Jump to content
Juoksufoorumi.fiViivi

Jäsenet
 • Content Count

  79
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Viivi

  HCM 15.8.2015

  Jos joku ei ole vielä kisaan ilmoittautunut ja haluaa lähteä juoksemaan edullisesti, niin laitoin just tuonne myyntipalstalle ilmoituksen. http://www.juoksufoorumi.fi/index.php?/topic/29639-myydään-hcm-2015-osallistumisoikeus/&do=findComment&comment=729090
 2. iridiumin kanssa samoilla linjoilla, joten vinkkejä otetaan vastaan! Mulla on samanlaiset juoksuvauhdit kuin sulla ja juuri tuo VK:n kehittäminen tökkii. Luulen, että kroppani ei vain ehdi palautua reippaista lenkeistä tai vedoista riittävästi ennen seuraavaa. Lihashuoltoon pitäisi taatusti kiinnittää enemmän huomiota, ainakin jos on tämmöistä herkästi jumiutuvaa sorttia. Mulla siis varmasti vauhdit paranisi VK:n myötä, mutta ongelma on se, etten osaa tehdä niitä riittävän nousujohteisesti ja palautumisesta huolehtien.
 3. Veikkaisin, että sulla on ainakin aerobicin takia kuntoa painaa kovaa, mutta jos et oo tehnyt ihan semmosta hidasta peruslenkkiä pyöräillen, hölkäten, reippaasti kävellen tms, peruskestävyydessä on petraamista. Mä muistan maratontreenejä aloittaessani tuskailleeni niitä "köpöttelylenkkejä", joita kuitenkin alkuvaiheessa ohjelmaa oli suurin osa. Ne on juuri se pohja, jolle kestävyyskuntoa rakennetaan ja jonka avulla maratonkin jaksetaan loppuun saakka. Alussa pitkillä lenkeillä piti kävellä ainakin kaikki ylämäet ja muu osa lenkistä oli semmoista jarruttelua, ettei syke nouse liikaa. Kunnon parantuessa oli kiva huomata, että nythän tässä saa jo ihan juosta. Eli malttia! En tiedä, minkälaista tavoitetta kohti juuri sinä tähtäät vai juoksenteletko omaksi iloksi, mutta onhan peruskestävyys jokaisen juoksuharrastuksen peruskivi.
 4. Onnea rennelle hienosti onnistuneesta ensimmäisestä maratonista! Toivottavasti kokemus kannustaa jatkamaan hienoa harrastusta.
 5. Viivi

  Juoksureppu?

  Kiitos mikasa linkistä, vaikka reppu tulikin jo ostettua. (Ja tuli jopa halvemmaksi kaupasta haettuna, mikä on toki plussaa.) Yritin hakea muutamia verkkokauppoja, joista olisi näissä ketjuissa mainittuja reppuja voinut tilata, mutta yllättävän moni antoi vain maahantuojan nimen, josta tuotteita voi tiedustella. Liian vaikeaa...
 6. Kiitos tarkennuksesta! Mä en koostumuksia laskeskellut sen kummemmin. Halusin vain juoda jotain vettä tujumpaa lenkin jälkeen, kun ruokailuun oli vielä aikaa.
 7. Aamulehdessä oli vähän aikaa sitten jotakuinkin tämmöinen resepti: 2 reilua rkl hunajaa 0,3 dl (= 2 rkl) sitruunanmehua ripaus suolaa 9 dl vettä Kaikki aineet sekoitetaan lämpimään veteen, johon hunaja liukenee helpommin. Valmis juoma jäähdytetään ja säilytetään jääkaapissa. Mä käytin limen mehua, kun sitä sattui kotoa löytymään, ja suolana himalajasuolaa. Mulla oli tarvetta heti juotavalle juomalle, joten sekoitin mömmöt pariin desiin lämmintä vettä ja lisäsin loput vedet kylmänä. Hyvin toimi. Säilyvyydestä mulla ei ole tietoa, ehkä muutamia päiviä?
 8. Siinä viimeisessä mäessä noin pari kilsaa ennen maalia on ainakin joinakin vuosina jaettu juoksijoille magnesiumtabletteja. Mutta eipä tabletti paljoa matkassa paina. Siitähän voi jopa olla suurta hyötyä, jos krampit haittaa juoksua jo aiemmin matkan varrella.
 9. Juuri tätä tarkoitan. Ajattelin kokeilla myös itse.
 10. ^ Kokemusta ei ole, mutta aamupalan jakaminen kahteen osaan vois auttaa. Mä vetäisin aamupuuron kotona, jonka jälkeen jaksaa juosta mutta ei oo maha ihan täynnä. Työpaikalla ennen työvuoron alkua hörppäisin vielä kuuman juoman ja sen kanssa hedelmän/leivän/rahkan tms.
 11. Viivi

  Juoksureppu?

  Tuskallisen pohdinnan jälkeen kävin lopulta hakemassa Tampereen Koskikeskuksen Intersportista Haglöfsin Ace M:n. Olin käynyt sitä aiemmin jo katsomassa, mutta jättänyt kalliin hinnan (88 €) vuoksi hyllyyn. Kiersin ainakin 5 paikkaa ja niistä muutamista löytämistäni malleista tämä tuntui parhaimmalta. Ajattelin siis panostaa. Yllätys yllätys, kassalla sainkin 25 % alennuksen. Syytä en tiedä. Kysyin myyjältäkin, mutta ei sekään tiennyt. Sanoi vain, että "meidän tietojen mukaan näistä tulee alennus". Olipa siis ihan kohtalaisen kivuton hinta loppujen lopuksi, kivaa.
 12. Viivi

  Pirkan Hölkkä 2011

  Kirjoittakaahan raporttia sitten te, jotka tänä vuonna osallistutte! Olisi kiva lukea.
 13. Viivi

  Pirkan Hölkkä 2011

  No niin, jotain tämänsuuntaisia vastauksia vähän pelkäsinkin. Poluista sentään plussaa, niillä on kiva juosta. Ohitetaanko Pirkassa loikkimalla mättäiden kautta toisen eteen vai huudetaanko siellä "latua" (tai "polkua")? Mä nyt en ketään varmaankaan ohittele, mutta siltä varalta, että tajuaa väistää...
 14. Rashkul, ootko miettinyt työmatkojen (osittaista) kulkemista juoksemalla? Ajattelin vaan, et siinä säästäis aikaa ja itteään, jos pyöräily menee aina raastamiseksi ja jos työmatkojen lisäksi lenkkeilet noin usein. Joo, liikennevalot on pahoja! Mikähän siinä on, että ne 30:nkin sekunnin pysähtelyt kirvelee niin paljon? Viikonloppuaamut on kyllä mahtavia, kun saa aika yksin ajella.
 15. Viivi

  Suunnistuksen aloittelu

  Noi linkit aiempiin karttoihin onkin kiinnostavia -erityisesti Kauppi, joka on lenkkireittiensä puolesta tuttu. En ollut tajunnut RH-linkkiä, vaikka oon sivua muuten selannut. Kyllä noiden avulla saa kunnon strategiapalavereja pidettyä!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy