valmistautuvat Tokiossa kuitenkaan, pitkä matka ja ilmaston pieni ero. Luulisin, että toinen maraton ja toinen pitkä kävely ainakin ollee kisojen loppupuolella, toiset alkupuolella. En toki tiedä, miten noin muuten Tokiossa pidettäessäpääsisivät olympiahumuun mukaan, luulisi että edes jotenkin.
 12. Spica

  Jalkapallon EM 2020

  Molemmilla kilpailijoilla on kuitenkin ottelu italiaa vastaa, ja ainakin toisen pitäisi siis italia kaataa, ja vielä voittaa se toinenkin ottelu, jotta saisi 6 täyttä pistettä. Kylöä tää on voitettu ny! Joulukuussa arvontaan, pitäisikö läksiä pelejä kahtoo edes yhteen kaupunkiin. Kahdessa kaupungissa yksittäinen alkulohko, ja suurin osa näistä "lohkokaupungeista" on pirun kaukana toisistaan, joten todennäköisesti siis vain yhteen kaupunkiin tulisi mentyä.
 13. Palatakseni vielä asian viereen. Kuten hiihdossa jossa joissain maissa ainakin taitaa olla ainakin jollain tasolla (ei rangaistuksia) kiellettyä alle tietyn ikäisten käyttää vaikkapa jotain fluoriasioita jne, uinnkssakin on kai suomessa noussut enemmän ja enemmän puhetta, että alle tietyn ikäisiltä pitäisi kieltää tietynlaiset housut, ja uida "normaaleilla housuilla". Obgelma on siinä jo raha tietty. Jos "maagiset", pienen eron tuovat housut (tiukassa kisassa 100m matkalla kymmenykset ratkaisee) maksaa 400-600e, ja pystyt käyttämään niitä vaikkapa 5 kisassa, ennen kuin sen ominaisuudet heikkenee, on se tietty vähän kyseenalaista. Samaa en halua toki juoksuun, jossa aletaan kertakäyttökengillä juosta kisoja, kun pehmuste/jousto loppuu vaikka 50km kohdalla, mutta sitä ennen ovat ylivertaiset.
 14. Jännä, ehkä ihmisillä on vain mielikuva peloton -ajoista, mutta onhan siellä myös aika-ajot, ja kaikenlaisia ennätyksiä tehdään, niin ulkona kuin velodromilla, joissa ehkä kuuluisin tietysti on se 1h aika-ajo.
 15. Uutisten mukaan siis kaksi miesjänistä piti vauhtia, joita Kosgei pyysi menemään aina välillä vähän kovempaa. Yhden uutisen löysin, jossa mainittiin viimeisessä lauseessa eri women’s only recordi. ps. Mielenkiintoinen, vaikkakin kai ihan tavallinen tilanne jenkkilässä, kun siellä on ne olympiakarsinnat tulossa... Among the other notable stats of the day: 45 American women ran faster than the 2020 U.S. Olympic Marathon Trials “B” qualifying standard of 2:45, with twelve of them beating the “A” standard of 2:37. Some of the athletes had previously qualified for the trials, which will be held February 29, 2020, in Atlanta. So far 352 women have qualified for the race, where the top three finishers will go on to the 2020 Tokyo Games.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy