Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Timo_K

Jäsenet
 • Posts

  81
 • Liittyi

 • Last visited

Timo_K's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Timo_K

  Ironman Hawaii 2012

  jotenkin suomalainen media tulisi saada kiinnostumaan Lancen havaji kuviosta, mahdollisuus ilmaiseen näkyvyyteen on samaa luokkaa kuin se, että joku suomalainen kisaisi podium paikasta. Selitin muutamalle aktiivipenkkiurheilijalle asetelmaa ja heihin stoori ainakin osui ja upposi!
 2. Mitäs taulukon 2. kuntosarjan maksukatto tarkoittaa? Sitä ei selitetä tekstissä mitenkään...
 3. Mielenkiintoinen threadi! Noista samoista olosuhteista tuli mieleen, että seuramme "ympyrämuotoisella" temporeitillä tuulisella säällä pelkkä tuulen kääntyminen voi vaikuttaa jopa 5-10% porukan aikoihin - selittäisi yli puolet tuosta 15min gapistä. Mutta samaa mieltä, että pyörän upgrade kannatti - oli selitys sitten mikä tahansa;-) Kisoissakin mielestäni sykemittari on paras mittari kuvaamaan päivän kuntoa olosuhteet huomioiden, anakynnys esim. on absoluuttinen ja sen yli kun mennään niin hapottaahan se riippumatta fiiliksestä ja wattimittarin lukemista.
 4. Minulle on tullut myös Triathlete europe versio vuoden verran. Eniten olen tykännyt fiilistelykuvista kisoista (huippulaatuisia!) ja aika usein on tosi hyviä lääketieteellisiä tri-artikkeleita. Brittikeskeisyys hieman häiritsee, kun tuloksissa on jotain paikallisten kyläkisojen juttuja ja brittien olympiamatkojen kavereiden edesottamuksia ruoditaan olan takaa. Katsotaan millainen jatkotarjous tulee, mutta tod näk jatkan kuitenkin tilausta. Samaa mieltä tosin kuin Jupis tuosta jälkijättöisyydestä, eli aivan ajan hermoilla tuolla ei pysy, jos sitä tavoittelee. Osa artikkeleista kierrätetty muualta ja kun ottaa julkaisusyklin ja välillä yllättävän pitkät postin toimitusajat niin huomaa lukevansa usean kuukauden takaisia asioita.
 5. Timo_K

  swimtag

  Kokemusta ei ole, mutta videon perusteella jäi mietityttämään palautusjaksot/huilit. Tuota paneelia voi varmaan läppäistä uudelleen, kun lähtee liikkeelle, mutta sitten matkalaskenta mennee sekaisin. Kaukonäköisenä olisin laittanut myös toisinpäin fonttikoot eli isoimmalla saisi näyttää edellisen altaanvälin ajan - kokonaisaikaa ehtii tihrustamaan pienemmästäkin fontista, kun pysähtyy huilimaan.
 6. http://triathlon.competitor.com/2011/10/training/running-vs-triathlon-running_42523 Yllä tuli vastaan artikkeli aiheesta. 5% prosenttia hitaampi siis tri-juoksu parhaimmillaan, 3h maratoonarille tarkoittaa 9 minuuttia. Kehittymiseen artikkeli tarjoaa perinteisiä lääkkeitä: "Nevertheless, every triathlete can and should train to make that disparity as small as possible. Ways to do that include building strength on the bike so you’re less fatigued and readier to run when you get off it; focusing on run training and running races during the triathlon off-season; and including plenty of bike-run transition workouts to make running off the bike second-nature."
 7. Timo_K

  Ironman Hawaii 2011

  Harmittavan vähän hän avaa tuossa artikkelissa uintiharjoitteluaan, määrät ja harjoitusten filosofia olisi ollut tosi mielenkiintoista luettavaa. 'Rest or easy swim' mentaliteetilla se ei varmaankaan kehity tuolle tasolle... Muuten 600-700h vuodessa noilla harjoitusintensiteeteillä on mielestäni jo sellaisenaan kova saavutus. Kestävyyspohja ja rasva-aineenvaihdunnan kehittyminen hyvälle tasolle on menneinä vuosina tehty kuitenkin tod.näk. erilaisella ohjelmalla.
 8. Treenanneiden seurakavereiden tuloksia seuranneena karkeasti teoriani on, että hieman vajaan kolmen tunnin maratoonari pystyy 3.15 aikaan täydellä matkalla. Vastaavasti vajaan neljän tunnin maratoonarille tulee usein 30min lisää täydellä matkalla. Huipuilla alle 2.30 maratoonari juoksee 2.4X. Eli ero onpi jossain määrin prosentuaalinen suhteessa omaan maksimivauhtiin - harjoittelun painotukset toki vaikuttaa joka suuntaan. Omat ihmiskokeeni tulokset mara 3.35 ja täydellä 4.10 - puolimaran enkan pohjalta laskuri antoi maralle 3.17 ja helpon vauhdin rajaksi 5.28/km eli n 3.50 täyden juoksussa olisi ollut haarukassa?! Tuolloin täydellä juoksu tuntui kyllä kulkevan loppuhyytymistä lukuunottamatta, joten jos olisi vetäissyt 3.50 niin uskoisin, että marakin olisi mennyt lähelle laskurin rajaa. Ehkä noissa siis perää on, enemmän treeniä olisi siis tarvittu;)
 9. Niin ja lisäyksenä vauhti alemmalla kynnyssykkeellä on tärkein asia täydellä matkalla, sen kehittämiseen harjoittelussa kannattanee kiinnittää huomiota.
 10. Vauhteja ei saanut tuijottaa, mutta yleisesti itselläni on sellainen kokemus, että matolla pitäisi olla n. 2-3 asteen nousukulma, että vauhdit matolla vastaisi ulkona juostuja. Noista mitatuista kynnyksistä mikä on oma fiiliksesi, millaisia keskisykkeitä esim. olet pystynyt pitämään yllä puoli- tai täysmaralla? Minulla esim. puolimara menee aika tarkkaan ylemmällä kynnyksellä reilun puolentoistatunnin ajalla - triathlonin pikamatka lähes samalla syketasolla. Täydellä matkalla en ole juoksussa pystynyt pitämään edes alemman kynnyksen sykkeitä, tosin pyörässä minulla on silloinkin ollut korkeammat sykkeet - tehty tietoisesti sillä pyörä on minulla heikoin ja juoksua taas pystyn vetämään suhteellisen hyvää vauhtia alhaisemmillakin sykkeillä.
 11. Timo_K

  Triathlonia Espoossa

  Edellisten lisäksi olemme käyneet HelTri porukalla mm. Esport Areenalla juoksemassa, Vuorinen on vetänyt junnuhommia Haukilahden ympäristössä, avovesiuintia Oittaalla, Tapiolan uimahallissa Yan on järkännyt Tri-uintikursseja jne. Pääosin oma-aloitteista yhteistreenausta, seuran kautta oppii tuntemaan porukoita, jotka asuvat lähialueilla & sumplia sitten heidän kanssaan jotain yhteistä. Ajatellen arki-iltojen "virallisia" yhteistreenejä Espookin on vähän turhan hajallaan, ihmisillä on hyvin ymmärrettävä kynnys käyttää matkoihin aikaa. Casena esim. mainittu Espoonlahden uimavuoro, jos sellaisen johonkin inhimilliseen aikaan saisikin, niin olisi vaikea saada sinne riittävästi porukkaa ilman valmentajaa jne. Vrt HelTrillä oli vuosia hyvään aikaan Jakomäen uimahallissa kaksi rataa ja siellä ei käynyt lähellekään järkevää määrää ihmisiä - se on yhtä skutsissa kuin Espoonlahtikin maantieteellisesti. Sen sijaan esim. Pirkkola on toiminut, kun huippukoutsi ja parempi sijainti houkuttelee väkeä - ilman valmentajaa tosin varmasti huomattavasti vähemmän. Itse edustan siis sitä linjaa, että ennemmin HelTri ja TriStadinkin pitäisi yhdistyä kuin lisätä seuroja pk-seudulle.
 12. Hieno homma lajille koko happening, kiitoksia järjestäjille, kisaajille ja kannustajille! Harmittaa, että itse en kyennyt missään roolissa hommaan kontribuoimaan. Se vaan pistää taas ihmettelemään, että liitto ei vielä (tiistai aamupv) ole saanut sivuilleen edes hehkutusuutista Hastin EM-hopeasta saati laajempaa sisältöä. Toivoisi hartaasti, että tälläkin saralla mentäisiin eteenpäin....
 13. Timo_K

  Hengitysrytmi uidessa

  Oma mutuni kisoista on, että 98% porukasta vetää joka toisella happea - myös usea niistä, jotka vannovat ottavansa aina joka kolmannella;-) Syyn tuossa Rookie jo kuvaakin, kovemmat sykkeet, kisajännitys ja kontaktit samaan pakettiin niin joka kolmannella hengittely tuntuu rajoittavan menoa tai fiilistä. Joka toisella hengitys on siis mielestäni parempi, jos se tuntuu kisatilanteessa itselle luontevammalta. Harjoittelua vaatii tasapainoisen uinnin löytäminen joka tapauksessa. Itse vedän tietoisesti joka toisella, välillä ruuhkatilanteen ja aaltojen pakottaessa myös "väärältä" puolelta.
 14. Timo_K

  Triathlonkesä 2011

  Ahvenanmaa on mielenkiintoinen! Pyörä kainaloon ja laivaan - toimii myös yhdistettynä junaan, joten helpostihan tuonne pääsee. Voisin hyvin osallistua, jos siihen joku järkevän kuuloinen vaihtoehto on olemassa. Mikähän seura/taho on tuota järkkäämässä?!
 15. Timo_K

  Triathlonkesä 2011

  Itsekin kokeilin aikanaan lajia kaveriporukalla pikamatkalla Jopo-tasoisella varustuksella - siitä se sitten lähti;-) Varttimatkojen puutteesta olen samaa mieltä. Niissä olen havainnut, että porukalla on kynnys reissata pidemmälle kisaamaan jo aika suuri eli alueellisesti näitä voisi olla laajemmalla skaalalla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy