Jump to content
Juoksufoorumi.fisokrates

Jäsenet
 • Content Count

  405
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moi. Kyllä on tarkoitus LC:ssä vielä kisata. Parit kisat jäi väliin ajankohdan/paikan takia ja aika vähän osallistujia ollut amatööri - ja kunto sarjoissa. Mutta mestaruussarjassahan kova kolmikko ryskää hurjasti. Nurmenniemi on saanut sarjaan pituutta ja kehittynyt yllättävästi. Mutta onhan Tuhkanen painoluokka huomioon ottaen kovin. Edit: eli piti lainata edellistä viestiäsi. Mutta tosiaan jos sisäsoutua vielä joskus yrität, niin noilla voimatasoilla vitosvastuskin voi olla pieni. Ties vaikka kymppivastuksella tulisi paras tulos.
 2. Soudusta sen verran että kakkosvastus on todella pieni ja vielä kolmosellakin saa repiä pirusti, jos mielii tehdä kovia aikoja. Lähes kaikki vetävät kisoissa vitosella. Itse soudin sillä 2000m 6.51 40+ light-luokassa ja harkoissa kymppivastuksellakin useasti alle seitsemän minuutin. Pienillä vastuksilla en kokeillut. Sisäsoutu on siitä jännä laji, että vedin sekalaisella voima-kestävyystreenillä hyvin pienellä soutamisella 6.52 ja itse lajiin panostus toi vain sekunnin parannuksen. Siis ilmeisesti teknisesti simppeli laji. Tavallaan kovin laji, jossa palaa loppuun helposti. Myös takaketjuun ja lantionseutuun tulee helposti vaivoja. Yllättävää, että noin kova mavetreeni ei ole hajottanut Soudusta kiristyneitä paikkoja.
 3. Joillakin tulee liikuntaan fyysinen riippuvuus ja toisilla ei. Minusta sitä vastaan on turha taistella, jos liikkumattomuus aiheuttaa vain kamalan fyysisen olon ja sitä kautta myös mielialan laskun. Mutta riippuvuuden laatua voi vähitellen muuttaa niin, ettei ole pakko repiä joka päivä, vaan sopiva paketti, johon kuuluu kevyempää liikuntaa höystettynä vaikkapa saunomisella ja joogalla, pilateksella tai ihan tavallisella venyttelyllä tuo hyvän olon. Kun kroppaansa oppii kuuntelemaan, se kyllä kertoo, milloin se kaipaa kovaa rääkkiä ja milloin huoltavaa ja jos se ei kerro kaipaavansa totaalilepoa, ei sitä kannata siihen pakottaa. Perfektionismista johtuva psyykkinen riippuvuus on toki toinen asia.
 4. Mentiinkö tänään 30km pitojen kanssa? En nähnyt kisaa, kun ei ole niitä kanavia.
 5. Eipä ollut yhtäkään tasurin yrittäjää Falunin sprinteissä ja huomattavan paljon hiihtivät vuorohiihtoa. Näinköhän sittenkin tasuri jää ohimeneväksi ilmiöksi?
 6. sokrates

  Pääkaupunkihiihto 2015

  Peruttu on kuten arvata saattoi. Varasuunnitelmana oli järjestää tapahtuma Paloheinän ympäristössä, mutta sekään ei enää onnistunut.
 7. sokrates

  Pääkaupunkihiihto 2015

  Lauantaina olisi pk-hiihto ollut mahdollista järjestää. Lähiaikoina lumi näyttää pikemminkin hupenevan. Järjestelyorganisaatio on liian jäykkä, kisa pitäisi pystyä järjestämään joustavammin lumitilanteen mukaan ja välttää turhia peruutuksia.
 8. Yhdistelmäkisa voisi olla mielenkiintoinen tasurin kokeilulaji vaikka jo Falunissa. Säästyisi välineitten vaihtoon kuluva aika kun vetäisi vapaan välineillä koko matkan.
 9. sokrates

  Pääkaupunkihiihto 2015

  Kolmella viikolla siirtyy, uusi päivä 28/2. Luultavasti fiksu ratkaisu.
 10. Kahvakuula video oli kyllä tosi alkeellinen Sinänsä niinkin hieno laji kuin kahvakuulailu ei yksin takaa hyviä tukilihaksia ja välttymistä selkävaivoilta, niitä on paljon kahvakuulaurheilussa kilpailevillakin. Tuossa on aika hyvä setti keskivartalon harjoitteita: http://web.archive.org/web/20051102064007/http://www.tuuli.net/kunto-ohjelmat/fitness_school_selka.htm Tosiaan on kaksi koulukuntaa sen suhteen, kannattaako keskivartaloliikkeitä hinkata vai vahvistuuko se paremmin kokonaisvaltaisilla etukyykyn tms tapaisilla yleisvoimaliikkeillä. Varminta on tehdä jonkin verran molempia.
 11. Ihan hyvä aihe, kyllä hiihdossakin ajoista sentään pystyy päättelemään yhtä ja toista, jos jätetään äärimmäisen raskaat olosuhteet pois. Ja mitä parempi hiihtäjä, sitä vähemmän vauhti putoaa eri tavoin hankalissakin oloissa. 3min/km on edelleen pertsalla kovaa ja vapaallakin paitsi jos sekä tasainen maasto että lentokeli. Paloheinän vanhalla vitosella (joka on kai 5,2km) pystyin sitä vapaalla pitämään kerran joskus 80-luvulla lentokelillä jopa kuuden kiekan ajan kun sattui harjoituslenkillä huippuolosuhteet ja hyvä päivä. Pertsalla ei ole mennyt yksikään kierros. Seiskapuolella normikelillä pertsalla 3min/km on kovan hiihtäjän merkki ja vapaallakin aika kovan. Loppujen lopuksi tavalliset uuden lumen pakkaskelit ovat aika samanlaisia luistoiltaan, vaikeampaa on arvioida, miten paljon liukkaampia nykypäivän sukset ovat esim 30 vuoden takaisiin.
 12. Perusluistelu on kuokka, mutta Mogren eroaa siitä hiukan ja on helpoilla tasaisilla pätkillä nopea ja taloudellinen etemistyyli.
 13. Uskon, että säännöt ja niiden valvonta saadaan toimimaan hiihdettiin ilman pitoja tai niiden kanssa. Pertsan muuttuminen tasuriksi on paljon hankalampi ongelma, koska se vie mukanaan oleellisen osan niistä hienouksista, joiden takia pertsa on kannattanut säilyttää. Kun vapaatakin mennään yhä enemmän wassulla, tyylien ero kutistuu liian pieneksi.
 14. Sen verran vielä kommentoin hiukan aiheen vierestä, että mitä muutaman kerran olen pieniä mäkiä sisältävässä maastossa tasurilenkkejä tehnyt , niin se on aika joko tai. Eli jos joutuu haarakäynnille tai on hiukan pitoa ja menee jonkin vuorohiihdolla, sen jälkeen tasuri tuntuu hirveän vaikealta eikä oikeastaan ylämäissä edes onnistu. Äkkiseltään voisi luulla päinvastoin, mutta näin minulla.
 15. Ankkakävely eli vuoroluistelu on lian hidas tekniikka huippuhiihdossa. Heti luistelun tultua 1985 sitä hetken aikaa käyttivät jotkut huiput kuten Aunli, mutta enää vain naiset Tourin loppunousussa. Kuten edellä todettiin, tasurisuksi tullee muistuttamaan enemmän pertsan kuin luistelusuksea. Hiukan ihmettelenkin Poltoranin valintaa tai lieneekö toimittajien tulkinta väärä eli hänellä oli kuitenkin pidottomat pertsan sukset.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy