Jump to content
Juoksufoorumi.fikorkeala

Jäsenet
 • Content Count

  173
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

69 Excellent

Recent Profile Visitors

621 profile views
 1. Suppenemaan päinhän tuo näyttää olevan. Täällä idempänä enimmäkseen ihan sitä perustossua löytyy sovitettavaksi. Esim. Intersportista NB:n kohdalla ei löytynyt kuin fuelcell propel sovitettavaksi kun 890 mallisto kokoja oli aika rajoitetusti puhumattakaan siitä rebel mallistosta jota ilmeisesti ei ole edes tulossa. Adidaksen Bostoneita ei ollut sillä hetkellä saatavilla. Nikelta taisi löytyä Vomero kokeiltavaksi. Postimyyntihommiksihan tuo kenkien ostaminen taas menee, aivan kuten piikkareiden kohdalla on jo pitkään tilanne ollut.
 2. Huhu kertoo että Dohassa olisi ollut ainakin Oregon tiimin ja Muirin käytössä vieteriteknologialla varustetut piikkarit. Ilmeisesti prototyyppimalli kyseessä joten käyttäjäjoukko erittäin rajoitettua. Tuossa spekulointia Muirin osalta jo viime keväältä. https://www.runnersworld.com/uk/news/a26440923/muirs-record-breaking-spikes-cause-controversy/
 3. Koko Oregon projekti tuli sitten tiensä päähän. https://yle.fi/urheilu/3-11015753
 4. Jos joku sattuu olemaan Lappeenrannan lähistöllä perjantai-iltana niin Alisa on järjestämässä seuraavanlaista tapahtumaa Kimpisessä. https://esaimaa.fi/uutiset/urheilu/66f76790-2874-4706-8e66-f17faf4bc995
 5. korkeala

  New Balance

  Ei sille kengälle montaa kisaa vuodessa tulisi. Lähinnä ehkä SM-maantie, HCRD 5km ja ehkä joku muu katukymppi siihen päälle, mikäli siis toimisi vielä noiden matkojen vauhdeissa. Sitten toinen käyttökohde olisi ratavedoissa piikkarin korvaajana ja jos oikein hyvä olisi niin mahdollisesti joissain ratakisoissakin. Tuon piikkarin korvikkeena käytön tarkoitus olisi lähinnä jalkojen kuormituksen vähentäminen.
 6. korkeala

  New Balance

  Äkkiseltään en Suomesta tuota 5280 mallia löytänyt ja vähäsen hinnakas kenkä ulkomailta koristeeksikaan tilata. Vähäsen nyt kun lueskelin niin ilmeisesti se rebel olisi suunnilleen samankaltainen kenkä mutta ilman hiilikuitulevyä ja jokapäiväiseen käyttöön. Ja ei tosiaan omaan käyttöön ole tulossa... 🙂
 7. korkeala

  New Balance

  Mites fuelcell 5280 lyhyempiin tiejuoksuihin hanzon korvaajiksi?
 8. Salazarille 4 vuoden toimitsijakielto. https://www.bbc.com/sport/athletics/49882757 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nelinkertaisen-olympiavoittajan-ex-valmentajalle-pitka-panna-dopingrikkomuksista/7570680
 9. Meillä meni yksi samankaltainen vamma seuraavasti: Tammikuussa jalkapöytä ja nilkka alkoi oireilla, nilkan liikkuvuus heikkeni. Helmikuun alussa ortopedille jossa myös röntgen, mutta ei löytynyt syytä kivulle. Sitten lähete magneettiin jonka tulokset saatiin vasta helmikuun loppupuolella. Siellä näkyi sitten kuutioluussa aika reilusti nestekertymää eli ödeemaa, mutta ei varsinaista murtumalinjaa. Lähdettiin kuitenkin hoitamaan rasitusmurtumana ja kolmen viikon rasituskielto. Vesijuoksu ja keskivartalon lihaskunto sallittuja. Maaliskuun alussa mentiin fyssarin pakeille keskustelemaan mahdollisista syistä. Nilkka oli lukossa ja kuutioluun liikkuvuus heikko ja pienen käsittelyn jälkeen lukko oli auki ja nilkka alkoi toimia taas paremmin. Luultavasti mennyt lukkoon kun nilkka oli pari kertaa muljahtanut talven liukkailla ja epätasaisilla alustoilla. Sitten kun sen nilkan jäykkyyden ajateltin johtuvan vain kireistä pohkeista niin aika äkkiä se luu otti siinä osumaa. Fyssarilta saatiin lisäksi hyvät jumppaohjeet lantion kontrollin parantamiseksi joita alettiin toteuttaa sekä teippausohjeet joilla jalkaterän saa tuettua oikeaan asentoon. Kolmen viikon kuluttua diagnoosin saamisesta otettiin mukaan kuntopyörä ja ensimmäinen pieni juoksukokeilu maaliskuun lopussa (ei kipuja) ja sovittiin uusi vierailu fyssarille. Tapaamisessa todettiin että jalkaterän liikkuvuus on pysynyt hyvänä ja lantion hallinta on parantunut. Juoksuun palaamista jatkettaisiin lenkeillä, jotka on juoksun ja kävelyn yhdistelmää, pikkuhiljaa juoksun osuutta lisäten. Rinnalla oli koko ajan vesijuoksut, lihaskunto ja kuntopyörä. Siitä se sitten tokeni ja toukokuun alussa oli jo aika normaalia juoksuharjoittelua ja osa treeneistä maantiepyörällä.
 10. Parin päivän reissusta kyllä kova omavastuu. Yleisurheilun puolella juniorille kertyi 1200 euron omavastuut kolmesta eri reissusta. Matkapäiviä kuitenkin yhteensä parikymmentä, joten ehkä nuo on vielä kohtuullisella tasolla.
 11. Pari vuotta menny rugby pelissä tulleen polvivamman takia
 12. Enenevissä määrin Niken vietereitä käytetään myös pitkillä ratamatkoilla.
 13. Eikös Sondre nimenomaan oo kärsiny loukkaantumisista. Tulee vaan näköjään aina vähä kovempana telakalta.
 14. Tämä on varmaan monen kohdalla se ratkaiseva tekijä. Veli oli aikanaan SM-mitaleillakin M19 400m aidoissa, mutta ratakierroksen treeni ei houkutellut sitten yhtään :). Siirtyi sitten pelkästään pika-aitojen pariin.
 15. Itse kieltämättä yllätyin, mikäli siis pitää paikkansa (en ole hommannut tunnuksia tilastopajaan). Vastaava naisten sarjan tilanne olisi myös kiva tietää, koska välillä näytti että se nousee varsin tasokkaaksi, mutta kalevan kisojen perusteella ollaan kyllä aika heikoilla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy