Jump to content
Juoksufoorumi.fi


korkeala

Jäsenet
 • Content Count

  149
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

46 Excellent

About korkeala

Recent Profile Visitors

493 profile views
 1. Joku oli kellotellut Camillan tonnit 3.10, 3.10, 3.10, 3.07 ja 3.00. Tuo viimenen tonni ihan hyvää vauhtia peilaten Camillan 1500m:n juoksuihin. Mutta niiden perusteella ei tosiaan kovin paljon rivakampaan kiriin ole tällä hetkellä rahkeita joten matkavauhdin parannukseen varmaan tähdätään. Kunto on kuitenkin nyt kovempi kuin koskaan ja toivotaan että todellinen huippu osuu tuonne syksylle. Onneksi treeniolosuhteet on saatu kohdalleen olympiakomitean tukipäätöksistä huolimatta.
 2. Teoriassa mahdollista kun kyseessä oli toisella kierroksella tehty havainto. Juoksi kuitenkin vastakkaiseen suuntaan, niin havaintoja samasta pojasta tuli kuitenkin 2 kpl 🙂 Meillä muutama päivä sitten parivuotta vanhempi tytär harrasti samaa kaverinsa kanssa. Kyseessä oli 5 kierroksen kisa vuorotellen kelloa vastaan, joka tosin päättyi lieviin ihovaurioihin. Ensi kerralla sitten pidempää piikkiä alle 🙂
 3. Aika rauhassa tuota Lappeenrannan lentokenttääkin on saanut kiertää. Muutama hölkkääjä ja enemmistö kävelyllä, mutta mitään laskutoimituksia ei ole tullut tehtyä. Eilen iltana tihkusateessa tosin joku juniorikin oli sitä kiertämässä. Itse nautin tämän päivää superkompensaatiosta ja jos huomenna taas kokeilis 🙂
 4. Menihän se Topi valmentajansa ohi. Turussa 8.21.47 ja kaikkien aikojen listalla viidenneksi 🙂
 5. Valkku vielä edellä, mutta hyvä estekauden avaus :). Kisarajaki aika lähellä.
 6. Toivottavasti parin tunnin päästä on jo toisin. Hieno urahan Jannella oli ja sitkeästi tuli aina takaisin. Toisenlaisella vammahistorialla ennätykset voisi kyllä olla vielä astetta kovempia.
 7. Topi kehittyy kyllä hienosti pikkuhiljaa ilman dramatiikkaa. Olisi kiva kuulla tekeekö Ukonmaanaho Topin kanssa jotain toisin kuin oman urheilijauransa aikana, kun sehän oli vammaa vamman perään ja sairasteluja päälle. Vai onko niin että hänellä oli jo silloin tietämystä miten huipulle päästäkseen pitäisi treenata, mutta kroppa ei yksinkertaisesti sitä kestänyt ja nyt Topilla näyttäisi kestävän. Olisihan se Jannekin varmaan kovat lukemat kellottanut, jos olisi saanut useamman vuoden treenattua terveenä nousujohteisesti.
 8. Tuo kuulostaa ihan hyvältä tavoitteelta ja olisi itsellekin sopivan abstrakti kunnon määritelmä. Sitten kun saa itselleen uskoteltua että tuo 4.08 on nyt oma pk-vauhti niin voikin jo sanoa olevansa myös alle 33 kunnossa kympillä ja lähes 2.30 kunnossa maralla. En muista ennätyksiäsi, mutta muistaakseni olit kuitenkin ihan hyvässäkin juoksukunnossa jossain vaiheessa joten kai tuo teoriassa mahdollista on, mutta pirun kovan työn se vielä vaatii ja ennen kaikkea terveenä pysymistä. Omalta kohdaltani hylkäänkin samantien moiset haaveunet 😊
 9. Tikkurilassa oli maantiejuoksun SM-kisat ja mielestäni huomionarvoisin seikka on tuo naisten tason nousu. Pronssiin oikeuttavat tulokset vuosina 2016, 2017, 2018 ja 2019 1.19.22, 1.21.09, 1.20.10 ja 1.17.55 Kymmenennen tulokset vastaavasti 1.30.19, 1.27.47, 1.23.39 ja 1.22.40 Miesten puolella nuo tulokset taas on pysyneet aikalailla samalla tasolla viime vuodet, mutta tulostason valossa miesten juoksu on siltikin naisia kovatasoisempi. Kiinnostavuutta lisäisi vielä kun nämä lyhyempien matkojen juoksijat innostuisivat osallistumaan näihin kisoihin (Camilla Richardsson, Kaisa Tyni, Janica Rauma jne.). Miehissähän paremmin mailerina ja estejuoksijana tunnettu Granberg vei tänä vuonna ensikertalaisena mestaruuden.
 10. Hyviä uutisia tullut kyllä yleisurheilun parista viimeaikoina: - Mestarimylly: 10 urheilijaa, ikä 17-20 v., 20000€/vuosi/urheilija (SUL:n ulkopuolinen) - Talentti: 10-15 urheilijaa, ikä 16-22 v. 5000-20000€/vuosi/urheilija - Respect: 41 vanhaa konkaria mentoreiksi, tapaamiset 4krt/vuosi - Varusteet: Craft - Markkinointiyhtiö: Track & Field Finland Oy:n hallitus uusiksi, liiketoimintaosaamisen lisäys Alan pitää tästä Itanin tuomasta energiasta. Tuossa vielä hänen haastattelu parin päivän takaa https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006057995.html
 11. Eiköhän ne tuollaisella radalla piikkareilla suunnilleen kaikki juokse. Oli kyllä hienon näköinen rata ja ilmeisen raskas kun erot kasvoi noinkin suuriksi. En ehtinyt kuin nuorten sarjoja katsoa ja ainakin naisten puolella eurooppalaiset jäivät kauas kärkitaistosta. Taisi olla 2 juoksijaa siinä urheiluliiton asettamassa 30 sakissa :). Tanskalainen Laura Petersen voisi toimia jonkinlaisena referenssinä suomalaisille, kun juoksi viime syksynä suunnilleen samaa vauhtia. Vaikka on kyllä sanottava että juoksi sen verran hyvän kisan, että suomalaisilla kilpasiskoilla olisi kyllä tehnyt tiukkaa tuossa vauhdissa. Nyt hän oli 43. ja 2:20 kärjestä, mutta jäihän sinne vielä pirusti porukkaa taakse.
 12. Jakob on ainut osallistuja Norjasta ja Ruotsista taisi olla yhteensä kolme, muttei ainuttakaan naispuolista. Tanska sitten tietysti isolla joukkueella kotikisoissaan. Tanskaa lukuunottamatta pohjoismaiden kiinnostus kisoja kohtaan jäi kuitenkin ikävän laimeaksi.
 13. En usko että Australiaan lähtee joukkuetta vaikka nuo tämän vuotiset vaatimukset täyttyisi useammankin urheilijan kohdalta. Enkä usko että noihin karkeloihin lähtisi myöskään mitään isoa legioonaa vain hengailemaan kisoihin. Pienen budjetin reissujahan nuo viime syksyn PM- ja EM-maastotkin ovat olleet. Mukana urheilijoiden lisäksi taisi olla joukkueen johtaja ja hieroja.
 14. korkeala

  50 km kävely poistuu

  Vähän verenvähyydestä kävely kyllä kärsii ainakin Suomessa, mutta olisin silti tuon 50km arvokisaohjelmassa halunnut säilyvän. Ei tuota kävelyä tule telkkarista juuri muuten seurattua, mutta kyllä tuo on yksi niistä lajeista joka tulee aina arvokisoista katsottua. Tuo kuiskausvertaus taas alkaa olla jo yksi kuluneimpia läppiä, vaikka puheet kisaturisteista ja meidän rahoilla urheilusta vienee vielä voiton. Mielestäni tuonne yleisurheilunkin piiriin mahtuu yksi tuollainen ns. "tyylipistelaji" ja ainakin uskoakseni kilpakävelijät itse tiedostavat, jos kävely menee epäpuhtaaksi ja varoituksia alkaa tulla. Ainakaan omiin korviin ei ole kantautunut tuomareiden syyttelyä vääristä laikan näytöistä.
 15. Vähän SUL:n vierestä, mutta hienon kuuloista hanketta puuhailevat. Saa nähdä miten rahoitus järjestyy. https://etusuora.com/uutiset/juha-vaatainen-uskoo-yleisurheilun-nousuun 10 urheilijalle, ikä 17-20 vuotta, 20000€/vuosi/urheilija sekä kaikki tukipalvelut opintoja myöten olisi hoidossa. Valinnat ensi syksynä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy