Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

korkeala

Jäsenet
 • Content Count

  162
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

Recent Profile Visitors

564 profile views
 1. Meillä meni yksi samankaltainen vamma seuraavasti: Tammikuussa jalkapöytä ja nilkka alkoi oireilla, nilkan liikkuvuus heikkeni. Helmikuun alussa ortopedille jossa myös röntgen, mutta ei löytynyt syytä kivulle. Sitten lähete magneettiin jonka tulokset saatiin vasta helmikuun loppupuolella. Siellä näkyi sitten kuutioluussa aika reilusti nestekertymää eli ödeemaa, mutta ei varsinaista murtumalinjaa. Lähdettiin kuitenkin hoitamaan rasitusmurtumana ja kolmen viikon rasituskielto. Vesijuoksu ja keskivartalon lihaskunto sallittuja. Maaliskuun alussa mentiin fyssarin pakeille keskustelemaan mahdollisista syistä. Nilkka oli lukossa ja kuutioluun liikkuvuus heikko ja pienen käsittelyn jälkeen lukko oli auki ja nilkka alkoi toimia taas paremmin. Luultavasti mennyt lukkoon kun nilkka oli pari kertaa muljahtanut talven liukkailla ja epätasaisilla alustoilla. Sitten kun sen nilkan jäykkyyden ajateltin johtuvan vain kireistä pohkeista niin aika äkkiä se luu otti siinä osumaa. Fyssarilta saatiin lisäksi hyvät jumppaohjeet lantion kontrollin parantamiseksi joita alettiin toteuttaa sekä teippausohjeet joilla jalkaterän saa tuettua oikeaan asentoon. Kolmen viikon kuluttua diagnoosin saamisesta otettiin mukaan kuntopyörä ja ensimmäinen pieni juoksukokeilu maaliskuun lopussa (ei kipuja) ja sovittiin uusi vierailu fyssarille. Tapaamisessa todettiin että jalkaterän liikkuvuus on pysynyt hyvänä ja lantion hallinta on parantunut. Juoksuun palaamista jatkettaisiin lenkeillä, jotka on juoksun ja kävelyn yhdistelmää, pikkuhiljaa juoksun osuutta lisäten. Rinnalla oli koko ajan vesijuoksut, lihaskunto ja kuntopyörä. Siitä se sitten tokeni ja toukokuun alussa oli jo aika normaalia juoksuharjoittelua ja osa treeneistä maantiepyörällä.
 2. Parin päivän reissusta kyllä kova omavastuu. Yleisurheilun puolella juniorille kertyi 1200 euron omavastuut kolmesta eri reissusta. Matkapäiviä kuitenkin yhteensä parikymmentä, joten ehkä nuo on vielä kohtuullisella tasolla.
 3. Pari vuotta menny rugby pelissä tulleen polvivamman takia
 4. Enenevissä määrin Niken vietereitä käytetään myös pitkillä ratamatkoilla.
 5. Eikös Sondre nimenomaan oo kärsiny loukkaantumisista. Tulee vaan näköjään aina vähä kovempana telakalta.
 6. Tämä on varmaan monen kohdalla se ratkaiseva tekijä. Veli oli aikanaan SM-mitaleillakin M19 400m aidoissa, mutta ratakierroksen treeni ei houkutellut sitten yhtään :). Siirtyi sitten pelkästään pika-aitojen pariin.
 7. Itse kieltämättä yllätyin, mikäli siis pitää paikkansa (en ole hommannut tunnuksia tilastopajaan). Vastaava naisten sarjan tilanne olisi myös kiva tietää, koska välillä näytti että se nousee varsin tasokkaaksi, mutta kalevan kisojen perusteella ollaan kyllä aika heikoilla.
 8. Joku oli laittanut tuonne facen puolelle positiivisen huomion M19 800 metrin tilastosta. Tämän vuoden 10. parhaan tulos on parempi kuin koskaan vuoden 1995 jälkeen kun uusi sarjajako otettiin käyttöön. Ehkä sieltä vielä joku joskus nousee kv tasolle, pääasia että yrittäjiä vielä löytyy.
 9. Tuo jälkilähetys on mielestäni paras tapa toteuttaa tuo televisiointi, koska kuusituntisena tapahtumana ne kisat on kuitenkin aika hidastempoiset. Sen verran tosiaan voisi lähetystä pidentää että saataisiin pari minuuttia pidemmät pätkät juniorien sarjoista ja heidän haastattelujakin mukaan. Mukava saada tämä takaisin ohjelmistoon. Tuolloin juostaan myös juniorien ja yleisen sarjan PM-maastot ja toivottavasti sinne saataisiin vielä jonkinlainen nettistreami aikaiseksi. Islannista ei tainnut viime vuonna näkyä kuin tulospalvelun sivut.
 10. Sunnuntai tuli hikoiltua tuolla paikanpäällä ja ei ainakaan siinä numeroimattomien paikkojen osiossa etukaarteessa mitenkään poikkeuksellisen vanhaa porukkaa ollut (nelikymppisen vinkkelistä). Kyllähän siellä valtaosa varmaan yli 25v on, mutta en tiedä onko yleisurheilu ikinä vetänyt kovin paljoa nuorisoa katsomoihin, lähinnä varmaan silloin jos on kavereita/tuttuja kisaamassa tai sitten lähtee vanhempien mukana. Itsekin tykkäsin nuorempana seurata yleisurheilua, mutta enimmäkseen lehtien ja telkun välityksellä. Nykyään tulee sitten kierrettyä enemmänkin erilaisia kisoja, johon tosin osaltaan vaikuttaa sekin että tulee usein oltua huoltajan tai toimitsijan roolissa.
 11. En oo seurannut paljonko tuo areena yleensä kerää katsojia, mutta kuulostaa ihan hyviltä määriltä tuon tason tapahtumiksi. Aina puhutaan että yu:n seuraajat on ikääntyvämpää väestöä, mutta eiköhän tuohon areenaporukkaan vähän nuorempiakin mahdu. Sitten tulevaa maaottelua silmälläpitäen Kalle Berglund kävi vetäsemässä 1500m 3.34.89
 12. Sara Kuivistolla alkaa näköjään 1500 metriäkin pikkuhiljaa kulkea vanhaan malliin. 4.09.25 vain 0.29s ennätyksestä ja neljänneksi eikä kova kasin kisa ilmeisesti paljon painanut. Kristiina Mäkikin on vissiin toipunut Kalevan kisojen flunssasta ja vauhtia alkaa taas löytyä.
 13. Joku oli kellotellut Camillan tonnit 3.10, 3.10, 3.10, 3.07 ja 3.00. Tuo viimenen tonni ihan hyvää vauhtia peilaten Camillan 1500m:n juoksuihin. Mutta niiden perusteella ei tosiaan kovin paljon rivakampaan kiriin ole tällä hetkellä rahkeita joten matkavauhdin parannukseen varmaan tähdätään. Kunto on kuitenkin nyt kovempi kuin koskaan ja toivotaan että todellinen huippu osuu tuonne syksylle. Onneksi treeniolosuhteet on saatu kohdalleen olympiakomitean tukipäätöksistä huolimatta.
 14. Teoriassa mahdollista kun kyseessä oli toisella kierroksella tehty havainto. Juoksi kuitenkin vastakkaiseen suuntaan, niin havaintoja samasta pojasta tuli kuitenkin 2 kpl 🙂 Meillä muutama päivä sitten parivuotta vanhempi tytär harrasti samaa kaverinsa kanssa. Kyseessä oli 5 kierroksen kisa vuorotellen kelloa vastaan, joka tosin päättyi lieviin ihovaurioihin. Ensi kerralla sitten pidempää piikkiä alle 🙂
 15. Aika rauhassa tuota Lappeenrannan lentokenttääkin on saanut kiertää. Muutama hölkkääjä ja enemmistö kävelyllä, mutta mitään laskutoimituksia ei ole tullut tehtyä. Eilen iltana tihkusateessa tosin joku juniorikin oli sitä kiertämässä. Itse nautin tämän päivää superkompensaatiosta ja jos huomenna taas kokeilis 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy