Jump to content
Juoksufoorumi.fiJosu

Jäsenet
 • Content Count

  38
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

1 910 profile views
 1. Mulla ei ole hinkua lehtien palstoille enää, ei oikeastaan koskaan ole ollutkaan. Tulokset jäivät tekemättä, hingu siinä sitten lehtien palstoilla :) Tällä hetkellä tuntuu vain siltä että kun saisi luotua uutta tuolla suhderintamalla, juoksusta viis kun se on vain sitä varten ettei pääse turpoamaan ja pysyy skarppina kaikin puolin. Ehkä ensi kesänä Kalevan kisoissa nähdään kaikki asiansa kuntoon saanut Joni, mene ja tiedä, ainakin ainekset ovat siihen olemassa. Kai se olisi aikoinaan pitänyt suunnata urheiluun liittyvälle alalle itekin, kun se kuitenkin olisi ollut se luontainen uravalinta, onhan urheilu tullut tutuksi jo pienenä. Ehkä joskus alan hierojaksi itsekin, mutta siihen voi mennä vielä aika kauan.

 2. Tottahan toki mie olen miettiny aikasemminki, että miten sulla juoksun suhteen kulkee elämässä. Kalevan Kisat ei taineet mennä ihan odotusten mukaisesti, mutta eiköhän se ensivuonna ( ?) :) Mää jatkelen näitä urheiluhierojahommii ja alan pitämään ihan omaa asiakasvastaanottoa, jotta itse hyötyisi asiasta. Tässä innostuneena odottelen vammojen parantumista, kova into on takaisin lehtien palstoille :)) Josu :)

 3. Oppi oli tällä kertaa se, että kova harjoittelu menee hieman viiveellä perille kun ikää alkaa olla, ja siksi minunkin kannattaa miettiä todella tarkkaan jos jatkossa aion pärjätä vielä kisoissa, koska ne kisat tulevat joka tapauksessa olemaan todella harvassa. Tiedät varmaan sen ilmiön kun juoksija alkaa panostaa maratonille päälle kolmenkymmenen iässä? Tiedän konkreettisesti mistä se johtuu, nimittäin palautumisesta, kun kisoihin ei enää ehdi palautua riittävän nopeasti, niin niitä on pakko alkaa harventamaan. Kesällä aloin yhtäkkiä juosta vähän joka ikisessä tapahtumassa, ja keho alkoi keittää siinä elokuun lopulla, ei enää oikein jaksanut edes harjoitella rajun kisarupeaman jälkeen. Levillä meni kesän tasoon nähden ehkä jo hieman heikommin. Kiva että innostuit kirjoittamaan muuten pitkästä aikaa :) Tuli aika pitkä tarina, mutta toivottavasti jaksat lukea :) Palataan.. Joni

 4. Kukaan valmentaja ei koskaan todella ottanut sitä asiaa esille ja neuvonut, jotta olisin saanut enemmän irti kehostani silloin kun todella treenasin täysillä vuosina 2005-2007. Sellaista se on urheilu, oppia ikä kaikki, ja kun lajit vaihtuvat niin vie sen n. 10 vuotta oppia tuntemaan oma kroppansa jotta siitä saa kaiken irti oli valmentaja kuka tahansa, vaikka itse. Kun mietin sitä viime vuoden tilannetta ja tätä samaa ajankohtaa, niin kunto oli silloin aivan sanonko mistä, nyt juoksu on ihan eri tuntuista. Uskon että kaikki johtuu erilaisesta harjoittelusta, monipuolisemmasta sellaisesta, ja varsinkin siitä että ei ole ollut mitään vaivoja yli vuoteen. Kaiken lisäksi kesä meni täydellisesti harjoitusmielessä, eli kovaa määrää kesä/heinäkuu, ja sitten oli vain pientä tukkoisuutta. Nyt tuo kaikki tukkoisuus on poissa, mutta niin ovat kisatkin ainakin omalta osalta :)...

 5. Tässä minun iässä alkaa olla jo parempi kiinnittää huomiota lihaskuntoasioihinkin, kun keho hiljalleen menettää luontaista voimaa ja kimmoisuutta, niin pakkohan niitä on pitää yllä ja kehittääkin. Ehkä teillä nuoremmilla on siinä mielessä helppo että voi keskittyä ihan perusasioihin, ja ennenkaikkea harjoitella huoletta paljon tehoja, kun palautuminen on nopeaa. Huomaat kyllä kun pääset pitempään treenaamaan täysin ilman vaivoja, niin parannat aivan mielettömästi tulostasoa, ja se tulee sitten aikanaan kun herkistelet kunnolla johonkin kisaan. Mullahan vaivaa edelleen se sama asia mitä toistin oikeastaan monta vuotta, eli miksi en ole herkistellyt useammin ja huolellisemmin tärkeisiin kisoihin, olen vain junnannut kovaa määrää päivästä ja viikosta toiseen...

 6. Kiva, kyllä sinunkin kannattaa jatkaa kun varmasti oikealla harjoittelulla saat muut kiinni :)) On tuttujuttu joo tuo kunnon yllättävä nousu. Minulla varsinkin on aina ollut nopeaa kuntoutuminen, mutta tosiaan silloin vammat on ollu lyhkäsempi aikaisia. Tämä nykyinen vie voimia, kun ei ole koko kautena ollu ehjänä jalat :( Lihashuoltoa pitäisi lisätä ehdottomasti, hierontaa ei vaan muille mutta itsellekin täytyy saada ja venyttelyt tietenkin mukaan ohjelmaan. Ne kun ovat jääneet melko vähään huomioon. Palaillaan :))

 7. Mielenkiintoiset opinnot sinulla käynnissä :) Kannattaa tosiaan sinun pitää peruskunnosta huolta, ei tässä vaiheessa kannata yhtään alkaa ainakaan tehojen kanssa liioittelemaan, se on kaikista pahin virhe jos syksyllä alkaa repimään kauheita vetosarjoja. Jos itsekin jatkan ensi vuoteen vielä, niin kunnon harjoittelu alkaa aikaisintaan joulukuun alussa, ja sitä ennen se on tällaista kunnon ylläpitoa. Ihmeen hyvältä juoksu tuntuu kuitenkin edelleen, lieneekö harhaa :) Olet varmaan huomannut tuon ilmiön itsekin, eli kunto nousee usein silloin kuin sitä kaikista vähiten odottaa, eikö niin? :) Joni

 8. Juu no minulla vähän samanlaista, että kun on nuita vammoja ollu lähes koko vuoden ajan. Ensin se nilkan rasitusmurtuma syksyyn saakka ja nytten graciaksessa ja etureidessä revähdyksen tapaista kipua. Tehoreenejä ei ole pystyny tekemään, mutta sen sijaan peruskuntoa ja ihan saliharjoittelua, että estäisi uusien vammojen syntymisen. Ensi kauteen satsaan, mikäli jalat tervehtyy sinne menessä. Semmoista :)) Ja miehän aloitin urheiluhierojaopinnot, paraikaa asiakasvastaanotto käynnissä :)

 9. Hei Johanna, mitä kuuluu nykyään? No itellä nyt menee miten menee, ihan hyvin kai. Olen koittanut pitää kuntoa yllä tässä viime viikkoina, ja onhan tuo pysynyt aika hyvänä :)

 10. Tere! Miten on menny? :))

 11. No hei, sinäkin täällä :) Juu, kiitoksia ja näemmä treeneissä.

 12. Oli mukava vaihtaa fiiliksiä juoksun jälkeen..:) Kiva kun tulitta jutteleen. Jutellaampa juoksusta joskus lisää esim. urkalla kun satutaan yhtäaikaa...tsemppiä treeneihin..:)

 13. Kiva, ei muuta kuin kovaa reeniä vaan jatketaan, keväällä kulkee sitten kunnolla :) Mie ainakin sytyn hitaasti vauhtiin nykyään. Mulla on nyt "lepoviikko"..

 14. Olet oikeassa, täällä kulkee toisinaan melko uteliaitakin ihmisiä :D Mie pistän sulle kuulumisia, kunhan joudan tässä lähipäivinä :)

 15. Iltaa näin kymmenen aikoihin :) Aika moni urheilija on tunnollinen sitten työelämässäkin ja muutenkin vapaa-aikanaan, kuten Aino-Kaisa Saarinen muinoin totesi itsestään. Ja voin kyllä itsestänikin sanoa samaa, tosin nyt minussa on tapahtunut jotain veltostumista koulun suhteen. Riippuu siitä, kun harjoituksia on pari päivässä niin haluaa vapaa-ajat ja "opiskeluajan" olla rentona. Tämä rentous on mennyt jo aika pitkälle siinä mielessä, että en välitä enää juuri muista asioista. Asiat, jotka olisi pitänyt tehdä jo kuukausi sitten, saattavat vieläkin olla tekemättä. Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja tein erään tutkielman, juuri ennen kuin koeviikko alkaa. Jos ei sinua eikä minua haittaa, niin tuskin ketään muutakaan haittaa mikään :]

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy