Jump to content
Juoksufoorumi.fi


rtk

Jäsenet
 • Content Count

  509
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About rtk

 • Syntymäpäivä 03.10.1970
 1. rtk

  Mukavat uimalasit?

  Raasto-jarmo tuossa lähes 6v vanhassa viestissä sen sanoi, kyllä ne ovat nämä Malstenit https://www.klubbensport.fi/malmsten/go094-stx/malmsten-uimalasit-eri-värejä Oikeastihan nämä jakavat mielipiteitä ja niiden kokoaminen on oma tempppunsa. Minä käytän silmien väliin tulevan narun ja putkenpätkän sijaan tuosta kumiremmistä leikattua palaa, siitä riittää parikin silmienvälipätkää. Tuon silmienvälin oikea pituus on aika oleellinen tekijä. Väri on aika hekilökohtainen asia ja riippuu myös uimahallin valaistuksesta. Avovedessä, aurinkoisella ilmalla on hyvä olla aika tummat lasit, Malstenin tummat peilit on kyllä niin tummat, että minulle ne on jo liian tummat hallikäyttöön.
 2. rtk

  Kirja-ketju

  Olen sinun kanssasi samaa mieltä tästä. En ole nähnyt ylen teksti-tv:n otsikkoa, mutta en oikein missään yhteydessä pidä siitä, että pienellä sanamuotojen muutoksella saadaan asia kokonaan tai osittain päälaelleen. Omasta mielestäni itse tuossa Kansallisarkiston tutkimuksessa sanamuodot on melko hyvin muotoiltu. Jerusalem Post veti tämän vielä enemmän överiksi. https://www.jpost.com/Diaspora/Report-confirms-Finnish-soldiers-took-part-in-Jewish-massacres-during-Holocaust-580256 Mutta kun tämä on kirja-ketju, niin itse kommentoin tätä seuraavan listan pohjalta. Voin kyllä suositella seuraavia aiheesta kiinnostuneille - Timothy Snyderin Tappotanner. Antaa hyvän yleiskuvan euroopan itäisen alueen (Ukraina, Valkovenäjä...) tapahtumista 1930 - 1945. Aina kun halutaan ottaa Stalin-kortti esiin, niin tässä kirjassa noin puolet on sitten sitä. - Useat suomalaisista SS-miehistä kertovat kirjat, päällimmäisenä nyt tuo Swanströmin kirja, joka minulla on tuorreimmassa muistissa - Sitten tietysti tuo tuore Kansallisarkiston tutkimus, joka on vasta englanninkielisenä (yhteenveto suomenkielisenä)
 3. rtk

  Kirja-ketju

  Veikkaat sen verran ohi, että ei tuossa Swanströmin kirjassa tai kansallisarkiston tutkimuksessakaan koiteta mitään petoja etsiä. Siinä vain oikaistaan aiempi (mm. Mauno Jokipii) tutkimus, joka suoraan väittää, että suomalaisia jotenkin kuljetettiin laput silmillä itärintamalla, eivätkä he tienneet sotarikoksista mitään. Uudemmassa tutkimuksessa on useita eri mainintoja/todistajanlausuntoja esim. suomalainen kertoo olleensa teloittamassa mukana, mutta ampuneensa ohi, hollantilainen kertoo kahden suomalaisen olleen ampumassa ja myös ampuneen jne. Lopputulos: suomalaisiakin suurella todennäköisyydellä mukana, eikä niin kuin ennen väitettiin, että kukaan ei ollut mukana yhtään, eikä kukaan edes tiennyt mistään mitään.
 4. Minun mielestä sinä hyvin vahvistit tällä laskelmalla sen, mitä kimmoke sanoi, eli suhteessa tuloihin nähden tuo 2400 alvin osuu on ihan huikean korkea esimerkin pienituloisella, verrattuna esimerkin hyvätuloiseen. Siirrot progressiivisita veroista tasaveroihin kirpaisevat aina enemmän pienituloista suhteessa tuloihin.
 5. Onko olemassa eriarvoisia ihmisiä? Jos on, määrittelyä voidaan tarkemmin miettiä, jos ei ole, arvolla ei ole mitään merkitystä.
 6. rtk

  Uimarit hoi!

  Päätin jättää juoksun pois vammojen takia viime talvena ja siirryin lapsena jonkinverran harrastamani uinnin pariin. Nuo samat krampit (pohkeet ja jalkapohjat) ovat tuttuja minullekin, mutta helpottavat tai loppuvat kyllä uimalla. Tällä hetkellä tulee 5-6 kertaa viikossa 1-2h uintia, eikä kramppeja tule kuin ihan joskus kovien, laudan kanssa tehtyjen, potkusarjojen jälkeen. Luulisin, että juoksija on jostain sellaisista paikoista jäykkä ja kireä, mistä uimari ei saisi olla. Vapaauinnin potkussa pitää olla hyvin liikkuva ja rento nilkka, minäkin potkin helposti ns. saappaat jalassa. Jos se häiritsee, että ei pysty tuosta enää jatkamaan uintia, niin voisihan sitä ajatella jatkaa pelkillä käsivedoilla, käyttäen lättäreitä ja pullaria. Tosin voi ne kramppiherkiksi vedetyt jalat kramppailla tässäkin. Lättäreillä uiminen muutenkin on ihan ok huonon tekniikan omaaville, koska niillä on jossain määrin pakko tehdä käsiveto "oikein".
 7. rtk

  Mukavat uimalasit?

  Luultavasti aikalailla Malmstenien kanssa samantapaiset ovat Kiefer Soft Seal Racing -lasit. Olen koittanut viimeisen vuoden sisään 5 eri lasia ja kyllä nämä tällä hetkellä aika suosikit ovat, kun omaksuu sen ajatuksen, ettei se lasien mukavuus välttämättä tarkoita pehmeää tiivistettä.
 8. Reittikuvaus on tallessa täällä http://www.colibri.se/TEC-old/
 9. Joo mun moka toi päivämääräjuttu, kun katoin tarkistamatta sivulta. Reittihän on sekareitti, ei mikään vaativa. Vähän polkua, soratieta, puistoissa menevää hiekkatietä, päällystettyä pyörätietä...
 10. Ilmoittautuminen Ruotsin Täbyn 50/100 mailin kisaan on avattu, jos jollain on aikomus mennä, niin kannattaa käydä heittämässä ilmo sisään. Kiinnostus on ollut jo varsin hyvää, mutta jonkinlainen (määrittelemätön) ulkomaalaiskiintiö on luvattu. http://new.tec100.se/
 11. Minä diagnosoin itselläni laktoosi-intoleranssin kolmisen vuotta sitten. Siirryin laktoosittomaan ruokavalioon ja vatsan toiminta parani merkittävästi ja puskassa juokseminen yhtenään loppui. Vaiva oli vain hiipinyt kehooni iän myötä, en tiedä onko siinä perää kun sanotaan, että nisäkkään ei kuulukaan kestää laktoosia, muuta kuin imetysiän. Imodiumistakin kannattaa huomata, että ne yleisemmät, pienet pyöreät tabletin sisältävät laktoosia, mutta tuotetta on saatavissa laktoosittomina kapseleina. Laktoosittomaan ruokavalioon siirtyminen on nykyään aika helppoa, minulla ainakin esim. työpaikkaruokala tarjoaa hyvät laktoosittomat vaihtoehdot. Kaikkea terveellistä perusruokaa löytyy laktoosittomana hyvin. Ainoa, mistä käytännössä olen luopunut on suklaa, vaikka laktoositontakin saa, niin sitä ei tule ostettua (ai niin, tapanani oli syödä dominokeksejä kaksin käsin, nyt ei onnistu, onneksi lähes kaikki piparkakut ovat laktoosittomia). Jäätelöäkin alkaa olla aika hyvät vaihtoehdot laktoosittomana sekä jonkinverran leivonnaisia. Jos leipoo itse, niin laktoosittomana pystyy tekemään vaikka mitä.
 12. Vanha armeijakaveri juoksi joskus Tampereella Teivon harjua ylös ja raviradalla oli maatalousmessut, jossa esiintyjänä Joel Hallikainen. Kajareista pauhas kaverille kannustusbiisi: "...turhaan, aivan turhaan..." eli kai se Kuurankukka on aikas heikko juoksubiisi.
 13. Otin sen korkeuden korjaamattomalta käyrältä, eli siis virheellisesti. Nyt korjauksen jälkeen käyrä menee juuri ja juuri alle 80 m viivan, eli juuri niinkuin sanoitkin.
 14. No niin, nyt sain ilmeiseti korjattua dataa aikaiseksi. Töistä kotiin 8km: +93/-27, 22 km ympyrälenkki: +214/-208 ja sitten se 18 km: +198/ -110. Nyt ollaan siis jo hieman uskottavalla tasolla.
 15. Tämä kyllä vahvasti viittaa siihen, että minulla on jostain syystä kuitenkin ns. korjaamatonta dataa, eli ei siis pidä paikkaansa. Korkeuslukemat ovat suunnilleen sellaiset, että asun n. 160m korkeudessa ja työpaikka on n. 60 m korkeudessa, eli vielä vähän alemmas Sarankulmasta, mutta silti, virheellistä dataa kuitenkin. Käytän itsekin kesäkelillä nimenomaan tuota sähkölinjan reittiä, meillä ehkä eroaa reitit jossain Lahdesjärven kohdalla, minä jatkan Pirkan Hölkän reittiä ja Nirvasta alas Koikkarin Prismalle jne.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy