Jump to content
Juoksufoorumi.fi


korkeala

Jäsenet
 • Content Count

  181
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

73 Excellent

Recent Profile Visitors

710 profile views
 1. Tähän liittyen lueskelin tuossa juttua Kalle Berglundista ja siinä oli että hänkin pelasi jääkiekkoa ikävuodet 6-16. Hän oli 10 vuotiaana aloittanut yleisurheilun lätkän rinnalla ja sitten 16 vuotiaana aloitti Bengtssonin valmennuksessa varsinaisen juoksuharjoittelun.
 2. No jos pään oikein syvälle pensaaseen haluaa työntää niin ehkä näinkin voi todeta. Kaamosmasennuksesta kärsii tosiaan enimmäkseen penkkiurheilijat, jos nyt kovin pahasti nekään. Juniorit lähti leireilemään taas Monte Gordoon ja aikuiset Dullstroomiin joten heille mukavaa vaihtelua Suomen talvessa juoksenteluun. Siitä kymmenennen juoksijan tason merkityksestä, niin onhan se kotimaisen kilpailukauden osalta ihan merkityksellinen, vaikkei sillä minkään kansallisen hypen nostatuksessa mitään merkitystä olisikaan. Ihan juniori-ikäisetkin joutuvat kilpailukalenterista metsästämään kisoja jossa olisi vetoapua tarjolla omia ennätyksiä tai nuorten arvokisarajoja ajatellen. Tähtikisasarjastakin joudutaan lajeja jättämään pois osanottajakadon takia.
 3. Vaimolle pukki toi tuollaisen. Käyttöönotto ainakin oli ilmeisen helppo, kun kysymyksiä ei juurikaan tullut ja datat alkoi samantien siirtyä ihan puhelimeen asti. Rannemittaus ainakin vaikuttaisi patin lenkin perusteella toimivan suht luotettavan oloisesti ja juoksumattotreenin jälkeen ilmoitti heti että matto olisi kalibroinnin tarpeessa, mikä sekin pitää kyllä paikkansa. Tyytyväiseltä vaikuttaa ja rannekekaan ei kuulemma hiosta niinkuin vanhassa garminissa.
 4. Vähän riippuu mistä tuo aukeaminen lähtee. Jos lantiosta niin että polvikin sojottaa ulospäin, niin silloin sitä kannattanee korjata, mutta jos polvi osoittaa suoraan ja jalkaterä aukeaa niin en tekisi mitään. Pahimmillaan saat jalkaterän suoraan, mutta polven lievästi sisäänpäin, jolloin tukivoima heikkenee ja alkaa esiintyä lantion ja alaselän vaivoja. Kilpajuoksijoissakin näkee paljon eri tyylejä jalkaterän asennon suhteen pikajuoksusta kestävyysjuoksuun ja yleensä yhteistä heille on se, että polvi kulkee suoraan ja jalkaterä sojottaa sinne mihin se polvesta luonnollisesti lähtee.
 5. Kyllähän tuo aika isolta tiputukselta vaikuttaa. Lajituesta ilmeisesti saa vielä jonkin verran takaisin ja olympiakomitean apurahathan on vielä jakamatta.
 6. Mikä tuki Mäkelältä nyt pieneni, vai onko vain kustannukset nousseet valmentajavaihdoksen myötä? Möller voitti aika ylivoimaiseen tapaan U23 sarjan. Ei näyttänyt kovin väsyneeltä maalissa, vaikka koskapa voittajat yleensäkään :). Nataliella oli rohkea aloitus U19 sarjassa, mutta ei tällä kertaa kantanut ihan loppuun saakka.
 7. Suppenemaan päinhän tuo näyttää olevan. Täällä idempänä enimmäkseen ihan sitä perustossua löytyy sovitettavaksi. Esim. Intersportista NB:n kohdalla ei löytynyt kuin fuelcell propel sovitettavaksi kun 890 mallisto kokoja oli aika rajoitetusti puhumattakaan siitä rebel mallistosta jota ilmeisesti ei ole edes tulossa. Adidaksen Bostoneita ei ollut sillä hetkellä saatavilla. Nikelta taisi löytyä Vomero kokeiltavaksi. Postimyyntihommiksihan tuo kenkien ostaminen taas menee, aivan kuten piikkareiden kohdalla on jo pitkään tilanne ollut.
 8. Huhu kertoo että Dohassa olisi ollut ainakin Oregon tiimin ja Muirin käytössä vieteriteknologialla varustetut piikkarit. Ilmeisesti prototyyppimalli kyseessä joten käyttäjäjoukko erittäin rajoitettua. Tuossa spekulointia Muirin osalta jo viime keväältä. https://www.runnersworld.com/uk/news/a26440923/muirs-record-breaking-spikes-cause-controversy/
 9. Koko Oregon projekti tuli sitten tiensä päähän. https://yle.fi/urheilu/3-11015753
 10. Jos joku sattuu olemaan Lappeenrannan lähistöllä perjantai-iltana niin Alisa on järjestämässä seuraavanlaista tapahtumaa Kimpisessä. https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/66f76790-2874-4706-8e66-f17faf4bc995
 11. korkeala

  New Balance

  Ei sille kengälle montaa kisaa vuodessa tulisi. Lähinnä ehkä SM-maantie, HCRD 5km ja ehkä joku muu katukymppi siihen päälle, mikäli siis toimisi vielä noiden matkojen vauhdeissa. Sitten toinen käyttökohde olisi ratavedoissa piikkarin korvaajana ja jos oikein hyvä olisi niin mahdollisesti joissain ratakisoissakin. Tuon piikkarin korvikkeena käytön tarkoitus olisi lähinnä jalkojen kuormituksen vähentäminen.
 12. korkeala

  New Balance

  Äkkiseltään en Suomesta tuota 5280 mallia löytänyt ja vähäsen hinnakas kenkä ulkomailta koristeeksikaan tilata. Vähäsen nyt kun lueskelin niin ilmeisesti se rebel olisi suunnilleen samankaltainen kenkä mutta ilman hiilikuitulevyä ja jokapäiväiseen käyttöön. Ja ei tosiaan omaan käyttöön ole tulossa... 🙂
 13. korkeala

  New Balance

  Mites fuelcell 5280 lyhyempiin tiejuoksuihin hanzon korvaajiksi?
 14. Salazarille 4 vuoden toimitsijakielto. https://www.bbc.com/sport/athletics/49882757 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nelinkertaisen-olympiavoittajan-ex-valmentajalle-pitka-panna-dopingrikkomuksista/7570680
 15. Meillä meni yksi samankaltainen vamma seuraavasti: Tammikuussa jalkapöytä ja nilkka alkoi oireilla, nilkan liikkuvuus heikkeni. Helmikuun alussa ortopedille jossa myös röntgen, mutta ei löytynyt syytä kivulle. Sitten lähete magneettiin jonka tulokset saatiin vasta helmikuun loppupuolella. Siellä näkyi sitten kuutioluussa aika reilusti nestekertymää eli ödeemaa, mutta ei varsinaista murtumalinjaa. Lähdettiin kuitenkin hoitamaan rasitusmurtumana ja kolmen viikon rasituskielto. Vesijuoksu ja keskivartalon lihaskunto sallittuja. Maaliskuun alussa mentiin fyssarin pakeille keskustelemaan mahdollisista syistä. Nilkka oli lukossa ja kuutioluun liikkuvuus heikko ja pienen käsittelyn jälkeen lukko oli auki ja nilkka alkoi toimia taas paremmin. Luultavasti mennyt lukkoon kun nilkka oli pari kertaa muljahtanut talven liukkailla ja epätasaisilla alustoilla. Sitten kun sen nilkan jäykkyyden ajateltin johtuvan vain kireistä pohkeista niin aika äkkiä se luu otti siinä osumaa. Fyssarilta saatiin lisäksi hyvät jumppaohjeet lantion kontrollin parantamiseksi joita alettiin toteuttaa sekä teippausohjeet joilla jalkaterän saa tuettua oikeaan asentoon. Kolmen viikon kuluttua diagnoosin saamisesta otettiin mukaan kuntopyörä ja ensimmäinen pieni juoksukokeilu maaliskuun lopussa (ei kipuja) ja sovittiin uusi vierailu fyssarille. Tapaamisessa todettiin että jalkaterän liikkuvuus on pysynyt hyvänä ja lantion hallinta on parantunut. Juoksuun palaamista jatkettaisiin lenkeillä, jotka on juoksun ja kävelyn yhdistelmää, pikkuhiljaa juoksun osuutta lisäten. Rinnalla oli koko ajan vesijuoksut, lihaskunto ja kuntopyörä. Siitä se sitten tokeni ja toukokuun alussa oli jo aika normaalia juoksuharjoittelua ja osa treeneistä maantiepyörällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy