Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Gabba

Jäsenet
 • Content Count

  26
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Converted

 • Puolimaraton
  1.39.25
 • Maraton
  3.40.43

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Onko kokemusta jalkapöydän luumustelmasta? Noin viikko sitten epätasaisella asfaltilla astuin huonosti ja jalka kääntyi ulkosyrjälle seurauksena mustelma. Mulla oli jalassa noin 5cm koroilla varustetut tasapohjaiset kengät. Kävin lääkärissä ja ortopedin lausunnon mukaan jalassa luumustelma. ortopedi arveli vaivasta paranemisen kestävän ainakin muutaman viikon. Jalka on kipeä mutta pystyn jo kävelemään suht normaalisti. Nyt ainoastaan korvaavaa treeniä sallittu tehdä 😞 Onko kenelläkään kokemusta samasta?
 2. Gabba

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  Olin eilen itse juoksemassa maran. Minua ei haitannut se, että sama lenkki kierrettiin 4 kertaa. Kokemus oli minulle uusi mutta en pitänyt sitä huonona, koska: musiikkia ja kannustusta oli tasaisesti koko reitin varsi täynnä, kaikki liikenteen ohjaajat, juomapisteellä työskentelevät ja esiintyvät olivat positiivisia ja kannustavia. Yleisö eli mukana ym. Plussaa myös kauniista maisemista (mennen tullen pesee HCMn reitin, jonka olen 6 kertaa taivaltanut) ja kelikin oli minusta kohdillaan. Erityiskiitos aamukahvista ja erinomaisesta maalin tarjoilusta. Kaikki tämä hehkutus siitäkin huolimatta että 20. Maratonillani tein huonoimman tuloksen ever ja ison osan jouduin kävelemään jalkavaivojen vuoksi. Käytin kuitenkin sen ajan jakamalla positiivista palautetta reitin varrella olevalle vapaaehtoisjoukolle. me suomalaiset harvoin kiitämme mistään. Haemme niin mielellämme puutteita ja parannustarpeita. Toki nettisivujen kaatuminen on ihan sieltä ja puuttuvat bajamajat reitin varrella hiersi monia mutta mutta mutta hyvä että on tällainen vaihtoehto olemassa. Minä ainakintykkäsin
 3. Kaipaan vinkkejä asiantuntevista juoksukenkiä myyvistä kaupoista Pääkaupunkiseudulla tai Keski-Uudellamaalla. Haussa maratonkenkä/treenikenkä, jotka ennättäisi vielä sisäänajaa ennen elokuun loppupuolen maratonia.
 4. Gabba

  55 v naisen maratonohjelma

  Kiitos vinkistä! Näyttäisi ihan tehtävissä olevalta ohjelmalta
 5. Gabba

  55 v naisen maratonohjelma

  Minulla on säännöllinen juoksutausta noin 20 vuoden ajalta. 2 vuotta sitten sairastuin rintasyöpään ja seuraava vuosi meni toipuessa. Viimeinen vuosi on mennyt palatessa juoksun pariin, parannellessa vanhoja juoksuvaivoja ja hakiessa uutta motivaatiota. Mitään kovin systemaattista ja kovaa treeniä en ole tosin tehnyt. Juoksua/hiihtoa noin 30 km vko. Sen lisäksi joogaa ja salitreenia viikottain. Olen juossut viimeksi maratonin 2016 (aika 4 tunnin pintaan) ja takana 19 maratonia 2004-2016 aikana. Tavoitteenani on juosta tänä vuonna maraton; mahdollisesti elokuun Helsinki Maraton. En oikein löydä itselleni sopivaa maratoniin tähtäävää juoksuohjelmaa, koska kestävyyttä löytyy mutta nopeutta ei nimeksikään. Mistä siis napata sopiva ohjelma näillä premisseillä? Tavoitetta on vaikeaa asettaa kun tärkeintä olisi löytää nousujohteinen ohjelma ja välttää likkaa kuormitusta. Vinkkejä otan vastaan mielelläni.
 6. Gabba

  HCM 13.8.2016

  Nyt on ilmatieteenlaitoksen sääennuste muuttunut, eikä lupaile enää sadetta. Tuuli on vielä kovaa mutta jospa senkin osalta ennuste vielä muuttuisi parempaan suuntaan. Luvassa ei ainakaan ole samanlaisia arktisia olosuhteita kuten Tukholmassa 2012 ja se jo sinällään on positiivinen asia!
 7. Berliinissä tulee olemaan hyvä juoksukeli. Shortseissa ja lyhythihaisessa pärjää vallan mainiosti. Itselläni on edessä kolmas Berliinin maraton. 2 aikaisemmalla kerralla matkanteko on ollut tosi raskasta. Jospa tästä reissusta jäisi nautinnollisempi fiilis muistoksi. Kun vain malttaisi lähteä alun riittävän rauhallisesti eikä yrittäisikään ohitella niitä satoja väärässä lähtökarsinassa lähteneitä juoksijoita:peaceful:. Tsemppiä kaikille koitokseen!
 8. Olen kärsinyt kantapohjaan säteilevästä kivusta kesästä lähtien. Venäytin/reväytin vasemman pakarani kesäkuun loppupuolella, jonka jälkeen en pystynyt juoksemaan useaan viikkoon. Otin harjoitusohjelmaan pyöräilyä, joka aiheutti takareiden totaalisen jumitilan. Heinäkuussa pystyin juoksemaan muutaman viikon varsin hyvin, kun hoidin jalkaani/pakaraani kylmällä mutta sen jälkeen juoksu ei ole sujunut. Olen käynyt fysioterapiassa ja sieltä saatujen venytysohjeiden sekä keskivartaloa vahvistavien liikkeiden avulla olen yrittänyt kuntouttaa jalkaani. Kuitenkaan jalka ei kestä edelleenkään juoksemista. Fysioterapeutti epäili välilevyongelmia mutta magneettikuvassa kaikki oli ok, joten se on poissuljettu. Kantapäähän säteilevä kipu ei tunnu levossa mutta joskus istuessa tuntuu jonkinlaista jomotusta. Heti aamulla herätessä kantapää oireilee; samoin päivän mittaan vaihtelevasti. Autolla ajaessa tunnen monesti säteilevän kivuntunteen, joka häviää kuitenkin jonkin ajan kuluttua. Olen huomannut, että jalan ollessa ulkokierrossa, säteilykipu häviää. Tämä voisi mahdollisesti viitata jonkinlaiseen piriformis vaivaan. Olen aktiiviliikkuja ja juossut viimeiset 10 vuotta ympäri vuoden, joten mistään äkillisestä rasituksen lisäyksen aiheuttamasta vaivasta ei ole kyse. Kiinnostaisi kuulla, onko muilla ollut vastaavanlaisia kokemuksia ja miten niistä on toivuttu? Hyvät neuvot olisivat nyt arvokkaita, jotta pääsisin taas takaisin rakkaan harrastukseni pariin
 9. Kävin lääkärissä pitkään jatkuneiden lonkkaoireiden johdosta. Lääkäri passitti magneettikuvaukseen, koska vaiva on jatkunut jo pitempään. Diagnoosina synovial-pit ja snapping hip ja lähete fysioterapiaan. Onko kenelläkään hyvää fysioterapeuttia Tuusula-Kerava-Järvenpää akselilla, jota suositella?
 10. Gabba

  Alkava nivelrikko

  Minullakin todettiin vuosi sitten polvessa alkava nivelrikko. Vähensin juoksukilometrejä ja lisäsin ohjelmaan enemmän pyöräilyä ja hiihtoa. Pyrin myös lisäämään juoksua pehmeämmillä alustoilla. Keväällä ajattelin vielä pyytää konsultaatiota fysioterapeutilta, kannattaako minun enää haaveilla maratonista. Sain foorumin kautta vinkin FTK:n Jukka Kangas nimisestä fysioterapeutista, jonka vastaanotolla kävin kesällä. Jukan diagnoosi oli, että välttämättä vaivani ei ole nivelrikko vaan nilkan liikeradan rajoite. Sain manipulatiivista hoitoa nilkkaan ja kaikenlaiset polvikivut hävisivät. 2 viikkoa sitten juoksin tämän vuoden ainoan maratonini. Minulla ei ollut maratonin aikana eikä sen jälkeen minkäänlaisia polvikipuja. Nivelrikon diagnosoinut lääkäri samoin kuin muutama muukin lääkäri ilmaisi selkeästi mielipiteensä juoksemisen haitallisuudesta. Uskallan kuitenkin väittää, että polveni ei ole ollut yhtä hyvässä kunnossa 7 vuoteen.
 11. Gabba

  Enzo Ferrari Marathon 2010

  Enzo Ferrarille ollaan lähdössä. Aiempaa kokemusta tapahtumasta ei ole mutta tapahtumana varmasti mielenkiintoinen. Meitä on 16 hlön seurue, josta osa juoksee maratonin, osa rullaluistelee, yksi juoksee puolikkaan ja muutama kannustaja/huoltaja lähtee myös matkaan.
 12. kiitos hyvistä vinkeistä. olen joskus vuosia sitten käynyt ftk:lla ja varasin sinne ajan.
 13. Minulla on todettu alkava nivelrikko toisessa polvessa. Arthryl-nimisen lääkkeen avulla olen kuitenkin pystynyt juoksemaan toistaiseksi hyvin; tosin kilometrimäärät ovat vähentyneet ja mukaan on tullut uusia lajeja. Olen ajatellut pyytää urheilufysioterapeutin apua juoksukengän valintaan tai tukipohjallisten hankintaan. Ketä fysioterapeuttia tai mitä fysioterapiakeskusta suosittelisitte?
 14. Kertokaa vähän kokemuksanne tuosta tapahtumasta. Kiinnostaisi juosta puolimaraton Kemissä helmikuussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy