Jump to content
Juoksufoorumi.firiopentti

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  2 780
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by riopentti

 1. Trainerointia tunteroinen kompuutteria lukien, avg 110 Max 124 alinta peekoota PTE 1.6 pal 4h Huomenna lykkimään.
 2. Kiitos @perttu, juuri noin. @MikkoVe, hyvä ominaisuus, itselläni Spartan Ultra ranteessa lähinnä treenatessa, ei ole rannesykemittausta - pitää ehkä joku ö käyttää sykevyötä ja harjoitella Kubios-tulkintaa. Ja kiitos @AnttiSn, tuota pitääkin seurata. HRV-asiassa, itselleni vastaten lyhyt yhteenveto mm. tätä Kubios-tulkintaa varten: "An Overview of Heart Rate Variability Metrics and Norms" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5624990/ Päähuomioina mm. eripituisten mittausten vertailukelvottomuus, riippuvuus mittauskontekstista ja vaikkapa iästä, ja joitakin numeerisia haaruk
 3. Nariseeko jänne tulehduksen merkkinä, onko painoarka? Tosiaan Juoksija-lehdessä oli juttusarja kuntoutuksesta, laitan yv:llä.
 4. Hi P 0:47 11,9km (15,1km/h) asc 90m avg 136 max 168 PTE 3.1 pal 11h Kokoustenvälinen hiihtolenkki Kuusijärvellä, Bisan lenkki - ihanaa aurinkoa, jäätä, roskia, sohjoa. Reippaampivauhtinen tasatyöntölenkki, myös suurin osa ylämäistä lykkien kun ei nilkalla saa Speedmaxien vaatimaa terävää potkua jäisiin kohtiin. Viirilän suon jälkeinen ylämäki jopa luistellen skineillä, nilkan säästämiseksi 🙂 Illalla vahva ehkä trainerille ja nilkkajumpalle.
 5. Hi P 3:05 arvio 45 km, sama reitti kuin viimeksi paitsi lähtö Kuusijärveltä, jossa ensin hiihdonopetusta tytölle puoli tuntia, sitten matkaan iltapäivän aurinkoon. Keinukalliolla lisälenkki Ahjoon, ja paluu kotiin Kuusijärveltä ainakin lisätunnin verran reittiä etsiskellen ja yli puolet matkasta jäisillä kaduilla monostellen, vetiselle joelle ei viitsinyt mennä. Kevään puoli-ilmaisia kilometrejä, välillä jäistä latua ja välillä sohjoa ja vesilätäköitä. Puolitehoisella nilkalla pidon saanti haastavaa, varsinkin lenkin loppuvaiheessa. Olin epähuomiossa laittanut lajiksi sisäpyöräilyn, joten
 6. Ihan hakuammuntana, oliko mittauksissa kortisoli eli stressihormoni?
 7. Hi P 3:20 44,5km asc 300m avg 122 max 148 PTE 2.1 pal 31h ja noin 2,5km siirtymäkävelyjä Kevyen työpäivän jälkeen kotoa lähilatujen kautta Kuusijärvelle, hiekkoja ja metsätöitä varoen, sieltä Hakunilaan, pohjoiseen Keinukalliolle, takaisin Kuusijärvelle ja metsä&jokireittiä lähiladuille mistä kotio. Alkuun pientä vesisadetta, sitten kunnon eteläviimaa joten Hakunilaan sai tehdä kunnolla töitä, mutta Keinukallion suuntaan oli sitten kevyttä. Semijäiset ladut, iltaa kohti enemmän. Loppukympillä en enää saanut skinejä kunnolla pitämään, lounaastakin oli jo pitkä aika, ja energiat vähissä
 8. Ei kuin lepoa väliin ja ilon kautta liikkeelle? Kun kyse virtaa antavasta harrastuksesta vain. Näyttää tosin monella olevan nyt vastaava tilanne motivaation suhteen, jospa kevät auttaa.
 9. Hi P 2:37 34,0km asc 220m avg 135 max 161 PTE 3.0 pal 41h(?) sis. pari siteensiirtosähellystä Skineillä matkaan +2 ilmanlämpötilassa, ilman mitään havunneulasurituksia tai muita hifistelyjä (kun niitä ei ole 😄 ) . Alamäkiinkin sai lykkiä. Puolentoista tunnin jälkeen sade muuttui silminnähtäväksi ja kosteus rupesi tuntumaan reisissäkin., pipon lisäksi jonka reunakin valahteli silmille vähän väliä. Myös viima lisääntyi ja lämpötila kääntyi pakkasen puolelle loppumatkasta - liuku parani mutta tihutus jatkui, minkä huomasi naamankin viileytenä. Onneksi autossa oli odottamassa termari lämmintä
 10. Kevyttä kammenpyöritystä puoli tuntia, huomenna laduille tarkoitus.
 11. Levon paikka. Edes päivälevon? Tai nyt unta palloon. Pitää itsekin.
 12. Samma täällä, puolen vuoden salikortti marraskuun puolessavälissä tuli hankittua, ja kerta käytyä - sitten covidi taas laajeni. Sali kyllä auki, mutta ei viitsi riskeerata - kallis kertamaksu, mutta onneksi luontoon pääsee. Tsempit sinne muutosten keskelle!
 13. Hi P noin 2:27 34,2km asc noin 250m mitatulta osuudelta avg 140 max 162 PTE 3.1 Kuusijärveltä Hakunilaan, sieltä Keinukalliolle ja lähtöpaikalle. Reipahkoa lykkimistä jotta pysyi lämpimänä, viima viilensi niskaa. Kello oli mennyt parikin kertaa tauolle, pitää palautella muistiin mistä nappulat lukittiinkaan. Hiukan ohut oli voitelulla aikaansaamani pito, katsotaan mitä nilkka tykkää lipsunnoista. Onneksi on hyvät hiihtoilmat täällä etelässäkin kun suositus kotoilla.
 14. Hi P noin 2:20 29,5km asc 210m avg 131 max 149 PTE 2.4 pal 31h Kylmenevässä illassa lähiladulta Kuusijärvelle ja Hakunilaan et takas, lopusta noin 3 km arviota, kartalla suora viiva. Pohjoisviima oli pureva, mutta hyvää läskinpolttoa yläkropalla.
 15. Hi P 0:42 8,9km asc 70m avg 125 max 146 PTE 2.2 Eilisillä voiteilla perustyöntelyä tylsillä, liian tasaisilla lähiladuilla, osin otsalampun avuin. Hyvä jos edes hiki tuli, vaikka hieman ohut pito ja luisto ja valivali, vaikka nilkka kesti eilisenkin hyvin, teipattuna. Noh, eipä nilkkaa Hakunilan kilpaladuilla, Puijolla tai Lapin laduilla kuntouttaisikaan. Jospa huomenna kerkeäisi keskipäivällä hiihtämään, kera auringon. Edit: jos edel. palautumisaika piti kutinsa, niin siinä ehkä syy henkiseen tökkimisen tänään lenkillä. Plus työkuorma.
 16. Hi P 2:03 27.0km asc 190m 143 max 172 PTE 3.2 pal 43h 1300 kcal Pitkälti yläkroppalenkki Kuusijärveltä Keinukalliolle ja takaisin, loppuosa otsalampun valossa. Pohjoistuuli, joten paluumatka kevyempi. Eilen fillaria puoli tuntia kevyesti ja tukijumppaa päälle koko perheen voimin. Näistä hiihtolenkeistä kipeytyy nilkan jänne aina pariksi päiväksi, joten eiköhän taas tule taukoa jokunen päivä. Ja alla oli purkkivoitelu 👍
 17. Hi P 1:31 19,3km asc 130m avg 134 max 157 PTE 2.6 Haaveista tekoihin, iltapäivän aurinkoinen pakkaslenkki Kuusijärveltä Hakunilaan ja takaisin Bisan lenkkiä. Juuri sopivan pituinen lenkki tähän vaiheeseen. Pito oli ohuehko siirrettyäni siteen keskiasentoon (eilen olinkin siirtänyt vain pykälän) eikä luistokaan erityinen, mutta hyvä kuntoilu. Jos seuraavan kerran jaksaisi voidella 😂 Iloisia ihmisiä oli laduilla.
 18. Hi P 0:50 10,7km asc 100m avg 129 max 154 PTE 2.3 pal 10h Lähiladulla viisi kiekkaa. Siteen siirto +2:sta keskiasentoon kahden kierroksen jälkeen, loppui hankaus ja luisto parani. Näillä pakkaskeleillä kyllä voisi mennä voiteluillakin eikä laiskasti skineillä 🙂 Hiihtoa näin pikkuannoksina nilkan sallimissa rajoissa, ja haaveilua kevään pitkistä hiihtolenkeistä aurinkoisessa säässä. Ja polkuilusta, keväällä sitten.
 19. Zykevyö vaihtoon. Suunnon uusi Smart Sensor -rintapanta tuntuu toimivan mallikkaasti, vanhaa mallia sai vaihtaa parin kuukauden välein.
 20. Hi P 0:35 7.5km asc 70m avg 144 max 163 PTE 3.3 Pikalenkki Hakunilan maastoissa, tyttären kuskauksen välissä. Kuusijärvelle ei päässyt edes kääntymään parkkipaikalle. Alla parin päivän tauko, nilkka väsyi edellisestä hiihdosta, ja eilen kävin jalkaterapeutilla hakemassa lisäliikkeitä.
 21. Hi P 1:19 15,5km (11,8km/h) asc 280m avg 152 max 184 PTE 4.4 pal 37h Kaksi kiekkaa lumisateisessa Hakunilassa, osin latua avaten. Sai tehdä aika lailla enemmän töitä kuin eilen, kuten sykkeistäkin huomaa. Huomenna pitäisi pitää lepopäivä mutta tuskinpa malttaa, varsinkaan pakkasten uhatessa. Ellei nilkka väsähdä.
 22. PeHi eli Perinteisen Hiihtoa 😄 kiekura Hakunilassa 0:33 7,4km (13,4km/h) asc 120m avg 139 max 174 PTE 3.3 pal 8h Totuttelulenkki, viime talven voiteilla. Skinipitoa helpottivat pari kiloa luontaista painoliiviä, tarkoituksella hankittu... Ei ihan huono (pohja)kunto kun hyvin jaksoin nousut hypellä, ja työpäivänjälkeinen karmea väsymys hävisi metsään. Kun ei ole tottunut niin meinasivat korvat jäätyä, piposta huolimatta.
 23. Kiitos, @perttu, niinpäs onkin vaikka Exceliä käytinkin ja tuolla kaavalla - oli välitermi hävinnyt. 32 viikkoa marapituuteen 🙂 Nyt muutama lisäviikko alkuun rauhallisesti on monta tehokasta viikkoa loppuun.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy