Jump to content
Juoksufoorumi.fi

nylykky

Jäsenet
 • Content Count

  376
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nylykky

 • Syntymäpäivä 20.04.1972
 1. Eikös valituksen seurauksena voi olla kovempikin tuomio....silloinhan tuon valituksen lopputulos voi olla 2vuoden kilpailukielto Sent from my HUAWEI M2-A01L using Tapatalk
 2. Kiitos Appmot Näin olen päätellytkin, että tuo on juuri hiertymien takia. Itsellä tuo hiertymä ei ole ongelma joten siksi "en-ole-älynnyt-olla-käyttämättä". Mun pyörä ei kyllä pääse mitenkään tyylipoliiseilta läpi (on spacereita stemmin alla, on C2C rungo, on peili, on satulalaukku, on ISO-pumppu vielä vinotangon vieressä, on kello, on lidl lepattava paita , bilteman hanskat ja lidl housut, sora vaihteet...). No mutta jos tuolla varustuksella päästään 80km lenkeillä 30km/h+ niin tyylipoliisiversiolla menisi 40km/h + ;)
 3. Sama "ongelma" kuin ensimmäisellä kysyjällä eli aina juostessa trikoiden alla alkkarit. Kysyjälle: en kyllä ymmärrä miksi trikoissa pitäisi olla alkkarit, koska on kätevämpää valita hyvät alkkarit erikseen trikoiden alle. Sortseissa ei voi juosta pitkään, kun reidet menee verille (lue läskireisi). Trikoissakin voi juosta, mutta tulee tarve aina välillä asetella "ne" okein ja se voisi olla jollekkin liikaa kun munia kaivelee kesken maratonin (ainakin itselle..mukavampi keskittyä juoksuun kun munien kaiveluun) Tarpeeksi pienet trikoot...olen 177/80kg+ ja ostin kerra s koon trikoot ja ongelma ei poistunut-->onko minulla siis vääränkokoiset kalut kun vastaus ei löydy s, m tai l kokoisista trikoista;) Tyylipoliiseille tiedoksi, että käytän myös pyöräillessä alkkareita :) Kysymys tyylipoliiseille: Mitä muuta haittaa on alushousuista, kuin että ei pääse tyylipoliisien testeistä läpi?
 4. Paljon on ollut mediassa keskustelua siitä, että lumikuorma kasvaa liian suureksi ja lumet pitäisi pudottaa katoilta. Asian on helppompi omakotitaloissa, jossa omistaja on vastuussa itse. Miten asia on esim. rivitaloyhtiössä? Kenen pitäisi aloittaa pudotuskeskustelu (huoltoyhtiö, isännöitsijä..) ja kenen pitäisi päättää pudotetaanko lumet vai ei? Kuinka hyvin vakuutus korvaa mahdolliset vahingot ja kenen vastuulle lopulliset vahingot tulevat? Kuka on oikea henkilö pudottamaan lumet, jos niin päätetään tehdä? Onko kenelläkään tietoa siitä, onko suomessa yhdenkään asuintalon katto romahtanut. Lumityöt ovat muuten mahtavaa kuntoilu, mutta jossain tapauksessa aika vaarallista kuten lehdistä on voinut lukea.
 5. No ei tekninen vaan hajullinen. Olen huomannut, että kun pesee kamat lenkin jälkeen niin ne ei ala haisemaan. Olen samaa mieltä, että ei ole kaikkein ekologisin tapa nyky koneilla.
 6. Yksi tuttu oli juuri ostanut LG:n direct drive koneen. Hiljainen & tärinätön pestessä ja herättää koko kerrostalon pesuohjelman lopussa pakollisilla äänimerkillä Kuivausrumpua ei vielä ole, mutta hyvä tietää että on olemassa urheilumalli. Uskon sellaisen olevan taloudessa vuoden kahden sisällä Gigantissa ei ollut kuin yksi höyrypesukone, mutta hinta oli 1100 ekee Pitäisiköhän tänne juoksufoorumille laittaa ketju, jonka nimi olisi "kannattaako ostaa kuivausrumpu". Puolet ihmisitä haukkuu sitä ja toinen puoli kehuu sitä. Tuntuu kuin uskonnosta keskustelisi kun kysyy mielipidettä kuivausrummusta.
 7. Piti käydä vain katselemassa koneita kaupassa, mutta kun parempi puolisko oli oksennustaudissa (oli valmis hyväksymään kaupan kuin kaupan) ja itseä potutti tuo vanhan koneen epävarma toimivuus ja sit kun osu hyvä myyjä (saa nähdä myikö meille vai gigantille hyvän koneen No tuli ostettu http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/pyykinhoito/pyykinpesukoneet/EWF14589/electrolux-pyykinpesukone 30 minun ajasta tuli tingittyä 10 min eli lyhin pesu on 40 min, mutta nyt on hyrräyksiä tuo 1400 . Myyjä sanoi suoraan, että ei löydy sinun spekseillä paljoa koneita ja tuo elextrolux olisi lähinnä. Toisena se tarjosi Mieleä, mutta heidän malleissaan lyhin aika oli reilusti yli tunti. Sit tuli kysyttyä vielä yhtä ärsyttävää ominaisuutta. Nämä uudet koneet, jotka haluavat pestä pyykkiä useita tunteja, käyttää litran vain vettä pestessä, niin myös haluavat sireenimäisesti ilmoittaa että olen pessyt pyykin SUMMERIMAISELLA äänellä. Myyjä totesi sen olevan vakio-ominaisuus kuulemma jokaisessa koneessa. No kone tulee maanantaina ja luultavasti ke-to saa tietää miten se toimii. Nyt odottelen vain, että joku haukkuu tuon electroluxin aivan pa...si.:)
 8. Näyttää siltä, että 10 vuotta vanha pesukone vetää viimeisiä ja pitäisi hankkia uusi kone. Onko suosituksia, jos suurinosa pyykistä on lenkkipyykkiä. Tapana on pestä lenkkikamat lenkin jälkeen, joten kaksi asiaa ainakin haluaisin koneelta, Nopean pikapesun (~30min) ja konenn joka myös linkoaa täysillä (tai ainakin 1200 kierrosta/min). Nykyinen on niin fiksu, että normaali 40 astetta pesu kestää reilun 2h (linkous 1200) "pika- normaali 40 astetta" kestää tunnin (linkous 1200) erikoispika kestää 30min (linkous 700!!! lämpö 30 astetta) eli siis tuota "pika nomaali 40 astetta" käytetään 90% ajasta ja se onkin ihan OK. Sitten jos käy lenkillä ja haluaisi lähteä nopeasti, niin sapettaa nostaa noita erikoispikapyykkejä, jotka ovat täysin märkiä. Onko foorumilaisia suosituksia/ kokemuksia?
 9. Eivät nuo johtajat ole vielä tajunneet, että kun menee huonosti niin laskentatapaa pitää muuttaa - Suomelle voi tulla vielä reilu 50 mitallia. Miesten jääkiekosta 25 ja samoin naisten, naisten murtsikkaviestistä 4,.... Pitäisi vielä muuttaa noita sääntöjä siten, että myös hiihdossa valmentajat saisivat mitallit kuten jääkiekossa....niin voi sitä mitallisadetta. (Tosiaan, pitäisi ensin hiihtää mitalleille, että voisi saada mitallin myös valmentaja)
 10. nylykky

  Läskikerho

  Kiitos Jusfal tuosta linkistä...olikin paljon parempi kuin fineli sivut. Myöskin se tukisi sitä että jälkimmäiset laskelmani olisivat oikeita. Sitä vain en ymmärrä miksi grillattu kana on raskaampaa kuin grillaamaton (fineli sivut). Ainakin minulla Grilli on tulessa jos sinne laitan kanaa kun rasvat tirisee siitä pois.
 11. nylykky

  Läskikerho

  No lähdetään purkamaan tätä juttua....Aiemmin kirjoitin, että olin ostanut kanaa 1.2kg (kolme koipee) ja siitä söin kaksi koipee putkee kun oli nälkä. No laskin syömäni energiamääräksi 1487kcal. Minua hämäsi silloin ja hämää siis edelleen minkä määrän kaloreita tungin kurkkuuni. No tein uuden oston ja löysin samanlaisen kanapaketing grammalleen 1252grammaa. Pistin kanat pannulle, pannun uuniin (marinadia oli, mutta eipä varmaan ollut 30g enempää...jotain soijalitkuu varmaan). siellä ne sitten muhivat kannen alla tunnin 200 asteessa. Otin kanat uunista pois ja tein erottelun nahka, liha, luu ja neste kaikki eri purkkiin ja seuraavalla lopputuloksella -Lihaa 438 gramma -nahkaa 162 grammaa -nestettä 155 grammaa -luuta 356 grammaa -->noin 140g oli nestettä haihtunut ilmeisesti ilmaan. siis jos kaikki energiat oli tuossa lihassa ja nahkassa jäljellä (2254kcal), niin nahallisen kanan energiapitoisuus on aika lähellä metvurstin energiapitoisuutta. Itselle jäi lopussa mielikuva, että tuo kcal / 100g tulee ainoastaan syötävälle osuudelle, elikkä siitä pitää poistaa luut ja nivelet. Myöskin se, että suurin osa rasvasta oli nahassa, mutta myös nesteessä, joka valui siitä pois. Näillä päätelmillä päästään varmaan lähelle hs_67 lukuja (207kcal/100g nahkoineen / 114kcal/100g nahatta). 438 g * 114kcal/100g -->500 kcal (3 koipee) 600 g * 207kcal/100g--->1242 kcal (3 koipee) Jos nämä uuden spekuloinnin luvut ovat oikeita, niin eipä tuo niin pahaa ruokaa ole ja varsinkaan silloin, kun ottaa nahat pois. Jusufal kehotti katsomaan kaloritaulukosta, mutta mistään en löytänyt kunnon vastausta ja oikeastaan vielä menin entistä enemmän sekaisin.
 12. nylykky

  Läskikerho

  Kiitos Jusufal selvennyksestä. No eikös tuo pakkauksen tuoteseloste ole aivan tarpeeksi tarkka tapa laskea? En olisi ikänä uskonut että tämä terveelliskeksi laskettava kanaruoka on tuollainen kaloripommi. Näköjään noin kolmannes lähtee pois jos jättää nahan syömättä, mutta silloinkin olisi kahdesta jalasta tullut miltei 1000 Kcal täyteen. Nyt kyllä jää meikäläiseltä riisikana-annokset kun siinä on noin rutkasti energiaa, ja niin vähän "kanasyömistä".
 13. nylykky

  Läskikerho

  Kysymys läskiketjuun läskiltä Ostin kanan koipireisiä ja oli sen verran hyvä nälkä, että pistelin niitä kaksi napaani. Myöhemmin huomasin, että kanassahan on aika mukavasti energiaa, 180kcal/100g ja kanapaketti painoi 1.252 kg ja siis söin siitä 2/3. Eli tästä päästään mukavan kalorimäärän...söin siis 1487kcal. Iso osahan tuosta kanasta on vielä luuta, joten ymmärrykseni mukaan tuon syömäosuuden energiapitoisuus on jossain 250+ kcal/100g tietämissä, elikkä makkaran ja pekonin energisyyden välissä Olen myös kuullut että nahassa on paljon rasvaa....jos sitä en olisi syönyt, niin olisinko päässyt alle 1000kcal. Minua alkoi epäilyttämään, että onko laskelmani oikeita? nim. seuraavalla kerralla kyllä pekonia ruoaksi ;)I
 14. Samaa mieltä JTG:n kanssa. Lisänä se, että jos paikat ei kestä taikka ei kerkeä palautumaan, niin silloin olisi jonkilaisen muutoksen tarvetta.
 15. Minulla meni vielä puolituntia paremmaksi eli odotin noin 2.50 juoksijan palautetta. Kuinka sitä voikaan tehdä näin vääriä päätelmiä. Onhan se juoksu vielä mukava "ohitusharrastus" hiihtoon (ja mottoriuheiluun) verrattuna, missä ohittaminen on reilusti hankalampaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy