Jump to content
Juoksufoorumi.fi
cannon

Jäsenet
 • Content Count

  30
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Coopperi
  3800
 • 10km
  34
 • Maraton
  2.42
 1. Kantaluuta taltattiin 5.12, samalla rikkoutunut limapussi kaavittiin irti akillesjänteestä, johon se oli kuivunut kiinni. Akilleksen sisäpinnan räämmäleitä vähän siistittiin, ei mitään repeämää. Vaivaa oli ollut pari vuotta, mutta juoksematta olin viimeisen 5 kk. Pari viikkoa kepeillä ja tikit pois, 3 viikon kuluttua kuntopiiriä, kuntopyörää ja tasatyöntöä suksilla. Tilanne parantuu hiljalleen, venyttelyssä polvi taipuu jo eteen melkein yhtä hyvin kuin terve jalka. Talvella reilusti tasatyöntöä ja vapaata hiihtoa. Vapaalla kantapää välillä kipuilee ihan kantaluun alareunasta. Tällä viikolla tarkoituksena on kokeilla juoksua hiekkatiellä, ensin 1 min ja seuraavalla kerralla 2. Tunnin kävelylenkki sujuu jo kivutta, tosin seuraavana aamuna vähän jomottaa. Jumpparilla kävin 8 viikkoa leikkauksesta ja ohjeena on jarrutusta akillekselle, yhden jalan tasapainokyykkyjä ja akillesvenyttelyä. Tavoitteena olis syksyllä jo juosta reippaasti. Kevään suunnistukset jätän muille. Ai niin, ikää on 50 v. ja kilometrejä takana yli 100 000, joten kantapäästä taisi vaan takuu loppua. Ja kuukausi on taas kulunut. Maaliskuun alussa 1 ja 2 km:N lenkit sujuivat hienosti ilman kipuja. Seuraavalla viikolla olin Ranskassa ja siellä oli sortsikeli. Juoksin perättäisinä päivinä 5 ja 6 km. Siitä ei kantapää tykännyt yhtään. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin ei tee mieli lähteä lenkille kokeilemaan, kun kävellessäkin tuntuu kantaluussa jomotusta. Fyssarilla kävin justiinsa ja kommentti oli, että aikaa saattaa kulua! Onnex on fillarikelit, ensi viikolla leikkaustalttauksesta 4 kk.
 2. cannon

  Maratonit Euroopassa?

  Olen lähdössä Firenzen maralle marraskuun lopulla 2013. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan, että kisapaikalla pitäisi olla jonkinlainen lääkärintodistus kisakuntoisuudesta. Ymmärrän, että järjestäjät haluavat ulkoistaa vastuun terveydentilaan liittyvissä asioissa. Tähän mennessä sellaista ei ole multa vaadittu (Suomi, Tukholma, Krakova). Onko jollain tietoa/kokemusta italialaisesta byrokratiasta, vaaditaanko paperia oikeasti vai vilautanko tarvittaessa jotain travelinsurance-korttia? http://www.firenzemarathon.it/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=166〈=en
 3. cannon

  Uusi Adidas adizero Adios

  Adizero adios 1:llä tuli juostua pari maraa 2.52-2.53, mutta iän mukana tuntuu jousta miehestä katoavan. Käytössä myös vihreä Boston, mutta ei sillä maraa juosta. Mikä olis nippa nappa adios 1:stä jämäkämpi Adidas? Tempo vai Aegis tai joku muu? Tulos pitäis kuitenkin pysyä siellä 2.50 tasolla:rolleyes-new:
 4. cannon

  Uusi Adidas adizero Adios

  Viime vuonna 6 viikon välein maratonit 2.52-2.53. Se on siinä ja siinä tossa vauhdissa, ehkä vois olla aavistuksen paksumpi pohja. Toisaalta oli molemmilla kerroilla jalat jo risana ennen maraa. Vastavasti Addun Bostonilla mulla tulee pohje kipeäksi, siinä on mun koivelle jotain häikkää pohjan rakenteessa. Tämä siis lenkkivauhdeilla.
 5. cannon

  Rogaining

  2h KK-Rogaining lauantaina 12.11.2011 Tuomaalansuolla, Tuusulassa. Yhteislähtö klo 12. Kilpailukeskuksena Taistelukoulu. Kokeile Rogainingia, pistesuunnistuksen kilpailumuotoa! Kerää kahden tunnin aikana mahdollisimman paljon rasteja. Kauimmaisista ja vaikeimmista rasteista saat eniten pisteitä. Kartan saat tunti ennen lähtöä, jolloin aloitat reitin suunnittelun. Pystytkö toteuttamaan suunnittelemasi reitin? Voit osallistua yksin tai 2-5 hengen joukkueessa. Rogaining sopii kaiken tasoisille suunnistajille. Ratamestarin tavoitteena on, että kukaan ei ehdi keräämään kaikkia rasteja? Rogainingissa ei kovin juoksija taikka paras suunnistaja välttämättä kerää suurinta pistemäärää. Etukäteen laatimallasi taktiikalla on siis suuri merkitys. Tapahtuma järjestetään Kalevan Kierroksen vuosijuhlan yhteydessä. Lisätietoa saat osoitteesta www.kalevankierros.fi. Aikataulu: Tule paikalle ajoissa. Opastus on paikoillaan klo 9. Klo 11 alkaa karttojen jako ja myynti. Reitin suunnittelet klo 11-11.50. Kokoontuminen lähtöpaikalle klo 11.50. Yhteislähtö tapahtuu klo 12. Kilpailuaika päättyy klo 14. Jos myöhästyt maalista, niin jokaisesta alkavasta minuutista vähennetään 1 piste. Maali suljetaan klo 14.30, jonka jälkeen suoritusta ei enää hyväksytä tuloksiin. Rasteista saat 2-5 pistettä. Rastikoodin ensimmäinen numero osoittaa rastista saatavan pistemäärän. Esim. rastikoodi R36 tuottaa kolme pistettä, koodi R23 kaksi pistettä, jne. Varaa reitinsuunnitteluun tarpeelliset välineet. Tarvitset ainakin kynän ja karttamuovin (koko A3). Karttaan on merkitty kaikki rastit ja rastimääritteet. Kartan mittakaava on 1:10000. Kilpailun jälkeen pääset rentoutumaan Taistelukoulun saunoihin Tuusulanjärven rannassa. Miehille ja Naisille on omat saunat. Tapahtumassa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Voit käyttää omaa Emit-korttia tai vuokrata kortin järjestäjältä kahdella eurolla. Ilmoittaudu ja tee maksusuoritus mieluiten etukäteen 4.11.2011 mennessä sähköpostitse juha.lehtonen@kva.fi, jolloin karttamaksu on 5 euroa/henkilö. Paikan päällä ilmoittautuneille karttamaksu on 10 euroa/henkilö. Jokainen maksun suorittanut saa oman kartan. Tervetuloa kokeilemaan uusia suunnistushaasteita! Ratamestari Juha Lehtonen Puh: 040 733 5712
 6. cannon

  Krakovan maraton 22.4.2012

  Kaunis kaupunki, varsinkin pommituksilta säästynyt vanha keskusta, mukava keväinen keli ja tasainen maratonreitti. Porukkaa paikalla n. 4500. Hintataso edullinen, ruoka sekä juoma maukasta. Paikalla 2011 kourallinen suomalaisia. Suosittelen!! Tulokset: http://www.datasport.pl/crac11.pdf www.cracoviamaraton.pl/
 7. Paikalle saapuu 300-400 Kalevan Kierroksen osallistujaa puoli- ja koko maratonille, tehdään siis uusi osanottoennätys.
 8. Krakovan maratonille aikaa vajaat 4 viikkoa ja mun rakkaat maratossut adidaksen supernova competitonit on ihan loppu. Onko vastaava nyt addun adizero adios? Uskaltaisko tilata suoraan saman koon (8½, 42, 265) kuin supernovalla on?
 9. cannon

  Suunnistus

  Näin on. Lainasin mun pari Kiinan ihme-settiä kavereille ja jäin kotiin. Ylihuomenna lähden kuitenkin 25-mannaan 4 km:n tykityspätkälle. Sunnuntaiaamuna tykittääkin vain pää.
 10. cannon

  Suunnistus

  :situps: Nuo on just samat lamput. Suomalainen nettikauppa myy samaa tavaraa kuin dealextreme. Ostin kesällä 2 settiä suoraan dealextremeltä. Eivät jääneet tulliin kiinni ja postkuluja on 0 euroa. Hinnaksi tuli about 65 egeä/setti. Suomen kaupan hinta on oikeastaan ihan kohtuullinen. Ne maksaa tullit ja voittoakin pitäis saada. Jos tilaat dealextremeltä, niin muista tilata samalla metrin jatkojohto ja adapteri laturille. Toimitus kesti noin 10 päivää. Takuuasiat on varmasti helpompia Suomessa
 11. cannon

  Suunnistus

  No, oli mielenkiintoiset 2.ryhmän kisat. Lauantain keskimatka oli vaativaa suunnistusta ja kaikki tekivät jonkin verran virheitä. Itse maltoin moneen kertaan seisoa ja varmistella, selvisin 4-5 noin 10-25 sekunnin seisoskelulla. Lopputulos oli siis paras mahdollinen. Sunnuntain miesti jää ikimuistoisena mieleen. En muista Suomessa koskaan loikkineeni sellaisessa kallioseinämäryteikössä kuin Karijoella. Onneksi avausosuuden juoksija ehti varoittaa maastosta, sain lopulta kartasta tulkittua kaiken tarpeellisen ja pummasin vain toiseksi viimeistä rastia. Mutta maastossa ei olisi missään tapauksessa saanut järjestää 2.rymän kisaa, 1 ryhmän tykitystä tuosa maastossa olisi sen sijaan ollut mielenkiintoista tutkailla. Nyt molemmat akilleet vinkuu ja polvi on kipee, mutta vielä pitäis muutama kisa selvitä.
 12. cannon

  Kalevan kierros 2010

  Joo, luistelu on sellainen taktiikkalaji, jossa pukuhuoneessa voidan pikku porukalla päättää, että yritetään irti jossain tietyssä vaiheessa. Yleensä siinä irtiotossa on kyllä mukana parahaita luistelijoita, koska irtioton jälkeen- jos se onnistuu- niin pitää jaksaa puristaa pääjoukko kierroksella kiinni. Siinä sitä testataan luistelukuntoa. Nykyinen 42 radalla on paikoin puuduttavaa, mutta viime vuosi oli mielestäni poikkeus. Silloin kovimmassa A-erässä edettiin harvinaisen sopuisasti, irtiottoja oli vain yksi ja sekin onnistui. Siksi piste-erot pysyivät niin pieninä. Ensi talvesta ei vielä tiedä, pari kovempa luistelijaa A-erään ja pakka on sopivasti sekaisin.
 13. cannon

  Suunnistus

  R1:ssä ikämiehenä juoksemassa. Maasto oli karsinnassa tosi hyväkulkuista ja radoilla oli tosi juostavia heittovälejä. Rastipisteet oli välillä tarkkoja, mutta kokonaisuutena radat oli helppoja. Ite jäin keulalle n. 7 min ja jäin sunnuntaisksi B1-finaaliin. Sunnuntaina oli vaativammat radat, tosin alussa B1:ssa oli 4 simppeliä tykitysväliä ja sitten oltiin jo puolivälissä. Vaativassa, pienipiirteisessä maastossa oli 3-4 lippua, A-finaalissa enemmän. Ite kuitenkin pummasin reilusti 2.rastia ja jalkaakin painoi la karsinta. En kuitenkaan viittinyt lähteä 2.ryhmän kisoihin, kun 1.ryhmän kisa oli ihan vieressä.
 14. Nyt on tuo Kierroksen 2011 aikataulu lajeineen ilmestynyt ilmestynyt www.kalevankierros.fi . Siitä vaan varailemaan viikonloppuja ja odottelemaan Oulunkylän tekojäätä. Ensikertalaiset voivat esittää kysymyksiä täällä foorumilla tai käydä suoraan Kalevan Kierroksen nettisaitin foorumilla.
 15. cannon

  aerobars planet-x carbon

  Näin se mullakin välähti aikani litteitä aerobar-kiinnikkeitä etsiskeltyäni. Tilailen juuri uutta. Jos joku kaipaa tollasia litteitä kiinnikkeitä, niin Suomen urheilupyörästä näyttäis löytyvän (about 150 e). Poistetaan siis myynnistä koko paketti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy